Zaman: Pzt Nis 13, 2026 10:06

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Kürt Şeyhi Boğazlattı, ABD Kökenli Örgüt "Lion" Yaptı / Mustafa YILDIRIM

Kürt Şeyhi Boğazlattı, ABD Kökenli Örgüt "Lion" Yaptı

Menemen isyanını yıllardır, 3-5 meczubun, yobazın, esrarkeşin isyanı gibi gösterenler, bilerek ya da bilmeyerek karanlık güçlere hizmet ediyorlar. Olayı sloganlarla sıradanlaştırmanın sonunda Teğmen Kubilay, ABD kökenli derneğin simgesine yapıştırılıverdi. İzmir Gündoğdu Lions Kulübü "charter"ı bu olayı, "Artık bu kadim ve değerli 3 isim Menemen ...Kubilay...ve de Lions .. bir Hizmet bayrağı altında buluşuyor" diye müjdeliyordu. Phokaia ("Foça" demiyor) Lions Kulübü'nün desteğiyle kurulan Menemen Kubilay Lions Kulübü'nü Atatürk'le ...
Read more : Kürt Şeyhi Boğazlattı, ABD Kökenli Örgüt "Lion" Yaptı / Mustafa YILDIRIM | Görüntüleme : 2730 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa YILDIRIM

Tuhaf bir Kanal İstanbul öyküsü / Çiğdem TOKER

Tuhaf bir Kanal İstanbul öyküsü

Belki gördünüz belki görmediniz. Sosyal medyada hızla yayılan “Kanal İstanbul Project” isimli Arapça bir video var. Animasyonlu Kanal İstanbul görüntüleri eşliğinde emlak pazarlaması yapılıyor.

Altında “alrayantr.com” yazan bu videonun 2015 tarihli oluşu, Kanal İstanbul'un en çok Araplara yönelik bir rant projesi olduğunun kanıtlarından biri olarak tartışılıyor.

Bir okurdan konuyla ilgili mesaj aldım. Devamını araştırınca daha da ilginç bilgilere ulaştım. Okurum, New York'ta yaşayan Ekim Nazım Kaya. Online eğitim şirketleri sahibi ...
Read more : Tuhaf bir Kanal İstanbul öyküsü / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 906 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

KAVRAMLAR GÖÇÜ (X)

KAVRAMLAR GÖÇÜ (X)
Ekonomik Rekabet
Buraya kadar söylenilenleri toparlayacak olursak;
1° Evrim, uyum, yaşam savaşımı gibi terimler Darwin öncesinde de var idiler
2° Ancak Darwin bütün bu terimleri yeni bir çerçevede biçimlendirerek (configuration), bitki ve hayvan türlerinin ‘doğal ayıklanma’ yoluyla ‘dönüşüm’ (transformation) geçirmelerini bir ‘bütünsel kuram’ içinde açıklamayı başardı
3° Darwin’in ‘evrim kuramı’ bu bakımdan tam anlamıyla ‘bilimsel devrim’ niteliği taşımaktadır
4° Ancak bu dönüşüm kerte kerte, gıdım gıdım yani aşamalı (graduel) olarak gerçekleşmektedir
5° ...
Read more : KAVRAMLAR GÖÇÜ (X) | Görüntüleme : 579 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

KAVRAMLAR GÖÇÜ (IX)

KAVRAMLAR GÖÇÜ (IX)
Darwin’in D’si
Şimdi hangi kitabı açsanız, hangi ansiklopediyi incelerseniz inceleyin, Darwin deyince ya da ‘Evrim Kuramı’ deyince, ‘en yetenekli olan/en güçlü olanın yaşayabileceği’ bir ‘ideolojik anlayış’la karşılaşırsınız.
Öylesine bir ‘ideolojik’ anlayış ki, ikiyüzyıldan fazla bir süredir ‘baskın ideoloji’ olarak süregelmektedir.
Bilim tarihi bakımından, bu ‘evrimcilik’ ideolojisini, ‘işlevselcilik’ gibi başka ideolojiler de izlemiştir.
O arada, ‘yapısalcılık’ vb ‘ideoloji’ler de olmadı değil.
Bilim tarihinde, amerikalı bilim tarihçisi ve felsefecisi Thomas Samuel Khun’un, 1962 yılında ...
Read more : KAVRAMLAR GÖÇÜ (IX) | Görüntüleme : 579 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

KAVRAMLAR GÖÇÜ (VIII)

KAVRAMLAR GÖÇÜ (VIII)
Eşitlik ‘aile’de başlıyor
Diyorduk ki, embriyonun oluşumunda babanın özellikleri mi yoksa ananınki mi baskındır sorusu, biyolojistler kadar filozoflar arasında da tartışılıyordu.
Matematikçi ve fizikçi, ki o dönemin filozofları hemen hemen hep böyledir, Fransız Jean Louis Maupertuis (1698-1759) kalıtımda her ikisinin payı da eşittir diyerek en önemli bijolojik keşfini yaptı.
Hayvanların kökeni (Sur l’origine des animaux) ve İnsan soyundaki Çeşitlilikler (Vaiétés dans l’espece humaine) başlıklı çalışmaları, kalıtım (hérédité) konusunda tüm XIXncu yüzyıl boyunca ...
Read more : KAVRAMLAR GÖÇÜ (VIII) | Görüntüleme : 596 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Arap, Suriyeli Hayranlığı Ve Kanal Çılgınlığı AKP’yi Bitirecek… / Ali ERALP

“Arap, Suriyeli Hayranlığı Ve Kanal Çılgınlığı AKP’yi Bitirecek…“

AKP zor durumda… Tarım bitti. Sanayi bitti. Borç zirve yaptı. Hazine tamtakır. İçine fare düşse başı yarılır!

Emlak vergisi ile ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar.

Suriye çölü, bataklığa döndü. Sırada Libya var. Libya’da koltuk mücadelesi yapan iki grup var… İktidar oraya asker göndermeye hazırlanıyor şimdi…

Yani yangının tam orta yerine…

Türkiye bitti, ama Arap hayranlığı bitmedi.

Sınırda 200 bin Suriyeli bekliyor. İdlib’den kaçıyorlar. Bu grubun içine bol miktarda ...
Read more : Arap, Suriyeli Hayranlığı Ve Kanal Çılgınlığı AKP’yi Bitirecek… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1362 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Ali ERALP

Isaret Dili - 2 Kitap

Isaret dili ogrenmek icin dokuman ve bir tane de Izmir Sagir Dilsizler Derneginin tanitim kitabi.

Isaret Dili Kitaplari
Read more : Isaret Dili - 2 Kitap | Görüntüleme : 46873 | Yanıtlar : 0 | Dizin : E-Kitap

KAVRAMLAR GÖÇÜ (VII)

KAVRAMLAR GÖÇÜ (VII)
Biyoloji ve Bilimler
Bugün bir televizyon kanalında, bir bayan profesör, ‘bilimlerin anası biyolojidir’ dedi.
Bir ‘dil sürçmesi’ midir diyelim? Hayır, öyle öğrenmiş zavallı.
Bilimlerin ‘babası’ da var mı acaba?
Büyük olasılıkla ‘babası’nı tanınmamakta...
‘Felsefe’ ve ya da ‘Tarih’i ‘baba’ olarak görenler de var oysa.
Ancak, bizim bu yazı dizimizde daha çok ‘biyoloji’den ve ‘sosyo-biyoloji’den sözettiğimiz de ortada.
Ne var ki, biyolojinin diğer bilimleri etkilemesinde, eğer ölçü iyi tutturulamazsa, nasıl bir ‘kavram dejenerasyonu’na ...
Read more : KAVRAMLAR GÖÇÜ (VII) | Görüntüleme : 738 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

KAVRAMLAR GÖÇÜ (VI)

KAVRAMLAR GÖÇÜ (VI)
Algı ve altıncı duyu
Çoğu kez, “altıncı duyum beni yanıltmaz, şu şöyle olacak vallahi” türü tümceler kuranlarımız olur.
Bir de ‘algı’, ‘algı operasyonu’ türü çokbilmişlik örneklerimiz vardır.
Kuşkusuz burada bu terimlerin psikolojik, ontolojik ve patolojik çözümlemelerine girecek değiliz.
Ancak şu kadarını söyleyebiliriz: Düşünce ekolleri içinde Viyana Çevresi adıyla anılan bir ekol ve Einstein’i bile etkileyen bir fizikçi/filozof var; Ernst Mach (1838-1916).
Her ne kadar, Paris Komünü’nü destekleyen bu Alman/Avusturyalı ‘sosyal demokrat’ın ampirizmini, ...
Read more : KAVRAMLAR GÖÇÜ (VI) | Görüntüleme : 618 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

ZOR BİR YENİ YILI, "KALAN İSTANBUL PROCESİYLE" AŞMA ÇILGINLIĞININ DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ… :hmm: Dr. Noyan UMRUK

ZOR BİR YENİ YILI, "KALAN İSTANBUL PROCESİYLE" AŞMA ÇILGINLIĞININ DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ… :hmm:

Dr. Noyan UMRUK

Eveeet… Gerçekten çok zorlanacağımız bir yeni yıla giriyoruz…
Tanrı hepimize kuvayı milliye güç ve kudreti versin…

Uluslararası platformda yönetenlerce giderek marjinalleştirilen yalnız ve güzel ülkemin, dünyanın parmak ısırdığı, saygı duyduğu pırıl pırıl bir cumhuriyetin yüzüncü yılının arifesinde getirildiği hale bakın…

Vaziyetin durumu:

*Yeni Osmanlıcılık düşleriyle Suriye’de batağa saplanılmış,

*Ülkenin içinde bulunduğu durumdan ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148851 ileti • Toplam 46411 başlık • Toplam 25116 üye

x