Zaman: Cum Nis 24, 2026 4:19

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Bu Fotoğrafa İyi Bakın / Rifat SERDAROĞLU

Bu Fotoğrafa İyi Bakın

Resim

Bu fotoğrafı 30.01.2019 Çarşamba günü saat 13.30 civarında çektim. İzmir Vilayet Binasının, saat kulesine bakan yönüne asılı!

Atatürk’ün resminin yanına Erdoğan’ın ve AKP İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali’nin resmi konulmuş! Bugünden günlerce önce Binali, AKP Genel Başkanı tarafından büyük bir törenle partisinin İstanbul adayı olarak ilan edilmişti.

Bu resim AKP’nin ve Türk Demokrasisinin yüzkarasıdır. Bu karayı çalan da o resmin asılması için emir veren, İzmir’in AKP’li Valisidir…

Şimdi beraberce soralım; ...
Read more : Bu Fotoğrafa İyi Bakın / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 938 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

CHP'li belediyede iletişim eksikliği / Levent BULUT

"Bir engelli vatandaşın durumunu bildirmek için belediye sınırları içinde oturduğum Kartal'ın CHP'li belediye başkanını ziyaret etmek istedim. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nü aradım. Ancak iletişim ve kurumsallıktan uzak bir anlayışla karşılaştım. Telefonu açan hanımefendi, kendini tanıtmadan ve yorgun bir sesle 'Alo' dedi. Şaşırıp 'Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nü aramıştım' dedim.
'Evet' dedi.
Kısaca kendimi tanıtıp Kartal'da ikamet ettiğimi, Kartal Un Fabrikası önündeki araçların metroya giderken yayalara engel oluşturduğunu, bu durum yüzünden ...
Read more : CHP'li belediyede iletişim eksikliği / Levent BULUT | Görüntüleme : 607 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Alkol Haram Ama Hile – Hurda, Yolsuzluk Helal… / Ali ERALP

“Alkol Haram Ama Hile – Hurda, Yolsuzluk Helal…”

16 yıldan beri din alıp, din sattılar.

Bir yandan da halkın fabrikalarını elden çıkardılar.

Paralar inşaatlara, köprülere, yandaşlara aktı. Millete küfreden işadamlarına, havuz müteahhitlerine kamu bankalarından trilyonluk krediler verdiler. Vergilerini affettiler.

Seçimlerde milyarları havalara savurdular. Çarçur ettiler.

Ama üretime tek kuruş ayırmadılar.

Üretim durdu. Tarımda, sanayide… Her yerde.

Bu gerçeği bir halk kadını bile anladı da onlar anlayamadı. Ya da işlerine öyle geldi…

Bir muhabir ...
Read more : Alkol Haram Ama Hile – Hurda, Yolsuzluk Helal… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1137 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ali ERALP

Amerikancı darbeler / Sinan MEYDAN

Amerikancı darbeler

II. Dünya Savaşı sonrasındaki soğuk savaş döneminde İran'dan Guatemala'ya Endonezya'dan Şili'ye birçok ülkede Amerikancı darbe yapıldı. Musaddık'tan Arbenz'e Sukarno'dan Allende'ye kadar pek çok devlet başkanı Amerikancı darbeyle devrildi.

23 Ocak'ta Venezuela'da ABD destekli muhalefet lideri Juan Guaido kendisini geçici devlet başkanı ilan etti. ABD, Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak tanıdı. ABD Başkanı Donald Trump, “ABD'nin ekonomik ve diplomatik gücünü Venezuela'da demokrasi sağlanması için kullanacağını” söyledi.

Tarihsel yönden bakınca durum şu: ABD, soğuk savaş ...
Read more : Amerikancı darbeler / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 1472 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

İBB'den vakıflara "hizmet" raporu / Çiğdem TOKER

İBB'den vakıflara "hizmet" raporu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 56 sayfalık bir rapor hazırlamış.

Adı: STK (Sivil Toplum Kuruluşu)-Okul-Yurt Faaliyeti Raporu 2018.

Ensar, TÜRGEV, TÜGVA, T3, Aziz Mahmud Hüdayi gibi; yönetim profillerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hem akrabalık, hem de siyasi bağlar ile yakınlığı bulunan vakıflara, İBB olanaklarıyla verilen hizmetler ayrıntılarıyla yer alıyor.

Rapor, iktidara yakın bu vakıflara aktarılan kamu kaynaklarını net ve şık biçimde ortaya koyuyor. (Tasarım ve renkleriyle şık bir rapor.) Ama gelin görün ki, ...
Read more : İBB'den vakıflara "hizmet" raporu / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1596 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Başımıza geçirilen yeni çuvallar / Cahit Armağan DİLEK

Başımıza geçirilen yeni çuvallar

Yunanistan; Ege ve Doğu Akdeniz'de Türkiye karşıtı kumpaslarını, ABD'yi de içerecek askerî ittifaklara dönüştürmekte epey mesafe aldı. Geçen haftalarda hükümetinde değişiklikler oldu. İstifa eden Savunma Bakanı Kammenos'un yerine Genelkurmay Başkanı Ora. Apostolakis getirildi.

Çipras bu atamanın hem yerel hem de dış politika açısından bir mesaj olduğunu söyledi. Yunanistan'ı bir arada tutan ana unsurların başında Türk düşmanlığı gelir. Bu bağlamda dış politikadaki mesajın Türkiye'ye olduğu aşikâr.

Apostolakis'in yabancı diplomatlarla ilk görüşmesinde ABD'nin ...
Read more : Başımıza geçirilen yeni çuvallar / Cahit Armağan DİLEK | Görüntüleme : 800 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

PYD'nin Suriye'de 'hapishane' şantajı / Zeynep GÜRCANLI

PYD'nin Suriye'de 'hapishane' şantajı

Suriye'de çok ilginç gelişmeler yaşanıyor.

ABD'nin çekilme kararı, PKK terör örgütünün Suriye uzantısı PYD-YPG'nin de hareketlenmesine yol açtı. PYD-YPG bir yandan Suriye rejimi ve Rusya ile anlaşıp kendisine bir meşruiyet sağlamanın yolunu ararken, diğer yandan hem ABD'yi, hem de Avrupa ülkelerini bölgeyi tamamen terk etmemeleri için sıkıştırıyor.

PYD-YPG'nin bu konuda elindeki en büyük koz ise Fırat'ın doğusundaki hapishaneler.

PYD-YPG, IŞİD'le savaşırken canlı ele geçirdiği yabancı IŞİD teröristlerini Fırat'ın doğusundaki hapishanelere kapattı. ...
Read more : PYD'nin Suriye'de 'hapishane' şantajı / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 836 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

KISKANIYORUM

KISKANIYORUM

Anladım, ben kıskanç biriyim, hem de çok!

- Biz geriye, Ortaçağ’a dönerken, kurumlarımız dinselleşirken, Yunanistan’ın uygarlıkta ilerlemesini kıskanıyorum.

Bizde, on dakika ötede cami varken, oranın cemaati de üçü beşi geçmezken, üç kişilik cemaati olan köylere cami yaptırılır, imam atanır, öğretmenler köylerden çıkarılıp, köyler imamlara bırakılırken; Yunanistan, rahipleri devlet memurluğundan çıkarıyor.

- Ulus devletleri, ulus devletlerin kendi dillerine sarılmasını, dillerini korumasını, uluslarıyla övünmelerini kıskanıyorum; ulus devletimizi kendi elimizle bize böldürmeye çalışanlar alkışlanırken, bölünmenin son dönemecine ...
Read more : KISKANIYORUM | Görüntüleme : 1260 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Nasıl Bir Belanın İçine Düştük… / Ali ERALP

“Nasıl Bir Belanın İçine Düştük…”

Dört yanımız gericiler, yobazlar, çağ dışı yaratıklar tarafından kuşatıldı.

Mustafa Kemal’in “Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir” sözü rafa kaldırıldı. Yol göstericimiz gericilik, yobazlık ve boş inançlar oldu…

Aklın, bilimin yerini hurafeler, cinler, periler, dinsel dogmalar aldı. Atatürk’ün canı pahasına gerçekleştirdiği “Aydınlanma Devrimi” ayaklar altında şimdi…

Laiklik paramparça edildi. Dinle devlet işleri bütünleşti. Yekvücut oldu. Devleti yönetenler artık olaylara, sorunlara, sorunların çözümüne din penceresinden bakıyorlar.

4-5 yaşındaki ...
Read more : Nasıl Bir Belanın İçine Düştük… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1037 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Ali ERALP

Devletin bekası ve Venezuela'nın bekası! / Arslan BULUT

Devletin bekası ve Venezuela'nın bekası!

Devletin bekası ne demek? Bir devletin, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini ilelebet devam ettirmesi demek... Peki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası kimin tehdidi altında?

Elbette insanın aklına önce dış güçler gelir? Meselâ 2003 yılında ABD Başkanı George W. Bush, "Türkiye bir cephe ülkesidir" demişti. Bu, küresel liderliği tehlike altında olan ABD'nin, doğrudan Türkiye'yi bir savaş alanına çevirme girişiminin en açık ifadesiydi.

ABD Başkanı George W. Bush, ikiz kuleler vurulduğunda başlatılan mücadelenin adını ...
Read more : Devletin bekası ve Venezuela'nın bekası! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1489 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148863 ileti • Toplam 46421 başlık • Toplam 25115 üye

x