Zaman: Cum Nis 03, 2026 7:20

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

AKP'li 2 yönetici Çocuğa cinsel istismar ve trans bireyin ölümüne neden olmak... tutuklandı

İzmir Kemalpaşa'da, AKP ilçe yönetim kurulu üyesi D.A.İ. üvey kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu, bir başka AKP yöneticisi N.B. de transeksüel arkadaşının ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklandı.
Resim
İzmir’in Kemalpaşa İlçesi, iki AKP’li yöneticisi tutuklandı. Partinin ilçe yönetim kurulu üyesi D.A.İ. üvey kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu , partinin bir başka yöneticisi N.B. ise transeksüel arkadaşının ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklandı.

TRANSSEKSÜEL BİREYİN ÖLÜMÜ NEDENİYLE TUTUKLANDI
AKP Kemalpaşa İlçe Yönetim Kurulu'nun bir başka yöneticisi N.B.'nin ...

Yılbaşı gelmeden haber geldi... Doğal gaza büyük zam

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) doğal gazda 2021 yılında uygulanacak dağıtım ve hizmet bedellerine yüzde 14,05 zam yaparak, bağlantı bedelini 656 TL’den 749 TL’ye yükseltti.
Resim
EPDK, 2021 yılı için doğal gaz dağıtım sektörü bağlantı ve hizmet bedellerini 10 Aralık’ta yaptığı toplantıda belirledi. EPDK’nın konu ile ilgili zam kararı KDV hariç tutularak Resmi Gazete’de bugün yayımlandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 1 Ocak 2021’den itibaren geçerli olacak kararına göre, yeni yılda doğalgaz bağlantı bedeli 656,70 liradan, ...
Read more : Yılbaşı gelmeden haber geldi... Doğal gaza büyük zam | Görüntüleme : 1328 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Örtülü ödenek 20 milyondan 280 milyona çıktı

Cumhurbaşkanlığı’nın kullanımında bulunan ve “örtülü ödenekten” yapılan harcama kasım ayında 279.8 milyon TL’ye çıktı. Ekim ayındaki harcama 20 milyon 25 lira idi. Böylece “Dengelenme” hedefiyle yola çıkan 2020 bütçesi 11 ayda 132.1 milyar lira açık verdi.
Resim
“Dengelenme” hedefiyle yola çıkan bütçe 11 ayda 132.1 milyar TL açık verdi. Faiz gideri 130 milyar TL’ye dayandı. Kasımda “örtülü ödenekten” yapılan harcama bir önceki aya göre 20 milyon TL’den 279.8 milyon TL’ye fırladı. Bu rakam “örtülü ödenekten” ...
Read more : Örtülü ödenek 20 milyondan 280 milyona çıktı | Görüntüleme : 1117 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Türkiye’m Tükeniyor… ALİ ERALP

“Türkiye’m Tükeniyor…”

Ülke adım adım uçuruma yuvarlanıyor, uçuruma sürükleniyor…

Her yanda başıboşluk… Denetimsizlik… Yönetimsizlik…

Yalan dolan, aldatmaca, her çeşit sömürü vatanı teslim almış durumda.

İnsanlarımızın yüzünde açlık, yoksulluk, çaresizlik, umutsuzluk okunuyor.

Siz bakmayın Çalışma Bakanının “Türkiye’de yoksulluk sorun olmaktan çıktı, artık refahı paylaşma aşamasına geçtik” demesine… Türkiye’de yoksulluk sınırı Kasım 2020’de 8.197,62 TL. Ne diyeyim bu rakamdan sonra? Söylenecek bi laf kalıyor mu?

Hangi ülkede, nerede yaşıyorsa o…

Vatandaşlarımız bir eline “İş”, bir ...
Read more : Türkiye’m Tükeniyor… ALİ ERALP | Görüntüleme : 2889 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Ali ERALP

KEMALİST DEVRİMİN YILMAZ SAVUNUCUSU: ALPASLAN IŞIKLI HOCA’NIN AZİZ ANISINA… Dr. Noyan UMRUK

KEMALİST DEVRİMİN YILMAZ SAVUNUCUSU: ALPASLAN IŞIKLI HOCA’NIN AZİZ ANISINA…
Dr. Noyan UMRUK

7 yıl önce 13 Temmuzda buluşmuştuk, Hocanın başucunda… Bu gün de doğum günü… Yaşasaydı herhalde 80 yaşında olacaktı… O’nun ışığı ile aydınlanmış yüzlerce aydın, emekçi dostları, öğrencileri, gönüldaşları O’nunla buluşup, konuştuk. Onu gönlümüze, yüreğimize, beynimize daha bir iyice kazımıştık….

İnsanlar vardır kem küm eder, iki kelimeyi yan yana getiremez. O, son yıllarda yurdun dört bir yanını dolaşıp, doğruyu, gerçeği, güzeli anlattı tadına doyulmaz ...

Bakanlık kararıyla gıda maddelerindeki Trans yağ etiketten çıkarılıyor

Çikolata, bisküvi, cips gibi pek çok gıda maddesinin ambalajında yer alan 'trans yağ yoktur' ibaresi çıkartılıyor. Ayrıca etiketlerden de kaldırılacak.
Resim
Dünya'dan Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinin etiketinde 'trans yağ' ibaresini kaldırmak için yönetmelik taslağı hazırladı.

Taslak bu haliyle kabul edilirse gıda ürünlerinde 'trans yağ' olsa da olmasa da etikete yazılamayacak ve tüketici trans yağ olup olmadığını bilemeyecek. Bazı ürünlerin etiketinde yer alan 'ürünlerimizde trans yağ yoktur' ibaresi de ...

İBB’deki yolsuzluklarla ilgili haberlerine erişim engeli

İBB yönetimi, AKP dönemi hakkında ilk yolsuzluk dosyasını hazırladı ve 23 isim hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili haberlerimize dosyada adı geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun talebiyle erişim engeli getirildi.
Resim
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP dönemine ilişkin yolsuzluk dosyalarını açmaya başladı.

Yeni İBB yönetiminin, önceki döneme ilişkin yargıya taşıdığı ilk büyük yolsuzluk dosyası İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından 30 Ekim 2018’de gerçekleştirilen “İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve ...
Read more : İBB’deki yolsuzluklarla ilgili haberlerine erişim engeli | Görüntüleme : 1771 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Amasya çiftçisi kredi borcunu ödeyemedi, traktörleri haczedildi!

Tarım Kredi Kooperatifi’nden aldıkları tarımsal malzemelerin bedellerine uygulanan yüksek faiz ve katılım katkı payı ile borcu katlanan Amasya çiftçisinin traktörleri haczedildi. Çiftçiler kısa süre önce “Bütün köy icralık” diyerek eylem yapmıştı.
Resim
Amasya çiftçisi kredi borcunu ödeyemedi, traktörleri haczedildi!
Amasya’da Tarım Kredi Kooperatifi’nden aldıkları kredilerin faiziyle birlikte ödenemeyecek boyuta geldiğini belirterek bir süre önce eylem yapan çiftçilerin traktörleri haczedilmeye başlandı. Köye jandarma eşliğinde gelen kooperatifin avukatı alacaklarına karşılık köylünün traktörlerini veya araçlarına el koydu. İYİ ...
Read more : Amasya çiftçisi kredi borcunu ödeyemedi, traktörleri haczedildi! | Görüntüleme : 1830 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Şirketler harcadıkça gaz faturası şişiyor

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, BOTAŞ’ın dağıtım şirketlerine aynı fiyattan doğalgaz sattığını ancak şirketlerin kendi maliyetleri farklı olduğu için ilden ile farklı fiyatlar oluştuğunu söyledi.
Resim
Elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin yaptıkları temsil ve ağırlama gibi harcamaların elektrik faturalarına yansıtıldığının ortaya çıkmasının ardından bir kötü haber de doğalgaz faturalarından geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, vatandaşın kullandığı doğalgaz fiyatının ilden ile farklılık gösterdiğini, bunun da doğalgaz dağıtım şirketlerinin yatırım ve işletme masraflarının farklılığından kaynaklandığını ...
Read more : Şirketler harcadıkça gaz faturası şişiyor | Görüntüleme : 1778 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Politikacı Önce Doğayı, İnsanı Sevmeli… ALİ ERALP

“Politikacı Önce Doğayı, İnsanı Sevmeli…”

18 yıldan bu yana şu ülkede yaşamadığımızı yaşadık, görmediğimiz gördük…

Öyle anlar oldu, öyle olaylarla karşılaştık ki şaşkınlıktan küçük dilimizi yuttuk.

Çevrilmedik dolap, oynanmadık oyun kalmadı… Öksüzün, fakir fukaranın hakkını yediler…

Yapılan haksızlıklar, hukuksuzluklar, tüm çıplaklığı ile ortada. Saklısı, gizlisi kalmamış. Kirli çamaşırlar dağlar gibi yığılmış...

İki kere ikinin dört etmesi kadar kesin kanıtlarla yasa dışı işlerin ortaya çıkarılmasına karşın, adamlar yine de hiçbir şey olmamış gibi, büyük ...
Read more : Politikacı Önce Doğayı, İnsanı Sevmeli… ALİ ERALP | Görüntüleme : 3039 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Ali ERALP

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148830 ileti • Toplam 46393 başlık • Toplam 25116 üye

x