Zaman: Cmt Nis 25, 2026 2:38

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Vatan Elden Gidiyor; Siz Hâlâ Çiçek, Böcek Muhabbeti İle Oyalanıyorsunuz… / Ali ERALP

“Vatan Elden Gidiyor; Siz Hâlâ Çiçek, Böcek Muhabbeti İle Oyalanıyorsunuz…”

Facebook’ta, İnstagram’da, Twitter’da, her yerde “çiçek – böcek, özel yaşam” muhabbetleri ile karşılaşıyoruz durmadan...

İnsanlarımız, özel – genel tüm bilgilerini, tüm yaşantısını topluma anlatmaktan, çevresindekilere duyurmaktan büyük bir haz duyuyor, zevk alıyor.

24 saat ne yaptı, ne ile uğraştı, hangi hastanelere, hangi düğünlere gitti, orada nasıl oynadı; neleri seviyor, kimleri sevmiyor, kimlerle ilişkisi var, nerelerde tatil yapmış, tatilde neler olmuş, kimlerle karşılaşmış, hangi yemekleri ...

Yerel Seçimlere Dikkat; Mızrak Çuval!

Yerel Seçimlere Dikkat; Mızrak, Çuval!

24 Haziran seçimlerinde mızrak çuvala sığdı ama yerel seçim öncesi çuvalı yırtmak elimizde!

Malum önümüzde yerel seçimler var.

MHP dahil, tüm muhalefeti şimdiden uyarıyorum!

24 Haziran seçimleri öncesine mızrak çalındı ve uygun çuvala da yerleştirildi.
Ancak söz konusu çuval yırtılabilir ve mızrağın görünür olması sağlanabilir; tabi istenirse!

Mızrak ve çuvalın ne olduğuna geçmeden 24 Haziran seçim sonuçları ile önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili gelişmeleri hatırlayalım.

• 24 Haziran Seçim Sonuçlarına dair; ...
Read more : Yerel Seçimlere Dikkat; Mızrak Çuval! | Görüntüleme : 1221 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Alp Ergenekon

Ulusallık ve katılımcı demokrasi Türkiye'de birlikte yürür / Erol MANİSALI

Ulusallık ve katılımcı demokrasi Türkiye'de birlikte yürür

“Ulusallık ve demokrasi” birbirlerinin ayrılmaz parçasıdır:

-Ulusallık, “halkın refah ve mutluluk düzeyinin yükseltilmesi” demektir.

-Halkın mutluluk ve refah düzeyinin yükseltilmesi için ise “katılımcı demokrasi” olmazsa olmazın ta kendisidir.

-1961 Anayasası ile bir yandan “halkın, sınıfların toplumsal örgütlenmelerinin” önü açıldı: bu yolla çıkar grupları, sendikalar örgütlenme özgürlüğü sayesinde toplumsal çıkarını ve bireysel özgürlüğünü koruyabilecekti.

-İnsanların, “iktidardaki bir partinin yandaşı olarak çıkar sağlamaya yeltenmesi ve köleleştirilmesi engel-leniyordu”.

-Devlet Planlama Teşkilatı ...

Tahrif ve tahrip / Özdemir İNCE

Tahrif ve tahrip

19 Eylül 2018 tarihli Birgün gazetesi, “Çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız” başlıklı bir haber yayımladı. “Çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız” diyen kişi AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan (ki aynı zamanda Cumhurbaşkanıdır).

“AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitim-öğretim yılının başlaması vesilesiyle dün (18.08.18) Kabataş Erkek Lisesi’nin açılışına katıldı. Konuşmasında ‘Çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız’ diyen Erdoğan, öğrencilerden beklentilerini ifade etti.”

Erdoğan her zaman olduğu gibi, hayalî ...
Read more : Tahrif ve tahrip / Özdemir İNCE | Görüntüleme : 899 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

O sizin düşmanınız değil, vatandaşınız! / Batuhan ÇOLAK

O sizin düşmanınız değil, vatandaşınız!

İsmail Devrim...

Çocuğuna okul pantolonu alamadığı için intihar eden bir baba...

Olaya neresinden bakarsanız bakın, hangi yönünden değerlendirirseniz değerlendirin öncelikle bir insanın canı söz konusu.

Ancak bu gibi olaylarda üzerine vazifeymiş gibi bazı kurumlar acilen devreye girip "O iş aslında öyle değil" diyerek insanların hüzünlerini bile engellemek istiyor.

Valiliğin yaptığı açıklamaya bakın "Körfez ilçemizde yaşanan intihar olayı basında yer almıştır. Söz konusu haberler; 'intihar sebebi çocuklarına kıyafet alamadığı ve bu ...
Read more : O sizin düşmanınız değil, vatandaşınız! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1025 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

BES ile üç yıl seve seve… / Murat MURATOĞLU

BES ile üç yıl seve seve…

Hayırlı olsun… Bireysel Emeklilik Sistemi zorunlu hale getiriliyor ve çalışanlar üç yıl boyunca sistemden çıkamıyor! İlk uygulamada yüzde 60'dan fazla fire verince bu sefer ki taktik üç yıl seve seve…

Kişisel görüşüm hemen yapamazlar. Yerel seçimler öncesi fazla tepki alırlar. Gerçi belli de olmaz, acayip sıkıştılar. Bakarsınız önümüzdeki ay başlarlar.

* * *

İyi de sistemi zorunlu hale getirene kadar önce kendine sorsan ya bu millet neden bu sistemden ...
Read more : BES ile üç yıl seve seve… / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 883 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Cumhuriyet gazetesinde neden yazıyorum? / Bartu SORAL

Cumhuriyet gazetesinde neden yazıyorum?

Önce her şeyi bir yerli yerine oturtalım. Nedenler sıralansın, kafalar ve hedefler berrak olsun.

Cumhuriyet gazetesinin isim babası ve kurucu aklı Mustafa Kemal Atatürk’tür. 1924 yılında kurulan gazetenin kuruluş amacı; Cumhuriyet’i ve onun devrimlerini anlatmak, açıklamak, yaymak ve benimsetmektir. O dönemde buna gerek vardır zira bu kıymetli, herkesin gözü olan coğrafyada bir güneş gibi parlayacak, hızla kalkınan bir ülke doğmaktadır. Ve bundan rahatsız olan pek çok iç ve dış aktör mevcuttur. ...
Read more : Cumhuriyet gazetesinde neden yazıyorum? / Bartu SORAL | Görüntüleme : 806 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Besle beslenmek kime yarıyor

Yeni ekonomik programda (YEP) 45 yaş ve altı kişilerin Bireysel emeklilik sistemine zorunlu üye yapılacakları ve sistemden üç seneden önce (36ay) çıkamayacakları belirtilmiş.
Hükümetin bu Bes sevgisi ve ülke vatandaşlarına bu sisteme girişi tekrardan mecbur kılması ilginç. Daha önce 2017 yılında sisteme alınan 12 milyon insanın %60’ı süresi dahilinde istemleri dışında alındıkları bu sistemden kendi iradeleri ile çıkmışlardı (7,5 milyon kişi).
Uygulama o zaman başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Bes (Bireysel Emeklilik Sistemi) sigorta şirketlerine uzun soluklu finansman ...
Read more : Besle beslenmek kime yarıyor | Görüntüleme : 898 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

UMUT ÖNEMLİ

UMUT ÖNEMLİ

Ortadan, uzun bir süreliğine türlü nedenlerle yitip gittikten sonra, günlerden bir gün, “Ben geri geldim, yeniden buradayım.” deme, kolay değildir.

Sanırım bu durumun bir benzerini geçtiğimiz günlerde Hulki Cevizoğlu yaşamış. Yeniçağ Gazetesi’ne, kaç aylık ayrılıktan sonra, şu sözlerle geri dönmüş:

“Yaşadığımız olaylara hep aynı bakış açısıyla, herkesin kendi mahallesinden bakmasından yorulup sıkılmadınız mı? Ben çok sıkılmıştım. O yüzden kendimi bilginin ve bilimin dağlarına, ovalarına, mağaralarına, denizlerine atmıştım. Yeniden kavuştuğumuz bu günden itibaren ...
Read more : UMUT ÖNEMLİ | Görüntüleme : 1237 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Atatürk'ün Vasiyetini İptal Etmek / Sinan MEYDAN

Atatürk'ün Vasiyetini İptal Etmek

İŞ BANKASI'NDAKİ ATATÜRK HİSSELERİ VE CHP

Adnan Menderes'in DP'si, Atatürk'ün, 5 Eylül 1938 tarihli bir vasiyet mektubuyla CHP'ye bıraktığı varlıklarını 14 Aralık 1953 tarihli ve 6195 sayılı bir kanunla Hazine'ye devretmişti. Fakat Anayasa Mahkemesi, 11 Ekim 1963 tarihli bir kararla bu eylemin, “Atatürk'ün vasiyetinin iptali” anlamına geldiğini belirterek bu varlıkları CHP'ye geri vermişti…

Resim

Geçtiğimiz hafta, önce AKP'li Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan, sonra da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İş Bankası'ndaki ...
Read more : Atatürk'ün Vasiyetini İptal Etmek / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 1360 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148863 ileti • Toplam 46421 başlık • Toplam 25115 üye

x