gokturkmehmet yazdı: ..
Tarihte biraz daha geriye donersek rahatlikla sunu soyleyebiliriz. Maalesef Kurtulus Savasindan once MHP diye bir orgut olsaydi, pek cok sempatizanlari Kuvayi Milliye yerine Kuvayi Inzibaye'ye katilirlardi. ..
Başka bir başlıkta da değinmiştim; PKK'lılar Okmeydanı'nda falan otobüs yakarken, gösteriler yapıp APO itinin posterleriyle yürürken, Bahçeli bey, tabanına, "aman sokağa inmeyin" emirleri yağdırıyordu. Onlar ancak, binalarına siyah çelenk koymaya gelen emeki Türk subaylarını döverler.
Şu an referans veremeyeceğim ama hatırlarsınız belki, bir iki yıl önce Muğla taraflarında bir yerde demirleyen Amerikan gemisini protesto eden mhp il (yahut ilçe) teşkilatı, merkez tarafından olduğu gibi azledilmişti.
Nihat Genç'in de dediği gibi, "bu ülkede Türk ırkına/Türklüğe dair bir siyaset yapılacaksa, bunun merkezinde öz be öz Türkmen olan Aleviler olması gerekir". Halbuki MHP'nin, Çorum-Maraş katliamları ortada. Zaten sağlam bir Sünni ekolündeki, sözde Türk-İslam sentezinden geldikleri için, Alevileri müslüman sayamazlar, bu bile milliyetçi değil ümmetçi olduklarının basit ve açık bir kanıtıdır.
Taban falan diyoruz da.. Aralarında gerçek, samimi hislerle vatansever birkaç çocukluk arkadaşım var aslında. Tertemiz çocuklar. Ama MHP'nin tabanının en iyileri olarak onları bile ele alsam, yine de çok sert eleştirmek durumundayım ki, hayatlarında doğru dürüst tek bir kitap okumamışlardır, entellektüel hiçbir birikimleri yoktur, ne siyasetten ne iktisattan anlarlar; felsefeyle dalgalarını geçerler, müzikle sanatla ilgileri de olumsuz yöndedir, netice itibariyle sıfır sıfır elde var sıfır ile, birkaç ezber slogan eşliğinde "samimi vatansever" hislerini yaşamaya devam ederler. Parti yönetimi hakkında en ufak bir eleştirime katlanamayacak kadar dogmatik takılırlar.
Bir de şu var: radikal islamcıların, tarikatçi-şeriatçilerin arasında, gidip Çeçenistan'da, Afganistan'da falan çatışan ölen insanlar var. Siyasi ve İslami açıdan kendilerine ne kadar zıt olsam da, bu açıdan davranışlarının tutarlı olduğunu teslim ediyorum. Ve merak ediyorum, mesela Kerkük'te, Hocalı'da çatışan, şehit olan, o "samimi tabandan" kaç MHP'li var?