Ram, Türk milleti heryerden darbe yedi. Cumhuriyet'ten bu yana aba altından sopa gösterildi, "Şunu yapacaksın, buna dokunmayacaksın, onu görmezden gelip bizim direktiflerimizile hareket edeceksin." şeklindeki emirler hâlen devam ediyor. 1950'den bu yana bu durum böyle. Öyle bir konuma geldikki artık elimizdekini kurtarmak bile güçleşiyor. Devrim olabilir ama bu devrim, sınırları aşmaz, tabi ortada sınırlarmız kalırsa. Yeni bir lobi oluşturmak... Lobi mi var Allah aşkına?

Her koyun kendi bacağından asılsıncılık, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasıncılık, kültürümüze öyle bir yerleştirildiki artık at gözlüğünü de geçti olay... Kafaya çuval geçirildi, gözlük hikaye. Yeni bir lobi şuan itibariyle oluşturulamaz. Çünkü;
1) Varolan bir lobi yok.
2) Kaynak yok.
3) Dirayet yok.
4) Mevki sahiplerinde cesaret yok.
5) Dirlik, beraberlik yok.
Lobi, birlik felan bence uzun bir dönem bunları geçelim. Artık kendi işimize bakalım. Sen daha iyi bilirsin lobiler, birlikler öyle pat diye kurulmaz. Önümüzde yeni seçimler var, adam gibi birisini de göremiyorum ülkeyi düzene sokacak, "Höt!.." deyince, yer sallanacak, müzik notası değil gerektiğinde notanın kralını verecek, meydanlara çıkıp "AB, IMF, ABD, İsrail'e ve saz arkadaşlarına karşıyız ulan sonuna kadar!.." diyebilecek, velhâsıl dediği dedik olup, düdüğünü öttürecek. Bunları yaparken de herşeyi düşünüp, sıkıntıları, olacakları Türk milletine anlatıp onayı alacak...
Şimdi, ben de isterim Türk birliği olsun. Avrupa'da, dünya çapında (!) bir lobimiz olsun. Şöyle bakıyorum, tık yok. Türk Kahvesi'ni izliyosun, Bahadır'ın dediklerini bir hatırla, hangi lider üstteki paragraptaki yazılara benzer şeyler söyledi... Hepsine ama hepsine birden... Ben hatılramıyorum... Düşünüyorum, görüntü yok. Ben satılmışlarlar, para için herşeyini verenlerle, yeri gelirse birliği satacak olanlarda beraber olmayı yedirmiyorum. Bizim vizyonumuz belli olsun, isteyen yanımızda olsun.
SOKRATES, sen şahsi olarak inanmaya devam et. Ben, şahsen bu millet koyun sürüsüne dahil olmaya devam ettiği sürece inanmamaya gayret edeceğim ama sonuna kadar da gideceğim. Koyun ne zaman sürüden ayrılıp, evrim geçirip aslan olursa işte o zaman ben de inanacağım senin gibi. Ben aslanları bekliyorum, sürülerin çobanlarının peşinden geldikleri anı değil.
Yalnız, hemen de nasıl bildiysen teslim olduğumu, tebrik ediyorum.