Ölen 7 Genç ve Hâyâsızlar!

Genel & Güncel Konular

Ölen 7 Genç ve Hâyâsızlar!

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Oca 03, 2009 17:41

Bu asagilik yaratiklari artik öyle iyi taniyoruz ki, maalesef haksiz cikmiyoruz!

Türk-Kan yazdı:
Yılmaz Özdil yazdı:(Adım gibi eminim, utanmadan iftira atacaklar şimdi, "Acaba içkiden mi öldüler" filan diye... Çocukların cesetlerine uyuşturucu taraması yaptırmazlarsa, yüzüme tükürün... Halbuki, üst kattaki aile de, kendini hastaneye dar atmış; babaya serum bağlı hâlâ.)

Daha da fazlasini bekliyorum; 1 ev sahibi, 3 kiz, 3 erkek....

Allah bu zihniyetin belasini versin. Buyrun:

Resim

Vakit'e göre 7 genci alkol öldürdü

Vakit Gazetesi Ankara'daki doğalgaz faciasını, "Yılbaşını kutlayan kızlı-erkekli 7 öğrenci, alkol alıp sızan doğalgazı farkedemeyince gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti" diye duyurdu. İşte gazetenin "Bu kadarına pes" dedirten manşeti.

"İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamına rağmen yılbaşını kutlayan duyarsız çevreler, çeşitli rezaletlerin yanı sıra facialara da sebep oldu. Ankara'da yılbaşını kutlayan kızlı-erkekli 7 öğrenci, alkol alıp sızan doğalgazı farkedemeyince gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti. Çankaya İlçesi Birlik Mahallesi'nde yeni yıl kutlamalarına katılan 7 üniversite öğrencisi, karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.''

YILBAŞINI KUTLADIKLARI İÇİN Mİ ÖLDÜLER?

Vakit, Türkiye'yi üzüntüye boğan acı haberi "İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamına rağmen yılbaşını kutlayan duyarsız çevreler, çeşitli rezaletlerin yanı sıra facialara da sebep oldular" şeklinde verdi.

Haberde, "Ankara'da yılbaşını kutlayan kızlı-erkekli 7 öğrenci, sızan doğalgazı fark edemeyince gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti" denilerek, üniversiteli gençlerin hayatını kaybetmesini 'ibret vesikası' haline getirerek, adeta kızlı-erkeli genç grubun bir arada eğlenmesinin faciayla sonuçlanmasının normal olduğuna vurgu yaptı.

Resim

Başkent Doğalgaz AŞ Genel Müdürü’nden 7 gencin öldüğü faciayı soran gazetecilere ilginç yanıt

‘Cumaya gideceğim, kısa tutun’

Ankara’daki doğalgaz faciasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Veysel Karani Demir, neden yalnızca ihbar gelen dairenin kontrol edildiği yolundaki soruya “Ekiplerimiz, kimden ihbar geliyorsa onu değerlendiriyorlar. Başka daireleri kontrol etmemiz hukuken mümkün değil” diye karşılık verdi.

Ölümlerin kombi ile baca arasında yer alan borudaki yırtılmadan kaynaklandığını belirten Demir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş’i “cesetler üzerinden siyaset yapmakla” suçladı. Demir, cuma namazına gideceği gerekçesiyle, basın mensuplarından sorularını kısa tutmasını istedi.

Başkent Doğalgaz AŞ Genel Müdürü Demir, soruları yarıda kesti

Demir’in önceliği cuma

Ölümlerin kombi ile baca arasında yer alan borudaki yırtılmadan kaynaklandığını belirten Demir, apartmandaki bütün dairelerin kapısını kontrol için çalamayacaklarını söyleyerek kendilerini savundu. Demir, “Cumanız hayırlı olsun” diyerek salondan ayrıldı.

Bilkent Üniversitesi öğrencisi 7 gencin doğalgazdan zehirlenerek ölümüyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Başkent Doğalgaz AŞ Genel Müdürü Veysel Karani Demir, gazetecilerden cuma namazına gideceği gerekçesiyle soruları kısa tutmasını istedi. Ölümlerin kombi ile baca arasında yer alan borudaki yırtılmadan kaynaklandığını belirten Demir, apartmandaki bütün dairelerin kapısını kontrol için çalamayacaklarını söyleyerek kendilerini savundu.

Demir, dün düzenlediği basın toplantısında, bilirkişi raporuna göre, “ölümlerin olduğu dairede kombiden bacaya takılan alüminyum fleks bağlantı borusunun çürüdüğü, yırtık ve delik olduğunun anlaşıldığını” açıkladı. Demir, bir üst kattaki, 4 numaralı dairede oturan ve aynı gece doğalgaz zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 4 kişilik ailenin de “ventilasyon” adı verilen, kombinin bulunduğu alanın havalandırılması için kullanılan havalandırma kapağının üzerinin gazete ile örtülü olması nedeniyle zehirlendiklerini belirtti. Demir söz konusu dairede, kombiden bacaya takılan alüminyum fleks borusunun da yırtık olduğunu kaydetti.

Demir, acı olayın yaşandığı apartmandan 7 yıldır hiçbir arıza bildirimi gelmediğini belirterek 6 katlı olan apartmanda, “şönt baca” sistemi uygulandığını söyledi. Demir’in bu açıklaması çelişki yarattı. Demir, olayın gerçekleştiği önceki gün yaptığı açıklamada, “Öğrencilerin dairesindeki kombi ‘hermetik’ olmasına karşın, bacaya bağlanmış” açıklamasını yapmıştı. Demir, basın mensuplarının kendisine bu açıklamasını anımsatması üzerine, “Hermetik kombiler bacaya verilmez. Ben böyle bir şey söylemedim. Söylediysem de olayın üzüntüsü ve şoku nedeniyle söylemişimdir. Düzeltmek isterim, bu apartmanda şönt baca sistemi mevcut” dedi. Demir, olayda herhangi bir kusur ve ihmallerinin bulunmadığını iddia ederek soruşturmayı yürüten savcıya “Bizi de soruşturmaya dahil edin” çağrısında bulundu. Demir, toplantıda, önceki gün olay yerine gelerek açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’i de, “cesetler üzerinden siyaset yapmak”la suçladı.

‘Kapıları çalamazdık’

Demir, ölen gençlerin üst katındaki 4 numaralı daireye gidildiğinde neden bir alttaki dairenin kontrol edilmediğine yönelik soruları da yanıtladı. Demir, “Arkadaşlarımız arıza ihbarı aldıklarında, daha apartmanın dış kapısını açtıklarında ölçüm yapmaya başlarlar. Dışarıya herhangi bir gaz sızması tespit edilmedi. Dolayısıyla 4 numaranın dairesi de polis tarafından kapatılıp oradakiler hastaneye götürüldüğü için kimseyle de bir temas imkânı yoktur.”

Demir, “Niye ekip sadece 4 No’lu daireyi kontrol etti de diğerlerini etmedi” sorularını da “Bizim ekiplerimiz, kimden ihbar geliyorsa onu değerlendiriyorlar. Başka daireleri kontrol etmemiz hukuken mümkün değil. Gece yarısı tek tek kapı çalmak, ‘sizi de kontrol edelim’ demek çok mantıklı gelmiyor.” dedi. Demir, toplantıda, cuma namazına gideceği gerekçesiyle, basın mensuplarından sorularını kısa tutmasını da istedi. Demir’in ölen gençlerin özel hayatlarını hiçe sayarak “Kızların belden üstleri yarı çıplaktı” demesi dikkat çekti. Toplantı bitiminde alelacele yerlerinden kalkan Demir ve yanındakiler gazetecilere “Ezan okundu mu?” diye sordu.Demir, toplantı sonrasında gazetecilere “Cumanız hayırlı olsun” diyerek salondan ayrıldı.

Kaynak

Ve o Genel Müdür gitti...

Ankara'da yılbaşı gecesi 7 gencin doğalgaz sızıntısı nedeniyle ölümünün ardından bugün Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir istifa etti.

Facia ile ilgili basın toplantısında 'İstifa edecek' misiniz?' sorusuna 'Edeceğim ama Melih Gökçek izin vermiyor' diye yanıt veren Veysel Karani Demir, bugün koltuğundan ayrılmak zorunda kaldı.

İSTİFA KARARI VERDİ

Bilkent Üniversitesi öğrencisi 7 gencin yılbaşı gecesi doğalgaz kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir görevinden istifa etti.

DEMİR'İN AÇIKLAMASI-

Demir istifasını yazılı açıklama ile duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Yılbaşı gecesi 7 üniversite öğrencisinin karbonmonoksit zehirlenmesi dolayısıyla hayatlarını kaybetmesine ilişkin bugün gazetelerde yer alan haberler, şahsımı ve kurumu yıpratmaya ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Dün düzenlediğim basın toplantısında, üzücü olayın gelişimini anlatıp, bilirkişi raporunu ve teknik değerlendirmeyi sunarak, Başkentgaz'ın bu olayda herhangi bir ihmali ve kusuru bulunmadığını ifade ettim ve gerekirse bizim de soruşturma kapsamına alınabileceğimizi vurguladım.Ayrıca bu tür vahim olayların bir daha yaşanmaması için doğal gaz kullananların nelere dikkat etmesi gerektiği yönünde detaylı açıklamalarda bulundum.

Ancak basın toplantısında ifade ettiğim bu konular, tamamen art niyetli olarak çarptırılmış, çok farklı bir boyuta taşınmıştır."

Demir, toplantıda bir soru üzerine, gençlerin durumuyla ilgili çok samimi bir şekilde gördüklerini anlatıp, "Hadiseyi hiçbir insanın görmesini istemem. Gençlerin her biri bir tarafa düşmüş. Kimisi yerde, kimisi yüzükoyun, kimisi belden üstü yarı çıplak. O yaşlarda benim 3 çocuğum var. Ben bir babayım. Bu travmayı uzun süre atlatamam" dediğini anımsatarak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gençler kesinlikle giyinik, günlük kıyafetliydi. Bir delikanlının gömleğinin düğmeleri beline kadar açıktı. Bu gencin muhtemelen havasızlıktan bunalıp gömleğini açtığını düşündük. Hiçbir şekilde 'gençler çıplaktı' diye bir beyanda bulunmadım. Anlatmaya çalıştığım, bu acıklı ortamdı. Benim bir baba olduğumu defalarca tekrarladığım bu duygulu ifadelerimin, iğrenç bir şekilde çarptırılarak kamuoyuna, hem beni hem de gençlerin ailelerini yaralayacak şekilde yansıtılmasını kınıyorum. İfadelerimin çarptırılması sonucu ailelere verdiğim üzüntüden dolayı, bu ailelerden özür diliyorum. Geldiğimiz noktada; Kurumumuzun, 7 gencin ölümünde hiçbir kusuru ve ihmali bulunmadığı halde töhmet altında bırakılmış olması, benim üzerimden hiç ilgisi olmayan insanların hedef olmaması için Başkentgaz Genel Müdürlüğü görevimden istifa ediyorum."

NE DEMİŞTİ?

7 gencin yılbaşı gecesi karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetmesi tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Kurumunu savunmak için basın toplantısı düzenleyen Başkent Doğalgaz A.Ş. Genel Müdürü Veysel Karani Demir’in gençlerin cansız vücutlarıyla ilgili sözleri büyük tepkiye neden olmuştu.

Olay sabahı karbonmonoksit zehirlenmesinin yaşandığı eve gittiğini anlatan Demir, basın toplantısında cansız yatan gençlerin “yarı çıplak” olduğunu söylemişti.

Emniyet ve savcılıktaki bilgiler ile olay sabahı kapıyı açmak için eve giden çilingir ise müdürün doğru söylemediğini ortaya çıkarmıştı.

Sözlerinin tepki toplaması üzerine akşam saatlerinde Milliyet’e farklı bir açıklama yapan Demir, “Haşa, yok öyle bir şey. Yarı çıplak dediğim, çocuk sırtüstü yatmış, yakası açık. Gündüz giydiği elbiselerle duruyor çocuklar” diyerek geri adım atmıştı.

Yetkililer ‘giyinik’ dedi

Gençlerin yarı çıplak bulunduğu iddiasına karşı olayın ardından evde yapılan ilk incelemeler, yaşamını yitiren 7 gencin üstlerinin tamamen giyinik olduğunu ortaya koydu. Polis ve savcılık yetkilileri, öğrencilerin giyinik olduğunu tespit etti.
Olay sabahı gençlerin bulunduğu evin kapısını açan çilingir de üniversite öğrencisi gençlere ait cansız vücutların giyinik olduğunu söyledi. Milliyet’in ulaştığı çilingir Cevat Nayır, “Hepsi giyinikti. Üzerlerinde günlük giysileri vardı” dedi.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen AlpereN » Cmt Oca 03, 2009 18:04

Vakit her zaman ki gibi İnsanlık,Uygarlık,Medeniyet düşmanı olduğunu göstermiş.Filistin Halkının acısını yürekten paylaşıyoruz,hatta vakit gibi gazetelerden daha çok duyarlıyız.Ama o genç yaşta insanların eğlenmekte haklarıdır.İçkide içer,Müzikte dinler,Dansda eder.Ama İsraile olan tepkisinide belirtir. :evil:

Herkesin bir özel hayatı vardır.Hür yaşama hakkı vardır.Hür inancı vardır.İnsanlara bu yönden bakanlar ve eleştirenler İnsalık,Medeniyet ve Uygarlık düşmanıdır.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen İlteriş » Çrş Oca 07, 2009 9:42

Inanilir gibi degil! Boyle adamlar kendine Musluman dedikce, Islam en buyuk darbeyi almaktadir.

Evet, Islam en buyuk darbeyi BOYLE SEREFSIZLERIN MUSLUMAN OLDUKLARI IDDIASINDAN ALMAKTA.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Çrş Oca 07, 2009 10:18

Bu aluminyum borular zaten guvenilir degil. Yirtilma ve delinme olasiligi cok yuksek. Kolay bukulebildigi icin bu tercih edilmis.
Bukulmeyen borular kullanilmali.
Bir de bu alametin nereye kondugu da onemli. Turkiye'de bu sisteme yeni gecildiginden, mutfaga, hatta oturulan odaya dahi konuyor. Haberlerde pek dikkat edemedim, goruntuler cabuk cabuk verilip geciliyordu, ama galiba bu dogal gaz kazani da oturma odasinda idi. Ya da bazi mutfaklar oturma odasina acik. Cok rizikolu.

Gaza duyarli alarm mekanizmalarindan once, borular degistirilmeli. Kolay bukulur boru ile olmaz bu is.
Balkona konmali. Ama burada da baska bir sakinca var. Yanan gazin dogrudan catiya ulasmasi gerek. Balkona kondugunda da sahit oldugum baska bir sey de gaz cikisinin sokaga ya da ustteki daireye dogru veriliyor olmasi. Dikkat edilmiyor ama bu da sakincali.
Yeni yapilan evlerde bu tip sistemler icin muhakkak ayri bir odacik yapilmali ve yanan gazin kolay catiya ulasmasi icin de baca sistemleri gelistirilmeli.

Olenlere rahmet, yakinlarina sabir diliyorum...

Saygilar,

Yusuf
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletiler: 192

İletigönderen dosun » Çrş Oca 07, 2009 15:18

alperen kardeşim dünyaya gelişin gayesi, yiyip içmek, içki içip,dans etip konup göçmek değil, dünyaya gelişin gayesi, yüce yaratana en iyi kul olabilmektir, rabbimizin rızasını kazanmak için de islama sımsıkı sarılmak gerekir bundan başka da yol yoktur, zaten insan fıtratı da buna uygun yaratılmıştır 7 gence Allah rahmet etsin keşke islama uygun halde ruhlarını teslim etseler idi. Ben müdürün dedikleri için konuşmuyorum onun ne mal olduğu belli ama islam da nikah düşmeyen kız erkeğin bir arada bulunması doğru birşey değil açın kuranı nur suresini baştan sona okuyun. Osmanlı islam ahlakına göre yönetiliyordu millet islama göre yaşıyordu 3 kıtaya hakimdik şimdi millet islamdan kopmuş buna paralel bizi yönetmek için seçtiklerimiz de islamdan kopuk ülkeyi yönetiyorlar 3 anarşistle baş edemiyoruz ben gidişatımızıda buna bağlıyorum bu ülke ne zaman kurtulur ilk önce birey sonra millet olarak islama sımsıkı sarılırsak kurtulur biz kurtulursak dünyada kurtulur. Birde 7 gencin düştüğü durum yani kızlı erkekli eğlenmelri islama uygunsuz bir durum ama bizim basın yayın millet gayet doğal bir durum gibi yansıtmaları çok acı
Enbiya yurdu bu toprak; şüheda burcu bu yer;
Bir yıkık türbesinin üstüne Mevlâ titrer!
Öyle meşbû-u şahâdet ki bu öksüz toprak;
Fışkıran otları bir sıksa adam kan çıkacak!
Kullanıcı küçük betizi
dosun
Üye
Üye

İletiler: 9

İletigönderen İlteriş » Çrş Oca 07, 2009 15:24

dosun, sana tek bir sorum var, bu vefat eden kisiler senin yakin akraban olsaydi onlar hakkinda yine bu kadar zalim olabilecek miydin? Kendilerini senin gibilerin iftiralarindan korumak icin soz soyleyecek durumda olmayan insanlarin, olulerin arkasindan hoyratca iftiralar atmak Islam'in neresinde var? Ve sen nasil Islam'i boyle bir serefsiz davranisla ozdeslestiriyorsun!
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Oca 07, 2009 15:29

dosun yazdı:7 gence Allah rahmet etsin keşke islama uygun halde ruhlarını teslim etseler idi.

Nereden biliyorsun hocaefendi, yanlarinda miydin? Imanölcer mi takmistin genclere bir gün evveli?

dosun yazdı:islam da nikah düşmeyen kız erkeğin bir arada bulunması doğru birşey değil

Hemen bu forumu terketmen gerekecek daha fazla günaha girmeden. Bir burada "kizli-erkekli" yazisiriz. Hem sana su an yazan da hemcinsin degil. Hemen gusûl tazele, tövbe et!

dosun yazdı:Osmanlı islam ahlakına göre yönetiliyordu

Bir de bilgin olsa da, sana harcadigim zamana degse!

dosun yazdı:Birde 7 gencin düştüğü durum yani kızlı erkekli eğlenmelri islama uygunsuz bir durum ama bizim basın yayın millet gayet doğal bir durum gibi yansıtmaları çok acı

Seni Vakit'ten özel mi gönderdiler dosun..?

Bak yukarida ne yazmisim: Allah bu zihniyetin belasini versin.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen İlteriş » Çrş Oca 07, 2009 15:34

Cahil kopekler bunlar ya! Olulerin arkasindan ahlaksiz diyorlar serefsizler! Islam'da vicdan yok mudur? Insanlik yok mudur? Bu cahillerin hakki kotektir artik!

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen AlpereN » Çrş Oca 07, 2009 15:39

dosun yazdı:alperen kardeşim dünyaya gelişin gayesi, yiyip içmek, içki içip,dans etip konup göçmek değil, dünyaya gelişin gayesi, yüce yaratana en iyi kul olabilmektir, rabbimizin rızasını kazanmak için de islama sımsıkı sarılmak gerekir bundan başka da yol yoktur, zaten insan fıtratı da buna uygun yaratılmıştır 7 gence Allah rahmet etsin keşke islama uygun halde ruhlarını teslim etseler idi. Ben müdürün dedikleri için konuşmuyorum onun ne mal olduğu belli ama islam da nikah düşmeyen kız erkeğin bir arada bulunması doğru birşey değil açın kuranı nur suresini baştan sona okuyun. Osmanlı islam ahlakına göre yönetiliyordu millet islama göre yaşıyordu 3 kıtaya hakimdik şimdi millet islamdan kopmuş buna paralel bizi yönetmek için seçtiklerimiz de islamdan kopuk ülkeyi yönetiyorlar 3 anarşistle baş edemiyoruz ben gidişatımızıda buna bağlıyorum bu ülke ne zaman kurtulur ilk önce birey sonra millet olarak islama sımsıkı sarılırsak kurtulur biz kurtulursak dünyada kurtulur. Birde 7 gencin düştüğü durum yani kızlı erkekli eğlenmelri islama uygunsuz bir durum ama bizim basın yayın millet gayet doğal bir durum gibi yansıtmaları çok acı

Osmanlı İslam ahlakı ilemi dünyaya hükmetmiş yoksa,Türk Halkını sömüre sömüre,fethettiği ülkelerden aldığı vergiler ile mi? Osmanlı Hanedanının zevki,sefası için Türk insanı savaştan savaşa götürülmüş.Oralarda Şehit düşmüş,alın teri ile çalıştığını Osmanlıya köle olarak vermiş.Yüzbinlerce Türküde öldürmüştür.Osmanlıda ezilen ve öldürülen sadece Türkler olmuştur.

Ayrıca herkes senin inancında olmak zorunda değil.Ben Anadolu Ozanlarının Hümanizmasını hiçbir şeye değişmem.Türk Kültürü,Gelenekleri ve İnancı benim için hayatta herşeyden öncedir.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen luzismud » Çrş Oca 07, 2009 15:50

dosun kardesi yazdiklarini bir daha gözden gecirmeye davet ediyorum. Zira her ne olursa olsun meftanin arkasindan konusuyoruz ve her kim olursa olsun bu dünyada onlarin hatiralariyla yasamakta olan anneler babalar ve kardesler var.

Öyle bir tanecik mesajla dosun'u yargiladigim falan yok... Onu tenzih ederim, hatasini anlamasi ve düzeltmesi kaydiyla... Amma bu zihniyet degil mi gölcükte kaybettigimiz onbinlerin ardindan agzindan salyalar sacarak küfürler eden??? Bu zihniyet degil mi yapilasmadaki calma cirpmanin, belediyelerdeki politiklesmenin pesinden gidecegine Orduevinde icilen ickinin hesabini soran???

Bu zihniyetten ne bekliyorsiunuz ki... Az bile yazmislar... Ani bir tepki olmasa idi haftaya ayni gazetelerde seks partisinden falan bahsediliyor olacakti büyük ihtimalle. Ne de olsa kiz(lar) ve erkek(ler) bir araya geldiginde yapilabilecek tek sey SEKS...
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

İletigönderen dosun » Çrş Oca 07, 2009 17:18

Neden böyle yapıyorsunuz arkadaşlar eğer müslümanım diyorsanız açın kuranı okuyun nur suresini Allah ta size akıl vermiş ona göre karar verin bakın kuranı açın okuyun diyorum yani Allahın sözlerini ne anlıyorsunuz banada söyleyin belki ben yanlış anlıyorum

gokturkmehmet İslamın ilk emri oku oku oku cahil diyorsun senin dininden haberin yok yazık. Akrabağımda olsalar islama uymayınca ne diyeyim Allah günahlarını affetsin türk-kan osmanlıda Şeyhülislam nedir bilmiyorum anlatır mısın. Bu arada hepinizin görüşlerini beğenerek okuyorum hepiniz iyi niyetli vatanseverlersiniz benim görüşümde bu yani kırıcı olmayalım
Kullanıcı küçük betizi
dosun
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Oca 07, 2009 17:22

dosun, bak kardesim. Sabirli günümdeyim, üzerime gelme :)

Islam'i tartismak istiyorsan acarsin Islam ve Insan bölümünde bir baslik, oturur seninle mason seyhülislam'lari tartisiriz. Ama burada ölmüs insanlarin üzerinden kirli fikirlerin tartisilmasina müsade etmem.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen dosun » Çrş Oca 07, 2009 19:49

Allah sabreden kullarını sever. Osmanlının son zamanlarındaki olaylara bakarak Osmanlıyı genel anlamda değerlendirmek yanlış olur. Tamam ölen gençler hakkındaki fikirimi değiştiriyorum Allah günahlarını affetsin. İslamı hakim kılma gayreti olmayanların hiçbir zaferde nasibi yoktur.
Kullanıcı küçük betizi
dosun
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Çrş Oca 07, 2009 20:35

vay tosun vay!

Sen kim oluyorsun da, hayati boyunca Kuran'i onlarca defa hatmetmis birine, Kuran okumuyor diyorsun? Senin en gercekci iddian buysa, en azindan benim nezdimde ne kadar dayanaksiz, ne kadar yalanci ve beyinsiz oldugun ortaya cikti. Ben seni tanidim yani. Kuran guzel ahlaktan bahseder, senin yaptigin ise ahlaksizligin alasi! Simdi surda, o insanlarin ailelerinin, senin o tek kelimeyle, IGRENC yorumlarini okusalar, ne kadar rencide olacaklarini bilmez misin? Yaziklar olsun senin gibi zalimlere! Yaziklar olsun senin gibi bocekleri yetistiren, onlara Islam yerine kendi uydurduklari hizip kitaplarini ogretenlere!

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen dosun » Çrş Oca 07, 2009 21:34

ben nerden bileyim kuranı onlarca kez okuduğunu o zaman nur suresini de okumuşsundur onlarca kez, anlaşılan kuranı türkçe okumamışsın hem ben nediyorum ölen gençler için öyle öldülerse yazık olmuş yok yılbaşına kuran okuyarak gazzedeki müslüman kardeşleri için dua ederek girdilerse ne güzel Allah rahmet etsin. Ahlaktan bahsediyorsun beni zalim ettin böcek ettin tosun ettin :) ben sana bir şey demiyorum iyi niyetlisin kendimi anlatamamış olabilirim burdaki insanlar boş adamlar değil gene de sizlere saygım sonsuz
Kullanıcı küçük betizi
dosun
Üye
Üye

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x