Sezer, Gül'ü değerlendirdi

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Veled » Sal Nis 24, 2007 17:00

DSP Genel Başkanı Gül’ün Başbakan Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı tek adaylığına tayin edildiğini savunarak, “Bu, tam bir demokrasi skandalıdır” dedi.

24.04.2007 17:17
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adaylığına, “Cumhuriyet rejimimiz Tayyip Erdoğan’dan kaçarken, Abdullah Gül’e tutulmuştur” diye tepki gösterdi.

Zeki Sezer yaptığı yazılı açıklamada, Gül’ün Başbakan Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı için tek aday olarak tayin edildiğini savundu. Bu durumu, “Tam bir demokrasi skandalı” diye niteleyen Zeki Sezer şöyle dedi:

“Cumhuriyet rejimimiz Tayyip Erdoğan’dan kaçarken Abdullah Gül’e tutulmuştur. Devletle ve rejimle ailecek mahkemeleşmiş olan bir siyasetçinin Cumhurbaşkanlığı makamına çıkması Cumhuriyet’in tüm değerlerini özde de sözde de tehlikeye atabilecektir.

Başbakan’ın hiçbir diyalog ve uzlaşma çabasına girmeden gizli-kapaklı, yanarlı-dinerli bir yolla belirlediği yeni Cumhurbaşkanı sayesinde ülkemizde yasama, yürütme ve yargı tek adam olarak Tayyip Erdoğan egemenliğine girmiş olacaktır.”

habertürk
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Ayberk » Sal Nis 24, 2007 17:02

Semih R.Cabalar, tşkler bilgi için.
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye

İletiler: 1400

İletigönderen logical » Sal Nis 24, 2007 17:03

“Cumhuriyet rejimimiz Tayyip Erdoğan’dan kaçarken, Abdullah Gül’e tutulmuştur”
bu adamlarada bisey begendirmek zor :S :? :? :?
Resim
Kullanıcı küçük betizi
logical
Üye
Üye

İletiler: 204
Konum: Dünyadan Mekan:67 Vatan:55 Görev:Tehlike Takım:Besiktash ;) Age:18 Sex: Y Location:PBoard.net/org

İletigönderen MedceziR » Sal Nis 24, 2007 17:07

logical, doğru söylüyorsun.

Bi de kendileri gelse de görek onlar nasıl yönetiyorlar. . .
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Veled » Sal Nis 24, 2007 17:09

MedceziR, logical, Ayberk, okuduğunuz için teşekkürler arkadaşlar eyvallah
MedceziR, logical, arkadaşlar ben akpden bir adayın o köşke çıkmasına karşıyım ancak deniz baykalın tek bildiği eleştirmek onun yaptıklarını tasvip etmesemde görüşüne katılıyorum bunun içinde yeterli gerekçeleri herkesin oldugu gibi benimde mevcut :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen logical » Sal Nis 24, 2007 17:09

MedceziR, bırak onlar hiç gelmesinler iktidara ozaman ülke gercekten elden gider.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
logical
Üye
Üye

Konum: Dünyadan Mekan:67 Vatan:55 Görev:Tehlike Takım:Besiktash ;) Age:18 Sex: Y Location:PBoard.net/org

İletigönderen Ram » Sal Nis 24, 2007 17:33

Bu kadar haysiyetsiz bir hükümete, nasıl olur da destek verirsiniz¿? Çok genç olduğunuzu düşünüyor ve ekliyorum Ülkenin yanı sıra, din de elden gidiyor, anlayın biraz artık. Madem, ülkenizin elden gittiğinizi göremiyorsunuz, belki daha hassas bir noktaya değinirsek görürsünüz.

Hristiyan ve Yahudi dostlarına, desteğinizi verebilirsiniz. Eğer ki, oy kullanacak yaşta dahi değilseniz, yazıkki çekirdekten yetiştiriliyorsunuz. Yüce dinimiz doğru Hâktır der. Hâk ise doğruyu gösterir.

Hakkınızı arayın.
Çünkü, hakkını aramayan cahildir.
Ancak, hakkınızı haksız yere aramayın.
Çünkü, hakkını haksız yere arayan cahiloğluahmaktır!

Particilik oynayacağınıza, ülkenizi sevin.
Dinin siyasete alet edilmesine göz yumacağınıza, satılan toprakları savunun.
Dinin içine, çeşitli sembol ve hurafeleri yerleştirenlerin izinden gideceğinize, yaptıkları yolsuzluklara karşı çıkın.

Baban yerine koymadan önce düşün, iyice tanı onları.
Asla verme oyunu, boz oyununu, doldurma pusulayı.
Onlar seni oğul olarak görmez, maşa olarak kullanır,
Bir gün gelir de, RoRo yerine, alırsın babandan babayı.

Yukarıdaki yazı şahsıma aittir. İma ve itham edilen veledler tamamen kurgusaldır. :twisted:
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen logical » Sal Nis 24, 2007 17:38

Ram, evet daha 18imdeyim ama bende bazı şeylerin farkındayım.dedigin gibi bende bu hükümete destek vermiyorum fakat bazı şeyleride anlamak
istiyorum.o gelmesin bu gelmesin ee peki kim gelecek iktidara kim cumhurbaşkanı olacak? bu ülkede herkesi mutlu etmek zor illaki birileri mutsuz olacak :roll:
Resim
Kullanıcı küçük betizi
logical
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Sal Nis 24, 2007 17:59

logical, Akapeden, herhangi birisine, asla ama asla güvenilemez! Kimi seçerlerse seçsinler, cumhurbaşkanı olmamalı. Akape dışında biri olabilir.

Konu cumhurbaşkanı seçimleri. Sen destek versen ne olur, vermesen ne olur¿? Halk seçmiyor nihayetinde. Konu genel seçimlerse;

Medyalamayı izleme. Bunları izle;

ART (Avrasya TV) :arrow: Partici değildir, en azından şimdilik. Yapılan programlar ve haberler muhaliftir. (Herhangi bir kesime.) Bu kanalın temelinde, ATATÜRKÇÜ düşünce yatar.

SKY TÜRK :arrow: Partici değildir, yapılan programlar ve haberler tarafsızdır. Bu kanalın temelinde, ATATÜRKÇÜ düşünce yatar.

Kanal Türk :arrow: CHP'yi destekler, ancak doğruları söyler. yapılan programlar ve haberler muhaliftir, diğerlerini kayırmasada şu sıralar Akape muhalifidir. Sözde ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği'nin desteğini alır. Doğrular ayrıştırılabilir, izlenebilir. Bu kanalın temelinde, ATATÜRKÇÜ düşünce yatar.

Oy konusuna gelince, partileri araştır, başkanlarını dinle, en samimi ve en ahlâklı kimi görüyorsan ona ver. Akape, CHP, DYP, ANAP, GP gibi partilerin hiçbirine güvenilmez. MHP'de her kafadan bir ses çıkar, ya kaş yaparken göz çıkarırlar; ya da doğru dürüst bir şey beceremezler. Kezâ DSP'de öyledir. Ayrıca AB'yi destekler.

Bu durumda, ya diğer partileri araştır, beğendiğine oy ver. Ya Akape muhaliflerine oyunu ver (yaptıkları ortadadır), veyahut hiç verme!
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen logical » Sal Nis 24, 2007 18:02

Ram, ilgin icin sağolasın.ok düşünürüm bu konuları ve ona göre harekete ederim.zaten bende bi önceki mesajımda yazdıgım gibi Akapeye oy falan vermem zaten RTEyide sevmiyorum. :wink:
Resim
Kullanıcı küçük betizi
logical
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 24, 2007 18:15

Ram kardeşimin yazdıklarına aynen katılıyorum ve de Abdullah Gül'ü bilenlere hatırlatıp,bilmeyenlere de öğretme,en azından düşündürme görevimi yapmak istiyorum.
-Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni,Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayet etmiştir(eşi türbanlı olarak üniversite sınavına aılnmadığı gerekçesiyle).
-Albay Kaddafi'nin kendisini İsam Orduları Başkomutanı ilan ettiği,Erbakan Hoca'nın da "emrindeyiz"dediği toplantıda Erbakan Hoca ile yan yana Kaddafi'nin EMRİNDE olan kişidir.
-Onun Dış İşleri Bakanlığı döneminde
*Çuval onursuzluğunu yaşadık,
*AB'ye koşulsuz şartsız teslim olduk,
*Kıbrıs'ta Rauf Denktaş gibi büyük bir devlet adamını yalnız bıraktık ve AB-ABD-BM tezlerini Kıbrıslı Türklere dayattık,Talat'ın seçimleri kazanmasını sağladık,
*Kuzey Irak'ta santim santim Kürdistan'ın kurulmasını izledik,hala izlemeye devam ediyoruz,bu devletin resmen ilan edilmesi an meselesi.
-Genel Kurmay Başkanı Iraklı Kürtlerin temsilcileri ile görüşmeyeceğini ve TSK'nin terörü destekleyenlerle konuşacak hiçbir şeyi olmadığını söylemesine rağmen "Düşmanımızla bile konuşmalıyız"diyen kişidir.(Nitekim öğrenildi ki Barzani'nin temsilcileri aynı tarihlerde Dış İşleri Müsteşarları ile Ankara'da görüşmüşler.)
-Kayıp Trilyon(hani şu Erbakan Hoca'nın iç ettiği 1 trilyon TL hazine yardımı davası)Davası'nda hakkında fezleke olan ama milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle yargılanamayan kişidir.(Hatırlatayım,bu dava için Erbakan suçlu bulundu,cezası ertelendi)

8 Mart 1995 tarihinde Refah Partisi Milletvekili iken TBMM kürsüsünde söylediği şu sözleri sanırım herkes için ibret belgesi olacaktır.Bu sözler TBMM tutanaklarından alınmıştır.
"TÜRKİYE’NİN AVRUPA BİRLİĞİ’NE GİREMEYECEĞİ KESİNDİR.

BUNU AVRUPALILAR SÖYLEMEKTEDİR.

AVRUPA’NIN ÖNDE GELEN BÜTÜN POLİTİKACILARI SÖYLEMEKTEDİR.

ÇÜNKÜ AVRUPA BİRLİĞİ, BİR HIRİSTİYAN BİRLİĞİDİR.

BUNU BİZ SÖYLEMİYORUZ. AVRUPA’DA HERKES SÖYLÜYOR, HERKES BİLİYOR."

Eklenecek daha çoook şey var,emin olun.
logical kardeşim.Yaşın daha 18."Kim var ki,kime oy vereceğiz,kim daha iyi?"gibi muhabbetleri etmek için yaşın harbşden de çok genç.
Ama sana kestirme bir söz söyleyeyim,AKP'den herhangi bir kişinin Cumhurbaşkanı olmaması lazım.Nedeni de partinin tepesinde görev yapan kişilerin hesinin de şimdiye kadar yaptıklarıdır.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Veled » Sal Nis 24, 2007 18:21

Çetin Taş, çetin abi bilgiler için teşekkürler ben abdullah gül ve akpden çıkacak birinin yanlış seçim oldugu konusunda sana katılıyorum :D
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen MedceziR » Sal Nis 24, 2007 18:41

Şahsen bende Abdullah Gül'ün aday olmasına sevinemedim, benim aklımdaki kişi Bülent Arınç'tı, AKP'den bi sevdiğim o var.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni,Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayet etmiştir(eşi türbanlı olarak üniversite sınavına aılnmadığı gerekçesiyle).

Çetin abi bu madde hariç AKP ile ilgili söylediklerine katılıyorum. . .
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 24, 2007 19:14

Med Cezir kardeşim.Herkes inancında tabi ki özgürdür.
Katılmadığını söylediğin madde ise gerçek bir olaydır,sanırım sen maddenin içeriğini desteklediğini söylemek istedin,yani AİHM'ne başvuruyu onayladığını söylemek istedin.Olabilir,düşüncendir.Benim devletimi Avrupalı'nın mahkemesine şikayet etmeyi ve edeni kabul etmem ise imkansız.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen tataroğlu » Sal Nis 24, 2007 19:24

haber içn sağol
herşey vatan için
Kullanıcı küçük betizi
tataroğlu
Üye
Üye