Ruh çağıracağım, yardımcı olursanız sevinirim

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

İletigönderen Ata-Türkçü İhtila » Sal Şub 03, 2009 0:14

baragakal yazdı:Ata-Türkçü İhtilal,

Dikkatli oku, uydurmussun çunku!

Alparslan Turkes için Basbug sifati kullanmam, kullanmamisim da, kriterlerim farklidir.
Bu sifati kullanan sevenleri vardir, rahatsiz olmam, beni karistirmamis olsan
senin yorumundan da rahatsiz olmazdim.

Ve bu baslik altinda MHP'nin geçmisini tartismak istiyosan; bildiklerini dusunduklerini
maddeler halinde ve mumkunse bilgilendirici biçimde yaz, okuruz, bilgileniriz
belki de tartisiriz.

-

Tamam yazalım maddeler halinde.
Yazmadan önce şunu belirtmek isterim ben burda Atsızcılık veya Irkçılık yapma niyetinde değilim en koyu milliyetçiliğin sınırlarını benim için Atatürk döneminde pek çok kez bakanlık yapmış olan Mahmud Esad Bozkurt çizmiştir.

Şimdi yazmaya başalım Türkeş Üsteğmen iken Hüseyin Nihal Atsız'a yazdığı mektuplar Geliboluda görevde iken yazmış(25 Aralık 1942):
"Almanların bu yaz taaruza geçerek harbi kazanacakları muhakkaktır.Türkiye Almanya'ya iltihak etmiş olsaydı,bizim zümre şimdi çoktan harbi kazanmış olacaktı.Ordumuzun malzeme ve her şeyden evveel yüksek bir ırk seviyesine ihtiyacı vardır.Oruda subay,er ve çavuş olarak bir hayli Türk olmayanlar vardır.Bunların kesinlikle ordudan atılması ve silah taşıma şerefinden mahrum edilmesi lazımdır.Orduyu,subayları temizlemek icap etmektedir.Kan bakımından Türk Subaylarından gayri diğer unsurların göz yaşına bakılmadan uzaklaştırılması lazımdır.Bütün Türkler'i bir devlet,bir millet halinde toplamaya herhalde muvaffak olacağız.Atsız'ın kılıcından kesin olan kalemi bu işi herhalde muvaffakiyete erdirecektir.Kalem kifayet etmezse o zaman işi silahlara bırakacağız.Ruhumuz,yüreğimiz,kılıçlarımız seninle beraberdir."

Savcıya yazdıkları:
"Taşıdığım milli duyguların verdiği heyecanlarla,hiç düşünmediğim ve hatırımdan geçirmediğim manalarıda ifade edebilecek olan şeyler yazdığımı,sorguya çekildikten sonra anladım.Fakat lütfen emin olmanızı isterim ki.Ben bunları bir maksatla yazmış değilim edebi ve parlak cümleler yazmak için millete şamil,umimi bir mana kastederek yazdım.Şimdi sizlerin beni affetmenizi bir an evvel tahliye etmenizi istirham ediyorum.Bundan sonra kendi vazifemle meşgul olacağıma söz veririm.38 günden beri maddi ve manevi büyük ızdırap ve elemler içindeyim.Bu kadarını artık bana kafi görmenizi istirham ederim.Cezadan maksat insanları ıslahat etmek olduğuna göre bu tutukluluğumun bana büyük bir ibret teşkil edeceğine inanmanızı istirham ederim.Beni bir an evvel tahliye etmenizi arzeyleyerek saygılarımı sunarım."

Ve Hüseyin Feyzullah(Alparslan Türkeş) şahsından güzel bir poz
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Ata-Türkçü İhtila
Üye
Üye

İletiler: 37

İletigönderen baragakal » Sal Şub 03, 2009 1:26

Ata-Türkçü İhtilal

"Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi kararı açıklaması" basligi altinda yazilmis olanlar
bu tartisma için daha guncel bilgi içeriyo, okumani oneriyorum.

http://www.guncelmeydan.com/forum/devle ... 14994.html

MHP'nin gerçekte nerde ve ne niyette oldugunu anlamakta zorlananlara oneriyorum
hangi memleketteyse oranin AKP il-ilçe baskanliklarini ziyaret etsin.

Baskentten ben soyliyim Ankara daki il baskanliginin kapisini çalip,
kafa tokusturmaya gorevli polisten baslaslayin, çalisanlari, baskan yardimcilarini
tokusarak geçin, baskana geldiginizde biraz tereddut edebilir ama kim oldugunuza
gore o da kafasini yana kirmakta tereddut etmeyecektir.

Ram'in oy avciligi saptamasina katiliyorum MHP bi suredir ilk genel seçimde %30 hayali
kurarak buna uygun politika uretiyo ama sorun yanlizca bu degildir, MHP budur.
Geçmisi boyunca Turk Milliyetçiligini kurgularken yaptigi hatalari Hocaefendi guzel
degerlendirdi, yurtiçinde-disinda saflarini malesef MHP'lilerle ördü.

Bu haliyle MHP milliyetçiligi temsil etmek bi yana Hocaefendinin yuksek çikarlarina hizmet edip
sag-sol tanimina takilmayan gerçek milliyetçilerin onunu tikiyo.

Bu gun MHP'nin ve MHP'lilerin geçmisini tartismak artisini eksisini degerlendirmek bana gore çok
anlamli degil; ovmek ya da sovmek faydasiz. Turkiye'nin basina gelen ve gelmekte olanlari asgari
duzeyde gorebilenlerle, hiçbisey gormeyenleri, umursamayanlari birbirinden ayirmak ve yorumlari
ona gore yapmak sanki daha dogru.

Geçmiste veya bu gun, MHP'ye yakin, içinde ya da disinda ama bi sekilde kendisini o safda
goren insanlar var ki; olan-biteni dogru okuyo, iyi anliyo, uygun platformlar buldugunda biseyler
yapmaya çalisiyo. Sol gorus için de ayni sey geçerli. Bu forumu izleyenler birbirleriyle
ciddi dusunce farki olsa da bir arada olmanin gerekliligine inananlar.

hadi selamlar

-
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen Ata-Türkçü İhtila » Sal Şub 03, 2009 1:30

baragakal yazdı:"Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi kararı açıklaması" basligi altinda yazilmis olanlar
bu tartisma için daha guncel bilgi içeriyo, okumani oneriyorum.

http://www.guncelmeydan.com/forum/devle ... 14994.html

MHP'nin gerçekte nerde ve ne niyette oldugunu anlamakta zorlananlara oneriyorum
hangi memleketteyse oranin AKP il-ilçe baskanliklarini ziyaret etsin.

Baskentten ben soyliyim Ankara daki il baskanliginin kapisini çalip,
kafa tokusturmaya gorevli polisten baslaslayin, çalisanlari, baskan yardimcilarini
tokusarak geçin, baskana geldiginizde biraz tereddut edebilir ama kim oldugunuza
gore o da kafasini yana kirmakta tereddut etmeyecektir.

Ram'in oy avciligi saptamasina katiliyorum MHP bi suredir ilk genel seçimde %30 hayali
kurarak buna uygun politika uretiyo ama sorun yanlizca bu degildir, MHP budur.
Geçmisi boyunca Turk Milliyetçiligini kurgularken yaptigi hatalari Hocaefendi guzel
degerlendirdi, yurtiçinde-disinda saflarini malesef MHP'lilerle ördü.

Bu haliyle MHP milliyetçiligi temsil etmek bi yana Hocaefendinin yuksek çikarlarina hizmet edip
sag-sol tanimina takilmayan gerçek milliyetçilerin onunu tikiyo.

Bu gun MHP'nin ve MHP'lilerin geçmisini tartismak artisini eksisini degerlendirmek bana gore çok
anlamli degil; ovmek ya da sovmek faydasiz. Turkiye'nin basina gelen ve gelmekte olanlari asgari
duzeyde gorebilenlerle, hiçbisey gormeyenleri, umursamayanlari birbirinden ayirmak ve yorumlari
ona gore yapmak sanki daha dogru.

Geçmiste veya bu gun, MHP'ye yakin, içinde ya da disinda ama bi sekilde kendisini o safda
goren insanlar var ki; olan-biteni dogru okuyo, iyi anliyo, uygun platformlar buldugunda biseyler
yapmaya çalisiyo. Sol gorus için de ayni sey geçerli. Bu forumu izleyenler birbirleriyle
ciddi dusunce farki olsa da bir arada olmanin gerekliligine inananlar.

hadi selamlar

-

Tamam ama Türkeş'e Başbuğ sıfatıyla hitap edilirse bende yukarıda yazdıklarımı ortaya dökerim.Çünkü hak etmediği bir sıfat
Kullanıcı küçük betizi
Ata-Türkçü İhtila
Üye
Üye

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Şub 03, 2009 1:45

Devlet Bahçeli her geçen gün AKP'ye bağlılığını kanıtlıyor. Hiçbir politikası yok. Olan bitene karşı da bir tepkisi yok. Bir de milliyetçiyim diye ortalıkta geziyor. Sadece salı günleri grup toplantısında başkası tarafından hazırlanmış metinleri okuyor. Merak ediyorum elinde metin olmadan Devlet Bahçeli konuşma yapamaz mı? Yoksa kendine güveni mi yok? Vatandaşlar bunlara bakarak da AKP'ye oy veriyor. Yazık, çok yazık...
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Ata-Türkçü İhtila » Sal Şub 03, 2009 15:57

Kitlenmiş bir ortam hep aynı kokuşmuş siyaset aynı partiler 2012 seçimlerini bekliyorum HEPAR'ın meclise girmesi kokuşmuş siyaseti değiştirebilir.
Kullanıcı küçük betizi
Ata-Türkçü İhtila
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Sal Şub 03, 2009 16:06

2012 mi?o zamana kadar yurtsever kalmaz hepsi tekerteker oldurulur?o nedenle bu tahtakurularinin bir an once gitmesi tepemizden iyi olacak...yoksa milleti dinle uyutup beyinsizlestirecek bu tahtakurulari..ne millet kalacak ne vatan..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Ata-Türkçü İhtila » Sal Şub 03, 2009 16:41

maydonos yazdı:2012 mi?o zamana kadar yurtsever kalmaz hepsi tekerteker oldurulur?o nedenle bu tahtakurularinin bir an once gitmesi tepemizden iyi olacak...yoksa milleti dinle uyutup beyinsizlestirecek bu tahtakurulari..ne millet kalacak ne vatan..

Kim yapacak ? CHP mi? CHP'de icraat yok Baykal Deniz Bank'ın paralarını yemek için o koltuktan ölene kadar ayrılmaz. Bence tek umut Osman Pamukoğlu kaldı 3 yıl daha bekleyin.
Belkide askeri ihtilal olur belli olmaz...
Kullanıcı küçük betizi
Ata-Türkçü İhtila
Üye
Üye

İletigönderen lozan 2005 » Sal Şub 03, 2009 16:56

Türkiyede darbeler devri bitti.

Türkiyede devrim olur.
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletiler: 716

İletigönderen İlteriş » Sal Şub 03, 2009 17:06

Muhtac oldugun kudret Turk Silahli Kuvvetleri midir? Ey Turk Gencligi?

Azicik kendinize guvenin yahu.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Ata-Türkçü İhtila » Sal Şub 03, 2009 21:49

gokturkmehmet yazdı:Muhtac oldugun kudret Turk Silahli Kuvvetleri midir? Ey Turk Gencligi?

Azicik kendinize guvenin yahu.

Bu sözün altına imzamı atarımda şu düşünce yanlıştır sokaklara çıkıp polislere saldırmak,miting,protesto pek faydalı olmuyor bizim gibi Atatürkçü insanların okuyarak,çalışarak bir yerlere gelmesi ile olur.Örneğin Atatürkçü bir insan Mit Müsteşarı,Genelkurmay başkanı muhalefet partisinin başında olursa daha rahat ülke savunulur.Hayattaki en hakiki mürşit müspet ilimdir demiş atamız ancak bir ihtilal olacaksa sadece Atatürkçü kitle yetmez 70 milyonun ihtilale katılması gerekir.
TSK'ya güven şundan dolayıdır Ata ölmeden önce TSK'ya emanet etmiştir bu ülkeyi...Ki pek çok Atatürkçü genç subayımız generalimiz var onların Atatürkçü bir ihtilal yapacağına güvenim tamdır.
Kullanıcı küçük betizi
Ata-Türkçü İhtila
Üye
Üye

İletigönderen *CEY* » Sal Şub 03, 2009 22:08

Mehepeye milliyetçi parti değildir diyen en hafif tabirle "halt" etmiştir. Mehepe ortadoğu ve balkanların en milliyetçi partisidir.

ARAP MİLLİYETÇİLERİ HAREKET PARTİSİ.

Suudi Arabistan ya da Birleşik Arap Emirliklerinde bile mehepeden daha arap milliyetçisi parti yoktur.
Karanlığın En Yoğun Olduğu Saatler Aydınlığa En Yakın Saatlerdir..
Kullanıcı küçük betizi
*CEY*
Üye
Üye

İletiler: 68

İletigönderen maydonos » Sal Şub 03, 2009 22:37

bu isi bitirmezlerse biz bitecegiz..turk diyemeyecegiz..deditmeyip asagilayacaklar.Ataturkcuyuz demeye utandiracaklar..yuzlerimize maske dilimize kelepce iki yuzlu ruhsuz gezdirilecegiz memeleketimizde..iste yapilmak istenen budur...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Önceki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x