Zaman: Çrş Tem 09, 2025 18:39

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Kırmızı Kelime / Bülent ESİNOĞLU

KIRMIZI KELİME
Resim

AKP kırmızıyı sevmez. Batının mavisinden hoşlanır.

Ama… “Kırmızı Kelime”, AKP iktidar olduktan sonra öğrendiği en muhteşem ifadedir.

Anlatayım.

İktidar darbe/demokrasi safsatasını o kadar çok kullandı ki, Ordu eşittir darbe gibi algılandı. Hâlbuki darbenin yapılış şekilleri çağımızda çoktan değişmişti.

Egemen sınıfların iktidarı elde tutmasının yolu, artık sadece ordu ve silah değildir.

Telefonu ele geçiren, iktidarı büyük ölçüde ele geçirmiş sayılır.

Egemenliğin asıl unsuru haline gelen haberleşme, kamuoyu imalatında silahtan daha önemlidir.

Kitleleri denetlemeniz ...
Read more : Kırmızı Kelime / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 921 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Talatpaşa Komitesi Fransa'da Yine Bir Tarih Yazdı

TALATPAŞA KOMİTESİ YİNE BİR TARİH YAZDI; TÜRKİYE KAZANDI

Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı E. Korg. Yaşar Müjdeci, Fransız Senatosunda “Ermeni soykırımı yoktur” diyenin cezalandırılması öngören yasa tasarının reddedilmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı. Müjdeci şöyle dedi;

Dün Fransız Senatosu, “Ermeni soykırımı yoktur” diyenin cezalandırılmasını isteyen yasa tasarısını reddetti. Önceki gün Talatpaşa Komitesi Fransa’da ünlü Bastil Meydanında bir basın toplantısı yaparak Fransız Senatosuna bir mesaj göndermişti; ”Fransa dur ! Kendini hapsetme! “ Protesto ...
Read more : Talatpaşa Komitesi Fransa'da Yine Bir Tarih Yazdı | Görüntüleme : 1116 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Halit Ağabey, Profesyonel Bilirkişiler ve Enternasyonel!..

Demek bunu da başardın Halit ağabey…
Deniz Gezmiş’lerin öldüğü gün, mezarı başında seni uğurlayanlara Enternasyonel’i dinletebildin…
O umut dolu cana yakın sesin hala kulaklarımda;
- Boş ver oğul, aldırma… Sen genç bir hukukçusun, daha nelere göreceksin, dayan!..
O zamanlar Türk Ceza Kanunu’nda Mussolini İtalya’sından arta kalan ünlü 141 ve 142. maddeler vardı…
Maddelerinin kuyruklarından 8 yıldan başlayan zindan cezaları sarkıyordu.
Oysa Faşist İtalya’da bile bu maddelerin cezaları 6 ayla sınırlıydı…
Ve daha da önemlisi İtalya’da ...
Read more : Halit Ağabey, Profesyonel Bilirkişiler ve Enternasyonel!.. | Görüntüleme : 850 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Faruk HAKSAL

Naylon Siyasal Mücadeleyi Terk Edelim...…

Pakistan bağımsız bir üniter devlet mi?..
Evet, öyledir diyorsanız, lütfen, ABD’nin Pakistan toprakları içindeki silahlı, bombalı operasyonunun ne anlama geldiğine bir açıklama getirin de bu konuda kafaları karışık olan insanlar gerçeği öğrensin…
Türkiye bağımsız bir üniter devlet midir?
Evet, öyledir diyorsanız, lütfen aşağıdaki konulara da bir açıklık getirin ki, henüz aklı 18 yaşına erişmemiş insanlarımızın zihni az-biraz açılsın:
* Bir başka bağımsız, üniter ülkeye karşı yürütülen askeri harekâtın merkezi nasıl oluyor da, bu ...
Read more : Naylon Siyasal Mücadeleyi Terk Edelim...… | Görüntüleme : 836 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Faruk HAKSAL

“Özüm Ana, Sohbetim Sözüm Ana”

“ ÖZÜM ANA, SOHBETİM SÖZÜM ANA”

Bir Azeri türküsü böyle söyler:
“Ay ana, ay ana, sen benim özüm ana,”
“Özüm ana, gözüm ana, sohbetim sözüm ana...”

Vatan savunmasına giden yiğidimiz de anasına seslenir, Kastamonu’dan:
„Çanakkale içinde vurdular beni,
Ölmeden mezara koydular beni.“
„Gençliğim eyvah..."
“Çanakkale içinde Aynalı Çarşı,
Anne ben gidiyorum düşmana karşı...”

Gurbete gidenlerin türküsüdür bu, anadan ayrı kalanların türküsü, bir hava şehidimize yakılmıştır: „
„Anne desem annem yok ,
Baba desem ...
Read more : “Özüm Ana, Sohbetim Sözüm Ana” | Görüntüleme : 1639 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Avrupa tarihinin kökeninde soykırımlar tarihi yatar / Sefa YÜRÜKEL

Avrupa tarihinin kökeninde soykırımlar tarihi yatar

“Batının İnsanlık Suçları ve Ermeni İddiaları” üzerine bir konferans vermek amacıyla İsveç Türk Düşünce ve Kültür derneğinin davetlisi olarak Stockholm’a gelen Sefa Yürükel; “Batının kökeninde soykırımlar yatar” dedi.

Konferansın açılışını yapan dernek başkanı Abdullah Gürgün; “Şimdiye kadar Ermeni iddiaları üzerine konferanslar düzenledik. Bu akşam farklı bir yaklaşım sergileyerek, Batının insanlık suçları üzerinde duracağız. Böylece ‘Vahşi Batı’nın halkları nasıl birbirlerine düşman ederek kırdırdığına tanık olacağız” diyerek sözü Sefa Yürükel’e ...
Read more : Avrupa tarihinin kökeninde soykırımlar tarihi yatar / Sefa YÜRÜKEL | Görüntüleme : 13680 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Avrupa Bölgesi

Onlar İçeride, Biz Dışarıda Tutsak...

"Bu memleket bölünmesin diye hayatlarını hiçe sayan yiğitlere 'darbeci' diyen, haddini bilmez densizler yaptıklarının hesabını, hukuki bedelini mutlaka ödeyecektir. Kaçış yok. Adaletten kaçan, tarihten kaçamaz. " ENGİN ALAN

--------------------------------------------------------------------------------

SELİMİYEDEN SİLİVRİYE 52 YIL... :evil:

Dr. Noyan UMRUK

Güzelim Boğazın Marmara ile kucaklaştığı sırtlarda tüm haşmet ve zerafetiyle yer alan Selimiye Kışlası 1806’da Nizam-ı Cedid için ahşap olarak III.Selim, 1827’de ise II.Mahmud tarafından taş yapı olarak inşa ettirilmiş tarihi bir kışla. Kışla, 1854 Kırım Savaşında Florence ...
Read more : Onlar İçeride, Biz Dışarıda Tutsak... | Görüntüleme : 516 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Dr. Noyan UMRUK

Denizlerin avukatı Halit Çelenk'i kaybettik

Gezmiş'in 'Halit Abi'si artık yok

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın avukatı Halit Çelenk yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, astım ve kanser tedavisi gören 89 yaşındaki Çelenk, bugün evinde yaşamını yitirdi.

Çelenk'in cenazesi yarın Kocatepe Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Halit Çelenk, 1922 yılında Antakya'da doğdu. 1944'te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Çelenk, Türkiye İşçi Partisi Ankara il yönetiminde sekreter ve genel yönetim kurulunda üye olarak görev yaptı.

Çelenk, 1960'lı yıllarda İlerici ...
Read more : Denizlerin avukatı Halit Çelenk'i kaybettik | Görüntüleme : 847 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Şoven

Şoven

Resim

‘Şovenlik’ bir ulusun, başka uluslara göre üstünlüğü kuramına dayanır. Napolyon dönemindeki bir askerin adından kaynaklanan ‘Chauvenisme’, o günden bu yana emperyalist burjuva düşünüşünün ideolojik saplantılarından biri olarak önemini korumuştur. Irkçı-faşist düşüncenin kaynağı, şoven duygularda yatar. Bu yönleri ile şovenlik saldırgan ve gerici nitelikler taşır.

‘Şoven’ kavramından türetilmiş bir başka kavram daha vardır: ‘Sosyal şoven’…

Sosyal şoven, proletarya enternasyonalizmini, ulusçuluk adına yadsımak anlamına gelir. Lenin’in ünlü yapıtı ‘Devlet ve İhtilal’in önsözünde sosyal şovenlik, ‘Sözde ...
Read more : Şoven | Görüntüleme : 1281 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Uğur MUMCU

KINAMA / Yılmaz DİKBAŞ

KINAMA

Türk analarının tümüne birden alçakça küfür eden, 1 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin beyin takımı subaylarımızı yetiştiren Harbiye’nin kökünden kaldırılmasını siyasi bir hedef olarak belirleyen, 2 

Silivri’den gönderdiği mektupla, Emperyalist ABD’nin Başkanı Barack Obama’dan hiç utanmadan yardım dilenen  3 

TUNCAY ÖZKAN’ı öne çıkaran yazılar yazan AYDINLIK gazetesini ve destek veren ‘Cumhuriyet Güçbirliği’ oluşumunun İstanbul yöneticilerini şiddetle kınıyorum!

Yılmaz DİKBAŞ, 4 Mayıs 2011
dikbas@kalinka.com.tr
http://www.kalinka.com.tr ...
Read more : KINAMA / Yılmaz DİKBAŞ | Görüntüleme : 4566 | Yanıtlar : 30 | Dizin : Yılmaz DİKBAŞ

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148760 ileti • Toplam 46129 başlık • Toplam 25017 üye

x