Söze gerek yok!

Genel & Güncel Konular

İletigönderen SOKRATES » Cum Haz 15, 2007 23:45

Ram yazdı:En büyük risk, risk almamaktır. Yeni Türk Devrimi, Türk Birliği kurularak başlatılabilir...

Hımmmmm! Bu fikri sevdim dostum! :artis:
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Türk-Kan » Cum Haz 15, 2007 23:48

SOKRATES, Ram, :artis:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Panzehir » Cum Haz 15, 2007 23:56

Türk Birliği bir hâyâldan ibarettir. Olsaydı şimdiye kadar olurdu, bundan sonra herkes kendi işine bakacak. Bizim paragözlerle, uşaklarla, satılmışlarla işimiz yok.

Velhâsıl;

Resim

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen SOKRATES » Cum Haz 15, 2007 23:59

Panzehir, O zaman oturalım öyle ulu orta.
Yanıbaşımızda AB, yukarıda Ruslar,aşağıda ABD! Biz de tavşan!

Otur babam otur!
Aslına bakarsan her ideal bir hayaldir.
Ama denemeye değer!
Zaten ister istemez bu gerçekleşmek zorunda.
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletigönderen Panzehir » Cmt Haz 16, 2007 0:01

SOKRATES, iyi, çık dene o zaman. Belki bulursun birilerini.

Gün gelir devran döner
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletigönderen Ram » Cmt Haz 16, 2007 0:02

Panzehir, Türk Birliği neden hayâldir¿? :)
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Panzehir » Cmt Haz 16, 2007 0:04

Ram, Türk lobisi diye birşey yoktur.

Gün gelir devran döner
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletigönderen Ram » Cmt Haz 16, 2007 0:07

Panzehir, var olan geliştirilemez mi¿? Yeni bir lobi oluşturulamaz mı¿? Neden¿?
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen SOKRATES » Cmt Haz 16, 2007 0:09

Panzehir yazdı:Ram, Türk lobisi diye birşey yoktur.

Aslında bu konu hakkında ayrı bir topik açılabilir.Eğer lüzum olursa orda uzuzn uzun tartışırız.
Ama ben bu milletin herşeyi başaracağına inanıyorum!

Dünya milletlerine''teşkilatçılığı'' öğretmiş bir millet, bunu pekala yapabilir.
Ama tabii üzerinde önemle ve ciddiyetle durulması gereken bir konudur!

Ama ümitsiz olmak daha en başta teslim olmaktır!
Türk birliği hayal değildir ama öyle bir anda olacak iş de değildir!
AB önce kömür-çelik işbirliğiyle kurulmuştu.
Zamanla bir birlik oldular.
Türki cumhuriyetleri ise daha yeni bağımsızlığına kavuştu.
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletigönderen Panzehir » Cmt Haz 16, 2007 0:33

Ram, Türk milleti heryerden darbe yedi. Cumhuriyet'ten bu yana aba altından sopa gösterildi, "Şunu yapacaksın, buna dokunmayacaksın, onu görmezden gelip bizim direktiflerimizile hareket edeceksin." şeklindeki emirler hâlen devam ediyor. 1950'den bu yana bu durum böyle. Öyle bir konuma geldikki artık elimizdekini kurtarmak bile güçleşiyor. Devrim olabilir ama bu devrim, sınırları aşmaz, tabi ortada sınırlarmız kalırsa. Yeni bir lobi oluşturmak... Lobi mi var Allah aşkına? :) Her koyun kendi bacağından asılsıncılık, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasıncılık, kültürümüze öyle bir yerleştirildiki artık at gözlüğünü de geçti olay... Kafaya çuval geçirildi, gözlük hikaye. Yeni bir lobi şuan itibariyle oluşturulamaz. Çünkü;

1) Varolan bir lobi yok.
2) Kaynak yok.
3) Dirayet yok.
4) Mevki sahiplerinde cesaret yok.
5) Dirlik, beraberlik yok.

Lobi, birlik felan bence uzun bir dönem bunları geçelim. Artık kendi işimize bakalım. Sen daha iyi bilirsin lobiler, birlikler öyle pat diye kurulmaz. Önümüzde yeni seçimler var, adam gibi birisini de göremiyorum ülkeyi düzene sokacak, "Höt!.." deyince, yer sallanacak, müzik notası değil gerektiğinde notanın kralını verecek, meydanlara çıkıp "AB, IMF, ABD, İsrail'e ve saz arkadaşlarına karşıyız ulan sonuna kadar!.." diyebilecek, velhâsıl dediği dedik olup, düdüğünü öttürecek. Bunları yaparken de herşeyi düşünüp, sıkıntıları, olacakları Türk milletine anlatıp onayı alacak...

Şimdi, ben de isterim Türk birliği olsun. Avrupa'da, dünya çapında (!) bir lobimiz olsun. Şöyle bakıyorum, tık yok. Türk Kahvesi'ni izliyosun, Bahadır'ın dediklerini bir hatırla, hangi lider üstteki paragraptaki yazılara benzer şeyler söyledi... Hepsine ama hepsine birden... Ben hatılramıyorum... Düşünüyorum, görüntü yok. Ben satılmışlarlar, para için herşeyini verenlerle, yeri gelirse birliği satacak olanlarda beraber olmayı yedirmiyorum. Bizim vizyonumuz belli olsun, isteyen yanımızda olsun.

SOKRATES, sen şahsi olarak inanmaya devam et. Ben, şahsen bu millet koyun sürüsüne dahil olmaya devam ettiği sürece inanmamaya gayret edeceğim ama sonuna kadar da gideceğim. Koyun ne zaman sürüden ayrılıp, evrim geçirip aslan olursa işte o zaman ben de inanacağım senin gibi. Ben aslanları bekliyorum, sürülerin çobanlarının peşinden geldikleri anı değil.

Yalnız, hemen de nasıl bildiysen teslim olduğumu, tebrik ediyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletigönderen Ram » Cmt Haz 16, 2007 0:51

Panzehir, ilginç örnekler vermişsin. Ancak unuttuğun bir şey var. Bunlar varken zaten bu birlik kurulamaz. Birlik olduğu zaman da bunlar olmaz... Yani sorduğum soru, bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması imkânsız mıdır¿?

Türk Lobisi yok demişsin. Türk Lobisi vardır. En güçlü olduğu yerlerden biri de ABD'dir. Yeterince güçlü olamaması ayrı bir konudur.

Türk Birliği olunca; IMF, AB, ABD olmayacak zaten MHM. Bunlardan sıyrılmak ve birlik için ilk adımı atmak için, önce güçlü-kararlı bir hükümet ve dirlik olması lâzımdır. Dirlik düzen demektir. Ama hangi düzen¿? Atatürkçü düzen. İlerici ve milli. Mitingler bu dirliğin işaretidir. Ülkücüsünden, solcusuna, sağcısından, dindarına, emekli memurundan, köylüsüne, esnafından, işadamına herkes bayrak salladı. Bu dirlik için çok büyük bir adımdır. Dirlik gerçekleştiğinde; IMF, AB, ABD, NATO vs. karşıtlığı, tek yürek-tek bilek halinde ortaya konacaktır. Böylece, en doğru isimler seçilerek, güçlü bir hükümet kurulacaktır.

Balkan ve Sadabat Paktları nasıl kuruldu, ne zaman kuruldu, ülkemiz hangi şartlar altındaydı¿?

Amerika, nasıl birleşik devletler oldu, ne kadar zamanda oldu¿?

AB, nasıl oluştu, ne kadar zamanda dünya gücü oldu¿?

Afrika'nın, Araplar'ın birliği var. Neden bizim yok¿?

Dünyada 300.000 Türk var MHM. Ciddiye alan yok...

Umutsuzluğa kapıldığında MHM, Mustafa Kemâl ATATÜRK'ü düşün.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Ram » Cmt Haz 16, 2007 11:41

Apron'da deve keserler. Şehide gelince kamyonet!

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Pınar » Cmt Haz 16, 2007 19:02

Panzehir, belki bi avuç insanız ama bazı şeyleri değiştirebilmek için illa milyonlara sahip olmak kesinlikle gerekmiyo bence senin benim gibi düşünenler , ihya olduğumuz günlere özlem duyup oturmaktan çok yapabileceklerimiz üzerine yoğunlasırlarsa lobimiz de olur birliğimiz de...
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x