Türk-Kan yazdı:Yılmaz Özdil yazdı:(Adım gibi eminim, utanmadan iftira atacaklar şimdi, "Acaba içkiden mi öldüler" filan diye... Çocukların cesetlerine uyuşturucu taraması yaptırmazlarsa, yüzüme tükürün... Halbuki, üst kattaki aile de, kendini hastaneye dar atmış; babaya serum bağlı hâlâ.)
Daha da fazlasini bekliyorum; 1 ev sahibi, 3 kiz, 3 erkek....
Allah bu zihniyetin belasini versin. Buyrun:

Vakit'e göre 7 genci alkol öldürdü
Vakit Gazetesi Ankara'daki doğalgaz faciasını, "Yılbaşını kutlayan kızlı-erkekli 7 öğrenci, alkol alıp sızan doğalgazı farkedemeyince gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti" diye duyurdu. İşte gazetenin "Bu kadarına pes" dedirten manşeti.
"İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamına rağmen yılbaşını kutlayan duyarsız çevreler, çeşitli rezaletlerin yanı sıra facialara da sebep oldu. Ankara'da yılbaşını kutlayan kızlı-erkekli 7 öğrenci, alkol alıp sızan doğalgazı farkedemeyince gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti. Çankaya İlçesi Birlik Mahallesi'nde yeni yıl kutlamalarına katılan 7 üniversite öğrencisi, karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.''
YILBAŞINI KUTLADIKLARI İÇİN Mİ ÖLDÜLER?
Vakit, Türkiye'yi üzüntüye boğan acı haberi "İsrailin Gazzeye yönelik katliamına rağmen yılbaşını kutlayan duyarsız çevreler, çeşitli rezaletlerin yanı sıra facialara da sebep oldular" şeklinde verdi.
Haberde, "Ankara'da yılbaşını kutlayan kızlı-erkekli 7 öğrenci, sızan doğalgazı fark edemeyince gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti" denilerek, üniversiteli gençlerin hayatını kaybetmesini 'ibret vesikası' haline getirerek, adeta kızlı-erkeli genç grubun bir arada eğlenmesinin faciayla sonuçlanmasının normal olduğuna vurgu yaptı.

Başkent Doğalgaz AŞ Genel Müdüründen 7 gencin öldüğü faciayı soran gazetecilere ilginç yanıt
Cumaya gideceğim, kısa tutun
Ankaradaki doğalgaz faciasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Veysel Karani Demir, neden yalnızca ihbar gelen dairenin kontrol edildiği yolundaki soruya Ekiplerimiz, kimden ihbar geliyorsa onu değerlendiriyorlar. Başka daireleri kontrol etmemiz hukuken mümkün değil diye karşılık verdi.
Ölümlerin kombi ile baca arasında yer alan borudaki yırtılmadan kaynaklandığını belirten Demir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateşi cesetler üzerinden siyaset yapmakla suçladı. Demir, cuma namazına gideceği gerekçesiyle, basın mensuplarından sorularını kısa tutmasını istedi.
Başkent Doğalgaz AŞ Genel Müdürü Demir, soruları yarıda kesti
Demirin önceliği cuma
Ölümlerin kombi ile baca arasında yer alan borudaki yırtılmadan kaynaklandığını belirten Demir, apartmandaki bütün dairelerin kapısını kontrol için çalamayacaklarını söyleyerek kendilerini savundu. Demir, Cumanız hayırlı olsun diyerek salondan ayrıldı.
Bilkent Üniversitesi öğrencisi 7 gencin doğalgazdan zehirlenerek ölümüyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Başkent Doğalgaz AŞ Genel Müdürü Veysel Karani Demir, gazetecilerden cuma namazına gideceği gerekçesiyle soruları kısa tutmasını istedi. Ölümlerin kombi ile baca arasında yer alan borudaki yırtılmadan kaynaklandığını belirten Demir, apartmandaki bütün dairelerin kapısını kontrol için çalamayacaklarını söyleyerek kendilerini savundu.
Demir, dün düzenlediği basın toplantısında, bilirkişi raporuna göre, ölümlerin olduğu dairede kombiden bacaya takılan alüminyum fleks bağlantı borusunun çürüdüğü, yırtık ve delik olduğunun anlaşıldığını açıkladı. Demir, bir üst kattaki, 4 numaralı dairede oturan ve aynı gece doğalgaz zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 4 kişilik ailenin de ventilasyon adı verilen, kombinin bulunduğu alanın havalandırılması için kullanılan havalandırma kapağının üzerinin gazete ile örtülü olması nedeniyle zehirlendiklerini belirtti. Demir söz konusu dairede, kombiden bacaya takılan alüminyum fleks borusunun da yırtık olduğunu kaydetti.
Demir, acı olayın yaşandığı apartmandan 7 yıldır hiçbir arıza bildirimi gelmediğini belirterek 6 katlı olan apartmanda, şönt baca sistemi uygulandığını söyledi. Demirin bu açıklaması çelişki yarattı. Demir, olayın gerçekleştiği önceki gün yaptığı açıklamada, Öğrencilerin dairesindeki kombi hermetik olmasına karşın, bacaya bağlanmış açıklamasını yapmıştı. Demir, basın mensuplarının kendisine bu açıklamasını anımsatması üzerine, Hermetik kombiler bacaya verilmez. Ben böyle bir şey söylemedim. Söylediysem de olayın üzüntüsü ve şoku nedeniyle söylemişimdir. Düzeltmek isterim, bu apartmanda şönt baca sistemi mevcut dedi. Demir, olayda herhangi bir kusur ve ihmallerinin bulunmadığını iddia ederek soruşturmayı yürüten savcıya Bizi de soruşturmaya dahil edin çağrısında bulundu. Demir, toplantıda, önceki gün olay yerine gelerek açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateşi de, cesetler üzerinden siyaset yapmakla suçladı.
Kapıları çalamazdık
Demir, ölen gençlerin üst katındaki 4 numaralı daireye gidildiğinde neden bir alttaki dairenin kontrol edilmediğine yönelik soruları da yanıtladı. Demir, Arkadaşlarımız arıza ihbarı aldıklarında, daha apartmanın dış kapısını açtıklarında ölçüm yapmaya başlarlar. Dışarıya herhangi bir gaz sızması tespit edilmedi. Dolayısıyla 4 numaranın dairesi de polis tarafından kapatılıp oradakiler hastaneye götürüldüğü için kimseyle de bir temas imkânı yoktur.
Demir, Niye ekip sadece 4 Nolu daireyi kontrol etti de diğerlerini etmedi sorularını da Bizim ekiplerimiz, kimden ihbar geliyorsa onu değerlendiriyorlar. Başka daireleri kontrol etmemiz hukuken mümkün değil. Gece yarısı tek tek kapı çalmak, sizi de kontrol edelim demek çok mantıklı gelmiyor. dedi. Demir, toplantıda, cuma namazına gideceği gerekçesiyle, basın mensuplarından sorularını kısa tutmasını da istedi. Demirin ölen gençlerin özel hayatlarını hiçe sayarak Kızların belden üstleri yarı çıplaktı demesi dikkat çekti. Toplantı bitiminde alelacele yerlerinden kalkan Demir ve yanındakiler gazetecilere Ezan okundu mu? diye sordu.Demir, toplantı sonrasında gazetecilere Cumanız hayırlı olsun diyerek salondan ayrıldı.
Kaynak

Ankara'da yılbaşı gecesi 7 gencin doğalgaz sızıntısı nedeniyle ölümünün ardından bugün Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir istifa etti.
Facia ile ilgili basın toplantısında 'İstifa edecek' misiniz?' sorusuna 'Edeceğim ama Melih Gökçek izin vermiyor' diye yanıt veren Veysel Karani Demir, bugün koltuğundan ayrılmak zorunda kaldı.
İSTİFA KARARI VERDİ
Bilkent Üniversitesi öğrencisi 7 gencin yılbaşı gecesi doğalgaz kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir görevinden istifa etti.
DEMİR'İN AÇIKLAMASI-
Demir istifasını yazılı açıklama ile duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Yılbaşı gecesi 7 üniversite öğrencisinin karbonmonoksit zehirlenmesi dolayısıyla hayatlarını kaybetmesine ilişkin bugün gazetelerde yer alan haberler, şahsımı ve kurumu yıpratmaya ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Dün düzenlediğim basın toplantısında, üzücü olayın gelişimini anlatıp, bilirkişi raporunu ve teknik değerlendirmeyi sunarak, Başkentgaz'ın bu olayda herhangi bir ihmali ve kusuru bulunmadığını ifade ettim ve gerekirse bizim de soruşturma kapsamına alınabileceğimizi vurguladım.Ayrıca bu tür vahim olayların bir daha yaşanmaması için doğal gaz kullananların nelere dikkat etmesi gerektiği yönünde detaylı açıklamalarda bulundum.
Ancak basın toplantısında ifade ettiğim bu konular, tamamen art niyetli olarak çarptırılmış, çok farklı bir boyuta taşınmıştır."
Demir, toplantıda bir soru üzerine, gençlerin durumuyla ilgili çok samimi bir şekilde gördüklerini anlatıp, "Hadiseyi hiçbir insanın görmesini istemem. Gençlerin her biri bir tarafa düşmüş. Kimisi yerde, kimisi yüzükoyun, kimisi belden üstü yarı çıplak. O yaşlarda benim 3 çocuğum var. Ben bir babayım. Bu travmayı uzun süre atlatamam" dediğini anımsatarak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Gençler kesinlikle giyinik, günlük kıyafetliydi. Bir delikanlının gömleğinin düğmeleri beline kadar açıktı. Bu gencin muhtemelen havasızlıktan bunalıp gömleğini açtığını düşündük. Hiçbir şekilde 'gençler çıplaktı' diye bir beyanda bulunmadım. Anlatmaya çalıştığım, bu acıklı ortamdı. Benim bir baba olduğumu defalarca tekrarladığım bu duygulu ifadelerimin, iğrenç bir şekilde çarptırılarak kamuoyuna, hem beni hem de gençlerin ailelerini yaralayacak şekilde yansıtılmasını kınıyorum. İfadelerimin çarptırılması sonucu ailelere verdiğim üzüntüden dolayı, bu ailelerden özür diliyorum. Geldiğimiz noktada; Kurumumuzun, 7 gencin ölümünde hiçbir kusuru ve ihmali bulunmadığı halde töhmet altında bırakılmış olması, benim üzerimden hiç ilgisi olmayan insanların hedef olmaması için Başkentgaz Genel Müdürlüğü görevimden istifa ediyorum."
NE DEMİŞTİ?
7 gencin yılbaşı gecesi karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetmesi tüm Türkiyeyi yasa boğdu. Kurumunu savunmak için basın toplantısı düzenleyen Başkent Doğalgaz A.Ş. Genel Müdürü Veysel Karani Demirin gençlerin cansız vücutlarıyla ilgili sözleri büyük tepkiye neden olmuştu.
Olay sabahı karbonmonoksit zehirlenmesinin yaşandığı eve gittiğini anlatan Demir, basın toplantısında cansız yatan gençlerin yarı çıplak olduğunu söylemişti.
Emniyet ve savcılıktaki bilgiler ile olay sabahı kapıyı açmak için eve giden çilingir ise müdürün doğru söylemediğini ortaya çıkarmıştı.
Sözlerinin tepki toplaması üzerine akşam saatlerinde Milliyete farklı bir açıklama yapan Demir, Haşa, yok öyle bir şey. Yarı çıplak dediğim, çocuk sırtüstü yatmış, yakası açık. Gündüz giydiği elbiselerle duruyor çocuklar diyerek geri adım atmıştı.
Yetkililer giyinik dedi
Gençlerin yarı çıplak bulunduğu iddiasına karşı olayın ardından evde yapılan ilk incelemeler, yaşamını yitiren 7 gencin üstlerinin tamamen giyinik olduğunu ortaya koydu. Polis ve savcılık yetkilileri, öğrencilerin giyinik olduğunu tespit etti.
Olay sabahı gençlerin bulunduğu evin kapısını açan çilingir de üniversite öğrencisi gençlere ait cansız vücutların giyinik olduğunu söyledi. Milliyetin ulaştığı çilingir Cevat Nayır, Hepsi giyinikti. Üzerlerinde günlük giysileri vardı dedi.
Kaynak