Bana burada şark kurnazlığı yapma.Benim dinim ya da dinsizliğim ne seni,ne de başka hiç kimseyi ilgilendirmez.İnsanlar ne zaman ki işinize gelmeyen bir şey söylediğinde onları dinle korkutmaktan vazgeçemediğiniz için şeriat kötüdür,şeriat yaşanmaması gereken bir sistemdir.
1500 sene önce her türlü ahlaksızlığın,her türlü yozluğun,her türlü sapıklığın yaşandığı Arap yarımadasında yani her türlü düzensizliğin olduğu,devlet düzenini bırak,devlet diye bir şeyin olmadığı ortamda Hz. Muhammed'in kurduğu devlet sistemi o dönem insanları için elbette ki düzensizlikten iyiydi.Ama 1500 sene sonra "Hz. Muhammed yapmıştı,biz neden yapamayalım?"demek cahilliktir.Ne dünya 1500 sene öncesinin dünyası,ne insanlar 1500 sene öncesinin insanları,ne bilim 1500 sene öncesinin bilimi?Hz. Muhammed'e ve İslam dinine en büyük zararı insanları seçim yapmak zorunda bırakarak siz(siz diyorum çünkü senin gibi davranan kişileri de kastediyorum)veriyorsunuz?Yani ya ATATÜRK cumhuriyetini savunacağız,ya da Hz. Muhammed'in şeriatını?!Yalan mı,dürüst olup söylesene demek istediğinin tam da bu olduğunu?
TSK'ya ATATÜRK rejimi koruma ve kollama görevi vermiştir.
Halkın rejimi değiştirme isteği olamaz,olmayacaktır.Zaten bundan sonra yapılması gereken Kemalist bir iktidarın ATATÜRK öldüğünden beri izlenen insanları koyunlaştırma,dinlerini istismar etme politikalarını,KARŞI DEVRİMİ'ni ortadan kaldıracak uygulamalar yapmaktır.İnsanların dinlerini öğrenmelerini sağlamaktır.
İslam Hukuku'nun bölümlerini hukuk bilimi ile uğraşan ve teferruatlı öğrenmek isteyenler öğrenebilirler.Bak burada da bir önceki yazımda belirttiğim husulara benzer bir savunma mekanizması geliştirmişsin.Şeriatın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönetim sistemi olamayacağını savunmak için İslam Hukuku bilmemiz gerektiğini söylemeye getiriyorsun.Demagojiye gerek yok,Şeriat insanların hür bir şekilde yaşamasına engel bir sistemdir.Dogmalara dayanır.İnsanlara pek çok konuda yorum yapmak hakkı tanımaz.İnsanlara her konuya dinin penceresiyle yaklaşmayı,bakmayı emreder.Oysa ki her konuyu dinin açıklamasını,yorumlamasını beklemek saflıktır.Din her şeyi açıklamak için değildir.Din insanların manevi huzuru bulmalarını sağlamak içindir.Devletler öbür dünyaya yatırım yaparak yaşamlarını sürdüremez.Al sana Osmanlı.Avrupalılar matbaalarda İslam ülkelerinden,Çin'den,Hindistan'dan öğrendikleri tıbbi,ilmi bilgileri basıp çoğaltırken,silahlarını geliştirken;bizim Osmanlı'nın anlı şanlı din bilginleri,alimleri 300 küsür sene matbaada kitap basmak günahmıdır,değilmidir'i tartışmış ve sonuç olarak Avrupa'nın 300 küsür sene gerisinde kalınmıştır.Şimdi bugün ortaya çıkıp,"efendim İslam dünyası şeriattan uzaklaştı böyle oldu"diyenler büyük yalancılardır.O dönem ki Şeyhülislamlar İslam'ı şimdi o söylemde bulunanlardan daha mı az biliyorlardı?
İşte Türkiye Cumhuriyeti'ni enkazın üzerinde kurup Avrupa ile aradaki farkı kapatan ATATÜRK,şeriatı değil medeni hukuku rehber edinmiştir.Bu sakın ama sakın unutulmasın.ATATÜRK öldükten sonra karşıtlarının başlattığı ve AKP iktidarı ile de zirve yapan KARŞI DEVRİMCİlerin şeriat yanlısı uygulamaları,icraatları,çabaları bizi tekrar Avrupalıların bilimsel açıdan gerisinde bırakmıştır.
Yapılması gereken tekrar Kemalist sistemin unsurlarını sağlamak,dini hak ettiği yere yani insanla Allah arasına yerleştirmek,ülkenin işsizlik,terör,sanayi,eğitim sorunları ile uğraşarak türban,tarikat,şeriat tartışmalarından kurtulmasını sağlamaktır.
Bizim yararlandığımız İsviçre Hukuku elbette ki temelini kiliseden alır ama biz İsviçre Hukuku'ndan yararlandık,aynısını almadık.ATATÜRK Türk Milleti için en uygun olan sistemi tasarlayıp uyguladı.Bu yüzden de bizim sistemimiz gerçekten de şeriatçıların da söylediği gibi dünya üzerindeki hiçbir ülkede olmayan bir sistemdir.Dinin insanla Allah arasına girmesine engel olan bir sistemdir.(Gördüğün gibi linç falan etmedik seni!Edilmeyeceksin de,garanti veriyorum,arkadaşları biraz tanırım,linç işini pek sevmezler

).
Bu sayfalarda her görüşten insanlarla tartışıyoruz,senin sandığın gibi derdimiz köşe tutmak değil.Ama diğer tartışma forumlarını yıllardır takip ediyoruz.Tartışarak doğruların bulunması amaç olmalı,uzlaşma amaç olmalı.Bu tabi benim görüşüm ama site üyesi arkadaşlarımın çoğunun bu düşüncede olduğuna inanıyorum.
Elbette ki karşılıklı saygı-sevgi çerçevesinde herşey konuşulur,konuşulmalı.Ama dönüp dolaşıp konu din-şeriat eksenine oturursa kendi adıma söyleyeyim aynı hoşgörüye sahip olmuyorum.Çünkü bizlerin burada din-şeriat tartışması yapmaktan daha önemli konuları tartışmamız gerektiğini düşünüyorum.Niçin şeriatçı dergi ya da gazetelerde insanların açlığı,terör belası,ülkenin milli değerlerinin elden gitmesi tartışılmaz,yazılmaz,çizilmez?İşte bu siteyi diğerlerinden farklı kılmak için bence bizlerin aksine bizi biz yapan bu konuları tatrtışmamız gerekir.Kimsenin kimseye din hocalığı yapmasına kimsenin ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.