Zaman: Pzt Nis 27, 2026 10:40

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Ekonomik krizin bedeli / Zeynep GÜRCANLI

Ekonomik krizin bedeli

Hamaseti bir tarafa bırakın.

Karşımızda apaçık duran Türkiye'nin çok ciddi bir ekonomik kriz içine giriyor olması.

AKP, kendisinden önceki koalisyon hükümetinin “acı reçeteyi” içip IMF ile anlaşması nedeniyle, 16 yıl boyunca yaptığı büyük yanlışlara rağmen, böylesine büyük bir ekonomik krizi yaşamadı.

Şimdi birden bire karşısında bulunca ise “dostlara” ya da “dost görünenlere” başvurdu, yönünü dünyada -henüz- kavga etmediği birkaç ülkeye çevirdi.

İlk gelen “müjde” Çin'den oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı, Maliye ve Hazine ...
Read more : Ekonomik krizin bedeli / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 823 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ne Amerika, Ne Rusya, Ne Çin! Her Şey Tam Bağımsız Türkiye İçin! / Türker ERTÜRK

Ne Amerika, Ne Rusya, Ne Çin! Her Şey Tam Bağımsız Türkiye İçin!

Biri, diğerinin alternatifi değil! Türkiye, merkez coğrafyada bulunuyor. Tüm komşularıyla ve küresel güçlerle karşılıklı çıkara ve saygıya dayalı, dengeli ve çok taraflı iyi ilişkiler geliştirmek zorunda. Türkiye’nin jeopolitik konumu yani dünya üzerindeki adresi, tarihin derinliklerinden gelen deneyimi ve birikimi bunu dikte etmektedir.

Önce ABD’ye iliklerinize kadar teslim olun, sorun çıkınca Rusya ve Çin’e doğru savrulun! Hatta kötü muamele görüyor olsanız da gönlünüz yine ...

Gemi tartışması ve karaya oturmak / Mehmet Ali GÜLLER

Gemi tartışması ve karaya oturmak

Erdoğan’ın ekonomik saldırı nedeniyle “aynı gemideyiz” diyerek herkesten destek istemesi, Türk solunun önüne bir “gemi tartışması” getirdi.

Özetle şöyle deniliyor: “Üçüncü bir gemi yok, ya Erdoğan’ın da yer aldığı Türkiye gemisindeyiz, ya da ABD gemisinde…”

Aslında el marifetiyle bir kafa karışıklığı yaratılıyor. Çünkü gemi ülkedir ve bir tanedir. Hiç kimsenin aynı gemide olmama gibi bir şansı yok. Fakat gemiyi farklı kaptanlar yönetebilir. Kaptan ise siyasi seçenektir. Seçeneklerin çok olması kötü ...
Read more : Gemi tartışması ve karaya oturmak / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 1120 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ekonomi… Dünyayı Anlamak İçin / Prof. Dr. Cihan DURA

Ekonomi… Dünyayı Anlamak İçin

Atatürk deyince, sonsuz bir okyanus canlanır gözümün önünde. Çünkü O hemen her konuda aydınlatıcı, yol gösterici bir görüş, bir söz bırakmıştır bize. Mesela şöyle demiştir: Ekonomi demek, her şey demektir. Bu sözün bir yorumu şudur: Minimum bir ekonomi bilgimiz olmadıkça, yurtta ve dünyada olup biteni tam olarak anlayamayız.

Öte yandan ekonomi bilgileri içinde de öyleleri vardır ki diğer bilgilere nispetle çok daha önemlidir. İşte ben, özü vermeye çalışarak böyle bir konuyu ...
Read more : Ekonomi… Dünyayı Anlamak İçin / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1285 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

İsrail'in şifreleri... / Prof. Dr. Sait YILMAZ

İsrail'in şifreleri...

1930’lardan beri siyonistler Filistin’deki Arap toplumu karşısında var olma tehdidi ile karşı karşıya olduklarını düşünüyorlardı. 1948 yılında İsrail Devleti kurulduğunda, Arapların savaşmak için ittifak kurması ile bu tehdidin arttığını değerlendirdiler. Ülke küçük olduğundan düşmanlarının üstesinden tamamen gelemezdi. Sürekli tehdit ve savaş ortamı, İsrail’i proaktif olmak yerine gelişen olaylara göre reaktif olmaya itti. İsrail stratejisini temelinde; ülkenin varlığını korumak, mümkün olduğu kadar çok toprak parçası ele geçirmek, büyük bir süper güç ile ittifak yapmak ...
Read more : İsrail'in şifreleri... / Prof. Dr. Sait YILMAZ | Görüntüleme : 940 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türkiye İkinci Kurtuluş Savaşı Mı Veriyor Şimdi? / Ali ERALP

“Türkiye İkinci Kurtuluş Savaşı Mı Veriyor Şimdi? “

O kadar perişan, o kadar gariban, beyni uyuşturulmuş insan var ki ülkemizde… Bunlar Amerika’yı protesto etmek için balyozlarla cep telefonlarını parçalıyorlar.

Bazıları da dolar yırtıp, dolar yakıyor.

Bir kasap da koymuş ABD parasını et masasının üzerine, elinde kocaman bir bıçak, doğruyor da doğruyor… “Dolar kıyması yapıyorum” diye, bas bas bağırıyor…

Ama, bu kriz ortamına girmemizde “Tek suçlu Amerika mı” diye sormak aklına hiç gelmiyor.

“Beş milyon ...
Read more : Türkiye İkinci Kurtuluş Savaşı Mı Veriyor Şimdi? / Ali ERALP | Görüntüleme : 2229 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Ali ERALP

Eski Türkiye'yi özlüyorum... / Levent Bulut

Bir tek ben mi böyle düşünüyorum bilmiyorum. Ama ben eski Türkiye'yi özlüyorum arkadaş. Hafızamız zayıf değilse dünümüzü hatırlıyor olmamız lazım.
15-20 yıl öncesini düşünün. Belki yine işsiz ya da borçlu idik ama yarınımıza umutla bakabiliyorduk.
Öyle ya, kör talih bir gün bize de güler diyorduk. Birbirleri ile cigarasını paylaşan insanlar "hangi partilisin?" demiyordu.
Terör bitme noktasında, yargıya güven doruktaydı. Particilik ve partizanlık bu kadar yaygın değildi.
Herkes ekmeğinin derdine düşmüş koşturuyordu.
"Ne Mutlu Türküm" ...
Read more : Eski Türkiye'yi özlüyorum... / Levent Bulut | Görüntüleme : 2775 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türkiyem bayramını yapıyor

Evet, Türkiyem son bayramını yapıyor ama farkında bile değil. Bir ekonomik türbülansa girdik, ABD doları bir anda 4,60’lardan 7,25’lere ulaştı. Bir anda paramız da %58 devalüe oldu.
Halbuki 2 Ocak 2017 günü dolar 3,54 liraydı. Vatandaş TL bozdurup bulduğu yerden döviz almaya koştu.
Kısa vadede dövizden kazandığı tatlı parayla sarhoş oldu, kazanç sağladığını zannetti halbuki ülke batıyordu, ülkeyle birlikte kendisi de batıyordu ve olan biteni maalesef fark edemiyordu.

Onun aklı fikri gündemdeki ABD ile olan ...
Read more : Türkiyem bayramını yapıyor | Görüntüleme : 984 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Her Şeyin Bir Bedeli Vardır, Suç Ve Suçlu Asla Cezasız Kalmaz… / Ali ERALP

“Her Şeyin Bir Bedeli Vardır, Suç Ve Suçlu Asla Cezasız Kalmaz… “

Öyle arsız insanlar vardır ki, yüzüne tükürsen, “Yarabbi şükür, yağmur yağıyor” der, yaptığı pisliği görmezden gelir, yoluna devam eder…

Ülkemizde çoktur bu tür insanlar. Özellikle, politikacılar arasında…

Hele şu 16 yıllık AKP döneminde o kadar çoğaldı ki bunlar…

Geçenlerde bir arkadaşım bir fotoğraf paylaşmış. Tokat ili, Erbaa ilçesi, Hacı Ali köyü ormanlık alanındaki kıyımın belgesini yayınlamış.

Piknik alanında ağaçlardan çıra yapmak için ...
Read more : Her Şeyin Bir Bedeli Vardır, Suç Ve Suçlu Asla Cezasız Kalmaz… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1582 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Ali ERALP

NE YAPMALI DOSYASI(I) ZAMAN ÖZGÜN BİR SOSYO-EKONOMİK GELİŞME MODELİNİ TARTIŞMA ZAMANI… Dr. Noyan UMRUK

NE YAPMALI DOSYASI(I)

ZAMAN ÖZGÜN BİR SOSYO-EKONOMİK GELİŞME MODELİNİ TARTIŞMA ZAMANI…

Dr. Noyan UMRUK

Vazgeçilemeyen neo liberal paradigma radikal önlemler alınmasını mümkün kılmıyor.

Bu nedenle, bir türlü sonlandırılamayan ekonomik krizler sürüp gidiyor. Gittikçe de finansal niteliğini de muhafaza ederek reel (sınai ve tarımsal üretim) kesim üzerinde adeta panik ataklar halinde yıllara yayılacağı söyleniyor.

Yakın geçmişte onbinlerce Amerikalı, Houston'da toplu kriz duasına çıktı. Waal Strett’teki “Biz %99’uz” protestoları çaresizce duruldu. Avrupa’da protestolar, “Los İndignados-Öfkeliler” eylemleri yaşandı. ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x