Zaman: Prş Nis 23, 2026 3:16

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Öylesine Şarkı-2

inceliğini ve samimiyetini kilometrelerce uzaktan hissedebiliyorum

Fikret Kızılok - Güzel Ne Güzel Olmuşsun
https://www.youtube.com/watch?v=z7BFOVzLM8M
Read more : Öylesine Şarkı-2 | Görüntüleme : 5360 | Yanıtlar : 137 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Hesap Verme Günü Adım Adım Yaklaşıyor… / Ali ERALP

“Hesap Verme Günü Adım Adım Yaklaşıyor…”

Yerel seçimler tamamlandı.

Kazananlar, kazanamayanlar sandıkta belli oldu. Tutanaklar imzalandı.

İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere, iktidar, büyük kentlerin çoğunda başkanlığı kaybetti.

17 yıldan beri tıkır tıkır işleyen seçim sistemi, bu kez engelle karşılaştı.

Halkın karşı oyları ile iktidar duvara tosladı…

Yara aldı…

Onlar, böyle bir sonucu hiç beklemiyorlardı. Hayal bile etmiyorlardı.

Ama olan oldu… Halk bu kez, “Bu kadar çile, bu kadar sıkıntı yeter” dedi.

Bu seçimlerin ...
Read more : Hesap Verme Günü Adım Adım Yaklaşıyor… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1445 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ali ERALP

BÜYÜK ve ÖNEMLİ KENTLERİMİZDE “ARTIK BİLİNÇ” TEZİ DOĞRULANDI… Dr.Noyan UMRUK

BÜYÜK ve ÖNEMLİ KENTLERİMİZDE “ARTIK BİLİNÇ” TEZİ DOĞRULANDI… Dr.Noyan UMRUK

Rudolf BAHRO, bir Dogu Alman entelektüel, aktivist. 1950'lerde Komünist Parti'ye üye oldu. 1968 Prag Baharı, komünizm'e olan inancını ciddi biçimde sarstı. 70'lerde muhalif kimliği ile geliştirdiği alternatif-demokratik sosyalizm yaklaşımı, “Artık Bilinç” teziyle tanındı. 1977'de "Doğu Avrupa'da Alternatif" kitabını yayınlayınca şimşekleri üstüne çekip, devleti karşısında buldu; Batı Almanya'ya sürüldü. Batı Almanya'da Yeşiller hareketine katıldı ve önde gelen isimlerinden biri oldu.

Bahroya(2) göre, “Artık-Bilinç, toplumsal değişimin belirleyici ...

Ah ah! Atı alan Üsküdar'ı geçti! / Levent BULUT

Bir ben mi böyle hissediyorum bilmiyorum ama seçimlerden yoruldum artık. İktidardakilerin kendinden olmayanlara hakaretleri, tehditleri, küçük görmeleri her seçimde klişe oldu. 31 Mart'ta da durum aynıydı. Bunun sebebiyse Cumhur İttifakı'nın yerel seçimi âdeta bir ölüm kalım savaşına çevirmesiydi. Kendilerine oy verenlere, şirke girip cennet vaat ederken, devletin bütün imkânlarını kullanmaktan çekinmediler. Yetmedi muhalefeti düşman, vatan haini ve terörist olarak nitelendirdiler. Bu durumu eleştiren İYİ Parti lideri Meral Akşener'i "Hanımefendinin kaçacak deliği de yok. O milletvekili ...
Read more : Ah ah! Atı alan Üsküdar'ı geçti! / Levent BULUT | Görüntüleme : 735 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

HAKEME RAĞMEN

HAKEME RAĞMEN
‘Hakeme rağmen’ diye bir futbol deyişi vardır ya; 31 Mart yerel seçimlerinde, halkımız ‘hakeme rağmen’ önemli bir başarıya imza atmış bulunuyor.
Anandolu Ajansı’nı saymıyorum; çünkü onlar, yani bu Binali ve arkasını dayadığı adamın Türkiye ve Anadolu’ya, Cumhuriyet ve Devlet’e ilişkin ne varsa dejenere ettiğini bildiğim için, AA’dan da ‘Anadolu’ adının çıkarılmasını düşünüyorum.
Futbola dönersek, pek sevdiğim bir spor dalı sayılmaz.
Ancak, Marsilya’nın Berlusconi’nin takımını yendiği maç geliyor gözümün önüne.
Herifler fotbol değil sanki ...
Read more : HAKEME RAĞMEN | Görüntüleme : 776 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Öylesine Şarkı-2

köpek çocuk kız at
Read more : Öylesine Şarkı-2 | Görüntüleme : 5411 | Yanıtlar : 150 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Çocuklara Karşı İşlenen Suçlar

Toplumsal çürümüşlük ve kokuşmuşluk günümüzde had safhada. Medyadan taciz ve tecavüzler ile ilgili her gün mide bulandırıcı haberler peşi sıra gündeme düşüyor. En son 16 yaşında bir çocuğa 4 yıl önce taciz ve tecavüz haberi Adana Pozantı Akçatekir mahallesinden geldi. 15 şüpheliden 13’ü tutuklandı ikisi halen aranıyor. İnsanın aklı almıyor. Beyni duruyor. Geleceğimizin güvencesi ve teminatı olan çocuklarımızı neden bu sapıklardan koruyamıyoruz. Toplum nereye gidiyor. Neden bu sapkınlıkların üzeri örtülüp yayın yasağı getiriliyor. Suçlu adli ...
Read more : Çocuklara Karşı İşlenen Suçlar | Görüntüleme : 776 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Halkımız Demokrasiye Giden Yolda İlk Adımını Attı… / Ali ERALP

“Halkımız Demokrasiye Giden Yolda İlk Adımını Attı…”

Halkımız, demokrasiye giden yolda ilk adımını attı.

AKP yenildi.

Beka sorunu, yalan dolan, iftira, tehdit, küfür, aşağılama toplumda itibar, ilgi görmedi.

Tarikatların, şeyhlerin, yaygın olduğu, geri bıraktırılmış bölgelerimizde AKP ve MHP kazansa bile tüm yurtta kaybetti.

Özellikle sanayinin ve üretim merkezlerinin olduğu büyük kentlerimizde, egemen güçlerin ithalata ve kamu mallarının satımına dayalı ekonomi politikası onaylanmadı.

Üretimsizlik mahkûm edildi.

Tek adam yönetimi ve sultanlık zihniyeti kabul görmedi… ...
Read more : Halkımız Demokrasiye Giden Yolda İlk Adımını Attı… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1253 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Ali ERALP

ALGIMIZA SALDIRI

ALGIMIZA SALDIRI

Okuyanlar, bir türlü; okumayanlar, başka türlü saldırı altında.

“Sosyal iletişim” sözde okuyan kesimin iletişimi. En kanmayacak, en, ne olup bittiğini, gerçekleri, dönenleri okuduğu, araştırdığı için bilecek kesim.

En çok saldırı burada. Kolay lokma sayılıyor, gözle, sesle iletişime girenler.

Bir başlık, bir slogan (çarpıcı) söz, bellekleri bilmeden tutsak ediyor.

Uzun yıllar boyunca Atatürkçü kesimlerin en önemli bilgiağı (internet)gazetesi diye tanınan, son aylarda sunucusunun değişmesiyle tamamen değişen bir siteden, bir zamanlar İzmir’in gözbebeği olan ...
Read more : ALGIMIZA SALDIRI | Görüntüleme : 1065 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

AKP'li sendika Türkiye'yi eyaletlere böldü!.. / Ahmet TAKAN

AKP'li sendika Türkiye'yi eyaletlere böldü!..

Bayram değil seyran değil!... Hayırdır ne oldu?... Biz farkında değilken bir yerlerde Anayasa mı değişti?.. Türkiye ne zaman federal siteme geçti, eyaletlere bölündü?..

Bu soruları, AKP'nin yandaş sendikası Eğitim-Bir-Sen'e soruyorum!.. Öğretmenlerimizi temsil ettiği iddiasında olan Eğitim-Bir-Sen'in pek muhterem (!) yöneticilerinden acil cevap bekliyorum!..

Resim

21 Nisan tarihinde yapılacak olan MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı için Eğitim-Bir-Sen hazırladığı "Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı Hazırlık Kitabı"nı üyelerine dağıttı. ...
Read more : AKP'li sendika Türkiye'yi eyaletlere böldü!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1393 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148863 ileti • Toplam 46421 başlık • Toplam 25115 üye

x