Zaman: Çrş Nis 29, 2026 18:42

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Adalet Mitingi'nin bilinmeyenleri / Batuhan ÇOLAK

​​​​​​​Adalet Mitingi'nin bilinmeyenleri

Adalet Mitingi'ni bizzat yerinde takip etme fırsatı buldum.

Ücretsiz belediye otobüsleri, sınırsız ulaşım olanakları, kumanyalar… Bunların hiçbirisi Maltepe'de yoktu. Katıldığı miting sayesinde işyerinde rahat edecek, çalıştığı kurumda terfi alacak kişiler de alanda yoktu.

Katılımcıların neredeyse tamamı kendi imkanlarıyla geliyordu. Bostancı'dan itibaren yaklaşık 4-5 km'lik bir yürüyüşün ardından alana ulaşabildim.

Yandaşlara göre "milyonlarca teröristle" Adalet Mitingi'ndeydim.

Alana girdiğimde gördüğüm manzara gerçekten çarpıcıydı. Herkesin elinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve Adalet yazıları vardı. Hiçbir ...
Read more : Adalet Mitingi'nin bilinmeyenleri / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1403 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bir garip hal; Adalet yürüyüşünden AKP'ye zafer devşirmek(!) / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

Bir garip hal; Adalet yürüyüşünden AKP'ye zafer devşirmek(!)

Utanmazlığın da bir "haysiyet" eşiği olmalı!

"Adalet Yürüyüşü" başladığı günden bu yana katılan, destekleyen "herkesi" terör örgütleriyle özdeşleştirmeye, hedef göstermeye, itibarsızlaştırmaya gayret eden -artık "yandaş" yetmiyor tanımlamaya- bir grup yalaka kalemşor, dünden itibaren -baktılar maksatları hasıl olamadı- bu sefer de yürüyüşün tabiri caizse etinden, sütünden yararlanabilmenin yollarını aramaya başladı.

"Bu yürüyüş kazasız-belasız tamamlandığı için iktidara teşekkür etmek gerek"ten, "Türkiye'de diktatörlük var, demokrasi yok diyenlere en güzel cevap ...

Cemaat okulundan Osmanlı okuluna! / Arslan BULUT

Cemaat okulundan Osmanlı okuluna!

Sri Lanka'da Müslümanların yaşadığı bir köyde "Osmanlı okulu"nun temeli törenle atıldı! Haber böyle!

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Sadakataşı Derneği tarafından, hayırsever bir iş adamının desteğiyle Sri Lanka'nın Kuzeybatısındaki Puttalam kentine bağlı El Aksa köyünde yaptırılan 50 öğrenci kapasiteli iki derslikli okulun ilk harcı, AKP İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, gazeteci-yazar Adem Özköse ve Türkiye'den gelen bazı yardımseverler tarafından yerleştirildi.

100 metrekare alana yapılacak olan ve 4 ayda ...
Read more : Cemaat okulundan Osmanlı okuluna! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2004 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Kıbrıs Girit olmasın / Sinan MEYDAN

Kıbrıs Girit olmasın

“Bize, bu kadar kana mal olan bu güzel ada ne de olsa bir gün bizden koparılacaktır. Eski projemin (1880) uygulanması iyi olurdu: Girit'i Yunanlılara feda etmek istiyordum; bu suretle her vakit için Tesalya'yı temin etmiş olacaktım.” (Sultan II. Abdülhamit)

Geçtiğimiz hafta İsviçre'de gerçekleştirilen Kıbrıs görüşmelerinde Türkiye'nin garantörlükten vazgeçip adadaki askerlerini geri çekmesi gibi talepler üzerine sosyal medyada “Kıbrıs Girit Olmasın” başlığı altında sayısız yorum yapıldı: Bilen de konuştu, bilmeyen de…

Peki, ama ...
Read more : Kıbrıs Girit olmasın / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 2964 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

15 Temmuz Paneli / Rifat SERDAROĞLU

15 Temmuz Paneli

Eyy AKP! 15 Temmuz darbe girişiminin “Çakma ve Kontrollü” olmadığının tartışılmaz bir şekilde ispatlanmasını, tüm dünyanın da buna inanmasını mı istiyorsunuz? Kolay! O zaman benim dediğimi mecbur yapacaksınız!

Önce hepimizin kabul edeceği gerçekleri yazalım;
-Cumhurbaşkanı-Başbakan-Genelkurmay Başkanı-MİT Müsteşarı-Emniyet Genel Müdürü denen kişiler, Türk Milleti adına yetki kullanan, maaşlarını Türk Milletinin bütçesinden alan, yetki ve görevleri anayasa ve ilgili kanunlarda belirlenmiş kamu görevlileridir. Hepsi Türk Milletinin hizmetindedir. Hiçbiri Türk Milletinden üstün değildir ve Türk ...
Read more : 15 Temmuz Paneli / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 2212 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kıbrıs sanki "işaret fişeği" / Kenan AKIN

Kıbrıs sanki "işaret fişeği"

Kim ne derse desin, Türkiye ne yazık ki; hem iç hem dış politikada büyük badirelerden geçiyor.

Oysa, çeşitli konumları özellikle jeopolitik durumuyla, hem sosyal, hem ekonomik ve hem siyasi bakımdan çok büyük gelişmeler elde etmesi gerekiyor.

G20'lerde bulunmasına rağmen, reel olarak gittikçe zayıflaması Türkiye'yi uçuruma doğru itiyor.

Özellikle dış politikada, gün geçtikçe büyük kayıplar veren Türkiye'nin neredeyse Azerbaycan, Pakistan ve son senelerde Katar'dan başka dostu bulunmuyor.

* * *

Geçtiğimiz haftaya, ...
Read more : Kıbrıs sanki "işaret fişeği" / Kenan AKIN | Görüntüleme : 1246 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Merve Kavakçı Büyükelçi mi Olacak? / Müyesser YILDIZ

Merve Kavakçı Büyükelçi mi Olacak?

Erdoğan son dönemde CHP'nin “adalet yürüyüşüne” karşı Merve Kavakçı örneğini vermeye başladı.

Son olarak Hamburg dönüşünde yürüyüşü değerlendirirken, şunları söyledi:

“Daha önce de söyledim. Bunların adaletle alakâl olduklarını düşünmüyorum. Benim belediye başkanı iken hapse atılmam Ecevit’in başbakanlığı döneminde gerçekleşti. O zaman DSP Genel Başkanı olsa da neticede CHP’nin her şeyiyle sahiplendiği biridir Ecevit. Merve Kavakçı’yı hatırlatmıştım size. Başörtüsünden dolayı, ‘Bu kadını atın buradan dışarı’ diye haykıran kimdi o vakit? Ecevit. ...
Read more : Merve Kavakçı Büyükelçi mi Olacak? / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 2904 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Batık krediler tarih yazıyor! / Murat MURATOĞLU

Batık krediler tarih yazıyor!

İşletme kurmak başlı başına maceraya atılmaktır. Şükür ki bunca zorluğa rağmen yılmadan elini taşın altına koyup, uğraşıp, didinen milyonlar var bu ülkede… İşte bu işletmeler ekonomi için büyük önem taşıyor. Zira işleri pek istedikleri gibi gitmiyor.

Küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) deyince, iki yüz elli veya daha az kişinin istihdam edildiği, yıllık net satışı 25 milyon liranın altında olan işletmelerden bahsedilir.

* * *

Türkiye'de kayıtlı her 100 çalışanın 77'si, ...
Read more : Batık krediler tarih yazıyor! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1118 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ABD'den Türkiye'ye F-35 ambargosu / Yılmaz POLAT

ABD'den Türkiye'ye F-35 ambargosu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarının geçen Mayıs ayında Washington'da karıştığı 'tekme-tokat' kavganın yankıları devam ediyor.

12 koruma Washington'da gıyabında yargılanıp suçlu bulundu ‘Wanted’ ilanları bastırıldı ama ABD bununla yetinmiyor.

Kongre sıcak temmuz ayında Türkiye mesaisi yapıyor.

Amerikan Lockheed Martin şirketinin Türk Hükümeti'yle geçtiğimiz günler yaptığı F-35 savaş uçağının satışına ilişkin anlaşmanın engellenmesi için harekete geçti.

Dünyanın en gelişmiş savaş uçağı olarak nitelenen F-35’lerin Türk Hava Kuvvetleri'ne katılımıyla savaş gücünün artırılması planlanıyor.

Türkiye 100'den ...
Read more : ABD'den Türkiye'ye F-35 ambargosu / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 2061 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz POLAT

Seri yalancılar düzeni / Servet AVCI

Seri yalancılar düzeni

Ahmet Türk'ün sağlık gerekçesiyle tahliyesini isteyen de, aynı kişinin adalet yürüyüşüne eşlik etmesine kızan da aynı kişi…

Yıllarca başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerin gökdelenlerle siluetinin bozulmasına izin veren de, şimdi "Ben dikey mimariden değil yatay mimariden yanayım" diyen de aynı kişi…

Yıllarca demokrasiyi 'şirk' olarak gösteren de, 15 Temmuz'dan sonra demokrasi nöbetlerinde halkı selâmlayıp demokrasinin erdemlerini anlatan da aynı kişi…

Malum cemaatin yazdırdığı kitaplarla şöhret yapan da, şimdi 'FETÖ'ye sövme' yarışında ...
Read more : Seri yalancılar düzeni / Servet AVCI | Görüntüleme : 1539 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x