Tarihin İbretlik Olayı : POMPEi :

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

İletigönderen kaye » Pzr Mar 02, 2008 22:26

Pınar yazdı:kul azmazsa Allah ceza yazmazmış.
tabi ki başımıza ne gelecekse Allah'tan.
volkan patlar, deprem olur, sel olur vs. ama hepsi Allahın emriyle olur

"Allah'ın emriyle olur" denmiş ve bırakılmış. Şimdi burada sapla samanı karıştırmayalım, ayıralım. Bu sözü ilk kimin söylediğini ve hangi maksatla söylediğini elbet bilemeyiz ama ben olaya şöyle yaklaşarak çok güzel çözümlediğime inanıyorum:
Bu dünyayı değil sadece, kainatı Allah yarattı demi, hatta bildiklerimiz, gördüklerimiz haricinde, kelimelerle tasvir edilemeyecek pek çok şeyi yaradan Allah'tır. O'nun sadece ol! demesi (istemesi) kafidir. Cennet ve cehennem de Allah tarafından yaratıldı, peki neden yaratıldı! Bu sorunun cevabı gayet basit.
İnsanlar cenneti ve cehennemi nerede hakederler! Tabii ki dünyada. O zaman dünyamız bir sınav yeri midir, evet. Peki sizce bu sınavda, rüşvet, kopya, adam kayırma olur mu, olmaz... Herkes hakettiğine ulaşır birgün. Burada Allah'ın emriyle olması demek, (yanlış tabir olmazsa) Allah'ın izniyle anlamındadır. Burası sınav yeriyse, burada iyi de olacak, kötü de; güzel de çirkin de. Eğer kötü şeylere müsaade edilmeseydi, herkes melek olurdu ki, o zaman cenneti haketme olmazdı.
Şimdi alıntıladığım söze dönecek olursam şu anlamında çıktığını görürüz: Depreme, volkana emir veren nasıl Allah ise Katile de emir veren Allah, hırsıza da, tecavüzcüye de. Hatta bugün islam düşmanı papalara da "Düşmanlık yapın" diye emreden Allah. Emri veren Allah'sa o zaman niye bu kullarını cehenneme atar. İşte burada emri ve izni karıştırmamak lazımdır.
Not: Lût kavminin, Hz. Nuh'un, İbrahim'in başlarına gelenler bahsettiklerimden tamamen farklıdır, peygamberlerin mucizeleri, evliyaların kerametleri, Kur'an'ın bahsettikleri gerçektir ve de pek çoğu bilimle açıklanamaz. Dönemin peygamberi, kitabı veya daha sonra gelen peygamberler veya kitaplar açıklamıştır bunları. Bundan sonra peygamber gelmeyeceğine, kitapta inmeyeceğine göre kimse bu göreve soyunmasın boş yere. Nihayetinde gerçeği Allah bilir; kimse (peygamber de dahil olmak üzere) Allah'ın emri ve izni olmadan gaipten haber veremez (Allah taş etti, Allah evlerini başlarına yıktı, Allah trafik kazası yaptırdı gibi sözler de dahildir).
Din adına, bilir bilmez insanları korkutmayınız lütfen...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen ssserkan » Pzt Mar 03, 2008 17:34

Türk-Kan yazdı:Kuran'da gecen kavim helaklari peygamberlerin yalanlanmalari, inkar edilmeleri ile alakalidir.

Örnegin Enam Suresi:

10. (Ey Muhammed!) Andolsun, senden önce de birçok peygamber alaya alınmıştı da onlarla alay edenleri, alay ettikleri şey kuşatıp mahvetmişti.

11. De ki: "Yeryüzünde gezin dolaşın da (Peygamberleri) yalanlayanların sonu nasıl olmuş bir görün."

Ama bugün kalkip Harun Yahya mantigi ile doga afetlerini sapkin kavimlerin helaki olarak yorumlamaya kalkarsaniz vay halimize!

Ben bilmediğim için soruyaorum: Pompeililerin sapkın olduğu ve bu yüzden helaka uğradığı açıkça yazıyormu Kur'an'da?? (gerçekten ben hiç Kur'an'ı baştan soa okumadım bilmiyorum söylerseniz sevinirim??)
Kullanıcı küçük betizi
ssserkan
Üye
Üye

İletiler: 13

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 03, 2008 21:17

Bir duvarın üstündeyse bugün bile görülebilecek Sodom ve Gomora yazısı bulunmaktadır. Tarihçilere göre Pompeide yaşayan yahudi köleler, Pompei'nin durumunu görüp Sodom ve Gomorayı hatırlamak için bu yazıyı yazmışlardı.

Vikipedi yazdı:Sodom ve Gomora, Eski Ahit'in Tekvin Kitabı'nda sözü edilen günahkar kentler. İsrail'de, Lut Gölü'nün güneydoğusundaki el-Lisan Yarımadasının güneyinde sığ suların altında kaldıkları tahmin edilmektedir. Admah, Tseboim ve Tsoar ile birlikte Kitabı Mukaddes'te adı geçen beş ova kentini oluştururlar.

Tekvin'de işledikleri günahlardan ötürü gökyüzünden yağan kükürt ve ateşle yok edildiği anlatılan (19:24) bu iki kentin, İsrail'deki Şeria Irmağından Doğu Afrika'da Zambezi Irmağına uzanan Büyük Rift Vadisinde MÖ y. 1900'de meydana gelen bir depremle yok olduğu sanılır.

Arkeolojik bulgular bölgenin Orta Tunç Çağında (MÖ y. 2000-1500) ekilebilir olduğunu, tarım yapmaya yeterli tatlı su kaynaklarının da bulunduğunu göstermektedir. Bu nedenle İbrahim peygamberin yeğeni ve ona inanan ilk kişi olan Lut, Sodom ve Gomora'nın yer aldığı Siddim Vadisini (Lut Gölü) hayvanları için otlak yeri olarak seçmiş olmalıdır. Kitabı Mukaddes'te sözü edilen kükürt ve ateşin, bölgenin jeolojik yapısını bütünüyle değiştiren deprem sırasında yeraltındaki petrol ve doğalgaz kaynaklarının patlayarak yanmasından kaynaklandığı sanılmaktadır. Sodom kentinin adı, denizin güneybatı ucundaki Sodom Dağından gelir.

Yani Kuran'da gecen Lut kavminin helaki...

Ama Pompei'yi ben göremedim... Yalniz ssserkan, kutsal kitabimiz okunmasi icin var. Allah'in ilk emri "ikra"dir, "oku". Birilerine sor dememis, oku demis. Ama milletce sorunumuz bu ya. Bizim yerimize Hocaefendiler okurlar, biz onlardan dinleriz... Kuran'a inanmak imanin sartidir. Ama okumadigimiz birseye nasil iman eder cogumuz ilginc bulurum ben :)

Her doga felaketini Allah'in insanlari cezanladirmasi olarak görme düsüncesi orta caglarda bitmemis miydi? :roll:

Bu mantiga göre benim siyonist, katil Amerika'dan cok daha sapkin olmam gerekiyor ki, bir depremle benim onbinlerce masum insanim ölüyor, ama katil ABD'de sadece üc kisinin burnu kaniyor.

Bu basligi ibretlik olarak kilitlemiyorum. Ama forumda Harun Yahya ilgincliginden paylasimlar yapmak yasaktir. Basligi ait oldugu yere tasiyorum.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Pınar » Sal Mar 04, 2008 8:38

kaye, :kikirik: :kikirik: :kikirik:

sana bu düşünme yeteneğini de allah vermiş tabi istediğin gibi kullan
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen kaye » Çrş Mar 05, 2008 19:57

Pınar yazdı:kaye, :kikirik: :kikirik: :kikirik:

sana bu düşünme yeteneğini de allah vermiş tabi istediğin gibi kullan

Herhalde daha ziyade bu sözüm hoşunuza gitmedi.
kaye yazdı:Bundan sonra peygamber gelmeyeceğine, kitapta inmeyeceğine göre kimse bu göreve soyunmasın boş yere. Nihayetinde gerçeği Allah bilir; kimse (peygamber de dahil olmak üzere) Allah'ın emri ve izni olmadan gaipten haber veremez (Allah taş etti, Allah evlerini başlarına yıktı, Allah trafik kazası yaptırdı gibi sözler de dahildir).
Din adına, bilir bilmez insanları korkutmayınız lütfen...

Yalnız bu sözler bana dair münhasır düşünceler değil, gerçeğin ta kendisidir, hoşunuza gitse de gitmese de...
Düşünen insan da bulacaktır bu sözleri kendiğinden..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletigönderen Pınar » Prş Mar 06, 2008 17:00

bu çok komik ve gereksiz bi tartışma konusu.benim yorumumun korkutmayla alakası olamaz bile.
Herkez çok iyi bilir ki hayır da Allah'tan gelir şer de.
Bence ben konuyu uzatmadan sen yazdıklarını gözden geçir yorumunu kendin yap. eminim sen de bunu demek istememişsindir :hmm:
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletigönderen kaye » Prş Mar 06, 2008 22:19

Pınar yazdı:bu çok komik ve gereksiz bi tartışma konusu.benim yorumumun korkutmayla alakası olamaz bile.
Bence ben konuyu uzatmadan sen yazdıklarını gözden geçir yorumunu kendin yap. eminim sen de bunu demek istememişsindir :hmm:

O zaman hep beraber yazdıklarımızı gözden geçirelim, kim veya kimler korkutuyor :)

MedceziR yazdı:Gerçekten ibretlik ama ibret almasını bilene!

İbret alması gereken kimler acaba! E bizleriz herhalde, acaba bizim de sonumuz çoktan onlar gibi mi olmalıydı!!

|Cansu| yazdı:Sende saol Medcezir gazetede yorumları okudumdo çoğu kişiler bunu doğa olayı olarak bilmek istiyor kimse Allahın cezası olarak bilmek istemiyorrr yani Kuranı Kerimdeki açık ayetleride görmek istemiyolar

l

Allah'ın cezası demek ki! O zaman başımıza gelen herşey Allah'ın cezası, 17 Ağustos ta, Düzce depremi de, Dinar depremi de, Bala depremi de.. Ama 8 şiddetine dayanıklı ev yapan Japonlar Allah'ın sevgili kulu veya yanardağ yakınında oturmayanlar..
Bizi gidi Allah'ın cezaları...

Pınar yazdı:kul azmazsa Allah ceza yazmazmış.
tabi ki başımıza ne gelecekse Allah'tan.
volkan patlar, deprem olur, sel olur vs. ama hepsi Allahın emriyle olur

Artık buna birşey diyemiyorum..

MedceziR yazdı:ssserkan, senin yaklaşımına göre o zaman herşeye doğa olayı olarak bakalım, Ad ve Semud Kavmine olanlara da Nuh Tufanına da Hz. İbrahim'in ateşe atılınca yanmamasına da... bunlar da doğa olayı dimi?
Kula bela gelmez hak yazmayınca,
Hak bela yazmaz kul azmayınca...

Buna da...

Pınar yazdı:MedceziR,
tabi ki...
kimileri kör kimileri sağır...

Peki bu ne demek?

Pınar yazdı:bu çok komik ve gereksiz bi tartışma konusu.benim yorumumun korkutmayla alakası olamaz bile.

Evet, haklısınız, hep beraber anladık yukarıda alıntıladığım yorumların insanları korkutucu nitelikte olmadığını...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletigönderen Efe » Prş Mar 06, 2008 23:15

Resim

:)

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

İletigönderen Pınar » Cum Mar 07, 2008 8:19

ya niye korkuyosunuz onu anlamadım :kikirik:

korkunç olan ne bu söylediğimde ona ikna et beni . çok mu sıra dışı böşey söyledim??????

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Cum Mar 07, 2008 9:04

EfE, ne o yahu, çift saltoya puan mı veriyor yoksa Akapeye mesaj mı veriyor: 46.7 ile gelen, 7.4 ile gider kabilinden¿? :kahve:
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Nihan » Cum Mar 07, 2008 15:29

Türk-Kan yazdı:Kuran'da gecen kavim helaklari peygamberlerin yalanlanmalari, inkar edilmeleri ile alakalidir.

Örnegin Enam Suresi:

10. (Ey Muhammed!) Andolsun, senden önce de birçok peygamber alaya alınmıştı da onlarla alay edenleri, alay ettikleri şey kuşatıp mahvetmişti.

11. De ki: "Yeryüzünde gezin dolaşın da (Peygamberleri) yalanlayanların sonu nasıl olmuş bir görün."

Ama bugün kalkip Harun Yahya mantigi ile doga afetlerini sapkin kavimlerin helaki olarak yorumlamaya kalkarsaniz vay halimize!

Vay ki ne vay bacım. Pompei'nin durumunu tam olarak bilemiyoruz ama 17 Ağustos depreminin ilahi bir ceza olmadığı, can kaybının ihmalden kaynaklandığı ortada. Kulun ihmali söz konusu. Peygamberimiz "Ümmetimin çoğu zelzeleden helak olur" dediğine göre bu bir ceza değil çünkü zelzeleyi ilahi bir ceza olarak hakketmiş bir topluluk mümin değildir ve Peygamberimizin ümmeti olamaz. Peygamberimizin ümmeti olan insanların çoğu deprem kuşağında yaşadığından bu da Miraç gecesi kendisine gösterildiğinden böyle söylemiştir. Deprem müslümanlar için ilahi bir ceza olsaydı deprem ve benzeri doğal afetlerden ölen müminler şehit sayılmazlardı. Japonya'da Kobe depremi için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim çünkü 9 şiddetindeki depreme dayanıklı binalar yaptıkları halde şehir yerle bir olmuş beklenilenin çok üstünde can kaybı meydana gelmiştir. Bu sonuç düşündürücü. Yaptıkları binalara çok güvendiler, kibirlenip gururlandılar.
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

İletigönderen MedceziR » Cum Mar 07, 2008 17:58

Kişinin inancına kalmış bişey isteyen sadece doğa olayı olarak görür isteyen dini bi olay olarak görür. Ben ikisi olarak da görüyüm şahsen.

kaye, isimli kullanıcı da milletin yazdığı yazıları alıntı yapmış oradan hiç alakası olmayan yorumlar yapmış kendice sonuçlara varmış, bu da ilginç doğrusu :roll:
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen ihsanerden » Cum Mar 07, 2008 19:18

cok sacma bir tartisma ya zaman kaybi bence.kuyuya tas atmis bin akilli cikaramamis misali ....din ve bilim birbirinden cok ayri kavramlar...bazi dinler bilimin onunde bir engel...hangi arap ulkesinde arastirma gelistirme var..hepsi petrol zengini....tembeller...ancak savasmayi biliyorlar...herseyi tanriya birakip tembellikten baska bi sey yaptiklari yok...halklarina huzur veren bi liderleri yok...hepsi uyusturucu bagimlisi gibi para bagimlisi bizide kendilerine benzetiyorlar ..yok italyanlar sapitmislarda boyle olmuslar ...bunu yollayan arkadasa soruyorum turk milletinin sapkinligi ne aciklada tartismaya oyle devam edelim..gokdeniz turkkan ram serkan arkadaslara yorumlarinizdan dolayi cok tesekkurler..cok guzel yazmissiniz...
Kullanıcı küçük betizi
ihsanerden
Üye
Üye

İletiler: 113

İletigönderen kaye » Cmt Mar 08, 2008 0:26

MedceziR yazdı:kaye, isimli kullanıcı da milletin yazdığı yazıları alıntı yapmış oradan hiç alakası olmayan yorumlar yapmış kendice sonuçlara varmış, bu da ilginç doğrusu :roll:

Bu alıntı yaptığım milletin içinde sen de varmışsın, ne tesadüf!! Hemde konuyu takip ettiğin halde alakayı da kuramamışsın..
MedceziR Gel-Git demekti değil mi, bu da ilginç...

Ben de bu sefer Nihan'ın yazdıklarını beğendim :)
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletigönderen MedceziR » Çrş Mar 12, 2008 23:21

kaye, :roll:
kaye yazdı:MedceziR Gel-Git demekti değil mi, bu da ilginç...

:twisted:
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk