Zaman: Prş Nis 30, 2026 0:05

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Siz inandınız mı? / Murat MURATOĞLU

Siz inandınız mı?

Şu yüzde 5 büyüdük safsatasını iyice bir irdelemek gerekiyor. Ne kadar rahat sayılarla oynayabildiklerini, nasıl da rahat manipüle edebildiklerini görmemiz açısından önemli buluyorum. Gerçek olmayan, tutarsız bir veri tabanı üzerinden cumhurbaşkanının, başbakanın, bakanların kendine pay çıkarması, başarılı pozlarına takınması ayrı bir hadise…

Kedi buysa ciğer nerede? Açıklanan büyüme yorum yapmayı gerektirmeyecek kadar uydurma, yanıltma amaçlıdır.

Tutarsız

Güzel kardeşim, açıklıyorsun, diyorsun ki; Sanayi yüzde 1.7 büyüdü… Utanmıyorsun bir de elektrik tüketimimizin yüzde 1.8 ...
Read more : Siz inandınız mı? / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1141 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AYRILIYORUM

DOĞU PERİNÇEK’E
Değerli Genel Başkanım,
Sizin de tanıdığınız, Fransa’da ilk kez avukatlık titri alan Halil Uysal ağabey şiir yazıyor diye, bir gün “Nazım Hikmet için ne dersin?” diye bir soru sormuştum, o da bana, “Nazım Nazım’dır” demişti.
Şimdi sizin için ‘Doğu Perinçek Doğu Perinçek’tir’ demek geliyor içimden.
Türkçe’mizi, Türk soyunu, tarihi, yazını ve özellikle de ‘hukuk’u iyi bilen bir bilim adamısınız.
Size bu konularda özenmiyor değilim.
Ancak ‘politika’ konusunda, ne yazık ki, görüşlerimiz ayrılıyor.
Sizin ...
Read more : AYRILIYORUM | Görüntüleme : 1071 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Müdafaa-i Hukuk Zamanı / Metin AYDOĞAN

Müdafaa-i Hukuk Zamanı

Türkiye, bugün 1938’e değil, 1919’a benzer koşullar yaşıyor. Gizli işgale dönüşen dışa bağımlılık ve yönetim bozulması, ulusal varlığı tehdit eden kalıcı sorunlar yaratıyor. Durumun farkına varanlar, henüz yeterince örgütlü değil. Olumsuzluklardan kurtulmak için yapılması gereken, 1919’da verilen mücadeleden yararlanmak ve bu yönde çalışmaktır. Samsun’a çıkan anlayış, Kuvayı Milliye ruhu, Müdafaa-i Hukuk örgütleri; önümüzdeki yakın dönemi belirleyecek biçimde gündeme geliyor. Bağımsızlığın ve ulusal egemenliğin yeniden sağlanması için; Kurtuluş Savaşı, öncesi ve sonrasıyla dikkatlice ...
Read more : Müdafaa-i Hukuk Zamanı / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1585 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Rota Yemekçilik'i kimler, neden koruyor? / Çiğdem TOKER

Rota Yemekçilik'i kimler, neden koruyor?

Bir değil, iki değil.

Son 24 gün içinde Manisa’da üçüncü toplu asker zehirlenmesi vakası yaşanıyor.

İlki: 23 Mayıs 2017 – 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda 1046 asker gıda zehirlenmesiyle hastaneye kaldırıldı.

Er Hüsnü Özel yaşamını kaybetti. Evet, bu çağda gencecik bir asker, sağlık koşullarını taşımayan karavana yemekten öldü.

İkincisi: 27 Mayıs 2017 – Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Hüsnü Özel Eğitim Alayı’nda 70 asker gıda zehirlenmesiyle ...
Read more : Rota Yemekçilik'i kimler, neden koruyor? / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1400 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Manisa'da askerler 4. kez yemekten zehirlendi: 731 asker hastaneye kaldırıldı, 21 kişi gözaltında!

Manisa'da askerler 4. kez yemekten zehirlendi: 731 asker hastaneye kaldırıldı, 21 kişi gözaltında!

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında yemekten zehirlenen yüzlerce asker hastaneye kaldırıldı. Manisa'da son 1 ayda askerler dördüncü kez besinden zehirlendi.21 kişi gözaltında. İşte son durum!

Manisa'da 731 asker gıda zehirlenmesi nedeniyle tedavi altında. . Kışlaya yemek sağlayan şirketin 21 çalışanı da gözaltına alındı.

YEMEK ŞİRKETİNİN SÖZLEŞMESİ İPTAL

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda peş peşe zehirlenme olaylarının ardından gözler yemek ihalesini ...

Türk tarımı nasıl çökertiliyor!

Türk tarımı nasıl çökertiliyor!

Enflasyonu düşürmek için atılan ithalat adımı üreticiyi vurdu. Yüksek enflasyon bahanesiyle gümrük vergisi aşağı çekilerek, kalitesiz ve GDO’lu ürünlerle üretici bitirilecek. İşte Türk tarımının karşısındaki büyük tehlike.

Salim Yavaşoğlu / YENİÇAĞ

Son 15 yılda 26.5 milyon hektar olan tarım alanları 23 milyon hektara geriledi. Verimli arazilere ya sanayi tesisi kuruldu, ya duble yol ya da konut yapıldı. Sap, saman ve gıda ithal eder duruma geldik. Çiftçi, yanlış politikalarla üretimden vazgeçirilince ...
Read more : Türk tarımı nasıl çökertiliyor! | Görüntüleme : 984 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

İktidar neden bu kadar korktu? / Arslan BULUT

İktidar neden bu kadar korktu?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "adalet yürüyüşü", iktidar çevrelerinde büyük bir telaşa yol açtı. Çünkü iktidarlar en çok demokratik kitle hareketlerinden korkar. Şemsi Denizer ve maden işçileri Ankara'ya yürürken Turgut Özal'ın ödü kopmuştu. Oysa o da demokratik bir yürüyüştü. Sonunda medyalarıyla Şemsi Denizer'e savaş açmışlardı.

CHP'li Fikri Sağlar da "Ben Başbakan Yıldırım'ın ve Bakan Bozdağ'ın söylediklerinden şunu çıkarıyorum. Halkın sokaklara inmesi, demokrasiyi araması, alanlarda olması, bugünkü yönetimin en büyük korkusudur. Bu yürüyüş esnasında ...
Read more : İktidar neden bu kadar korktu? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2854 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Yunan tahriki daha nereye kadar?.. / Ahmet TAKAN

Yunan tahriki daha nereye kadar?..

Bıkmadan, usanmadan, yılmadan duyurmaya ve haykırmaya devam edeceğiz!..

Hoş!.. Diyeceksiniz ki; "bizdeki siyasi iktidar Lozan'ı tanımayınca Yunan boş durur mu?"

Bizdeki iktidar, kendi anayasamızı da tanımadığını ilan etmişti. "adalet"in hali de ortada...

Kral çıplak!..

Söz konusu da vatan toprakları...

Yunan gölü haline gelen Ege'den son durum raporu;

Ege'de Türk topraklarını işgal eden, gayriaskeri statüde olması gereken adaları silahlandıran Yunanistan, son aylardaki askeri tatbikatlarını artırırken sadece Lozan Antlaşması'nı kevgire çevirmekle kalmadı. ...
Read more : Yunan tahriki daha nereye kadar?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1774 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sağcı kafa! / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Sağcı kafa!

Türk Milliyetçiliği 150 yılı aşan çağdaş, entelektüel bir harekettir. Her şeyden önce kentlidir. Sorgular, eleştirir. Doğruyu bulmak için sosyolojiden, psikolojiye, matematikten, mantığa tüm bilim alanlarında sebep-sonuç ilişkilerini irdeleyerek "ortak akıl"da karar kılar. Bugünü, yarını planlamaz. Çağlar ötesini hazırlar. Türk Milliyetçilerinin içine bir virüs bulaşmış olmalı ki kentli olmanın gereğini yerine getirmektense varoş kültürünün hakimiyetine girmekten beis duymayanların sayısı arttıkça bazıları "Sağcı" oldular. Zihniyet olarak köylülüğü aşamadıkları için yaşadıkları, tutundukları gettolardan ruhen çıkamadı sağcılar. ...
Read more : Sağcı kafa! / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 1158 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Evetçinin ihaneti / Işık KANSU

Evetçinin ihaneti

Başkalarını suçlamak, kendisini suçlu hissedenlerin ve suçluların genel tutumudur.

Yetmez ama evetçiler, işte tam da bu değerlendirmeye örnektirler.

Bugün yalnızca mesleklerinin gereğini yapan gazeteciler cezaevlerindeyse eğer, insanlar temelsiz savlarla suçlanıyor, işlerinden atılıyorsa, yargı siyasallaşmışsa, yıllarca tutuklu kalanlar ve zulüm görenler için “aldatıldık” denip geçilebiliyorsa eğer; yetmez ama evetçilerin babalar gibi evet dedikleri AKP’nin hukuksuzluk düzeni yüzündendir.

Ortada bir ihanet ve sapkınlık söz konusu ise, şimdi zeytinyağı gibi üste çıkan yetmez ama evetçiler ve ...
Read more : Evetçinin ihaneti / Işık KANSU | Görüntüleme : 1272 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x