Zaman: Pzr Haz 01, 2025 6:12

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Şeytan ayrıntıda gizlidir / Zeynep GÜRCANLI

Şeytan ayrıntıda gizlidir

Lafı dolandırmaya gerek yok…

Moskova'da İdlib konusunda varılan -ya da Ruslar tarafından dikte edilen- yeni mutabakat, tam anlamıyla bir diplomatik hezimettir.

Nasıl mı?

İşte ayrıntıları:

“ATEŞKES” DEĞİL, ASKERİ FAALİYETLERİN DURMASI: Erdoğan'ın “ateşkes” demesine rağmen, mutabakat metninde “ateşkes-ceasefire” kelimesi geçmiyor. Bunun yerine “askeri faaliyetlerin durdurulması” ifadesi var. İfade ile bölgedeki “meşru” orduların askerleri kastediliyor; Yani Rusya, Türkiye ve Esad ordusu. Şimdi “Türkiye Esad'ı tanımıyor ki ordusunu tanısın” diyeceksiniz ama Ruslar onu da çözmüş ...
Read more : Şeytan ayrıntıda gizlidir / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 855 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Aman petrol canım petrol! / Murat MURATOĞLU

Aman petrol canım petrol!

Dünyada petrol fiyatları çöküyor.

Cuma günü Viyana'da gerçekleştirilen OPEC toplantısında Suudiler, Ruslara petrol arzında kısıntıya gitme teklifinde bulundular.

Rusya üretimi düşürmek istemediğini, petrol fiyatlarındaki düşüşe hazır olduğunu açıkladı. Dünyadaki petrol tedarikinin yüzde 12'sini Rusya karşılıyor.

Petrol fiyatlarındaki düşüş Rusya'yı olumsuz etkileyecek. Zira üretimi kısarsa pazarını Amerika'ya kaptıracak!

* * *

Tarafların anlaşmaya varamaması sonucunda piyasalarda petrol fiyatları bir günde yüzde 9'a yakın değer kaybetti.

Yetmedi! Hafta sonu Suudi Arabistan petrolde rest ...
Read more : Aman petrol canım petrol! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 641 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bir su şişesiyle neler yapılır? / Barış TERKOĞLU

Bir su şişesiyle neler yapılır?

Biliyorum, şaşırmak insan aklının bir yaz gecesi “su” diyerek uyanmasıdır. Sıradana mahkûm insanın irkilmesidir. Uzakta olanın sebep bulup bir anda akla gelmesidir.

Akşamdan avukatıma haber verdim. Sabah gözaltına alınacağımı, ardından tutuklanacağımı söyledim. Kapı çaldı, açtım. “Bekleyin, giyinip geliyorum” dedim. Kuşkusuz beni şaşırtan, İstanbul Emniyeti’nde girdiğim hücrede altı çizilerek okunup bırakılmış Fahrenheit 451 ile karşılaşmak oldu. Okumayı zor eden bir karanlıktı. Bitirmeye çalıştım. Zorbalığın, sansürün, kitap yakılan bir dünyanın değerlerini ne ...
Read more : Bir su şişesiyle neler yapılır? / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 799 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bir Devir Kapanıyor… / Ali ERALP

“Bir Devir Kapanıyor…“

Demokrat Parti (DP), Adalet Partisi (AP), Anavatan Partisi (ANAP), Doğru Yol Partisi (DYP) nasıl gittiyse, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) de vakti saati geldiğinde gidecektir.

Çok bile kaldı iktidarda.

Durmadan satıp, savacaksın, tüm kamu mallarının, fabrikaların, ormanların altından girip, üstünden çıkacaksın; tek çivi çakmayacaksın, taş üstüne taş koymayacaksın, bir tek eserin olmayacak, ama 18 yıl iktidar olacaksın, saltanat süreceksin…

Üretimi durduracaksın. İşsizliği artıracaksın. İnsanlar yokluk - yoksulluk, açlık sınırının altında çile ...
Read more : Bir Devir Kapanıyor… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1098 | Yanıtlar : 8 | Dizin : Ali ERALP

Bakanın aile şirketini Hazine kurtaracak

Finansal sorunlarından dolayı uçuşlarını durduran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un kardeşine ait Atlasjet’in Hazine tarafından kurtarılacağı öne sürüldü
Resim
Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un ikizi Murat Ersoy’un sahibi olduğu ve iflas ettiğini duyuran Atlasjet’in Hazine ile kurtarılabileceğini öne sürdü. Yılmaz, “Banka kredi borçlarına Hazine destekli KGF kefil olmuştu. 6 Mart’ta değişen Sivil Havacılık Yönetmeliği de yeni şirket kurmasının yolunu açtı. Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı ...
Read more : Bakanın aile şirketini Hazine kurtaracak | Görüntüleme : 704 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Yandaş medyanın askere gitmemiş amigoları. - Hüsnü Mahalli

Hüsnü Mahalli, "Suriye sorunu biterse AKP kavga edecek kimse bulamayacak." ifadelerini kullandı.

Hüsnü Mahalli, AKP Genel Başkanı ve Erdoğan'ın Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesiyle imzalanan İdlib mutabakatını yazdı:

Hüsnü Mahalli'nin yazısı şöyle oldu:
Yaklaşık iki aylık gerginlik ve bir aylık savaştan sonra her şey 6 saatte “tatlıya bağlandı’.

Ziyaretin magazin tarafını bir yana bırakırsak tüm dünyanın işini gücünü bırakıp konuştuğu İdlib sorunu şimdilik çözülmüşe ya da dondurulmuşa benziyor.

Peki nasıl?

Putin’in ‘ikna ...
Read more : Yandaş medyanın askere gitmemiş amigoları. - Hüsnü Mahalli | Görüntüleme : 632 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

KADINLARIMIZA VE AYDINLIK GÜNLERE… Dr. Noyan UMRUK

KADINLARIMIZA VE AYDINLIK GÜNLERE… Dr. Noyan UMRUK

“Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıktan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır…”Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Kadının özgürlüğü ve eşitliği evrensel gerçeğinin tüm dünyada pratiğe geçirilişinin çağdaş öncüsü yüce önder bakın nasıl başlatıyor kadın devrimi sürecini:

''Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim, diyemez… Ordumuzun hayat kaynaklarını ...
Read more : KADINLARIMIZA VE AYDINLIK GÜNLERE… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 737 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Sayıştay: '18 yılda 10 milyar '

Sayıştay’ın 18 yıllık AKP iktidarları boyunca tespit ettiği kamu zararı tutarının 10.8 milyar TL olduğu ortaya çıktı. Kamu idarelerini denetlemenin yanı sıra “hesap yargısı” olarak da görev yapan Sayıştay’ın 18 yıllık AKP iktidarları boyunca tespit ettiği kamu zararı tutarı 10.8 milyar TL oldu.
Resim
TÜM HESAPLAR İNCELENİYOR
Sayıştay Başkanlığı’nın faaliyet raporlarında yer alan bilgiler, denetçilerin kamu idarelerinin gelir, gider ve mallarına ilişkin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve diğer hukuki düzenlemelere uygun olmadığı tespitleri yargılaması yapılmak ...
Read more : Sayıştay: '18 yılda 10 milyar ' | Görüntüleme : 568 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun… / Ali ERALP

“Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun…“

Bundan tam 163 yıl önce, 1857’de Amerika’da, toplu halde, emekçi kadın katliamı yaşandı.

Bir tekstil fabrikasında, 40 bin dokuma işçisi, daha iyi yaşantı ve çalışma koşulları istemi ile greve gitmişti.

Polis, grevi engellemek için işçilere saldırdı. Fabrikayı kuşattı. İşçilerin kaçış yollarına barikatlar kurdu.

Bu kıyamet ortamında bir de fabrikada yangın çıkınca, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 129 işçi, engelleri aşamayarak can verdi.

Daha sonra 8 Mart, onların ...
Read more : Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1053 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Ali ERALP

Borçlu Konya Büyükşehir Belediyesi bağış toplayacak!

Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında yer alan AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis oturumunda aldığı kararla yardıma muhtaç vatandaşlara, hayırseverlerin destek olabilmesi için bağış hesabı açacak. Belediyenin yapılan bağışları Sosyal Kart uygulaması üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağı öğrenildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Belediye borcu yüzünden artık sosyal yardım bile yapamayacak durumda. Belediyenin işi bağış toplamak değil, kaynak yaratarak vatandaşına hizmet etmektir” dedi.
Resim
2018 yılı itibariyle İller Bankası'na olan ...
Read more : Borçlu Konya Büyükşehir Belediyesi bağış toplayacak! | Görüntüleme : 578 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148644 ileti • Toplam 46034 başlık • Toplam 25006 üye

x