gönderen Çetin Taş » Pzt Nis 30, 2007 22:07
Pisagor,Paylaşım Board'un HABERTURK'lüğüne soyundun anlaşılan.
Sondan başlayayım,"Ne şeriat ne darbe demokratik Türkiye!"sloganı asla ve asla doğru değildir,Türkiye gerçeklerine de uygun değildir.Orada milyonun üstünde insan toplandıysa toplanmalarının en önemli sebeplerinden biri de 2 gün önce verilen muhtıraya verilen destektir,askerin arkasında durduklarının ispatıdır.
Demokrasiyi yok etmek isteyen insanlar bir şekilde demokratik sistemin cilvesiyle iktidarı ele geçirdi Türkiye'de.Aynı insanların hükümet etme hakkına da karşı olanlardanım ama senin gibi vatandaşlarım sayesinde demokrasi ayağına Türkiye Cumhuriyeti'ni 4,5 senedir şeriatçılar yönetiyor.
Şimdi bu insanlar Cumhurbaşkanlığı makamına da göz dikince 4,5 senedir üerine ölü toprağı serpilmiş olan TSK'da ATATÜRK'ün kendisine verdiği görevi hatırladı.
Elbette ki o mitinge katılanların belki de hiçbiri darbe istemiyordu ama Ne şeriat,ne darbe dendiği zaman şeriat ve darbe eşit konumlandırılmış oluyor ve işte ben de buna sonuna kadar karşıyım.Her mantıklı Türk vatandaşı gibi şeriat altında yaşamaktansa bizim de zamanında bünyesinde vatan hizmeti yaptığımız Türk Silahlı Kuvvetleri'nin darbesini tercih ederim.
Her ülkenin demokratik koşulları kendi şartları tarafından belirlenir.Bugün Avrupa'da şeriat tehlikesi yoktur.Bunun için oradan buraya demokrasi nutuklar atmak kolay-ki hiçbir hakları yok-.Ama aynı Avrupa 5 sene önce Avusturya'da Nazi partisi seçimleri kazandığında tüm Avrupa bastırdı ve Nazi partisine hükümet etme hakkı tanımadılar.O zaman bizim demokratlar ve Avrupa-Amerika'nın demokrasi şampiyonları sus pus oturdular,kimse demedi demokratik hak,demokratik sistem.
Üstelik bir kez daha yineliyorum,dünyada sadece Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Laik demokratik sistemi koruma ve kollama görevi vardır,bu görev Atatürk tarafından verilmiştir.
Burada herkesin yapması gereken askeri verdiği muhtıradan dolayı eleştirmek değil,askere muhtıra verdirten hükümeti eleştirmek,doğru yapması için baskı yapmaktır.
Sloganlar ise gerçekten müthişti ve hemen hepsi de senin sandığının aksine halkımızın gayet güzel analiz yaptığının ispatıydı,en azından o mitingte bulunan insanlar analiz yetenekleri oralamanın üstünde insanlardı ve bunu ispatladılar.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.