"Olan oldu,Kuzey Irak Türkiye'ye girdi."

Genel & Güncel Konular

"Olan oldu,Kuzey Irak Türkiye'ye girdi."

İletigönderen Çetin Taş » Cum May 25, 2007 21:38

Rahşan Ecevit: Olan oldu, Kuzey Irak Türkiye'ye girdi
Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit’in "Kuzey Irak’a mutlaka girilmelidir. Yoksa Kuzey Irak Türkiye’ye girecektir" açıklamasını anımsatarak, Kuzey Irak’a girilmekte geç kalındığını söyledi.
Rahşan Ecevit yaptığı yazılı açıklamada, iki yıl önce Bülent Ecevit, "Kuzey Irak’a mutlaka girilmelidir. Yoksa Kuzey Irak Türkiye’ye girecektir" uyarısında bulunduğunu belirterek, “Olan oldu. Kuzey Irak Türkiye’ye girdi ve PKK’lı bir canlı bomba Ankara’da Anafartalar Caddesi’nde 6 masum vatandaşımıza kıydı. Sınırlarımızda ise PKK ile savaşımız sürüyor. En son Şırnak’da 6 şehit verdik" dedi.
ABD’yi sözde müttefik olarak değerlendiren Rahşan Ecevit, açıklamasında şunları kaydetti:
"ABD hâl⠑Amerika’nın beklentisi Türk güvenlik güçlerinin Kuzey Irak’a geçmemesidir’ diyebiliyor. Şimdiye kadar Kuzey Irak’a girmiş olsaydık bugün nice şehidimizin yanı sıra ne 7 masum vatandaşımız hayatını kaybederdi ne de 6 şehit verirdik. Hatta bundan Kuzey Irak halkı bile yararlanabilirdi. Bundan bir müddet evvel Genelkurmay Başkanı Sayın Yaşar Büyükanıt, ’Kuzey Irak’a mutlaka girilmeli. Bundan büyük fayda sağlanacak’ demişti. O zaman siyasî irade nerelerdeydi? Geç kalındı." Rahşan Ecevit, Türkiye’nin kendi dış politikası olmadığını da kaydederek, “Ne yapıyorsak yabancılara sorarak yabancılardan izin alarak yapıyoruz. Ne zaman ülkemizle ilgili kararları kendimiz alacağız? Avrupa Birliği ve Amerika Türkiye’yi ne zamana kadar yönetecek? Türkiye ne zaman onurlu bir dış politika izleyecek" diye sordu.

Kaynak:http://www.milliyet.com.tr/2007/05/25/son/sonsiy20.asp
25.05.2007
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Ram » Cum May 25, 2007 21:54

Çetin Taş, haber için sağol.

Yaşlılığına veriyorum, birkaç yanlış var.

Birincisi; Kuzey Irak değil, Irak'ın kuzeyidir.
İkincisi; pekaka ile savaşmıyoruz, pekakaya operasyonlar düzenliyoruz.
Üçüncüsü; pekaka Irak'tan çok Türkiye'de. Ağa babaları da bizzat mecliste. Irak'ın kuzeyindeki, pekaka destekçisi/yandaşı Barzani ve Talabani'dir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Cum May 25, 2007 22:00

RAM,Kuzey Irak veya Irak'ın kuzeyi.Bence söylemek istediği önemli.
İkinci ve üçüncü dediklerine ben de katılıyorum.
Sen sağol RAM kardeşim.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Cum May 25, 2007 22:05

Çetin Taş, tabi Çetin, söylediği çok önemli. Ancak "Kuzey Irak" dersek, kukla devleti, özde kabileyi tanımış oluruz bir şekilde. Biliyorsun, "Kürdistan Federe Bölgesi" olarak adlandırılıyor kazey tarafı, eğer kuzey-güney diye ayırırsak, Irak'ı bölmüş oluruz.

İllâ bölünecekse de, orasını şöyle tanımlarım arkadaş; Türkiye'nin, "Güneydoğugüney Bölgesi". :twisted:
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Türk-Kan » Cum May 25, 2007 22:10

haber icin tesekkürler Cetin :)

Ram, her kelimenin altina tek tek imzami atarim mirim :)
İllâ bölünecekse de, orasını şöyle tanımlarım arkadaş; Türkiye'nin, "Güneydoğugüney Bölgesi". :twisted:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Veled » Cum May 25, 2007 22:11

Ram, üçüncü maddeye katılıyorum abi pkk yı ayakta tutan adamların hepsi türkiyede haberi çok fazla ciddiye almamak lazım :D
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Ram » Cum May 25, 2007 22:55

Semih R.Cabalar, sağol Semih de, haberi neden ciddiye almıyoruz, onu anlayamadım. :)

Resmiyette olmasada, özde aynı amaca hizmet eder, pekaka-Barzani-Talabani üçlüsü. Nihayetinde, geçenlerde Barzani'nin bürosu bombalandı. Tahmin et acaba kimler-kimlere yaptırdı. Yansıması da Ulus'daki bu bombadır. Tam olarak pekaka için olmasa da, aynı amaca hizmet edenlere karşı, ivedilikle operasyon düzenlenmelidir. Orada ölü ya da diri ele geçirilen her pekaka teröristi, zaten eğitmeninin de adamıdır. Yani Barzani-Talabani... Peşmergelerin çoğu, aynı zamanda pekakalı. Ama unutulmamalı; tezkere Amerika'nın askeri olmaktır. Bağımsız girmek ise, Türkün şanına yaraşandır.

Mirim, eyvallah. :artis:

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Çetin Taş » Cum May 25, 2007 23:13

İllâ bölünecekse de, orasını şöyle tanımlarım arkadaş; Türkiye'nin, "Güneydoğugüney Bölgesi".

:twisted: 8)
tezkere Amerika'nın askeri olmaktır. Bağımsız girmek ise, Türkün şanına yaraşandır.

Bu sözünü gel arkadaşlarla tartışalım RAM kardeşim.Kastettiğin tezkere,şimdi bizim Tayyip efendinin "asker istesin,geçiririz"dediği tezkere değil mi?Yanlışsam düzelt ne olur.Yani senin fikrin meclisten tezkere falan beklemeden bizim doğrudan Irak'a girmemiz öyle mi?
Ama Ram kardeşim,asker nasıl meclisten izin almadan böyle bir operasyon yapar?Demokrasiye aykırı bu. :wink: :mrgreen: :twisted:
Kardeş o zaman Can Dündar,Cengiz Çandar,Orhan Pamuk,Nazlı Ilıcak gibi anlı şanlı >ne der? :twisted:
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Cum May 25, 2007 23:28

Çetin Taş, onlar ne der bilmiyorum da Çetin, benim ne diyeceğimi bilen bilir. :twisted: :mrgreen: Ama bunu burada dersem; Can Döndarılır, Cengiz Yandarılır. Tabi Orhan Pamukyanılabilir, nazlı Nazlı da Kızacak bir yandan ya neyse. Ama mühim değil Çetin. :) Bunlara baydın denir. Türkiye'nin, medyasına-siyasetine-edebiyatına, kaydın-kıydın-koydun da denir. Denir oğlu denir de, ama aydın asla...

Eee Çetin, Tayyib-im ne demiş: Demokrasi bir araçtır, binmesini bilmeli.
Ama akabinde milyonlar seslendi: Tayyibim, Gülüm... Son durağa gelmeden, inmesini bilmeli. :twisted:

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Çetin Taş » Cmt May 26, 2007 9:39

Eee Çetin, Tayyib-im ne demiş: Demokrasi bir araçtır, binmesini bilmeli.
Ama akabinde milyonlar seslendi: Tayyibim, Gülüm... Son durağa gelmeden, inmesini bilmeli.

:kikirik: Helal sana RAM.
Peki bu anketlerdeki-7 değişik ankette-AKP'nin 40% civarı ve üzeri oy alıyor görünmesi ile ilgili yorumun nedir?Ben inanmıyorum da yalnızmıyım bu anketlere inanmayan olarak merak ettim.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Hasta » Cmt May 26, 2007 9:42

Çetin Taş, Uçankuş Magazin sitesi,interaktif anketinde bile %40 alıyo AKP... :shock: Biraz önce ufak çapta bi şok yaşadım.Gerçi CHP de %30'larda filan ama...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Çetin Taş » Cmt May 26, 2007 9:51

Nurdancığım CHP'nin 30%larda olması bence doğal çünkü her durumda Türkiye'de sol tabir edilen oyların bandı 25-35%arasında salınır.
Ama AKP'nin 40%oy alması acaip saçma geliyor.
Çiftçi,köylü,işçi,memur,emekli,öğrenci,asker,esnaf bu iktidardan memnunmu ki bu adamlar 40% ve üzeri oy alsınlar?Hayır,merak ettiğim acaba bunlar yurtdışından oy mu ithal ediyorlar? :shock:
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Gilda » Cmt May 26, 2007 9:57

Bence Türkiye icin Irak'a zamaninda girmek cok iyi bir gerekceydi.Tezkere, Vatan-Millet sagduyusu ile hareket eden devlet-muhalefet aslinda kurnaz olamadi.Zaten bu adamlarla sorunumuz vardi.Amerikayi pek sevmiyoruz okey, ama Irak'a girseydik tabii adam gibi Devlet Adamimiz olcakti arkamizda ki ; bugün cok da fazla sorunumuz olabilirmiydi bu durumda hayir!Tayyib hükümeti müslüman kani dökülecek insiyatifiyle Irak'a girmedi benim görüsüm bu.Ne gibi ödünleri vardi burda bu bir soru isareti?Bunun da yaygarasini yapti Tayyib ve yandaslari...
Noldu? Irak'a simdi kendimiz girecegiz, Irak'i mi karsimizda bulacagiz hayir önce Amerikayi,Sonra Irak'i...Kürtleri hic saymiyorum.Ne tarafa ceksen gidecek bir millet Kürt milleti.Kolay alinir kolay satilir....Ne zaman istikrar bulacagiz iste bunu beklemek yoracak Türk Milletini....Mercimek hikayesini anlatayim, Irak'a mercimek satiyoruz, ayni mercimegi geri aliyormusuz on misli fiyata, sonra gene satiyormusuz en ucuza...Al-Baraka Türk denilen yatirim kurulusunda Tayyib ve Unaunkatan yanyanaydi daha ne beklenir bu iki soysuzdan ki....
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen Hasta » Cmt May 26, 2007 10:03

Çetin Taş, valla ben de anlamıyorum...Ama,zaten yıllarca,AP ve devamı partiler,yani merkez sağ da hep bu oranı,yakalamıştır.Demek ki AKP hala merkez sağ parti olarak kabul görüyor.O ankette MHP %10,DP ise %4 görünüyor.Bu şu demek oluyor,Türk halkının büyük çoğunluğu vatanını bu kadar önemsiyor işte.Ben halk kavramını ve demokrasiyi benimsemem derken bunu kastediyorum...Vatan,Millet,Sakarya değil,gırtlak derdinde millet ve günlük çıkarına bakıyor,günü birlik yaşıyor...Sonuçta,herkes de layık olduğu rejimle yönetiliyor...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen MedceziR » Cmt May 26, 2007 12:36

"Geçti bor'un pazarı sür eşeği Niğde'ye" diye boş yere dememiş atalarımız.

Yıllardır ha girdik ha girecez derken bizi iyi uyuttular. AKP sandıkta görüşecez senle.

Bi de operasyon dediğin gizli saklı olur, nerdeyse bizimkiler mehterle girecekler, sağır sultan bile duydu girileceğini bizimkiler hala girecek. Adamlar salak değilya elbet onlarda önlemlerini alıyorlardır, en basitinden haberlerde gördüm az önce siper kazmaya başlamışlar.

Bu gidişle K.Irak'a girileceğini bizim torunlar bile göremeyecek.

Çetin abi güzel haber güzel yorum sağol...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk