Zaman: Cum May 16, 2025 18:13

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Mustafa Kemal Gelse

MUSTAFA KEMAL GELSE
Mustafa Kemal gelse bunlar nereye kaçarlar acaba?
Bunlar; yani Cumhuriyet düșmanları; Atatürk düșmanları; devlet düșmanları ve en yalın anlatımıyla halk düșmanları.
Bunlar, yani yaratığı yaradan dolayı sevenler.
Bunlar, yani kendilerinden olmayanı düșman sayanlar.
Bunlar yani hak düșmanları, hukuk düșmanları.
İște bunlar nereye kaçacaklar?
Bunların hizmetkârları; polisleri, savcıları ve yargıçları; memur, müdür ve genel müdürleri; daire bașkanları ve müsteșarları; askerleri, komutanları ve bașkomutanları.. tekmili birden,
yurttașları yurttaș oldukları için değil, kendilerinden oldukları için ...
Read more : Mustafa Kemal Gelse | Görüntüleme : 483 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Ata’nın vasiyeti: Görevini kendin belirleyeceksin!

Ata’nın vasiyeti: Görevini kendin belirleyeceksin!

Kitap fuarında bir genç, hüzünle ve merakla yüzüme baktı baktı ve “umudunuz var mı?” diye sordu.
“Elbette var” dedim, “Ben varsam umudum da var. Üstelik koca bir millet artık olanları görüyor, bütün mesele olayları millete anlatabilmekteydi” dedim.

* * *

Peki, bugün andığımız Mustafa Kemal Paşa’nın benzer şartlarda uyguladığı yöntem neydi?
Mustafa Kemal Paşa, TBMM’de gizli celsede konuşurken yöntemini şöyle açıklamıştı:

“Hükümet merkezi, düşmanların şiddetli çemberi içindeydi. Siyasal ve askeri ...
Read more : Ata’nın vasiyeti: Görevini kendin belirleyeceksin! | Görüntüleme : 970 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kurtarıcını ve en büyük evladını kaybettin Türk milleti...

ÖZLEMLE ANIYORUZ

‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Büyük Devrimci Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, bundan 71 sene önce aramızdan ayrıldı. Gazi’nin, hiç beklenmeyen zamanda gelen vefatı, Türk Ulusu’nu derin acılarla yüz yüze bıraktı. Dolmabahçe’den yayılan kara haber, bizimle birlikte bütün dünyayı da yasa boğdu.

Türk Ulusu, sanki can evinden vurulmuştu. Tutunduğu güç, beklemediği bir anda elinden kayıvermişti. O’nunla birlikte takati gitmiş, ...
Read more : Kurtarıcını ve en büyük evladını kaybettin Türk milleti... | Görüntüleme : 1679 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

İhanet Açılımları!

İhanet Açılımları!

Daha fazla demokrasi daha fazla özgürlük sloganına sığınan AKP, Türk Milleti’nin ortak dokusunu parçalıyor. Devlet kurumları arsındaki güvensizliği körüklüyor. Devleti çatırdatıyor.

Wilson prensipleri hayata geçiriliyor. ABD’nin yüzyıllık rüyası, İngilizlerin hayali gerçekleşiyor. Önce çekiç güç adıyla Irak’ın kuzeyinde tampon bölge oluşturuldu. Peşmergeler, Guam adalarına götürülüp eğitildi. İsrail İstihbarat örgütü Mossad eğitti. Yetmedi, işgal sonrası bölgede devlet oluşumu için eğitim verildi, lojistik destek sağlandı.

Sonrası mı? Sıra Türkiye’ye geldi.

Bu kez AKP; ABD, İsrail ve ...
Read more : İhanet Açılımları! | Görüntüleme : 728 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Devlet ve Siyaset

70 Yıllık İhanet - Mustafa YILDIRIM

70 Yıllık İhanet

“Şırnak’ta gri taşlardan yapılmış, duvarlarında pek çok mazgal bırakılmış ve garip bir şekilde dağ keçisi boynuzlarıyla süslenmiş iki güzel kale gördük. Kalelerden daha büyük olanının ağası kendini beğenmiş biriydi. Onu aşiret reisi sanarak takdim mektubumuzu verdik. mektubu elimden kaba bir şekilde kaptı ve yarım saat süren bir konuşmanın sonunda mektubun kendisine değil (de) otuz (30) metre ötedeki kalede oturan amcasına ait olduğunu söyledi. Mektubu amcasına kendisinin vermesini teklif ettiğimizde bir sürü sebeplerle ...
Read more : 70 Yıllık İhanet - Mustafa YILDIRIM | Görüntüleme : 918 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Saman Televizyonu

Saman Televizyonu

Samandolu TV demek daha uygun olur sanırım. Saman da yerli değil, ABD samanı…

Haberlere bakıyorum, kanallarda gezinirken saman televizyonun haberlerine takıldım. Gündoğmuş’ta şehitler için yapılan mitingi yorumluyorlar:
“Ergenekon’dan tutuklu olan ve Öcalan ile görüştüğü kampta samimi fotoğrafları olan Doğu Perinçek’te kutlama mesajı yolladı(!)”

Ancak bu kadar ikiyüzlü, utanmaz olunabilir. Perinçek’in Öcalan ile resimlerini sürekli gündeme getireceksin, Öcalan’ı Paşa yapmayı teklif eden bir zavallıya da gazetende yazı yazdıracaksın. Abant toplantıları, Süleymaniye toplantıları gibi toplantılarda ...
Read more : Saman Televizyonu | Görüntüleme : 1412 | Yanıtlar : 7 | Dizin : Zahide UÇAR

Ya istiklal, ya ölüm!

‘Ya istiklal, ya ölüm!’

PADİŞAH Vahidettin, Mayıs 1919’da şöyle diyordu:

“İngiliz ulusuna karşı beslediğim sevgi ve hayranlık duygularımı babam Sultan Abdülmecid’den miras aldım. Ümidimi, Allah’tan sonra İngiltere’ye bağladım.”

İşgal yıllarının ünlü yazarı Refi Cevat Ulunay da “Türkler kendi güçleriyle adam olamaz. İngilizler elimizden tutarak bizi kurtaracak” diye yazıp kendi ulusuna hakaretler yağdırarak, işgalci İngilizlere destek oluyordu. (21 Mayıs 1919 Alemdar Gazetesi)

Aynı günlerde Gazi Mustafa Kemal Paşa, Samsun’da, kafasındaki kurtuluş planlarını uygulayarak vatanı kurtarmak için ...
Read more : Ya istiklal, ya ölüm! | Görüntüleme : 949 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Faşistler yargıya darbe yaptı!..

Sincan Hakimi Osman Kaçmaz hakkındaki meslekten ihraç talebinden sonra yargıda bir isim için daha ihraç başvusu yapıldı.

Yarsav Başkanı Eminağaoğlu'nun meslekten ihracı istendi. Eminağaoğlu hakkında soruşturma talebi de var.
Eminağaoğlu Ergenekon dosyasıyla ilgili kamuoyunu etkilemeye çalışmak; Cumhuriyet gazetesine destek ziyaretinde bulunmak, Ve Tandoğan'da düzenlenen Cumhuriyet mitinglerine katılmak, 367 tartışmalarına ilişkin açıklama yapmakla suçlanıyor.

Adalet Bakanlığı, Sincan Hakimi Osman Kaçmaz'ın meslekten ihracını istedi. Bu olayın hemen ardından YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun da ihracı istendi. Suçlamalar ...
Read more : Faşistler yargıya darbe yaptı!.. | Görüntüleme : 10156 | Yanıtlar : 74 | Dizin : Halk Oylaması Yazıları

Politika Durağı - 22.04.2007

Politika Durağı 22 Nisan 2007

Birinci Kısım

İkinci Kısım

Üçüncü Kısım
Read more : Politika Durağı - 22.04.2007 | Görüntüleme : 575 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Türkçe Açılımı İstiyorum

Türkçe Açılımı İstiyorum

Sevgili okur, ben de açılım istiyorum, sizler de isteyin. TÜRKÇE açılımı istiyorum!

Sahillere gidiyorum, bütün işyeri tabelaları İngilizce. Şimdi bir de Rusça isimler başladı. Kendi dilinde bir ismi işyerine yakıştıramayan kompleksli zihniyet…

Teknolojinin nimetlerinden faydalanırken ZORUNLU İngilizce öğreniyoruz(!)

Fatma nine yeni kurdurduğu klimasının kumandası elinde; “bu hep soğuk üflüyor, nasıl sıcak olacak” diye soruyor. Klima aslında yerli bir firmanın ürünü ama üzerinde sıcak, soğuk yazmak yerine, COOL, HEAT yazıyor. Fatma nine klimayı ...
Read more : Türkçe Açılımı İstiyorum | Görüntüleme : 1084 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Zahide UÇAR

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148593 ileti • Toplam 46005 başlık • Toplam 24998 üye

x