Zaman: Prş Ağu 07, 2025 0:01

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Kapişonlu Sudan ile sıkı fıkı olduk

Türkiye, birçok ülkenin terörist kabul ettiği ve Sudan ile birçok konuda iş birliği anlaşması imzaladı.

Türkiye, ABD başta olmak üzere birçok ülkenin terörist kabul ettiği ve Darfur'daki kitlesel katliam dolayısıyla kınanan Sudan ile eğitimden sanata, bilimden spora kadar her konuda iş birliği anlaşması imzaladı.

İnsan hakları örgütlerinin yaklaşık 200 bin kişiden fazla insanın ölümünden sorumlu tuttuğu Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan El Beşir, Abdullah Gül'ün konuğu olarak geçen Ocak ayında Türkiye’ye gelmişti. Sudan heyetinin, Anıtkabir'de ...
Read more : Kapişonlu Sudan ile sıkı fıkı olduk | Görüntüleme : 597 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Haberler

Biz kaç kişiyiz gördünüz mü?

Biz kaç kişiyiz gördünüz mü?

TOPAL karınca, Kâbe’ye gitmeye karar vermiş ve düşmüş yola. Onu görenlerin bir kısmı öğüt veriyor, bir kısmı ise alay ediyormuş:

“Sen bu bacaklarınla ve adımlarınla, hele topal halinle oraya varamazsın. Yol yakınken vazgeç bu işten...”

Karıncanın cevabı, herkesin ders alması gereken nitelikteymiş:

“Varamazsam da, hiç olmazsa o yolda ölürüm.”

İnsan idealist ise, varmayı kafasına koyduğu bir hedef varsa ve inandığı dava için sonuna kadar gitmeye karar vermişse; aç kalmayı, ...
Read more : Biz kaç kişiyiz gördünüz mü? | Görüntüleme : 872 | Yanıtlar : 9 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ATA TV'deki Hulki Cevizoglu ve Emin Colasan'li program

Selam Arkadaslar,

Dun kanalturkun satisindan sonra insanlarin tepkilerini merak ettigim icin, bizkackisiyiz sitesindeki yorumlari okuyordum.

Bir uye "Su anda ATA TVde emin colasan ve Hulki Cevizoglu Kanalturkun satisi ve siyaset-medya iliskilerini tartisiyor" diye bir duyuru yapti.

Yurtdisinda bulundugum icin hemen internetten arama yaptim ve programin bir bolumunu online olarak izleyebildim. Ancak pek cogunu da kacirdim. Program oldukca dolu doluydu, hatta silahsor star gazetesinin yaziisleri muduru ile bile telefon baglantisi yapildi. Adam canli yayinda Hulki Cevizoglundan ...
Read more : ATA TV'deki Hulki Cevizoglu ve Emin Colasan'li program | Görüntüleme : 5136 | Yanıtlar : 10 | Dizin : TV Gösterimleri

Emre Kongar Ve Cengiz Çandar Tartışması

Canlı yayında sert tartışma
Cengiz Çandar ile Emre Kongar NTV'deki Yorum Farkı'nda hakarete varan ifadeler kullandı

NTV’deki canlı yayında Emre Kongar, Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının darbe taraftarı gibi gösterilmesine kızıp Cengiz Çandar’a “Bunu söylerken utanmıyorsunuz” diye çıkıştı. Çandar da “Terbiyenizi takının” diye sert bir yanıt verince karşılıklı hakaretler havada uçuştu.

NTV’de canlı olarak yayınlanan “Yorum Farkı” programı dün akşam büyük bir kapışmaya sahne oldu. Mehmet Barlas ve Emre Kongar ile başlayan, Barlas’ın ayrılmasının ardından Cengiz Çandar’ın ...
Read more : Emre Kongar Ve Cengiz Çandar Tartışması | Görüntüleme : 1056 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Eğitim

Gazete olduğu iddia edilen ZAMAN'ın son AZMANLIĞI

Kapatma davasının faydası!

AB Genişleme Komiseri Rehn'in Milliyet'e verdiği röportaj ve AB Komisyonu Başkanı Barroso'nun Türkiye'ye ilişkin önceki gün dile getirdiği sözler, bir toplantıda konuşulanları yeniden hatırlamayı zorunlu kıldı.

Komisyon Başkanı Barroso, Türkiye'ye yaptığı ziyaretin son gününde bir grup gazeteciyle Çırağan Sarayı'nda kahvaltı yapmıştı. Bizim de katıldığımız bu kahvaltıda, gezi boyunca edindiği izlenimleri paylaşırken, bizim Türkiye'ye ilişkin düşüncelerimizi öğrenmek istiyordu. Özellikle parti kapatma, başörtüsü ve laiklik konusundaki çıkışlarından pek memnun olmayan meslektaşlarımız, ...
Read more : Gazete olduğu iddia edilen ZAMAN'ın son AZMANLIĞI | Görüntüleme : 736 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tarih Başa Sarıyor -IX-

http://img408.imageshack.us/img408/7237/h0ur5.jpg

İşgal bayraktarı işbirlikçi basın

İşbirlikçi yerli basın ise, tehlike karşısında halkı uyarmıyor, yabancı sermayeye ve hükümetin lütuflarına bel bağlayıp, çanak yalayıcılığı yaparak İngiliz işgali istiyordu. “Özü sözü doğru, siyasi Osmanlı gazetesi” (!) sloganıyla yayınlanan Alemdar (Bayraktar, Önder!..) adlı gazete, bu hainliğini “işgal bayraktarlığı” na kadar götürmüştü. İşgalin ana sorumlusu İngiltere’yi övmek için binbir yola başvuruyor, “İngilizler’in bizi hiçbir zaman çelme takıp sendeletmediğini” ileri sürerek şöyle yazıyordu:

“İngilizleri istiyoruz..

Türkler’in kendi güçleri ile ...
Read more : Tarih Başa Sarıyor -IX- | Görüntüleme : 2183 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tarih Başa Sarıyor - Hûlki CEVİZOĞLU

Ankara'da şok!(Anayasa Mahkemesi Başkanı dinleniyor mu?)*

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Ankara'da arkadaşları ile yemeğe giderken arkadan gelen bir araçtan şüphelendi. Paksüt Doblo marka aracın kendilerini takip ettiğinden ve dinlediğinden şüphelenince aracı durdurdu. Ve Ankara Emniyet Müdürü'nü aradı...

Saygı Öztürk YAZIYOR

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, dinlendiği, izlendiği endişesi ile arkasındaki aracı polise şikâyet etti. Olay, Ankara Kavaklıdere Tenis Kulübü önünde meydana geldi. İddia Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’a da aktarıldı. Konu üzerinde hassasiyetle duran Yılmaz, hemen olay yerine gelip, Anayasa ...
Read more : Ankara'da şok!(Anayasa Mahkemesi Başkanı dinleniyor mu?)* | Görüntüleme : 883 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Bir Özür Yazısı

Az önce KANALTÜRK ekranlarında Tuncay Özkan ve Kerimcan Kamal'ı izledim.
Son yıllarda hiç yaşamadığım bir pişmanlık duydum onları izlerken ve büyük usta Uğur Mumcu'nun ''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''sözünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım.
Tuncay Özkan ve Kerimcan Kamal KANALTÜRK'ü neden KOZA GRUBU'na sattıklarını anlattılar.Dün satılma haberini bu sayfalara eklemiştim.O haberin altına yazdığım görüşlerimden büyük pişmanlık duydum.Yazdığım bu konu ile ilgili görüşlerimin hepsini geri alıyorum.
İzlemeyenler için özetliyorum:Tuncay Özkan ve Kerimcan ...
Read more : Bir Özür Yazısı | Görüntüleme : 862 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Tek Başına Ne Yapılır Ki!

Tek Başına Ne Yapılır ki!

“Biz kaç kişiyiz”. Bu bir soru değil, bir çağrı! Birlikte olmaya, güce güç katmaya, bütünleşmeye, yalnızlığımızdan kurtulmaya...

“Ben tek başıma ne yapabilirim” diye düşünmek, bir arayışın belirtisidir. Ama yetmez kendi kendimize üzülmek, çırpınmak işe yaramaz... Dostça, sevgide, umutta anlaşmak, sonra dağınık özlemlerimizi, isteklerimizi bir araya getirerek büyük bir güç oluşturmak...

“Ben tek başıma ne yapabilirim/Diye düşündü biri/Ve hiçbir şey yapmamaya karar verdi.

Ben tek başıma ne yapabilirim/Diye düşündü biri/Ve yalnızlığının/Kuytuluğuna ...
Read more : Tek Başına Ne Yapılır Ki! | Görüntüleme : 1392 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tarih Başa Sarıyor -VIII-

http://img408.imageshack.us/img408/7237/h0ur5.jpg

Sultanahmet mahşer gibi

Sultanahmet Meydanı’na akan ikiyüz bin Türk, İzmir’in işgalini kutlamak için İzmir limanına akan yerli Rumlar’a ve tüm dünyaya cevap veriyordu.

22 Mayıs 1919, Perşembe.. Bir, bin oluyor; binler, onbin.. Binlere binler katılıyordu. Üsküdar’daki 30 bin kişinin yanı sıra, Kadıköy’de de 20 bin kişi toplanıyor, Fatih Camii önünde toplanan 80 bin Türk, Sultanahmet’te 200 bine ulaşarak rekoru tamamlıyordu.

Aynı gün, bir İngiliz generali, Merzifon’a gitmek üzere bir Amerikan gemisi ile Samsun’a ...
Read more : Tarih Başa Sarıyor -VIII- | Görüntüleme : 1981 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tarih Başa Sarıyor - Hûlki CEVİZOĞLU

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148876 ileti • Toplam 46215 başlık • Toplam 25034 üye

x