Zaman: Pzt Nis 27, 2026 16:19

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Askeriyeye yağlı kazık / Orhan UĞUROĞLU

Askeriyeye yağlı kazık

Askeriyeye at eti satılması skandalına dair 29 Mart 2017 tarihli haberimden sonra Askeriyeye Yağlı Kazık skandalını açıklıyorum. Askerlerimize yapılacak yemeklerde kullanılması için 8 ay önce yapılan 1.100 Tonluk (Bin Yüz Ton) Riviera Zeytinyağı ihalesindeki ürünler hayvan küspesinde kullanılan yağ çıktı.

Askeriyeye 8 ay önce teslim edilen ve yarısı tüketilen bin 100 ton Riviera Zeytinyağı yerine küspe yağı satan 5 ayrı firma kazandığı ihale sonucunda kilosu yaklaşık 16 liradan toplam 17 milyon 600 ...
Read more : Askeriyeye yağlı kazık / Orhan UĞUROĞLU | Görüntüleme : 1123 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

DEVLET ve SERMAYE (VII)

DEVLET ve SERMAYE (VII)
Para ve kuramı
Herhangi bir ‘kuram’, belli bir soyutlamayla başlar.
Marx da, kapitalizmi incelemesine, basit dolanım (circulation simple) süreciyle başlıyor. ‘Metal para’ ise, tüm parasal ilişkileri açıklayabilcek en iyi ‘soyutlama’ oluyor.
Hem ‘en somut’ ve hem de ‘en soyut’.
Çünkü metal para olarak hem elimizde bulunuyor ve hem de, kapitalizm dönemindeki ‘özgüllük’lerinin tümü bir an için yoksayılıyor.
Borç-alacak ilişkileri gibi karşılıklı yükümlülükler ve onların geçirdiği tarihsel evrime girmenin de zamanı değildir. ...
Read more : DEVLET ve SERMAYE (VII) | Görüntüleme : 763 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Bir polisin isyanı: FETÖ'cüler gitti, Menzilciler geldi! / Batuhan ÇOLAK

Bir polisin isyanı: FETÖ'cüler gitti, Menzilciler geldi!

Devlet nezdinde hukuk ve adalet ortadan kalkmış; haksızlıklar, şuursuz gruplar nezdinde torpile dönüşmüştü. FETÖ gibi sapkınlıklar "cemaat" denilerek devletin en kilit noktalarına taşınmıştı.

15 Temmuz darbe girişimi Türkiye için bir kırılma noktasıydı.

AKP Hükümeti bu durumu gayet iyi bir şekilde okudu…

Okudu ki "Biz de kandırıldık, milletimiz affetsin" diyerek, adalete dönüş sinyalleri verdi.

Beklentiler büyüktü…

Liyakat geri gelecek, başta Emniyet ve TSK'daki haksızlıkların üzerine gidilecek, vatansever kadrolara hak ...

Avusturya'nın 'Türkennot' hırsı / Nilgün CERRAHOĞLU

Avusturya'nın 'Türkennot' hırsı

İtalyan yazar Claudio Magris çeşitli dillere çevrilen “Tuna” adlı eserinde, “Almancada tercüme edilmesi çok zor ‘Türkennot’ diye bir sözcük vardır. Anlamı acı, karşı konulmaz çaresizlik, bela ve de Türk dehşeti demektir...” der.

Magris, Tuna halklarının hepsinin birbirinin hep “öteki”si olduğunu anlatır.

Ötekilerin en ötekisi de tabii Türklerdir...

Bir türlü mazi olmayan ve hiç unutulmayan dört yüz yıl öncesinin tarihi ile günümüz arasındaki devamlılığı gözler önüne seren bu başyapıt eserinde Magris, Viyana kuşatmasını ...
Read more : Avusturya'nın 'Türkennot' hırsı / Nilgün CERRAHOĞLU | Görüntüleme : 880 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Hangisi Daha Büyük? / Rifat SERDAROĞLU

Hangisi Daha Büyük?

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 5’i daimî 10’u geçici 15 üyeden oluşur! Trump’un “Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesi” kararı burada oylandı ve 14 ülke bu kararı tanımıyoruz karar bozulmalıdır, dedi ama statü gereği sadece bir üyenin (ABD) itirazıyla, talep veto edildi! Nasıl oluyor da ABD Başkanı, İsrail’in hatırına neredeyse tüm dünyayı karşısına alabiliyor? Dünyanın en güçlü ordusuna sahip ABD, nasıl oluyor da İsrail gibi küçük bir ülkenin emrine girebiliyor? (F16 varsa, McDonald da ...
Read more : Hangisi Daha Büyük? / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 801 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Necip Fazıl onları yazmak için para alıyordu / Ali SİRMEN

Necip Fazıl onları yazmak için para alıyordu

TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, muhalefete çatarken Necip Fazıl’dan şu alıntıyı yapmış:

- Bugün bizim muhalefet iktidarı düşürmek hırsıyla vatanı düşürmeye bile razıdır.

Bakanın bu sözleri üzerine ortalık birbirine girmiş, milletvekillerinin yumruk yumruğa gelmelerine ramak kalmış.

CHP’lilerin büyük tepkisi söz konusu tümcenin ünlü Büyükdoğu gazetesinde yayımlandığı 1956 yılında Türkiye’de ana muhalefette bugünkü gibi, yine onların bulunmasından kaynaklanıyor.

Necip Fazıl, Kadri Gürsel’in önceki gün köşesinde yazdığı ...
Read more : Necip Fazıl onları yazmak için para alıyordu / Ali SİRMEN | Görüntüleme : 937 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kaliteli adamın temel ölçüsü! / Arslan BULUT

Kaliteli adamın temel ölçüsü!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis Genel Kurulunda, AKP Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül'ün, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinden 75 bin lira maaş aldığını gündeme getirdi.

Bunun üzerine söz alan Akgül, "Ben kaliteli adamım, 150 alıyorum ne 75'i." diye cevap verdi.

Gerçi aradan günler geçti ama Tanal konuyla ilgili basın toplantısı yaptı ve Akgül'ün, "Kaliteli adamım, 150 bin lira alıyorum." diyerek, bundan daha az geliri olanları aşağıladığını, küçümsediğini, bu ...
Read more : Kaliteli adamın temel ölçüsü! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1219 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

BEN SİZE BAKTIĞIM ZAMAN

BEN SİZE BAKTIĞIM ZAMAN
Deniz Baykal’ın kulakları çınlasın.
Kendisine içtenlikle geçmiş olsun diyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum.
Ancak, bu yazıda, şu günlerde Şaban Tv’de (*), döndürülen on yıl önceki kurultay konuşmasına değineceğim.
Orada, Deniz Baykal, “ben size baktığım zaman” diye başladığı sözlerine; “dünyanın emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını veren insanları görüyorum” diye devam ediyor.
Şöyle iyi, böyle erdemli insanlarsınız diye devam ediyor.
Başı dik, çalışkan, neredeyse ‘fikri hür irfanı hür’ yurttaşlarsınız diyecek...
Bense, ...
Read more : BEN SİZE BAKTIĞIM ZAMAN | Görüntüleme : 861 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Atatürkçü!.. Ormanlarımıza Sahip Çık, Rantçı Hainlere Haddini Bildir! / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürkçü!.. Ormanlarımıza Sahip Çık, Rantçı Hainlere Haddini Bildir!

Sevgili yurttaşlarım! Güzellik mi istiyorsunuz? Öyleyse doğayı sevin, ormanı sevin, ağacı sevin. Yurdumuzun neresi çoraksa, boz topraksa, orayı ağaçlık kılın, orman kılın. Ben öyle yaptım, örnek de oldum. Yeşil olsun vatanımız, bayındır olsun istedim.

Bilin ki, ağaçsız olan toprak vatan değildir, bir zindandır olsa olsa. Ben ağacı öyle sevdim ki, önünde eğildim, önünde selam durdum. Çünkü onu yediğim meyvenin, sığındığım gölgenin, soluduğum havanın bir neferi olarak gördüm. ...

"ESKİ - YENİ"

İnanın artık tiksiniyorum; “estetik güzellerinden”, süslü püslü, pahalı görünümlü sofralardan, şaşaalı yaşamlardan, edepsiz aşk ilişkilerinin topluma iyi bir şey gibi “satılmasından”, erkek mi kadın mı belli olmayan kişilerin görüntülerinden...
Kadın dediğin; doğru, bakımlı, temiz pak olur! Estetikli koca dudaklar, düzgün burunlar (sağlık dışı), kaşlar gözler yapay, tümden vücut yapay zaten... Olmaz, olamaz; kadın, benliğini kaybetmiş, yaşanmışlıkları silinmiş bir kadın olmamalı! Elleri kremli olabilir ama yılların yıpranmışlığı silinmemeli! Bir kadın makyaj yapabilir ama bu, “hayatının felsefesi ...
Read more : "ESKİ - YENİ" | Görüntüleme : 932 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x