Zaman: Cum Ağu 08, 2025 5:24

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

ABD’NİN MUSUL OPERASYONU, “KÜRT KORİDORU” PLANI VE TÜRKİYE’NİN KONUMU/ MİTHAT AKAR

Müttefik Kim?

Resim

ABD ve Fransa'nın Musul'da başlattığı operasyonların asıl amacı terör örgütü IŞİD'i bölgeden tasfiye etmek değil. IŞİD'in bölgeden tasfiye edilmesi ile beraber, operasyona aktif olarak katılan Peşmergenin bölgede hakimiyetini garanti altına almak ve peşmergeye "meşru" bir egemenlik zemini yaratmaktır.

ABD ve Batı, aynı taktiği Suriye'de PYD/PKK üzerinden uyguluyor. IŞİD'in Suriye'de PYD'ye karşı net bir direnme çizgisi ortaya koymadan geri çekildiği bölgelerdeki oluşan boşluk, ABD Hava Kuvvetleri desteğindeki PYD/YPG tarafından doldurulmaktadır. . ABD’nin bu ...

Emmoğlu!.. / Ahmet TAKAN

Emmoğlu!..

Başlığa bakıp; bunaltıcı Türkiye gündeminden dolayı conta yaktığımı, magazin dünyasına dalıp Ferdi Tayfur'un o muhteşem şarkısının siyaset alanına etkileri ile ilgili analiz yapacağımı sanmayın... Ancak konuyla çok yakından alakalı olduğunu da peşinen, satırların başında ilan edeyim.

MHP Genel Başkanı Doktor Devlet Bahçeli'nin fitilini çektiği Başkanlık sistemi ile birlikte iç siyaset gündeminde yoğun bir haftaya başladık. Başbakan Binali Yıldırım ile Doktor Devlet Bahçeli'nin daha önceden ayar edilen görüşmesinin sonuçlarını beklerken yakın zamanda söylenenleri şöyle bir ...
Read more : Emmoğlu!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1094 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Musul mu, Kandil mi? / Savaş SÜZAL

Musul mu, Kandil mi?

Bakıyorum da, ne kadar salakmışız yeni anlıyorum. Farkında olmadan devleti kimlere teslim etmişiz. Gençliğimde, vatan ve bayrak sevgisi aşılanmış, gönlü hizmet aşkıyla dolu bir askeri öğrenciydim. Bizim bildiğimiz, bize öğretilen askerliğin, şerefi, onuru, namusu vardı. Aramızda dindar olanlar yok muydu? Tabii ki vardı. Allah'a inanmadan vatan savunması olur mu, düşmana Allah, Allah diye saldıran askerin... Çoğumuz, Anadolu'nun dört bir köşesinden gelmiştik. Ama bize komuta edenlere, yere yatırılıp boğazına kelepçe falan takılmazdı. ...
Read more : Musul mu, Kandil mi? / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 1212 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ne Yapmalı 17 Ekim 2016

Read more : Ne Yapmalı 17 Ekim 2016 | Görüntüleme : 779 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

ÜRETMEYEN EKONOMİNİN KRONİK İŞSİZLİĞE BULDUĞU ÇARE: KÖLELİK YASASI… Dr. Noyan UMRUK

ÜRETMEYEN EKONOMİNİN KRONİK İŞSİZLİĞE BULDUĞU ÇARE: KÖLELİK YASASI… Dr. Noyan UMRUK

“Kölelik yasası" olarak bilinen "İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, tarafından kabul edildi.

İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nda yer alan düzenlemeler şöyle:

* Türkiye’de halen 438 “özel istihdam bürosu” faaliyet gösteriyor. Tasarıyla özel istihdam bürolarına “geçici iş ilişkisi kurma”, yani “işçi kiralama” yetkisi ...

Küreselleşme ve Dünya Tarımı / Metin AYDOĞAN

Küreselleşme ve Dünya Tarımı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO),tarımsal kalkınmayı sağlamak, açlığı yok etmek ve beslenme koşullarını iyileştirmek amacıyla 16 Ekim 1945’te kuruldu. Yazıyı, aradan geçen 71 yılda tarımsal kalkınmanın nasıl kalkınıldığını! göstermek amacıyla yayınlıyoruz.

Biyomühendislik ürünü kereviz yaprakları; diri, lifsiz ve dayanıklı olduklarını açıklayan ilanlarla piyasaya sürülüyor. DNA benzetmesi yoluyla elde edilen; dona karşı dayanıklı krizantemler, karanfiller, domatesler ve çilekler, doğal olanları piyasadan siliyor. DNA ile antifiriz proteini üretiliyor, hayvan kopyalanıyor. Dünyada ...
Read more : Küreselleşme ve Dünya Tarımı / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1481 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Proje Okullar / Rifat SERDAROĞLU

Proje Okullar

Günümüzde eğitim, hem ekonomidir, hem kalkınmadır, hem gelişmişliktir. Doğal kaynaklar, ülkenin jeopolitik konumu, tarımsal zenginlikler çok önemli olmalarına rağmen tek başlarına bir ülkenin zenginleşmesine yetmiyor. Çağdaş dünya “Özgürlük”, “Hukuk Devleti”, “Dayanışma (sermaye ve bilgi)” içeren bir ekonomik düzeni ve bu kalitede insan yetiştirecek çağdaş eğitime yönelmek zorunda kaldı.

Bir ülke, istediği kadar doğal kaynakları olsun, eğer araştıran-bilgiyi aramasını ve paylaşmasını bilen ve demokratik standartları yüksek bir ortamda, eğitimli gençler yetiştiremiyorsa, çökmeye mahkûmdur. Sadece ...
Read more : Proje Okullar / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1548 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ABD İmparatorluğu düşüş sürecinin eşiğinde / Prof. Dr. Ata ATUN

ABD İmparatorluğu düşüş sürecinin eşiğinde

Dünyanın para piyasasında, tüm devletlerin ekonomilerinde, bankacılık sektörlerinde, ithalatlarında ve ihracatlarında neredeyse son 72 yıldır başrolü oynayan ABD dolarının iktidarı, son yıllar içinde dünya genelinde ABD Dolarını uluslararası ticaretten silme ve ulusların kendi paralarını dış ticaretlerinde kullanmayı tercih etme eğiliminden dolayı yavaş yavaş duraklama ve yıkılma süreci içine sürükleniyor. Bugün bazı ülkelerin parasındaki değer kaybı doları yükseliyor gibi gösterse de gerçek öyle değil.

Doların kağıt para olarak kullanıma girmesi 1600’lü ...
Read more : ABD İmparatorluğu düşüş sürecinin eşiğinde / Prof. Dr. Ata ATUN | Görüntüleme : 1558 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Asıl mesele zihniyetlerde / Ahmet GÜRSOY

Asıl mesele zihniyetlerde

Mesele dindarlık, dinsizlik meselesi değil. Mesele, iktidarda bulunma veya bulunmama meselesi de değil.

Mesele, tam anlamıyla zihniyet, amaç ve inanç meselesi.

İşte buyurun...

Türkiye tam 15 yıldır tek parti ve tek adam tarafından yönetiliyor...

Böyle bir ülkede, işsizlik çözülmeliydi değil mi?..

Çünkü istikrar var.

Bir dediği iki olmayan, her istediğini yapan bir gecede isterse kanun çıkaran, hatta yetmezse hepsini tek torbaya topladıktan sonunda dilediğini dilediği gibi hale getiren bir iktidar döneminde Türkiye ...
Read more : Asıl mesele zihniyetlerde / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 1559 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ölümsüz Atatürk'ten Devlet Yönetimi İçin Kurallar / Prof. Dr. Cihan DURA

Ölümsüz Atatürk'ten Devlet Yönetimi İçin Kurallar

- Benim için tek bir hedef vardır: Cumhuriyet hedefi!... Bu hedefe ulaşmak için belirli yolda yürüyen arkadaşların başarılı olması için, girişilen doğru yolda, namus yolunda çalışmak ve faal olmak lazımdır. Benim gözümde başka hiçbir şey yoktur, ben yalnızca liyakat âşığıyım. İşi hep ehline verdim, ehliyetsizi devlet görevinde tutmadım. Devletin çeşitli makamlarına liyakatli, yetenekli, uzak görüşlü, namuslu elemanlar, müdürler, memurlar atanmasını tavsiye ettim.

-Arkadaşlarıma dedim ki, benden iltimas beklemeyin. Hepiniz ...
Read more : Ölümsüz Atatürk'ten Devlet Yönetimi İçin Kurallar / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1262 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148882 ileti • Toplam 46220 başlık • Toplam 25038 üye

x