Sezer, Gül'ü değerlendirdi

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Veled » Sal Nis 24, 2007 19:47

tataroğlu, rica ederim okuduğunuz için sağolun
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 24, 2007 20:34

Ram kardeş,ikinci yazının da içeriğine aynen katılıyorum ve bir kanalda benden diyorum.ULUSAL KANAL,İP kontrolünde olan bir kanal ama muhalif bir kanaldır ve kaliteli tartışma programları ve haber programları vardır.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen MedceziR » Sal Nis 24, 2007 21:18

Çetin Taş yazdı:Med Cezir kardeşim.Herkes inancında tabi ki özgürdür.
Katılmadığını söylediğin madde ise gerçek bir olaydır,sanırım sen maddenin içeriğini desteklediğini söylemek istedin,yani AİHM'ne başvuruyu onayladığını söylemek istedin.Olabilir,düşüncendir.Benim devletimi Avrupalı'nın mahkemesine şikayet etmeyi ve edeni kabul etmem ise imkansız.

Çetin abi benim doğru bulduğum nokta türban olayı yüzünden eğitim özgürlüğü kısıtlanmış birinin haklarını aramasıdır.

Tabiki AİHM'e devletini şikayet etmesi doğru bi davranış değil.

Ama dini simge diye üniversitelere alınmayıp eğitimi engelleniyorsa işte ben buna gülerim ve böyle bi saçmalıkta olamaz. Laikliğin ölçütünü başörtüsü mü belirliyor? Bazılarının yaptığı gibi söyleyeceği söz kalmayınca Atatürk üzerinden laf söylemek istemem ama Atatürk'ün eşinde de başörtüsü yok muydu? Ama bunların tartışmalarını eskiden uzun uzadıya yapmıştık zaten onun boşver.

Şimdi ben sana soruyorum; bi kişinin başörtüsü taktığından dolayı eğitim özgürlüğünün kısıtlanması doğru mu?

(inşAllah kendimi doğru düzgün ifade edebilmişimdir. . .)
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Ram » Sal Nis 24, 2007 21:36

MedceziR,

Birincisi; bu konu ile ATATÜRKün ne ilgisi var¿? Bu yasağı O mu getirmiştir¿?
İkincisi; ATATÜRKün eşi, ilk önce kara çarşaflıydı, daha sonra eşarplıydı, daha sonra başını açtı. Kişinin kendi inancıdır bu mevzu.
Üçüncüsü; sadece bu yüzden üniversiteye giremeyen, yalnız sayın Gül müdür¿? Böyle bir yanlışın olması ve bunu AİHM'in düzeltemeyeceğini bile bile, sırf tazminat için devletine dava açması doğru mudur¿? Bu yanlışı kimler getirdi, zorla dayattı¿? Bu yanlışın kaldırılması gerektiğini düşünüyorlarsa, neden bu yanlışı düzeltmediler¿?
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen MedceziR » Sal Nis 24, 2007 21:51

Ram, söylediklerimi hep yanlış anlamışsın :idea:

Birincisi; ben yasağı Atatürk getirdi demedim, yazımda da zaten açıklamışım, örnek verdim sadece.

İkincisi; sana katılıyorum herkesin kendi inancıdır.

Ve üçüncüsü; bu yasak yüzünden üniversiteye giremeyen binlerce kişi var, sadece Hayrunnisa Gül değil.
MedceziR yazdı:Tabiki AİHM'e devletini şikayet etmesi doğru bi davranış değil...

AİHM'e yapılan şikayetlerin doğru olmadığını ben zaten yazmışım, sen de bana açılan davalar doğru mudur diye soruyorsun.Yazımı bi kere daha oku bence.

Ram yazdı:Bu yanlışın kaldırılması gerektiğini düşünüyorlarsa, neden bu yanlışı düzeltmediler¿?

Bunu düzeltseler zaten biz burda bunları konuşuyor olmazdık.

Düzeltecez dediler düzeltemediler, bu da onların aczi. . .
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!

Söylesem tesiri yok
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 24, 2007 21:54

Medcezir,herşeyden önce ben de yanlış anlaşılmak istemem,fikir ayrılıklarımız olacaktır ama birbirimize karşı saygımız ve sevgimiz bakidir,bundan şüphen olmasın lütfen.
Anladım,AİHM başvurusunu değil ama eğitim hakkını aramasını onaylııyorsun.
Burada da şöyle bir sorun var,başörtüsü ve türban farkı.Dediğin gibi bu mevzuları çok tartıştık,ben de aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan yoruldum ama özüyle bence anlaşılması gereken türbanın son 20 yılda Refah Partisi ve onun takipçisi partiler tarafından üniforma haline getirilip siyasal İslam malzemesi haline getirildiğidir.Hatta bu parti ve takipçileri kara çarşafı bile özgürlük adına dayatmışlar-savunmuşlar ve hala da aynı tavrı yapmaktadırlar.Yoksa bu olay annelerimizin,ninelerimizin başörtüleri olsaydı bu kadar sorun olmayacaktı.
Ben 1992-1998 döneminde İTÜ Kimya Mühendisliği'nde okudum.izim dönemimizde türbanlı öğrenciler son derece fazlaydı,kimsede onları engellemiyordu.Ama bizim okulumuzdaki türbanlı öğrencilerde fazla sorun çıkarmıyorlardı,okulumuz Atatürkçü ve sosyal demokrat öğrencilerin çok yoğun lduğu bir okuldu.Rektörümüz de fazla etliye sütlüye karışmazdı.Ama aynı dönemde İstanbul Üniversitesi'nde Kemal Alemdaroğlu rektördü ve ciddi larak türbanlılara izin vermedi,kanunları uyguluyordu aslında adam ve İstanbul Üniversitesi'nde ki türbanlı bacılar pek de masum bacılar değillerdi.Hemen hepsi malum görüşün militanıydı.Nereden mi biliyorum?E bizde bu işlerin içindeydik be arkadaşlar :wink: Kimin ne olduğunu gayet iyi öğrenmiştim.
Atatürk'ün hanımının durumu ile ilgili de RAM kardeş bana söz bırakmamış.
Selamlar Med Cezir kardeşim.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Sal Nis 24, 2007 21:59

MedceziR, kusura bakma, bir bunu yazıyorsun; :arrow: "Çetin abi benim doğru bulduğum nokta türban olayı yüzünden eğitim özgürlüğü kısıtlanmış birinin haklarını aramasıdır."

Bir de bunu; :arrow: "Tabiki AİHM'e devletini şikayet etmesi doğru bi davranış değil."

Mevzu AİHM ise, kendini pek iyi anlatamamışsın.

Ayrıca bunu yazmışsın; "Birincisi; ben yasağı Atatürk getirdi demedim, yazımda da zaten açıklamışım, örnek verdim sadece."

Ben sana; "ATATÜRK yasakladı" dedin demedim. "Birincisi; bu konu ile ATATÜRKün ne ilgisi var¿?" dedim ve akabinde sordum sana, "Bu yasağı O mu getirmiştir¿?" düşünceni öğrenmek istedim. Sorumu tekrarlıyorum; "Bu konu ile ATATÜRKün ne ilgisi var¿?"
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen MedceziR » Sal Nis 24, 2007 22:00

EyvAllah anladım ben seni abi.

Ben zaten türbanı siyasallaştıran Refah partisinden iğreniyorum. . .
Resim

Söylesem tesiri yok
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletigönderen MedceziR » Sal Nis 24, 2007 22:03

Ram,
Sorumu tekrarlıyorum; "Bu konu ile ATATÜRKün ne ilgisi var¿?"

Hiç bi ilgisi yok ben sadece örnek verdim ( örneğin içinde artniyet arayabilirsin :wink: )

Yine aynı şeyleri söylüyorsun diyecen ama olsun.Benim uykum geldi mağlum sabah altıda kalkıyorum okul var.

İnşAllah yarın uzun uzadıya tartışırız.

İyi geceler. . .
Resim

Söylesem tesiri yok
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 24, 2007 22:06

Ben de sabah 06:00'da kalkacağım,saat 07:30'da Yalova feribotuna bineceğim,2 gün Bursa'dayım.Yarın akşam okuldan bir arkadaşımla Bursa'da Arap Şükrü'de alkol kullanan arkadaşlar için rakı,kullanmayan arkadaşlar için de bol soda içeceğimize şüpheniz olmasın.Artık rakı ile sodanın arasına hangi balıkları dans ettiririz,ona da Arap Şükrü karar verecek :wink:
İyi geceler kardeşlerim.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x