Zaman: Pzr Eki 26, 2025 4:40

News News of Tarih

Site map of Tarih » Dizin : Tarih

Uğruna can verilir

Uğruna can verilir

Böyle adamlara az rastlanır. Kendine güvenen biri. Yakışıklı, idealist, hayallerini gerçekleştiren bir hayalperest.

Kültürlü, hep iyi giyiniyor. Kibar. Rafine. Anadan doğma bir centilmen. Nazik. Doğuştan lider. Onunla konuştuktan sonra halkının ona neden güvendiğini anladım. Beni çok etkiledi. Uğruna can verilebilecek bir adam. Sözleri prestijli.

ABD tarihinin en saygın gazetecilerinden olan Clarence Streit’ın, 88 yıl önce, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk kuvvetlerinin ana karargahı olan Ankara’yı ziyaret ettikten sonra, “Tarih, Mustafa Kemal Paşa’yı yeni ...
Read more : Uğruna can verilir | Görüntüleme : 1122 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Türkler Programı

http://www.teknozat.com/resimler/2008/09/resim3.jpg

Tarihte kurulmuş Türk devletleri,önemli Türk şahsiyetleri,Türk kültür ve medeniyeti gibi bir çok konuyu içinde barındıran güzel bir program.

Türkler 4.0 Programını İndirmek için tıklayınız...
Read more : Türkler Programı | Görüntüleme : 3018 | Yanıtlar : 2 | Dizin : E-Kitap

Atatürk'ten son mektup Siz beni hâlâ anlayamadınız

ATATÜRK'TEN SON MEKTUP

Siz beni hâlâ anlayamadınız
Ve anlamayacaksınız çağlarca da...
Hep tutturmuş "Yıl 1919, Mayıs'ın 19'u" diyorsunuz
Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz.
Mustafa Kemal'i anlamak bu değil
Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil ..

Bırakın o altın yaprağı artık
Bırakın rahat etsin anılarda şehitler.
Siz bana, neler yaptınız ondan haber verin .
Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin ?
Mustafa Kemal'i anlamak yerinde saymak değil
Mustafa Kemal'in ülküsü, sadece söz değil ..

Bana, muştular ...
Read more : Atatürk'ten son mektup Siz beni hâlâ anlayamadınız | Görüntüleme : 1372 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Bilge Kağan'ın Hazinesi Nasıl Taşındı?

Prof.Dr. Saadettin GÖMEÇ

BİLGE KAGAN’IN HAZİNESİ
NASIL TASINDI?

1889 yılında, Yadrintsev tarafından bulundugu günden beri dünya ilim
aleminin üzerinde en çok durdugu tarihi kaynakların basında hiç süphesiz
Türklere ait olan Orkun Yazıtları gelmektedir. Dünyada bir esine daha
rastlanmayan bu iki belli baslı yazıt, Bilge Kagan ile kardesi Köl Tigin’in
hatırasına diktirilmistir. Bunlardan ayrı olarak bir de Tunyukuk Yazıtları vardır
ki, Orkun Yazıtlarından yaklasık 400 km daha güney-doguda yer almaktadır.

Bilge ve Köl Tigin Abideleri Mogolistan’ın ...
Read more : Bilge Kağan'ın Hazinesi Nasıl Taşındı? | Görüntüleme : 2008 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türk Tarihi

KKTC’de “Örgüt Ağı” oluşturuldu

CTP Genel Sekreteri Erk, “sivil toplum örgütleri”nin yabancı fonlardan para almaları ile yabancı örgütlerle olan ilişkilerinin denetlenmesine kaşı çıkarken, büyük bir itirafta bulundu;

# CTP hükümetleri döneminde , emperyalist güçlerle işbirliği içerisinde KKTCde 73 "sivil toplum örgütü"nün katıldığı "Kıbrıs Türk Sivil Toplum Örgütü Ağı" oluşturuldu.
# "Kıbrıs Türk Sivil Toplum Örgütü Ağı" , para akışını sağlayan Yöneticilik Merkezi (Management Centre) ile yakın ilişkilerde bulunurken, emperyalist güçlerin oluşturduğu "Örümcek Ağı" içerisinde de yer alıyor.
# ...
Read more : KKTC’de “Örgüt Ağı” oluşturuldu | Görüntüleme : 1947 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Kıbrıs Mücadelesi

Turgut Özakman: CUMHURİYET - Türk Mucizesi

TURGUT ÖZAKMAN ANLATIYOR

Eşi benzeri olmayan bir mucize

“Şu Çılgın Türkler” ve “Diriliş - Çanakkale 1915”in yazarı Turgut Özakman’ın yeni kitabı “Cumhuriyet - Türk Mucizesi”nin ilk cildi okurlarla buluştu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ve ilk 15 yılının gerçek hikâyesini derleyen Özakman, savaştan çıkan ve yoksul Türkiye’nin ilkelliği, çağdışılığı, bilgisizliği yenmesini, yüzde 90’ı okuryazar olmayan halkın kul yerine yurttaşlığa geçişini anlatıyor.

Turgut Özakman, “1923’te Doğulu bir ülkede cumhuriyetin ilanı tarihin mantığına aykırı bir şeydi” değerlendirmesinde bulundu. Özakman, ...
Read more : Turgut Özakman: CUMHURİYET - Türk Mucizesi | Görüntüleme : 19464 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Türk Tarihi

AAD: "Ermeni Soykırım İddiaları Hukuken Geçersiz"

ERMENİ SOYKIRIM İDDİALARININ HUKUKEN GEÇERSİZ OLDUĞUNU ORTAYA

KOYAN AVRUPA ADALET DİVANININ KARARI :17.0.2004

Tarih 20 Temmuz 1987’da Avrupa parlamentosu C-190 esas nolu kararı ile, Ermeni sorununun siyasi çözümü hakkında bir karar alır ve bir dizi ‘’çözüm’’ önerir.

Yıl 1999.

AB ve o anda başbakanı sayın Bülent Ecevit olan Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye’nin AB’ne üyelik için aday olup olamıyacağı konusunda restleşmektedirler.

Başbakan Ecevit Avrupalıların restini görür ve ‘bizi istemeyeni biz hiç istemeyiz ‘ der ve nihayet, o ...
Read more : AAD: "Ermeni Soykırım İddiaları Hukuken Geçersiz" | Görüntüleme : 2009 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ermeni Meselesi

Soner Yalçın - Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor

Resim

Yeşil Gladio’nun dinci tetikçileri…
FBI’ın yetiştirdiği dinci istihbaratçılar…
CIA’in kefil olduğu dinci cemaat liderleri…
ABD’den maaş alan dinci köşe yazarları…
Utah’ta TSK aleyhine yayın yapan dinci yalanmakineleri…
Kendini peygamber sanan Amerikalı şeyhe bağlı dinci milletvekili…
“Yahudi malları almayın” deyip Yahudilerle ticaret yapan dinci gazete…
İsim isim… Olay olay…
Ergenekonvari komplolar hangi ülkelerde nasıl sahneye kondu?
George Soros’un vakıfları, gazeteleri ve politikacıları bu oyunun neresinde?
Türkiye’de hangi gazetelere, hangi kanaldan para akıtılıyor?
TSK neden hedefte? ...
Read more : Soner Yalçın - Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor | Görüntüleme : 4265 | Yanıtlar : 11 | Dizin : E-Kitap

Prof. Dr. Çetin Yetkin - ATATÜRK: Ben De Bir İnsanım

Resim

Tanıtım Bülteninden:

“…Beni en çok üzen nedir bilir misiniz? Halkımızın zihninde kökleştirilmiş olan her şeyi başta bulunandan beklemek alışkanlığı… İşte bu zihniyetle herkes büyük bir tevekkül ve rehavet içinde, bütün iyilikleri bir şahıstan, yani şimdi benden bekliyor; fakat nihayet ben de bir insanım birader, kutsi bir kuvvetim yoktur ki…” Atatürk, 6 Mart 1930, Antalya

Cumhuriyet’in 3. yıldönümüydü… O, çevresindeki asker çemberini kaldırtıp, yaverini de uzaklaştırıp halkla birlikte, ellerini iki vatandaşının omuzlarına dayamış yürürken duyduğu ...
Read more : Prof. Dr. Çetin Yetkin - ATATÜRK: Ben De Bir İnsanım | Görüntüleme : 2894 | Yanıtlar : 2 | Dizin : E-Kitap

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149146 ileti • Toplam 46420 başlık • Toplam 25117 üye

x