Zaman: Cum Nis 24, 2026 7:43

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

ABD'deki TÜRKEN Vakfı'na milyon dolarlık bağışları kimler yapıyor? / Yılmaz POLAT

ABD'deki TÜRKEN Vakfı'na milyon dolarlık bağışları kimler yapıyor?

Ensar Vakfı'yla TÜRGEV Vakfı ortaklaşa 2014 yılında ABD’de 'öğrencilere eğitim, burs, kalacak yer ve kültürel bilinçlenmeyi teşvik etmek amacıyla' New York’ta TÜRKEN Vakfı'nı kurdu. Vakıf vergiden muaf 501 (C) statüsünde ABD Vergi Dairesi IRS'e kayıt yaptırdı. ABD'de bağış toplama yetkisine sahip.

İLGİLİ HABER: ABD'deki Türken Vakfı'na milyonlar akıyor

IRS'nin '990 no.lu' vakfın kurulduğu yılki vergi formuna bakıyorsunuz '24 milyon 460 bin 759' dolar bağış yapıldığı bilgisi var. ...

Paralı Poşet Doğayı Korur mu?

Ülkemizde bu günlerde yürürlüğe giren paralı poşet uygulaması, doğayı koruyacağı iddiası ile gündemimize oturdu. Sosyal medyada insanların tepkisine baktığımız zaman birçok kişinin bu uygulamadan memnun olmadığını görebiliyorsunuz.
Hangi poşetin paralı, hangi poşetin kaç para olduğu belli değil. Belirtilen fiyatın taban fiyatı mı, tavan fiyatı mı? Birçok sorunun cevabı olmadığı için hepsi bir muamma. Alışveriş yapıp uygulamayı yaşayan insanlar poşetin büyüklüğüne göre para alındığını söylüyorlar. Yani anlayacağınız bu işi doğayı korumak için değil AVM ve benzeri ...
Read more : Paralı Poşet Doğayı Korur mu? | Görüntüleme : 699 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

MEMLEKETİM, MEMLEKETİM, MEMLEKETİM… Dr. Noyan UMRUK

MEMLEKETİM, MEMLEKETİM, MEMLEKETİM…

Dr. Noyan UMRUK

Yeni yıla iyi haberlerle girmedik dostlar…

New York Times, Türkiye’den yurt dışına göçün, “Sürüler halinde” sözcüğünü kullanarak ciddiyet ve vahametini ortaya koyuyor…
Ülke tarihinde ilk kez, kültür ve iş hayatına yön veren üst ve üst -orta sınıf ailelerin Türkiye’yi terk ettiğini vurguluyor…
Haberde çok sayıda kişinin de Yunanistan, Portekiz ve İspanya’dan mülk alma yoluyla göç yolunu kullandığı kaydediliyor….

Haberde, Küresel Varlık Göçü İncelemesi’nin (Global Wealth Migration Review) Türkiye’ye ilişkin ...
Read more : MEMLEKETİM, MEMLEKETİM, MEMLEKETİM… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1395 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Öylesine - 2

Tuncel Kurtiz - Oysa Herkes Öldürür Sevdiğini

https://www.youtube.com/watch?v=XPC7La-244E
Read more : Öylesine - 2 | Görüntüleme : 5152 | Yanıtlar : 100 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

KİŞİLİK

KİŞİLİK

“Şahsiyet” adlı bir bilgiağı (internet) dizisi izledim, bilgisayar ekranından. Bir haftada, her gün bir iki bölümü derken, yılbaşı gecesi, son (final), en uzun bölümüyle izlenceyi bitirdik.

Dizi dedimse, bu bildiğimiz dizilerden değilmiş. Bilgiağı için yapılmış, sansürsüz... Bol küfürlü. Hepsi on iki bölüm. Sorsanız, o şarkıdaki gibi, “saymadım kaç yıl oldu”, dizi izlemedim. İzleyenlere de acıyordum, bu ortamda dizilerle avunmalarına şaşırarak. Gündemi unutturanlara kapılmalarına... Algılarını korumamalarına... Magazin haberlerinden anladığım kadarıyla içi boş avuntu filmleriydi meydanı ...
Read more : KİŞİLİK | Görüntüleme : 1923 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Kanun Benim… / Ali ERALP

“Kanun Benim…”

Türkiye’de orman yasaları yürürlükte. Hem de yabanıl orman yasaları.

Gücü yeten gücü yetene.

Sömüren sömürene. Çalan çalana, çırpan çırpana…

Köşe başlarını tutan, varlıklı, bileği güçlü, iktidar destekli bazı kimseler istediğini alıyor, istediğini satıyor, dilediğini gerçekleştiriyor.

Su akarken testiyi doldurmaya çalışıyor.

Çoluğuna, çocuğuna, torununa, yedi sülalesine yetecek servet ediniyor.

Mal-mülk, zenginlik, kişisel çıkar söz konusu olunca bu insanlar ne yasa tanıyor ne hukuk… Ne ulusal varlık tanıyor ne vatan…

Ağaçları, suları, kuşları, ...
Read more : Kanun Benim… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1057 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Ali ERALP

Savaştan kaçıp 'partilemek(!)' üzerine... / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

Savaştan kaçıp 'partilemek(!)' üzerine...

Biz şakağına namlu dayanmış, evi ocağı yakılmış, hayvanına kadar taranmış, işgale, tecavüze, linçe, zulme ve dahi soykırıma uğramış ve kaçmak şöyle dursun, "ya istiklal ya ölüm" diyerek savaşmış bir milletin torunlarıyız;

Ama bizim (bizim kuşağın) başımıza hiç "düşman uçakları" bomba yağdırmadı.

Dünyanın bir ucundan gelen ülkeler, kapımızın -mecazsız sahiden kapımızın, penceremizin, bahçemizin- önünde birbirini boğazlamadı.

Semamızda füzeler dalaşmadı, roketler uçuşmadı.

"İşgal" görmedik -Allah da göstermesin- ; evimiz başımıza yıkılmadı... Harabeye dönmüş ...

Askıda anayasa / Deniz YILDIRIM

Askıda anayasa

Mutlu yıllar. Farkındasınız elbette, yeni yıla anayasasız girdik. Anayasanın 94. maddesinde Meclis Başkanı’nın üyesi olduğu partinin Meclis içindeki ve dışındaki etkinliklerine katılamayacağı yönünde açık hüküm bulunmasına rağmen, Meclis Başkanı Binali Yıldırım AKP’nin aday tanıtım toplantısına katıldı; burada partisinin İstanbul adayı ilan edildi; istifa etmeden.

Haklısınız, bu yeni bir durum değil, ama yeni bir aşama. Türkiye, AKP devrinde üç aşamada anayasasızlaştı: Önce “sistem değişti, bize uydurun” dediler; parlamenter sistemin getirdiği fren-denge kısıtlamalarını, anayasayı tanımadılar. ...
Read more : Askıda anayasa / Deniz YILDIRIM | Görüntüleme : 836 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Asker-siyaset ilişkileri ve Balkan Harbi dersleri / Barış DOSTER

Asker-siyaset ilişkileri ve Balkan Harbi dersleri

Türkiye’de sıklıkla dillendirilen ama kimsenin inanmadığı sözler vardır; “Camiye, kışlaya, okula siyaset karıştırılmasın” sözü gibi… Zira herkes bilir, siyaset, maalesef en çok buralarda yapılır. Hem de en kaba biçimde, gözümüze soka soka adeta. Darbeler, darbe girişimleri, muhtıralar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uygulamaları, camilerde yapılan siyasi faaliyetler, eğitim kurumlarının belli bir siyasi görüşün arka bahçesi yapılması, politik sürgünler, terfiler, tayinler, kayırmalar, hep bunun kanıtlarıdır. Ne yazık ki bu olumsuz gelişmelerden ders ...
Read more : Asker-siyaset ilişkileri ve Balkan Harbi dersleri / Barış DOSTER | Görüntüleme : 846 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bu bir gerçek öykü / Saygı ÖZTÜRK

Bu bir gerçek öykü

Semih Özbey, Ferdi Polat, Müslüm Altıntaş, Adil Kavak, Sedat Yabalak, Sedat Vardar, Vedat Kaya, Sedat Sungur'un yıllardır bölücü terör örgütü PKK'nın elinde olduğunu belki bilenimiz azdır. Onların dışında isimlerini öğrenemediğim 4 askerimizin daha teröristler tarafından tutulduğunu öğrendim.

Acıyı, sızıyı çeken aileleri. Bölücü hainler, asker ve polislerden oluşan güvenlik görevlilerimizi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin saldırılarından korunmak için onları Kandil bölgesinde “canlı kalkan” olarak kullanıyor. Böylece, Hava kuvvetlerimizi saldırılardan vazgeçirmeye çalışıyorlar.

OĞLUNU KURTARMAK İÇİN ...
Read more : Bu bir gerçek öykü / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 975 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148863 ileti • Toplam 46421 başlık • Toplam 25115 üye

x