PKK’nın gerçek kurucusu Kenan Evren!

Re: PKK’nın gerçek kurucusu Kenan Evren!

İletigönderen İlteriş » Pzt Eyl 14, 2009 20:09

Kenan Evren'in Bati icin iyi bir gorev adami oldugu tartisilmaz.

Offtopic :
Bu sahsi tartismayi bir kenara birakirsak, yukaridaki bir arkadasimizin yazdiklari arasinda dusunulmeye deger hicbir nokta yok mu acaba?

Sagcilarin cogunun tabiriyle "gomunist" olmak suc degildir, bir ideolojidir, saygi duyarim, ama katilmam.

Ama, unutulmamasi gereken, o zamanin ve bu zamanin tamamen veya kismen Komunist olan ulkeleri de "MILLI DEVLETLER"dir.

Sovyet Rusya, "halklarin kendi kaderini tayin hakki" gibi, baski rejimine donusen kendi komunizm uygulamasini Turki halklara "seker" gosteren sozlerle konumunu saglamlastirmis, Turkleri aldatmis ve onlari Kulturel, siyasi ve ekonomik yonden 90 sene boyunca boyunduruk altina almistir.

Cin ise Uygur Turklerinin "Bagimsiz Ulkelerini" isgal etmis, karisikligi bitirmek icin, "Genis Otonomi sahibisiniz" demis, simdi ise "Yasama Hakki" bile vermiyor Uygurlara!

Benim icin, "Milli" olduktan sonra, Komunist olsun, Sagci olsun farketmez.

Yeter ki Turk Milletinin Yuksek cikarlarini korusunlar!

Ama iste burada hayati bir soru gundeme getirmek istiyorum.

Bugun dahi, "ULUSALCI" gorunup, Turk Milleti veya onun cikarlarindan once Turk Milletinin zamanin bu doneminde hayatta kalma stratejisinin uyusabilecegi devletlere, bu konjonkturu de kullanarak hizmet edenler yok mu?

TAM BAGIMSIZ TURKIYE! istiyorum! Ne ABD, ne Rusya, Ne Cin, Ne AB.

TAM BAGIMSIZ TURKIYE!
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen bezgin » Pzt Eyl 14, 2009 20:10

Beyin Firtinasi'nda Mümtaz Soysal 12 Eylül'ün hedeflerini anlatiyor.

http://www.avrasya.tv/s-canliyayin.html

GöktürkMehmet, senin yazdiklarini birebir dogruluyor konusmacilar.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen eskibirdost » Pzt Eyl 14, 2009 20:18

Türk-Kan yazdı:
Bir daha oku! Ben senin gibi kus beyinlileri desifre ediyorum. Ne dedigini bilmeyen, kulaktan dolma bilgilerle bos bos konusanlari gösteriyorum. ABD oglani Evren görevini layiki ile yerine getirmistir. O sebepten bugün hâlâ kösklerde agirlanmaktadir.
Sana Gladyo diye bugün Ergenekon tertibi ile iceri alinan vatanseverler anlatiyor oysa degil mi?
Seni Marmaris'e gönderelim. Hazir acilim furyasi var memlekette, sen de darbeci Evren'e acilirsin, o da biraz cizer seni. :)

Kulaktan dolma bilgi!!! Dur orda, haddini AŞMA! Sen 1980'de belki dünyada değildin, buradakilerin çoğu vitamin dahi değildi. Ama ben o günleri yaşadım, arkadaşlarımı kaybettim, okulum yarım kaldı. Yazdıklarınıza bakıyorum da, 1980 olayları, size bugün şaka gibi geliyor, yazık! Buraya da dolandırıcı, hırsız M. Ali Birand'ın belgeselini koymuşsun güzel olmuş, tahminimin doğruluğunu ispatlamış oldun. O kuş beyinli lafını da sana iade ediyorum ve kültürsüzlüğüne, görgüsüzlüğüne ve de cahilliğine veriyorum.

bezgin rumuzlu; benim her cümleme cevap yazacağına bezginlik getirmeyip, yazımı baştan sona bir "anlayarak" okusana, belki o zaman cümlelerimin altına yazdığın saçma yorumlarından utanırsın!

Son Sözüm:
Bu ülkedeki insanlara hayvan muamelesi yapıp siz-biz, sağ-sol ayrımı yapanlar; solcu, sağcı, faşist, komünist, ırkçı bölücüler 12 Eylül 1980 darbesinin asıl sorumlularıdır. Kenan Evren aldığı hatalı kararlarla (din sömürüsü yapması veya ekonomik kararları) ülkeyi bu hale getirmiştir, başarısız ve beceriksizdir. Ancak yine de, bu ülkede genelkurmay başkanlığı ve cumhurbaşkanlığı yapmış birine pkk'yi kurdu diyemezsiniz. En azından milletini seven, bayrağını sayan biri demez. Devlet düşmanı anarşistlerin oyununa gelmeyin. 1982 anayasası (darbeden 2 yıl sonra) %80'in üzerinde oy aldı neden? Millet anayasayı değil darbeyi onayladı, akan kanın durmasını istedi. Bugün gladyo diyorsunuz o söz kime ait? Kim söyledi o lafı ilk? Bülent Ecevit (başbakanlık yaptı değil mi). O zaman biraz da onu eleştirin yada Ecevit'le anlaşmayan Demirel'i eleştirin.

Bu son sözü iki kere okusun genç arkadaşlar, sadece okumayın da anlayın bunları. Ben bu yazıdan sonra ne dediğini bilmeyenlere, sataşan bebelere, küfürlü sözlerle beni aşağılamaya çalışan zavallılara cevap vermeyeceğim. Ancak aklı başında, hakaret içermeyen mesajlar olursa onlara cevap veririm.
En son eskibirdost tarafından Pzt Eyl 14, 2009 20:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
eskibirdost
Üye
Üye

İletiler: 33

İletigönderen bezgin » Pzt Eyl 14, 2009 20:25

Senin gibi kitlara cevap veriyor Mümtaz Hoca su an. Izle istersen.

http://www.avrasya.tv/s-canliyayin.html

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Eyl 14, 2009 20:31

eskibirdost yazdı:
Türk-Kan yazdı:
Bir daha oku! Ben senin gibi kus beyinlileri desifre ediyorum. Ne dedigini bilmeyen, kulaktan dolma bilgilerle bos bos konusanlari gösteriyorum. ABD oglani Evren görevini layiki ile yerine getirmistir. O sebepten bugün hâlâ kösklerde agirlanmaktadir.
Sana Gladyo diye bugün Ergenekon tertibi ile iceri alinan vatanseverler anlatiyor oysa degil mi?
Seni Marmaris'e gönderelim. Hazir acilim furyasi var memlekette, sen de darbeci Evren'e acilirsin, o da biraz cizer seni. :)

Kulaktan dolma bilgi!!! Dur orda, haddini AŞMA! Sen 1980'de belki dünyada değildin, buradakilerin çoğu vitamin dahi değildi. Ama ben o günleri yaşadım, arkadaşlarımı kaybettim, okulum yarım kaldı. Yazdıklarınıza bakıyorum da, 1980 olayları, size bugün şaka gibi geliyor, yazık! Buraya da dolandırıcı, hırsız M. Ali Birand'ın belgeselini koymuşsun güzel olmuş, tahminimin doğruluğunu ispatlamış oldun. O kuş beyinli lafını da sana iade ediyorum ve kültürsüzlüğüne, görgüsüzlüğüne ve de cahilliğine veriyorum.

Belgeseli senin güzel hatrin icin koydum. Meraklanma, Birand denilen sahsin kimlere hizmet ettigini senden cok daha iyi biliriz. Evren'in agzindan bal damliyor, belki yalamak istersin diye ekledim. Darbe oldugunda da saksakladin mi pasani?

Sen yasadin, biz yasamadik öyle mi? Sikiyönetim sartlarinda okula gitmedik, gözümüzün önünde ögrenci yurtlari, kahveler taranmadi. Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanet icinde olanlari savunan sen kim oluyorsun da had bildiriyorsun?

eskibirdost yazdı:Kenan Evren aldığı hatalı kararlarla (din sömürüsü yapması veya ekonomik kararları) ülkeyi bu hale getirmiştir, başarısız ve beceriksizdir.

Ayni mantigi yürütenler Vahdettin'e de hain demezler, "beceriksiz ve bilgisiz" derler :)

Martaval okuyacagina yazilanlara cevap ver!

Bir de forum kurallarini iyice oku!

2. Şaibeli, şüpheli veyahut suçluluğu kanıtlanmış, Türkiye Cumhuriyeti halkına ve devletine zarar vermiş, veren ya da verebilecek olan şahısların savunulması, övülmesi, hoş gösterilmesi ya da ilgili şahısların görüşlerinin art niyet taşıyarak yayılması yasaktır. Kuralı ihlâl edenler, forumdan uzaklaştırılacaktır.

Bu forumda sag sol tartismalari olmaz, izin vermeyiz. Vatan diyen sagcisi da bizim, solcusu da bizim. Bölücük yaptirmayiz.

Yenicag'dan Arslan Bulut'un bugünkü yazisi, görünüse bakilirsa o da komünist olmus :kahve: :

12 Eylül'ün işkencecileri Türk müydü?

Başlıktaki “12 Eylül’ün işkencecileri Türk müydü?” sorusu biraz garip gelebilir, çünkü 12 Eylül’de tutuklananlara işkence yapanların adları biliniyor, yani dışarıdan ithal edilmediler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduklarını biliyoruz.

Fakat bu konuda bir iddia var.

Emekli Albay Durmuş Türemen, Turktime’dan Birsen Ateş’e 12 Eylül ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Türemen “Bu dönemde sıkıyönetim kadrolarındaki çalışanlardan sadece Diyarbakır ve Ankara garnizonunda -özellikle cezaevlerinde- istihdam edilenler dışındakilerden bu güne kadar öyle sansasyon olacak kötü uygulama örnekleri de ortaya çıkmamıştır. 5 yılı aşkın süre görevli olduğum Adana bölgesinde Ankara ve Diyarbakır örneklerinde görüldüğü gibi bir kötü yönetime ilişkin şikâyet olmamıştır” dedi.

* * *

Türemen’in daha önemli bulduğum sözleri ise şöyle:

“Diyarbakır ve Ankara’daki uygulamalar için tek söz söyleyebilirim. Onlar yeteri kadar ’Türk’ değillerdi. Yanlış anlaşılmasın ırk anlamında değil kültürel yönden yeteri kadar Türk ve Anadolu çocuğu değillerdi. Çünkü o işkenceleri ve Ankara’daki 4 numaralı mahkemelerin uygulamaları Anadolu terbiyesi almış hiçbir insan yapamaz ve yapmasına da izin vermez. Bu gün olanlar o iki ildeki çıkarcıların ve bize yabancı olanların geleceğe yaptıkları yatırımın sonuçlardır. Ve ülke onlardan kurtulmadıkça bu olaylar sürer. Açılım yapmak isteyenler ise ne yapacaklarını, nerelerini açacaklarını da bilmiyor. Çünkü onlar da yetersiz. Anadolu insanının bu güne kadar hiçbir farklı ırk, inanç mensubu ve düşünce sahibiyle meselesi olmamış, bunda bir menfaat de görmemiş, bundan sonra da olmaz. Kaçkın ve ithal edilenlere dikkat, onların bu terbiyeden nasipleri az ve etkili olmaları halinde gelecek nesilleri de kaybederiz.”

* * *

Ankara ve Diyarbakır dışında ağır işkence yapılmadığına dair sözler doğru değil, çünkü İstanbul’da, İzmir’de, Aydın’da işkence yapılanlar bugün 50-55 yaşlarındadır. Yaşıyorlar yani. Fakat Ankara ve Diyarbakır’daki işkencenin sistematik hatta bilimsel olduğu biliniyor. Yavuz Selim Demirağ’ın Bilgeoğuz Yayınları arasından çıkan yeni kitabı Darbe ve İnfaz’da Mamak’ta tutuklulara işkence yapmayan askerlere de işkence yapıldığı ifade ediliyor, Adana’nın nispeten sakin olduğu doğrulanıyor.

Lise son sınıf öğrencisi iken cezaevine giren, onbir ayrı cezaevinde onbir yıl yatan Cemal Erkoç, Demirağ’a şunları söylüyor:

“Biz, Diyarbakır’da yatarken oradan çıkanların hemen hepsi örgütün tetikçisi oldu. Biri çıkıp İstanbul’da belediye otobüsünde, daha önce cezaevinde görev yapan Yüzbaşı Esat Oktay Yıldıran’ı öldürdü. Diğerlerinin büyük bölümü dağa çıkarken, bazılarının örgüt içi infazlardan, yani cinayetten yeniden cezaevine getirildiklerini öğrendik.”

Diyarbakır cezaevindeki işkencenin de bilinçli yapıldığı anlaşılıyor.

Peki, işkencecilerin Türk olmadığı iddiası nereye dayanıyor? Türemen’in “Onlar yeteri kadar ’Türk’ değillerdi” değerlendirmesine dayanıyor. Yoksa işkencecilerin DNA’larına kimse bakmış değil.

Fakat işkence yaptıranların, bu kültürü ABD’deki gerilla eğitimleri sırasında aldığına dair bilgilerimiz de var! Demek ki askerimizi ve polisimizi eğitirken, onların Türk kültüründen uzak yetişmesi halinde nasıl canavar robotlara dönüşeceğini görmemiz gerekiyor!

Dünyaya adalet getirdiğini savunduğumuz Türk, işkence yapar mı? İşkence, Türk’e ve Türkiye’ye yakışır mı?

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_hab ... tyaz=10046
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Pzt Eyl 14, 2009 21:46

Aynen katılıyorum dostum sana, her konuda devleti suçlamak da ne oluyor? Bu komünist ve sapkın zihniyetler yarattı 12 Eylül'ü. Sağcı yada solcu hiç farketmez ama bu militan kafa yapısı, bu zihniyetteki insanlar olduğu sürece darbeciler aklanıyor.

Demirel'in "hemen müdahale edin" uyarıları neden es geçildi de 12 Eylül'e kadar beklenildi¿? Nü ustasından doyurucu bir yanıt bugüne kadar gelmedi.

Çatışmalar, 12 Eylül'ü doğurduysa, çatışmaları kimler doğurdu¿? Sana göre bu "sapkın zihniyetlerin bir eseri" olsa da, memlekette fikirsel ve mezhepsel çatışma ortamını hazırlayanlar ile Genelkurmay'ın üyesi olduğu kuruluş aynı NATO'dur, aynı devlettir.

Birleşik Devletler Başkanı Carter, aynı gün opera izlerken, 12 Eylül'ü neden sevinçle karşılamıştır¿?

Özellikle yakın dostum Zbigniew Brezinski’ye 1980 sonbaharında doruğa çıkan, kritik yıllar boyunca, bana Türkiye konusunda deneyim ve bilgimi ABD milli güvenlik sürecine aktarabilme fırsatını tanıdığı için teşekkür ederim.

Paul Bernard Henze

Konudaki yazıya kendi savlarınızla karşı çıkabilirsiniz, Sol öğretiye de karşı çıkabilirsiniz. Fakat 12 Eylül cuntasını burada savunamazsınız. Eğer, -12 Eylül için- "gecikmiş olmasa, millî-bağımsız olsa ve sonrasındaki halkı yıkıcı ve vatanı batırıcı uyglamalar yaşanmasaydı haklı bulurdum" diye bir görüşü öne sürseydiniz, bu kabûl edilebilirdi.

Ama öyle ya, nü ustası A. K. Evren'in zamanında Genelkurmayın başında bulunması, Çankaya'ya çıkmış olması (bir defa "devlet" olmuş artık) her şeyi aklıyor. Öyleyse cumhurun başı olduğu sanılan ve marifetleri sıralanamayacak kadar çok olan Abdullah Cumhur'u da, "Avrupa Birliği'ne üyelik hedefimiz gibi, Amerika Birleşik Devletleri'yle köklü ilişkilerimiz de dış siyasamızın temel eksenini oluşturmaktadır. Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'yle ilişkilerimiz birbirini tamamlamakta ve Avrupa-Atlantik bağımızı oluşturmaktadır" diyen A. N. Sezer'i de savunabiliriz. Elbette, "Türk Amerikan ilişkileri iki ülkenin ortak değerleri üzerine inşa edilmiştir, köklüdür ve tarihidir. Bugün bu ilişkiler, iki ülke için her zaman olduğundan çok daha önemlidir. Türkiye`nin ABD ile olan ilişkileri, belirli bir konuya bağlanamayacak kadar geniş ve kapsamlıdır" diyen ve çuvalcı ile 1 Temmuz'da hoşbeş eden İlker Başbuğu'da, sırf Genelkurmay'ın başında olduğu için hoş görebiliriz.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Mustafa Recep » Pzt Eyl 14, 2009 22:00

Şimdi burada Türk Solu'nda yer alan yazıya hiç girmeyeceğim o çevreye karşı tutumum bellidir, ben başlıkta da yer alan ''PKK'nın gerçek kurucusu Kenan Evren'' tezinden hareketle 21 Şubat 2009 tarihinde Eski Senatör Emekli Kurmay Albay Sami Küçük ile yapmış olduğum ropörtajdan konuyla ilgili bir alıntı yaparak cevap vereceğim. Bilgilendirici olacağı inancındayım.

''Kitapta değindiğiniz üzere PKK’nın dağ kadrosu 12 Eylül’den önce 2 bin iken darbeden sonra 20 bin olmuştur ve PKK konusunda dönemin yetkilileri gereken önemi göstermemişlerdir, bu sizce kasıtlı olarak mı yapıldı?

Kasıtlı olduğunu sanmıyorum,12 Eylül’den önce de vardı. Türkiye PKK’yı tarihten silebilirdi ama cesur adımlar atılması lazımdı. PKK’nın ilk baskını 1984’de Şırnak’ta bir karakol baskını oldu. O sırada Turgut Özal başbakan, Kenan Evren cumhurbaşkanı. Turgut Özal’da Mardin’de gezide ona haber veriyorlar, Turgut Özal’ın cevabı ‘üç çapulcuya pabuç bırakacak değiliz’ diyor, uçakla Ankara’ya gidiyor oradan helikopterle Göcek’e gidecek serin sularda yürüyecek. Bir devlet adamı, yalnız onun için söylemiyorum o zaman ki bütün sorumluları kastediyorum, Türkiye’nin bir karakoluna kendi toprakları dışından bir saldırı oluyor o zaman ne yapmak lazım bu saldırıyı yapanı bulup yok etmek lazım. O zaman bu önemsenmedi eğer o gün bu mesele önemsenseydi daha başlangıçta bitirtilirdi. O yıllarda Irak’ta, Saddam’da harekât yapmamıza müsaade ediyordu.

Sonra tabi bölgeye ABD çekiç gücü yerleşti?

O tabi daha sonra, zaten onlar bunlara silah verdiler PKK’yı desteklediler. O zaman I. Körfez Harekâtı’nda Türkiye’den yardım istediler, Türkiye kabul etmeyince (özellikle askeriye), cezalandırmak için yaptılar. O çekiç güç Irak’a karşı değil bize karşı kurulmuştur.''

Sözü edilen kitap, Sami Albay'ın Mikado Yayınları'ndan çıkan RUMELİ'DEN 27 MAYIS'A adlı kitabıdır. Kitapta 12 Eylül ile ilgili daha ayrıntılı ifadeler yer almaktadır.
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletiler: 417

İletigönderen MansurSah » Pzt Eyl 28, 2009 20:25

Kemalist54 yazdı:[u]Şimdi burada Türk Solu'nda yer alan yazıya hiç girmeyeceğim o çevreye karşı tutumum bellidir, ...

Hocam, TürkSolu konusunu aslında bu başlıkta tartışmaya çalışmaktayız, bilgilerinle görüşlerinle katkıda bulunmanı dilerim.

TürkSolu Hakkında

Sevgiler, saygılar..
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen saltuk_bugra_han » Pzr Eki 11, 2009 20:11

İt-köpek çıkmış yazar olmuş,bozgunculuk ve milleti, saçma sapan yazılarla germeye çalışmaktan başka bişey yaptıkları yok ama ; ne yazıkki bunlara hadlerini bildirecek bir hukuk sistemimizde yok , nerede, bozgunculuk ve bölücülük düşünce özgürlüğü kapsamına girer. Türk milleti dahili bedahlar bir sırtlan sürüsü gibii parça koparmak peşinde,sen hala başörtüsü ve demokratik açılımda takılmış kalmışsın titre ve kendine gel.
Kullanıcı küçük betizi
saltuk_bugra_han
Uzaklaştırıldı

İletiler: 9

İletigönderen UnıversaL » Pzt Eki 12, 2009 0:11

Türk-Kan yazdı:
UnıversaL yazdı:PKK terör örgütünün asıl çıkış nedeni 80 darbesi değil vatana ihanet kanunun kaldırılmasından sonra musul ve kerkük meselesinde ingilizlerim ima ettiği gibi kürdistan hayali vaad edilerek, haklar vaad edilerek, tamamı dış güçlerin güdümüyle, kanun boşluğundanda yararlanılmasıyla hareket edilmesidir.

E vatana ihanet kanunu kaldiran Özal da 12 Eylül'ün ürünü degil mi? :) Tesadüf eseri, 24 Ocak kararlarinin mimari da Özal. Yalniz, kanun 1991'de kaldirilmistir. Terör örgütünün kurulusu cok daha eskidir.

Ingilizler vaad ederler, 100 yildir kürtleri de ermenleri de ayni masallarla uyutuyorlar.

Aslında sizinde benimde bildiğim gibi 1960'larda Kürtçe olarak bilinen dili konuşan Amerikalı askerler varken pkk'nın kuruluşunu illaki darbelere veyahut herhangi bir şeye bağlamak yanlış, çünkü emperyal güçlerin bu topraklar üzerindeki emelleri zaten belli oda enerji, buna sahip olmak için bölgedeki devletlerin toprak bütünlüğü üzerinde oyunlar çevirip enerji pastasından en büyük dilimi almaya çalışıyorlar.

Büyük devletler büyük düşünüp sadece ileriyi değil, çok ileriyide değil, çok çok ileriyi görmeli zaten bu gün Amerikanın pkk'nın kurulmasından öncede, kurulmasındada, kurulduktan sonraki aşamalarındada yaptığı budur, önce 1960'larda Kürtçe bilen ajanlar yetiştirip bölgeye yolla daha sonra bölgede istediğin ülkede bir çağanoğlu çıkarmak için uygun zemini hazırla daha sonrada kur.

Yalnız bizim ülkemizde çok hazindir ki bu uygun zemin önce gençler kullanılarak sonrada ordunun başındaki isim kullanılarak hazırlanmış ve daha sonra kurulan örgütte bunu kılıf olarak propaganlarında kullanmıştır, yani kısaca bizim burada tavuk mu yumurtadan çıktı yumurtamı tavuktan tartışması yapmamızada gerek yoktur.
Kullanıcı küçük betizi
UnıversaL
Üye
Üye

İletiler: 6

İletigönderen İL-BARS » Pzt Eki 12, 2009 11:19

Kenan Evren sağ olsun, sol olsun; Türk Gençliğinin bir kuşağının katilidir. "Türk Gençliği bugün neden depolitize olmuştur?" sorusunun cevabı olan bir insandır.

17 yaşındaki çocuğu, suçsuz olduğu halde yaşını büyültürüp astıran bir adamdan ne memlekete ne de dünyaya hayır gelir.
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye

İletiler: 135

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Eki 14, 2009 14:24

PKK’yı kim kurdurdu?

KÜRDİSTAN Sosyalist Partisi’nin kurucusu Kemal Burkay, 30 yıldır yaşadığı İsveç’te, “PKK’yı MİT ve ABD kurdurdu” demiş.

PKK’nın MİT tarafından kurulduğu iddiası yeni değil ama Kemal Burkay, bölücü Kürtlerin nasıl birbirine düştüğünü gösteren çarpıcı örneklerden biri...

Mesela daha iki ay önce, Ahmet Altan’ın PKK’yı övmesine ve Abdullah Öcalan’ı Mandela’ya benzetmesine çok kızmış, demediğini bırakmamıştı.

Eski Türkiye İşçi Partili ve radikal bir Kürtçü olan Kemal Burkay’a göre, “Kökü halkın içinde bir örgüt PKK” diyen Ahmet Altan, “Sapla samanı birbirine karıştıran bilgisizin biri...”

“Ayrık otunun da kökü topraktadır, o da hızla yayılır; ama aynı toprakta yetişen öteki bitkilere sadece zarar verir” diyor Kemal Burkay.

Bu eleştirisine sebep olarak da, PKK’nın bağımsız büyük Kürdistan ve Kürtçenin resmi dil olması taleplerinden vazgeçmiş olmasını gösteriyor.

Ahmet Altan’ın Öcalan’ı Mandela’ya benzetmesine tepkisi ise şöyle:

“Suriye’den çıkarılınca sığınacak ülke bulamadı. Yakalandığı gün teslim oldu: ‘Kuran hakkı için annem de Türk!’ dedi. ‘Fırsat verilirse hizmet ederim; yukardakilere söyleyin, onlar bilirler...’ dedi.”

Yesinler birbirini!..

*

PKK’nın kim tarafından kurulduğu iddialarına gelince...

Geçenlerde vefat eden Şeyh Sait’in torunu Abdülmelik Fırat da, PKK’nın MİT tarafından kurdurulduğuna dair olduğunu söylemişti.

Aydınlık Dergisi de, PKK’nın MİT tarafından kurdurulduğunu, bunun için Abdullah Öcalan’a 10 bin lira verildiğini, Uğur Mumcu’nun da bunları açıklayacağı için öldürüldüğünü öne sürmüştü.

Dergiye göre, “PKK ile ilgili yaptığı araştırmalarla bir çok bilgiye ulaşan ve 24 Ocak 1993’te suikaste kurban giden gazeteci Uğur Mumcu’nun avukat olan ağabeyi Ceyhan Mumcu, bu konuda çarpıcı bir iddia ortaya attı. Uğur ölmeden önce Yaşar Kaya’ya ‘Kimlerle işbirliği yaptığınızı açıklayacağım’ diyor.

Yine TRT’de birlikte programa çıkacağı, Erdal İnönü ve Ahmet Türk’e bir dosya getireceğini söylüyor. Program Salı günü yapılacaktı, Pazar günü Uğur öldürüldü. Bu dosyayı verecek ve Ahmet Türk’ü ‘PKK istihbarat güçlerinin güdümünde diye’ uyaracaktı. HADEP diye bir olay vardı o zaman Erdal İnönü’yü de uyaracaktı, ‘Barış marış sağlayamazsın bunlarla diye’.”

*

Türkiye, kimin ne yaptığının bilinmediği karanlık bir dönemden geçti.

Herkes ortaya atıyor ama, PKK’nın kurulduğu tarihte MİT’i yönetenler nedense susuyor.

Arkasında ciddi bir destek olmasa, PKK o kadar güçlenebilir ve onca yıl ayakta kalabilir miydi?

Taraf Gazetesi’nden Neşe Düzel’e çarpıcı açıklamalar yapan MİT eski Müsteşarı Cevat Öneş’in, MİT’in PKK ile görüşme halinde olduğunu söylemesi ve iki yıl önce Başbakan Erdoğan’ın ABD ziyaretinde PKK’nın tasfiye edilmesine karar verildiğini iddia etmesi, bazı soruların da cevabı gibi...

PKK’yı kurduranlar, 30 yıl sonra PKK’nın tasfiyesine mi karar verdi?

Sırrı Yüksel CEBECİ, 14 Ekim 2009
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen bezgin » Çrş Eki 14, 2009 14:49

Kenan ve Turgut'a deginmeden güzel bir yazi yazmis Cebeci, isim vermemis. Bence, Kenan, Mümtazer Türköne, Dogan Güres, Hayri Kozakcioglu, Tansu Chiller gibi isimler tutuklanarak kimin degil, ama neden PKK'nin kuruldugu, islevinin ne oldugu ortaya cikarilmali.

Cebeci bunlari da yazmamis: Mesela PKK'nin, Türkiye'nin Orta Asya ve Orta Dogu'ya acilmasini engellemek icin kurulmus bir aygit oldugunu, su anki iktidarda PKK'dan beter teröristlerin oldugunu icin islevini yitirdigini de.

Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

Önceki

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x