Okulun web sayfasında Said-i Kürdi propagandası!

Genel & Güncel Konular

Okulun web sayfasında Said-i Kürdi propagandası!

İletigönderen Türk-Kan » Çrş May 02, 2007 16:00

Okulun web sayfasında tarikat propagandası

KONYA’da Ilgın İlçesi’nde İnönü İlköğretim Okulu’nun web sayfasındaki ‘Rehberlik Öyküleri’ bölümünde, Said-i Nursi ve talebeleri ile ilgili övgü dolu sözlerin yeraldığı bir söyleşi yayınlandı. ‘Uzun Bir Ayrılıktan Sonra’, başlıklı söyleşiyi kimin yaptığına dair sitede her hangi bir bilgi yer almıyor. Yazının bir bölümünde Said Nursi’den ‘Savaş kahramanı’, bir bölümünde ise ‘Hazret’ olarak bahsedilmesi dikkat çekti. Eğitim-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Veli Demir, “Cemaat propagandası artık ilköğretim okullarında bile açıktan yapılmaya başladı. Bir tarikat şeyhinin açıkça internet sitesine konulması Cumhuriyet’e bir meydan okumadır'' dedi.

Ilgın ilçe merkezinde 350 öğrencisi bulunan İnönü İlköğretim Okulu’na ait ‘www.ilgininonu.k12.tr’ adresli web sayfasında, Nur Cemaati’nin lideri Said Nursi’den “Gözleri birer şems-i taban gibi nur saçar. Bakışları şahanedir. Harikulade fıtri bir zeka, İlahi bir mevhibe. Harp meydanlarında, mücahitlerin önünde, kılıç elinde, dimdik ayakta düşmana saldıran bir kahraman. Esarette, düşman kumandanına karşı koyan bir kahraman'' diye söz edilirken, talebelerinden ise “Memleketin en faziletli evlatlarıdır. Hiçbir Nur talebesi yoktur ki, sınıfının en faziletlisi, en çalışkanı olmasın. Memleketin her tarafında bulunan bu yüz binlerce Risale-i Nur talebesinden hiçbirinin, hiçbir yerde asayişi muhil hiçbir hareketi, hiçbir vakası yoktur'' diye sözedildi.

‘CUMHURİYET’E MEYDAN OKUMADIR’

Eğitim-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Veli Demir, cemaat propagandalarının artık okulların internet sitelerinde açıktan yapılmaya başladığını belirterek, “Bu ne yazık ki eğitimdeki dinselleşmenin bir ürünüdür. Okulun internet sitesinde Atatürk’e ve Cumhuriyete bakışı belli olan bir tarikat liderinin kahraman gösterilmesi aymazlıktır. AKP iktidarı döneminde eğitim sisteminin ne kadar dinselleştiğinin açık göstergesidir. Bir tarikat şeyhinin açıkça internet sitesine konulması Cumhuriyet’e bir meydan okumadır. Bunun sorumlusu da Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’dür. Çünkü müdürlük, son yaptığı yönetici atamalarında çağdaş, demokrat ve Atatürkçü düşünen yöneticiler yerine daha çok Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşlı öğretmenleri tercih etmiştir'' dedi.

İnönü İlköğretim Okulu’nun internet sitesinde yayınlanan yazının Genelkurmay’ın açıklamasını da haklı çıkardığını belirten Demir, “Ne yazık ki Milli Eğitim sistemi tamamen dinselleştirilmiş, saptırılmış ve devletin okulları medreselere çevrilmiştir. 60 bine yakın okul medrese anlayışı ile yönetilmektedir. Demokrat, çağdaş ve Atatürkçü öğretmenler de sindirilmeye çalışılmaktadır. Ilgın’daki bu okulda ortaya çıkan durum da Genelkurmay Başkanlığı’nın bu konuda ne kadar haklı olduğunu gözler önüne seriyor. Valiyi, kaymakamı, ilçe milli eğitim müdürünü ve savcıları göreve çağırıyorum'' diye konuştu.

İnönü İlköğretim Okulu yöneticileri ise konuyla ilgili olarak açıklama yapmaktan kaçındı.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ayberk » Çrş May 02, 2007 16:22

Türk-Kan, Bilgi İçin Tşkler.
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye

İletiler: 1400

İletigönderen Veled » Çrş May 02, 2007 18:22

Türk-Kan, haber için sağol küçük çocuklarımızın milletimizin geleceğinin en önemli kalelerinin beyinleri böyle yıkanıyor işte her iş eğitimden başlıyor bugün bir millet iki yönden yozlaştırılır arkadaşlar biri eğitim diğeri ekonomi bunu emperyal güçler çok iyi yapıyor ve yaptırıyorlar eğitim ile kültürümüz yozlaştırılıyor eğitim kaynakları siteler gazeteeler okullar işte bu kirli amaçlar için kullanılıyr
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Sema » Çrş May 02, 2007 20:26

AKP iktidarından aldıkları cesaretle artık devlet okullarında bile Cumhuriyete meydan okuyacak duruma geldiler. Ama az kaldı :twisted: Türk-Kan, haber için teşekkürler..
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Ram » Çrş May 02, 2007 21:52

Türk-Kan, mirim. :artis: Hemen de kaldırmışlar canım, gülmek bizim de hakkımız. :twisted:
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen MedceziR » Çrş May 02, 2007 22:31

Koşun dostlar koşun laiklik elden gidiyor :shock:

:kikirik: :kikirik:
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Türk-Kan » Çrş May 02, 2007 22:39

PoLat, Semih R.Cabalar, Sema, rica ederim :)

Mirim, ben de üzüldüm :twisted:

MedceziR, Laiklik anayasanin degistirilemez hükmüdür... Hala mi milyonlardan ders almadiniz? Laiklikle dalga gece gece, sinirlari zorlaya zorlaya memleket ne hale geldi. yazik.... :?

ayrica kürt milliyetcisi, Kuvayi Milliye düsmani, misyonerlerle ittifakini acikca bildiren bir sahsiyetin cocuklarimiza "Hazret" olarak tanitilmasi yüce dinimize yapilan en büyük kötülüklerden biridir!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Ram » Çrş May 02, 2007 22:47

Türk-Kan, öyle deme. MedceziR laiklile neden dalga geçsin ki¿? Yoksa türban hakkını neden savunsun ki¿? [img]http://img410.imageshack.us/img410/6901/55px3.gif[/img]
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen MedceziR » Çrş May 02, 2007 22:49

Türk-Kan, abla ayıbediyon laikliğe kimsenin bişey dediği yok.

Binlerden milyonlardan da alacağımızı aldık merak etme. Akepe aldı zaten üçün birini...

Bak abla benim karşı çıktığım nokta şu ( gene birileri atlayacak ama olsun, adam gibi tartışmayı bilenlere her zaman açığız (seni kastediyorum)) F. Gülen'e istedğiniz şeyi söyleyebilirsiniz, ben o adamı tanımıyorum, yaptığı bazı ! şeyleri de tasvip etmiyorum zaten. Ama ben Said Nursi'yi tanımıyorum tanımaya da çalışıyorum. Benim sevdiğim bi zat. Sen belki gene karşı çıkacan ama ben o "Özgür kürdistan tohumları ekiyorum" gibi şeylere de pek inanmıyorum açıkcası.
Adam kurtluş savaşına katılmış başka yerlerde esir düşmüş, valhasılkelam ben adamın vatanını milletini sevdiğini düşünüyorum, ama senin gibi tartışmayı bilen insanlarla da yine tartışırız bu konuda.

Düşüncelerimi anlatabilmişimdir inşAllah. . .
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!

Söylesem tesiri yok
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletigönderen Hasta » Çrş May 02, 2007 22:52

MedceziR, elden giden laiklik değil,geleceğimiz...Buna gülünmez.İslam,şu anda,dünyanın hiç bir yerinde,bilimin,ilerlemenin,çağdaşlığın öncülüğünü yapamıyor ve şu anda varolan kafalarla da,daha uzun süre yapamaz.Bu İslamiyet'in suçu ya da eksiği değil,kafaların eksiği...Yukarıdaki yazıda anlatılan kafalar,değil İslam'ın;hiç bir şeyin öncülüğünü yapamaz;ABD emperyalizminden başka...
En son Hasta tarafından Çrş May 02, 2007 22:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Ram » Çrş May 02, 2007 22:52

MedceziR, Neden Said-i Kürdî¿? Madem bu zât hakkında söylenen olumsuz şeylere inanmıyorsun, olumlu olduğuna nasıl kanaat ettin¿? Sadece soruyorum, yanlış anlama.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen MedceziR » Çrş May 02, 2007 23:01

Ram, yok yanlış anlamıyorum. Aklımı kullanarak olumlu olduğuna kanaat getirdim. Siz nasıl olumsuz olduğuna kanaat getirdiyseniz.
Laiklikle dalga geçtiğim falan da yok. Türbanıda savunuyorum evet !!

Nurdan abla,
İslam,şu anda,dünyanın hiç bir yerinde,bilimin,ilerlemenin,çağdaşlığın öncülüğünü yapamıyor ve şu anda varolan kafalarla da,daha uzun süre yapamaz.
demişsin, çok güzel de açıklamışsın.

Başımızda bugünkü tacirler olduktan sonra emperyalistlere laf geçiremedikten sonra, herkes dini kendi kafasına göre yorumladıktan sonra İslam tabiiki çağdaşlığın öncülüğünü yapamaz. . .
Resim

Söylesem tesiri yok
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletigönderen SOKRATES » Çrş May 02, 2007 23:53

Şimdi ben neye yanayım.
Said Nursi gibi Mustafa Kemal'in bile ödüllendirdiği kahraman bir din adamına atılan iftiralara mı?
Yoksa onu kullanan nursuz nur cemaatine mi?
Yoksa okullara kadar bunu sokan SALAK meb bakanına mı?
At izi it izine karışmasın dikkat edin.
Tarihi bilin,tarihi şahsiyetleri gündelik ideolojik yorumlara kurban etmeyin!
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Türk-Kan » Prş May 03, 2007 0:49

Said Nursi gibi Mustafa Kemal'in bile ödüllendirdiği kahraman bir din adamına atılan iftiralara mı?

kaynak?

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Nihan » Prş May 03, 2007 11:25

MedceziR kardeş, peygamberimizden başlayarak çeşitli kaynaklardan eshab-ı kiram ile gelmiş geçmiş binlerce İslam alimi ve evliyanın hayatlarıyla kitaplarını okursan onlarla Said-i Nursi'nin farkını rahatlıkla anlarsın. Çağdaşı olan II. Abdülhamit Han hicri 13. asrın müceddididir. Ondan bahsedilmiyor da neden Said-i Nursi'den evliya olarak bahsediliyor onu anlamış değilim. Yaptıkları işlere ve fayda esasına göre değerlendirmek gerekir.
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular