Zaman: Sal Tem 08, 2025 14:26

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Türkiye'ye Sırtından Saplanan Hançer: NATO / Halit REFİĞ

Türkiye'ye Sırtından Saplanan Hançer: NATO

Bugün 23 Ağustos 2006. Önümde bazı gazeteler ve dergiler var. Okuduğum başlıklar dehşet verici. “Ormanlar yanıyor”, “Hainler: Türkiye’nin dörtbir yanını saran orman yangınlarını, turizm bölgelerinde eylem yapan PKK’ya bağlı bir örgüt üstlendi”, “ABD-PKK flörtü”, “ABD’nin yeni Ortadoğu haritası”, “Başbakan Schmidt: ABD Türkiye’yi bölecek”, “ABD kışkırtıyor - Kürtlerin ABD’li danışmanı ‘Türkiye bağımsız Kürdistan’ı engelleyemez’ dedi”, “Kuzey Irak’a NATO engeli”…

Haftalardır her gün bu haberlerle karşı karşıyayız. Bu konuda Türkiye’nin savunması ve ...
Read more : Türkiye'ye Sırtından Saplanan Hançer: NATO / Halit REFİĞ | Görüntüleme : 1552 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Amaçları Belli, 'Bizans'ı İhyâ?! / Attilâ İLHAN

Amaçları Belli, 'Bizans'ı İhyâ?!

Tesbit/7. ''... neresinden girseniz, konu tehlikeli ve vahim görünüyor, Türker Göksel'in (asıl adı başka) e-mail'i, bunun türlü kanıtından yalnızca birisi. Vahamet, doğrusu ya, yazının başlığından başlıyor, aynen şudur: 'Patrikhane'nin Beş Aşamalı, Gizli Planı'. Nasıl beğendiniz mi? Şimdi isterseniz, geçelim 'muhteva'ya; bakalım neymiş?

''... Ruhban Okulu ile ilgili. 1972 tarihli 'resmi' belgeleri incelerken, bu konuda Patrikhane'nin, ne büyük çabaları olduğunu öğrendim. Hiç boş durmamış, başbakana, bakanlara mektuplar yazmışlar; ziyaretlerde bulunmuşlar. Ziyaret edilenlerden ...
Read more : Amaçları Belli, 'Bizans'ı İhyâ?! / Attilâ İLHAN | Görüntüleme : 1047 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Attilâ İLHAN

Asıl operasyon AKP'den önce MHP'ye yapıldı! / Arslan BULUT

Asıl operasyon AKP'den önce MHP'ye yapıldı!

Son günlerde, medyada aynı anda başlatılan bir kampanya var: Atatürk’ü ve Cumhuriyetin kuruluş felsefesini tartıştırmak.. Yıkıcılar, dayanak olarak Cumhuriyetin kuruluş yıllarında yaşananların demokrasi içinde gerçekleşmediği iddiasını kullanıyorlar. “Peki öneriniz nedir?” diye sorunca açık konuşamıyorlar ama AKP yetkilileri zaman zaman “Yeni Türkiye” kurmak istediklerini söylemişlerdir. Bilindiği gibi bu kavramı bir kitap yazarak ortaya atan da CIA ajanı Graham Fuller’dir.

Yeni Türkiye’den kasıtları, dinle ikna ettikleri Türk halkının çocuklarını Amerikan ...
Read more : Asıl operasyon AKP'den önce MHP'ye yapıldı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 672 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Ulus Gaz Odası'ndan Çıktık!.. / Müyesser YILDIZ

Ulus Gaz Odası'ndan Çıktık!..

Varlığının ve iktidarının mevcudiyeti Cumhuriyet’ti.

3 Y’yi; "yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları" ortadan kaldıracaklarını söylediler.

3 Y, 3 A’ya döndü: Açlık... Aklanma... Ve Abanıp gazlama!..

Söyledikleri 3 Y yerine başka 3 Y’yi kaldırdılar: yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı.

Sonuçta, 89. yılında Cumhuriyet kutlamalarını yasaklamaya teşebbüs edip tüy diktiler. Cumhuriyet'in başkentinde Cumhuriyet kutlamalarını engellemeye çalıştılar.... Tören alanına gidiş yollarını kapattılar; millet gidemesin diye... Dönüşte ise yolları trafiğe açtılar, millet Ata’sına varamasın diye. İşte onların ...
Read more : Ulus Gaz Odası'ndan Çıktık!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 995 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Müyesser YILDIZ

Çok İyi Düşünmek Gerek / Yekta Güngör ÖZDEN

Çok İyi Düşünmek Gerek

Atatürk sonrası Türkiyesi’ni İsmet İnönü dönemini de içine alacak biçimde belirleyenlere katılmıyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşam çizgisinin kesildiği yerden Demokrat Parti iktidarına uzanan yıllar da kanımca Atatürk’lü zaman dilimidir. İkinci Dünya Savaşı’nın ağır koşulları, ortamı özgün kılan öbür öğeler, 15 yıllık Cumhuriyet’in özünden kopmadan yücelmesini sanıldığı ölçüde engelleyememiştir. Gelişimi, özlenen düzeyde olmasa da değişik kökenli ve yönlü cumhuriyet karşıtlıkları önlenmiş, Türk Devrimi ve Atatürk ilkeleri doğrultusundaki çabalar sürdürülmüştür. Ekonomik olanakların yetersizliği, ...
Read more : Çok İyi Düşünmek Gerek / Yekta Güngör ÖZDEN | Görüntüleme : 1624 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Atatürk'ün 89. Yıl Seslenişi / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk'ün 89. Yıl Seslenişi

Ey benim izimde yürüyen! Burada dile getirilen öğütler benden, Atatürk’tendir, ben aktarıyorum sana. Tohumu eken benim, ürünü devşiren, önüne koyan da, zamanla olgunlaşmış, yeniden biçimlenmiş olarak. Onlarla besle kafanı, kalbini ve ruhunu. İyi dinle beni, iyi öğren ve uygula. Başkalarına da öğret.

Benim öğretim…, nedir benim öğretim? On ilkedir benim öğretim…, biri de Cumhuriyetçilik İlkesi’dir. Türkiye milliyetçidir, halkçıdır, devletçi, laik ve devrimci bir cumhuriyettir. Türk devleti cumhuriyetçidir. Devletimiz Millî Egemenlik idealini ...
Read more : Atatürk'ün 89. Yıl Seslenişi / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1101 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

Kim Kimi Doğruluyor?.. / Uğur MUMCU

Kim Kimi Doğruluyor?..

Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil'in 12 Mart olayı ile ilgili açıklamaları, bazı çevrelerde şaşkınlık yarattı. Nasıl yaratmasın ki! Demirel hükümetinin baş sorumlularından biri, 12 Martın CIA tarafından yapıldığını söylemekte ve MiT'in, CIA, İran'ın Güvenlik Örgütü "SAVAK" ve israil Gizli Polis Örgütü "MOSSAD" ile bazı ilişkiler içinde olduğunu ileri sürmektedir. 12 Martın CIA tarafından düzenlendiği, Demirel'in bakanlarından Turhan Bilgin'in sahibi bulunduğu "Güneş" gazetesinde yazılmış, üstelik Orgeneral Faruk Gürlerin içinde bulunduğu bir "Brüksel cuntasından ...
Read more : Kim Kimi Doğruluyor?.. / Uğur MUMCU | Görüntüleme : 1326 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Uğur MUMCU

Ar Damarı Çatlamış Millet'in Şah Damarı İle İmtihanı / Behiç GÜRCİHAN

Ar Damarı Çatlamış Millet'in Şah Damarı İle İmtihanı

Yok bir şekil, giriş veya son kafamda. Terapinize sığınıyorum bu başıboş yazıda.

Gereğinden hızlı yaşlanmış bir ruhun huysuzluğu da olabilir bu satırlar; yorgunluktan takılıp düşen bir zihnin kuru gürültüsü de.

Ama bir sus Türkiye ve dinle.

Önce sen Tayyip Erdoğan.

Bir sus ve bu dört gün boyunca kurban edilen onca canın hatırına düşün.

Sen ar damarı çatlamış bir milletin başındasın.

Sebep değil, sonuçsun. Sen başa geçtiğin için ...

Akape zorbalığına rağmen Halk Cumhuriyet'ine sahip çıktı

Yüzbinler barikatları aştı, 'Ata'sına koştu

Ankara Valiliği’nin ve AKP hükümetinin izin vermeyeceklerini açıkladıkları “29 Ekim Seferberlik Yürüyüşü”ne katılacak olanlar bugün saat 11.00’da Ulus’taki ilk Meclis binasının önünde buluşacak. Kitle şimdiden Ulus Meydanı'nda. 1. Meclis önü ve giden yollar polis panzerleri ile kesildi. Kitleye tazyikli suyla, gaz bombaları ile müdahale edildi. Buna rağmen kitle meydandan ayrılmadı. Anıtkabir'e yürüdü. Polis telsizlerinden yürüyüşe 500 bini aşkın kişinin katıldığı anonsları duyuldu.

Valilik kararıyla yasaklanmak istenen, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle kutlamaya ...
Read more : Akape zorbalığına rağmen Halk Cumhuriyet'ine sahip çıktı | Görüntüleme : 1529 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Maskeli İşgalin Gölgesinde 29 Ekim / Zahide UÇAR

Maskeli İşgalin Gölgesinde 29 Ekim

Ortadoğu’da 22 ülkenin mezhep ve etnik temelde bölünme projesi sanıldığı gibi Irak’tan başlamadı. Türkiye’den başladı.

AKP ve Erdoğan Kuva-i İnzibatiye artıklarının torunlarını yanına alarak ülke yönetimini ele geçirdi. Seçildi demiyorum. Çünkü AKP Amerika’yı yöneten derin güçlerin projesidir. AKP sadece ülkemiz için değil, Müslüman devletlere yapılacak operasyonlar için de bir Truva atı olarak iktidara getirildi.

Arslan BULUT iyi bir araştırmacı gazetecilik yaparak CFR’nin Erdoğan’a gönderdiği “Memorandum”u(muhtırayı) ele geçirdi. Erdoğan kendisine gönderilen ...
Read more : Maskeli İşgalin Gölgesinde 29 Ekim / Zahide UÇAR | Görüntüleme : 3635 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Zahide UÇAR

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148752 ileti • Toplam 46123 başlık • Toplam 25016 üye

x