Tayyip baksana kaç kişiyiz saysana

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Veled » Pzr May 20, 2007 14:11

Naima, şeriat kelimesinin ne oldugunu iyi biliyorum efendim hatırlatmanız için teşekkür ediyorum ancak atamızn söyledikleri de çok açıktır anayasa da çok açıktır türk milleti laiktir bir cumhuriyettir şeriat hukuku son dönemlerde hz.muhammetin emirlerinden de çıkmıştır sapmıştur bunu çok iyi biliyoruz zaten biz laik bir toplumuz öyle kalacağız
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Naima » Pzr May 20, 2007 14:28

Bir Vatandaş yazdı:Naima, şeriat kelimesinin ne oldugunu iyi biliyorum efendim hatırlatmanız için teşekkür ediyorum ancak atamızn söyledikleri de çok açıktır anayasa da çok açıktır türk milleti laiktir bir cumhuriyettir şeriat hukuku son dönemlerde hz.muhammetin emirlerinden de çıkmıştır sapmıştur bunu çok iyi biliyoruz zaten biz laik bir toplumuz öyle kalacağız

Şeriat : " Kur'an-ı Kerim'e ve Hz.Muhammed'in sözlerine dayanan İslâm hukukudur " ( TDK )

Cumhuriyet ise : " Milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi " ( TDK )

Şeriat Cumhuriyetle çatışmaz; İran İslâm Cumhuriyeti adını duymayanlar çoktur...

Şeriat'ın düzenlenmesiyle " Mecelle " yürürlüğe girmişti 1876'da. Medeni Kanuna baktığımıza ortak yanları vardır. İsrail 1970'lere kadar Mecelle'yi kullanmıştır.

Yani Şeriat " Öcü " ya da " Kaçılması gereken şer odağı " değildir. Hele bazı insanların iddia ettiği gibi " Gerilik " sebebi hiç değildir ! Bugün küçümseyerek baktığımız İran teknolojide bizi çoktan geçmiştir; nükleer enerji çalışmaları yapmaktadır.

Keşke yeni düzeni benimsetmek adına, yüzyıllarca kullanılan kanunlarımızı acımazsızca ve haksızca eleştirmesek...

Şeriatın bugün yeterli düzeyde anlaşılmayışı kendi düzenindeki tutarsızlıklarla ilgili değildir. Şeriat üzerine yapılan yanlış yorumların bir sonucudur.
Kullanıcı küçük betizi
Naima
Üye
Üye

İletiler: 28

İletigönderen Çetin Taş » Pzr May 20, 2007 14:38

Naima.
Semih kardeşimin dediği gibi bu memlekette herkes şeriatın anlamını biliyor.Uygulamasını da yüzlerce yıl dünyada yaşayan,yani en uzun yaşayan bir imparatorluğun devamı olan ülkenin evlatlarıyız.
Bu ülkede insanlara aptal muamelesi yapılması,insanların en kutsal,en temel duygularının istismar edilmesi kadar aşağılık,tiksindirici bir davranış şekli yoktur.Şeriat şeriattır,laiklik laiklik.Türkiye Cumhuriyeti laik,demokratik bir hukuk devletidir.Asla ve asla şeriat tarafından yönetilmeyecektir.Şeriatın anlamı şudur,kelime anlamı budur,yok şu anlamını dikkate alarak tartışalım,konuşalım,yazalım,vs. üslubunu sen sevgi kelebeklerinin tartışma forumlarına sakla.
Bir şey daha.Ne zaman herhangi bir ayet üzerine tartışma olsa,"efendim Kur-an'ın dili olan Arapça şöyle özel bir dildir,böyle özel bir dildir.Yok okuyan herkes anlamaz,vs"diyerek dini iyice tahakküm altına almak yolu izleniyor.
-Yahu dini Türkçeleştirelim,Kur-an'ı Türkçeleştirelim.
-Yok,olmaz,günah,Kur-an dili Arapçadır,acaip günah.
-Yahu millet neye inandığını anlasın,ibadet ederken okuduğu duaları anlasın.
-Yok olmaz.
Peki Arapça bilen bazı bilim-ilim adamları Kur-an tefsirleri yazdıklarında ve bu tefsirlerde Arapçıların(nasıl Türkiye'de Avrupacı,Amerikancılar var,bir de İslamiyet kalkanı altına sığınan Arapçılar var)işine gelmeyen konular ortaya çıktığında,
-Vay,işte gördünüz mü,işte orada ki yorum şöyle yanlış,yok elifin ucu uzun,yok Arapça'da bir kelimenin 20 tane anlamı var,vs.
gibi saçma sapan,insanları koyun yerine koyan laflar ederler.

Bak Naima kardeşim.Bu ülke dini kurallarla asla yönetilmeyecek.Asla insanların dinini,milletini istismar ederek bu ülkenin yönetim sistemi değiştirilemeyecek.Dini özgürlükler,elbette olacak,yaşanacak,uygulanacak.Ama bu bireyle Allah'ın arasına girme noktasına geldiği durumlar için Laik ve Demokratik Devlet her zaman var olacak.Bu sitede yorum yazan arkadaşlar belli bir entellektüel birikime sahip arkadaşlar.İnternet kullanabilen sıradan lise veya üniversite öğrencileri değil.Burada biz,uzlaşılacak yönlerimizi tartışarak ortaya çıkarmaya çalışıyoruz,farklılıklarımızı değil.

Bilgin olsun...
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Naima » Pzr May 20, 2007 14:56

Bu ülke dini kurallarla asla yönetilmeyecek.

Esas olan halkın isteği ise; neden olmasın ? Eğer halk istediğini yapamıyorsa; bu halk rejimi değildir...
Asla ve asla şeriat tarafından yönetilmeyecektir.

Hz.Peygamber devleti nasıl yönetti ? O zaman şeriat " Saçma " değildi galiba, ya da Peygamberi inkâra kadar gider bu...

İslâm Hukuku'nun bölümleri vardır ve öğrenmek isteyenler kolaylıkla araştırabilirler. Bilinçli karalamalarla, Allah'ın bizlere gönderdiği Kur'an-ı Kerim hükümlerine bilmeden de olsa kafa tutmak acıdır.

İslâm akıl, mantık dinidir. Belki dönem dönem insanlar tarafından yanlış uygulamalar yapılmış olabilir; bunu düzeltmek biz insanlara düşer.

Yani " Papaza kızıp, oruç bozulmaz "...

Yeter ki niyet " Hak " olsun...

Not : Bizim yararlandığımız İsviçre Medeni Hukuku, temelini kiliseden alır. Bilenler, bilmeyenlere anlatsın. Ama tabii linç edilmeyi göze alarak... :)

Bu sitede yorum yazan arkadaşlar belli bir entellektüel birikime sahip arkadaşlar.İnternet kullanabilen sıradan lise veya üniversite öğrencileri değil.Burada biz,uzlaşılacak yönlerimizi tartışarak ortaya çıkarmaya çalışıyoruz,farklılıklarımızı değil.

Forumların amacı herkesin bir köşeyi tutup, birbirine domates atması değildir takdir edersiniz ki.

Burada normal olarak yapılması gereken, görüşlerimizi belirtmek; eğer bize uymuyorsa nedenini belirtmek ve birbirimize neyi, neden savunduğumuzu aktarmak olmalıdır.

Bunun dışında tribünde bağırır gibi " Kendin söyle, kendin dinle " şeklinde gerçekleşen yazılar, ne bize; ne de kimseye bir yarar sağlamaz görüşündeyim.

Birbirimize saygı çerçevesinde yaklaşmalıyız ve birbirimize anlamaya çalışmalıyız. Aynı görüşü paylaşmasak da, bir arada, asgari müştereklerde yaşamayı öğrenmeliyiz.

Bunu yapamadığımız sürece, bağırır bağırır dururuz; diyalog kuramayız...
Kullanıcı küçük betizi
Naima
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzr May 20, 2007 15:05

Diyalog kelimesi alerji yapmaya basladi, fetto sagolsun :twisted:

tartisilacak birsey yok!

Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim sekli bellidir. Seriat cigirtkanligini baska sitelerde yapin!

Sapiklarin cikip kizlar 7 yasinda evlendirilebilir, kadinlar dövülebilir gibi yorumlar yaptigi bir dönemde seriati uygulayamazsiniz. bunu bilmenize ragmen bu cigirtkanliklar ile kime hizmet ettiginizi bilmiyorsaniz durum daha da vahim demektir.

Ahir zamanda yasadigimizi bilmeyenlere: Zaman imani koruma cagidir.

Devlet ve din isleri birbirinden ayrilmistir. Bunu hala kabullenemeyen azinliga sözde seriat ile yönetilen ülkelerin kapisi aciktir, buyursunlar!

Konu kapanmistir!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Naima » Pzr May 20, 2007 15:09

" Değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez " diye tanımlanan şeyler dogmatik değil midir?

Sapiklarin cikip kizlar 7 yasinda evlendirilebilir, kadinlar dövülebilir gibi yorumlar yaptigi bir dönemde seriati uygulayamazsiniz.

Buradaki sorun; yapılan yanlış yorumlardır.

Şeriat sistemi kendi içinde bu tür - sizin tabirinizle - " sapıklıklara " yer vermez.

İnanıyorum ki islamiyeti doğru bir şekilde anladığımızda ve yaşadığımızda sorunlar en aza inecektir.
Kullanıcı küçük betizi
Naima
Üye
Üye

İletigönderen MedceziR » Pzr May 20, 2007 15:17

İnanıyorum ki islamiyeti doğru bir şekilde anladığımızda ve yaşadığımızda sorunlar en aza inecektir.

Kesinlikle katılıyorum.

Ayrıca istesekte istemesekte bu saatten sonra -bazılarının ödünün kaptuğu gibi- şeriat bu ülkeye gelmez, merak etmeyin.

Naima, bu tarz tartışmalar uzar gider ve iki tarafta karşılıklı hiçbişey elde edemez. En iyisimi biz bilgilerimizi kendimize saklayalım, bende şeriat istiyorum ve şeriatla yönetilen bi ülkede yaşamak isterdim ama bu saatten sonra türkiye'ye şeriat gelmez. Laikliği bende sevmiyorum ama ülke böyle yapacak bişey yok.Unutmayalım ülke laik olabilir ama kişiler laik olmayabilir.
Selametle. . .
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Çetin Taş » Pzr May 20, 2007 15:37

Bana burada şark kurnazlığı yapma.Benim dinim ya da dinsizliğim ne seni,ne de başka hiç kimseyi ilgilendirmez.İnsanlar ne zaman ki işinize gelmeyen bir şey söylediğinde onları dinle korkutmaktan vazgeçemediğiniz için şeriat kötüdür,şeriat yaşanmaması gereken bir sistemdir.
1500 sene önce her türlü ahlaksızlığın,her türlü yozluğun,her türlü sapıklığın yaşandığı Arap yarımadasında yani her türlü düzensizliğin olduğu,devlet düzenini bırak,devlet diye bir şeyin olmadığı ortamda Hz. Muhammed'in kurduğu devlet sistemi o dönem insanları için elbette ki düzensizlikten iyiydi.Ama 1500 sene sonra "Hz. Muhammed yapmıştı,biz neden yapamayalım?"demek cahilliktir.Ne dünya 1500 sene öncesinin dünyası,ne insanlar 1500 sene öncesinin insanları,ne bilim 1500 sene öncesinin bilimi?Hz. Muhammed'e ve İslam dinine en büyük zararı insanları seçim yapmak zorunda bırakarak siz(siz diyorum çünkü senin gibi davranan kişileri de kastediyorum)veriyorsunuz?Yani ya ATATÜRK cumhuriyetini savunacağız,ya da Hz. Muhammed'in şeriatını?!Yalan mı,dürüst olup söylesene demek istediğinin tam da bu olduğunu?

TSK'ya ATATÜRK rejimi koruma ve kollama görevi vermiştir.
Halkın rejimi değiştirme isteği olamaz,olmayacaktır.Zaten bundan sonra yapılması gereken Kemalist bir iktidarın ATATÜRK öldüğünden beri izlenen insanları koyunlaştırma,dinlerini istismar etme politikalarını,KARŞI DEVRİMİ'ni ortadan kaldıracak uygulamalar yapmaktır.İnsanların dinlerini öğrenmelerini sağlamaktır.
İslam Hukuku'nun bölümlerini hukuk bilimi ile uğraşan ve teferruatlı öğrenmek isteyenler öğrenebilirler.Bak burada da bir önceki yazımda belirttiğim husulara benzer bir savunma mekanizması geliştirmişsin.Şeriatın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönetim sistemi olamayacağını savunmak için İslam Hukuku bilmemiz gerektiğini söylemeye getiriyorsun.Demagojiye gerek yok,Şeriat insanların hür bir şekilde yaşamasına engel bir sistemdir.Dogmalara dayanır.İnsanlara pek çok konuda yorum yapmak hakkı tanımaz.İnsanlara her konuya dinin penceresiyle yaklaşmayı,bakmayı emreder.Oysa ki her konuyu dinin açıklamasını,yorumlamasını beklemek saflıktır.Din her şeyi açıklamak için değildir.Din insanların manevi huzuru bulmalarını sağlamak içindir.Devletler öbür dünyaya yatırım yaparak yaşamlarını sürdüremez.Al sana Osmanlı.Avrupalılar matbaalarda İslam ülkelerinden,Çin'den,Hindistan'dan öğrendikleri tıbbi,ilmi bilgileri basıp çoğaltırken,silahlarını geliştirken;bizim Osmanlı'nın anlı şanlı din bilginleri,alimleri 300 küsür sene matbaada kitap basmak günahmıdır,değilmidir'i tartışmış ve sonuç olarak Avrupa'nın 300 küsür sene gerisinde kalınmıştır.Şimdi bugün ortaya çıkıp,"efendim İslam dünyası şeriattan uzaklaştı böyle oldu"diyenler büyük yalancılardır.O dönem ki Şeyhülislamlar İslam'ı şimdi o söylemde bulunanlardan daha mı az biliyorlardı?
İşte Türkiye Cumhuriyeti'ni enkazın üzerinde kurup Avrupa ile aradaki farkı kapatan ATATÜRK,şeriatı değil medeni hukuku rehber edinmiştir.Bu sakın ama sakın unutulmasın.ATATÜRK öldükten sonra karşıtlarının başlattığı ve AKP iktidarı ile de zirve yapan KARŞI DEVRİMCİlerin şeriat yanlısı uygulamaları,icraatları,çabaları bizi tekrar Avrupalıların bilimsel açıdan gerisinde bırakmıştır.
Yapılması gereken tekrar Kemalist sistemin unsurlarını sağlamak,dini hak ettiği yere yani insanla Allah arasına yerleştirmek,ülkenin işsizlik,terör,sanayi,eğitim sorunları ile uğraşarak türban,tarikat,şeriat tartışmalarından kurtulmasını sağlamaktır.
Bizim yararlandığımız İsviçre Hukuku elbette ki temelini kiliseden alır ama biz İsviçre Hukuku'ndan yararlandık,aynısını almadık.ATATÜRK Türk Milleti için en uygun olan sistemi tasarlayıp uyguladı.Bu yüzden de bizim sistemimiz gerçekten de şeriatçıların da söylediği gibi dünya üzerindeki hiçbir ülkede olmayan bir sistemdir.Dinin insanla Allah arasına girmesine engel olan bir sistemdir.(Gördüğün gibi linç falan etmedik seni!Edilmeyeceksin de,garanti veriyorum,arkadaşları biraz tanırım,linç işini pek sevmezler :twisted: ).

Bu sayfalarda her görüşten insanlarla tartışıyoruz,senin sandığın gibi derdimiz köşe tutmak değil.Ama diğer tartışma forumlarını yıllardır takip ediyoruz.Tartışarak doğruların bulunması amaç olmalı,uzlaşma amaç olmalı.Bu tabi benim görüşüm ama site üyesi arkadaşlarımın çoğunun bu düşüncede olduğuna inanıyorum.
Elbette ki karşılıklı saygı-sevgi çerçevesinde herşey konuşulur,konuşulmalı.Ama dönüp dolaşıp konu din-şeriat eksenine oturursa kendi adıma söyleyeyim aynı hoşgörüye sahip olmuyorum.Çünkü bizlerin burada din-şeriat tartışması yapmaktan daha önemli konuları tartışmamız gerektiğini düşünüyorum.Niçin şeriatçı dergi ya da gazetelerde insanların açlığı,terör belası,ülkenin milli değerlerinin elden gitmesi tartışılmaz,yazılmaz,çizilmez?İşte bu siteyi diğerlerinden farklı kılmak için bence bizlerin aksine bizi biz yapan bu konuları tatrtışmamız gerekir.Kimsenin kimseye din hocalığı yapmasına kimsenin ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x