PB Erkekleri Kösesi...

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

İletigönderen Hasta » Pzr Haz 03, 2007 19:41

SaĞaNaK ve Ram'la da oyna,Semih R.Cabalar...Tavsiye ederim...Ama tabii,ben de Stratejist'i tek geçerim... :D
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen reisbey » Pzr Haz 03, 2007 19:43

ben okey, poker, batak ,santranç ,çin taması ,cum,pişti,papaz kaçtı,tavla bunda idaalı olan varsa her daim kapım açıktır.Hodri meydan :r
En son reisbey tarafından Pzr Haz 03, 2007 19:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
reisbey
Üye
Üye

İletiler: 1609

İletigönderen Hasta » Pzr Haz 03, 2007 19:45

...taması ,cum,pişti,pamaz...

:roll: tama,cum ve pamaz ne demek,reisbey... :kikirik: :kikirik: :kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen Ayberk » Pzr Haz 03, 2007 19:47

Ben GeldiM Hoş Geldim Mi :mrgreen:
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye

İletiler: 1400

İletigönderen reisbey » Pzr Haz 03, 2007 19:56

pamaz=papaz olucaktı :oops: yani biraz idare etseniz olmuyor feminist değilmisiniz :twisted: :mrgreen:
cum iki kişiden oynan bi oyun.kişilerin üçer taşı var ve belli bi oyun düzlemi niteki genelde kare seçilir oyuncular taşlarını aynı yere düz bi şekilde toplamaya çalışıyor.Cum ise bunun ing yahut çince okunuşu heralde.santrançın babası sayıla bilir.Bu arda eğer çok istiyorsanız santranta da idolum olam mehmet süzme kendisi türkiye santranç üçüncüsü ve Pi yayına geometri soru bankası yazarıdır,ve benim hocamdır öğrencisi olarak bi ara bi turnuva düzenleriz :r
Kullanıcı küçük betizi
reisbey
Üye
Üye

İletigönderen Veled » Pzr Haz 03, 2007 19:58

NuNNi, sen biliyormusun abla stratetijist ile oynamam ben :mrgreen: rezil oluruz
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Hasta » Pzr Haz 03, 2007 20:04

Beni 3 yaşında çocuk bile yener,saolun :mrgreen: Ama,iddialı satranç oyuncularının olması güsel.Bi turnuva düzenleyin vallaa...Bu arada,reisbey, stratejist lisanslı satranç ustamızdır ve ciddi turnuvalara katılmaktadır,önce geçmeniz gereken hedeftir... :wink: :mrgreen: Bi kapışın da herkesin ustalığı çıksın meydane... 8)
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen reisbey » Pzr Haz 03, 2007 20:15

NuNNi neden olmasın.En kısa zamanda bende bi kaç arkadaşala beraber güzel olurdu hani okey tavla santranç turnuvaları..stratejist abi lisanlı benim sadece okulda derecem var.Bakarsınız havaya bi taş atarız kuş yanlışlıkla taşa değer.Kazanırız :twisted:
Kullanıcı küçük betizi
reisbey
Üye
Üye

İletigönderen Hasta » Pzr Haz 03, 2007 20:18

reisbey, belli olmas,di mi?Neyse,artık iş sizde başlar ve biter...Ayarlayın bi şeyler... :)
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen Veled » Pzr Haz 03, 2007 21:33

eee beyler kimse yok mu mesaj atan yok yahu ram abi nerelerdesin :D
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen Ram » Pzr Haz 03, 2007 21:44

NuNNi, amma sabırsızsın ha. :)
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Veled » Pzr Haz 03, 2007 21:46

Ram, bende yukarıda mesajımda ram abi nerde yazdım geldin abi :D nasılsın :D
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen Nihan » Pzt Haz 04, 2007 9:40

Beyler, bir sitede rastladığım mesajı ekleyeyim. Bizim köşeden daha çok buraya uyuyor. :D Malum bir grup milletvekilimizin çok eşliliğe sıcak baktığı günlerdeyiz. 8)

Mevlâna hayatında iki evlilik yaşamış ; ilk eşi Semerkantlı Lala Şerafettin’in kızı Gevher Hatun’un ölümünden sonra , daha önce eşi vefat etmiş olan Konyalı Kerra Hatunu zevceliğe almıştır.
Yani aynı anda birden fazla kadınla evli olmamıştır.Bu davranış da onun -her ne kadar dinî müsaâde olsa bile- tek eşliliğe verdiği önemi göstermektedir. Zaten Mesnevî’sindeki bir beyitinde “Kendine gel; iki sevgiliyi sevmek kötüdür” (Mesnevî, V/1465) diyerek bunu açıkça vurgular.

Nikâhta iki kişinin birbirine denk olması lâzım. Yoksa iş bozulur, geçim kalmaz.” (Mesnevî, IV/196, 197)

Mevlâna erkeklerle kadınları kıyaslar ve câhillerin kadınlarına galip geldiğini ; akıllı erkeklerin ise eşlerine mağlup olduğu sonucuna vararak teşbihler yoluyla şu tespitlerde bulunur :
“İnsan , yiğitlikte Zaloğlu Rüstem bile olsa , Hamza’dan bile cesur olsa yine de hükmetme hususunda karısının esiridir.
Görünüşte su, ateşten üstündür ...
Fakat ikisinin arasına bir tencere (sevgi) girdimi ateş o suyu kaynatır , buharlaştırır , yok eder.
Görünüşte su nasıl ateşten üstünse sen de kadından üstünsün ; fakat hakikatte ona mağlupsun , onu istemektesin.
Kadınlar , akıllı erkeklere karşı galip gelirler ; fakat cahil kişiler kadınları mağlup ederler.
Bu tür cahiller, sert ve kaba olan insanlardır.
Bunlarda acıma , lutfetme ve sevme duygusu azdır ; çünkü yaratılışlarında hayvanlık duygusu üstündür.

Sevgi ve acıma insanlık özelliğidir, hiddet ve şehvet ise hayvanlık.” (Mesnevî, I/2427, 2429-2431, 2435, 2436)

Mevlâna erkeklerin üstünlüğünün ise ileri görüşlülüğünden olduğunu belirtir ve şöyle der:
“Ey yiğit kişi! Erkeklerin kadınlara üstünlüğü kuvvet , kazanç ve mal-mülk bakımından değildir.
Öyle olsaydı , aslan ve fil daha kuvvetli olduklarından dolayı insandan daha üstün , daha yüce olurdu.
Erkeklerin kadınlardan üstün olması erkeğin , kadına nazaran daha çok işin sonunu görebilmesindendir.
Erkek de , işin sonunu tahmin edip göremezse , bu becerisi olanlara karşı kadın gibi noksan sayılır.” (Mesnevî, IV/1618-1621)

“Sevgiyle acılar, tatlılaşır; bakırlar altına dönüşür.
Muhabbetle tortular, berraklaşır; dertler, şifa verir.
Muhabbetle ölü, canlandırılır. Sevgiyle padişah, köle yapılır.”(Mesnevî, II/ 1529-1531)

Kadınların ev ekonomisine ve eşine katkısı :

Mevlâna , kadınların erkekleri üzerindeki etkisini maddî boyutta da inceleyerek şu çarpıcı beyitleri söyler:
“Niceleri , kazançla padişah kesildiler ; niceleri de kazanç peşinde çırılçıplak kaldılar.
Niceleri kadın alarak Kârun gibi zengin oldu ; niceleri de kadın yüzünden borçlandı gitti.” (Mesnevî, VI/3688, 3689)
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

İletigönderen shadow39 » Cmt Haz 09, 2007 9:34

Erkek alemi hala uykuda :roll:
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen Ayberk » Cmt Haz 09, 2007 9:42

shadow39 Ben Buradayım :)
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye