Medcezir,herşeyden önce ben de yanlış anlaşılmak istemem,fikir ayrılıklarımız olacaktır ama birbirimize karşı saygımız ve sevgimiz bakidir,bundan şüphen olmasın lütfen.
Anladım,AİHM başvurusunu değil ama eğitim hakkını aramasını onaylııyorsun.
Burada da şöyle bir sorun var,başörtüsü ve türban farkı.Dediğin gibi bu mevzuları çok tartıştık,ben de aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan yoruldum ama özüyle bence anlaşılması gereken türbanın son 20 yılda Refah Partisi ve onun takipçisi partiler tarafından üniforma haline getirilip siyasal İslam malzemesi haline getirildiğidir.Hatta bu parti ve takipçileri kara çarşafı bile özgürlük adına dayatmışlar-savunmuşlar ve hala da aynı tavrı yapmaktadırlar.Yoksa bu olay annelerimizin,ninelerimizin başörtüleri olsaydı bu kadar sorun olmayacaktı.
Ben 1992-1998 döneminde İTÜ Kimya Mühendisliği'nde okudum.izim dönemimizde türbanlı öğrenciler son derece fazlaydı,kimsede onları engellemiyordu.Ama bizim okulumuzdaki türbanlı öğrencilerde fazla sorun çıkarmıyorlardı,okulumuz Atatürkçü ve sosyal demokrat öğrencilerin çok yoğun lduğu bir okuldu.Rektörümüz de fazla etliye sütlüye karışmazdı.Ama aynı dönemde İstanbul Üniversitesi'nde Kemal Alemdaroğlu rektördü ve ciddi larak türbanlılara izin vermedi,kanunları uyguluyordu aslında adam ve İstanbul Üniversitesi'nde ki türbanlı bacılar pek de masum bacılar değillerdi.Hemen hepsi malum görüşün militanıydı.Nereden mi biliyorum?E bizde bu işlerin içindeydik be arkadaşlar

Kimin ne olduğunu gayet iyi öğrenmiştim.
Atatürk'ün hanımının durumu ile ilgili de RAM kardeş bana söz bırakmamış.
Selamlar Med Cezir kardeşim.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.