Teke Tek'te iki Azeri kadın milletvekili

Genel & Güncel Konular

İletigönderen antalyalim » Pzr Nis 19, 2009 11:56

GöktürkMehmet yazdı:Sen sormadin mi "Tek Millet" kavrami ne kadar mantiklidir?" diye? Bu Azerbaycan'lilar Turk Milletinden degildir anlamina gelmiyor mu? Dogrudan Bu anlama geliyor! Once ne yazdigini bir oku.

Bence sende bi oku ne yazmisim.
antalyalim yazdı:...Bu cercevede bakildiginda bahsedilen "Tek Millet" kavrami ne kadar mantiklidir?

Sormak istedigim bana Vize uygulayan devlet (halk degil)nasil olurda benim kardesim olur.Yani diger bir mantikla düsünmek gerekirse; Azerbaycan hükümeti(halki demiyorum) bize Vize uygularken biz Azerbaycana Vize uygulamiyorsak bu bizim Diplomatik konudaki eksikligimizdir.
GöktürkMehmet yazdı:Sen de ben de biliyorsak Azerbaycan'daki yonetimin Azerbaycan Turklerini temsil etmedigini, hilelerle isbasinda kaldiklarini, Rusya yanlisi olduklarini, O HALDE AZERBAYCAN'DAKI KUKLA NITELIGINDEKI KARAR VERICILERIN "KIBRIS" VE "TURKLERE VIZE" KONULARINDA TAKINDIKLARI TAVRIN NEDENINI NASIL ANLAYAMIYORSUN?

Anliyorum sayin kardesim hatta bu konuda seninle ayni fikirdeyim...
GöktürkMehmet yazdı:Gercekten karar vericiler satiliksa, yolsuzsa, yozlasmissa, ve en onemlisi Rusya yanlisi ve Turkiye karsiti ise ve Azerbaycan halkinin cogunlugu da bu kukla yonetime karsiysa ve Turkiye'nin yanindaysa;

BU BILDIKLERIMIZ YARDIMIYLA;
HEM AZERBAYCAN HALKININ TURK MILLETININ BIR PARCASI OLDUGUNU,
HEM DE ORADAKI KARAR VERICILERIN BU KARARLARI NASIL VE NE AMACLA ALDIKLARINI
ANLAYAMAZ MIYIZ?

Ancak eger onlar bize diplomatik yaptirimlar uyguluyorlarsa bizimde onlara en azindan ayni yaptirimlari uygulamamiz gerekir.Su anda biz bu Vize konusunda diplomatik acidan ezik durumdayiz. Yanlis mi düsünüyorum?
Azerbaycan hükümeti kim oluyorda Türkiyeye Vize soruyor, "Türk"üm diyeceksin KKTC yi tanimayacaksin yok öyle türklük. Kusura bakmasin Aliyev.
Tekrar söylüyorum kardesim, benim Azeri kardeslerime bir lafim yok. Ancak unutmamalari gereken birsey var; bütün ipler Aliyev in elinde, Azerbaycanda ne varsa kuruttu, muhalefetin de ondan assagi kalir yani yok(bkz: Banu Avar -Azerbaycan)
Umarim derdimi anlatabilmisimdir.
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen Laçin » Pzr Nis 19, 2009 12:53

Programı ben de izledim... Yanlız biraz fazla agresif tutumları mevcuttu! Tabi bu yaşanan gelişmeler çoğu insanımızı rahatsız etti! Ama azeri kadın vekilin söylediği çok öenmli bir şey vardı. Herşeyin ötesinde en önemli mevzu bu!

Ermeniler, orada Azerbaycanlı türkleri katlederken, "Bunlar azeridir." demedi. Tam aksine, "Bunlar Türktür" dedi ve biz Türkleri öldürüyoruz diye propaganda yaptılar. "Bizim olan toparağımızı Türklerden geri alıyoruz." diyerek propaganda yaptılar diye açıkladı.
Çok doğru bir laftı. Çünkü onlarda Türk. Ermeniler o gözle bakıyorlar. Zaten Ruslar ermenilere boşuna destek çıkmıyor. Azerbaycan ve Türkiye arasında tampon bölge olarak görüyor. Aslında en öenmli sorualardan biri de gerçekten denildiği gibi şu an ki hükümet Türkiye düşmanı mı ? Bence kesinlikle hayır.

Ordaki hükümetin ne kadar demokratik koşular içinde görev yaptığı ne kadar paylaşımcı ekonomiden yana olduğu tartışılır. Ama Karabağ konusunda çok acılar çeken ve karabağın işkalinde bifiil tam rol oynamış Rusya'ya Türkiyeyi satmaz.
Buna ne hükümetin gücü yeter ne de halk bunu ister. Zira böyle oluyor.
Bütün enerji hatları Türkiyeden geçirmek için projeler hazırlandı, hatta Bakü, Tiflis, Ceyhan kuruldu. Türkiyeye hususi ucuz doğalgaz satıldı vs vs.
Bir de bunlar direk sınır olmadan, araya Gürcistan katılarak yapıldı! Ve daha bir çok proje yapım aşamasında. Ruslarda bunu görüyor. Ellerinden gelen bütün çabayı sarf edip yolumuza taş koymaya çalışıyorlar.

Mesela bu ermenistan olayında bu bağlamda değerlendirilebilir. Amerika Ermenileri yakınlaştırıp Türkiye sayesinde Avrupaya entegre etmek istiyor. Böylelikle Rusyadan uzaklaştıracağını düşünüyor. Gürcistan politikası da böyle. Rusya ile tamamen bağları koparsın istiyor. Rusyada elinden geldiği kadar bu denklemde maşa olarak kullandığı ermenistanı kaybetmek istemiyor.
Aslında filler ve çimen hikayesi. Uluslararası diplomatik bir savaşın sonucu bu tartışmalar.

Biz de bu kısır tartışmalara entegre oluyoruz. Kendi çıkarımızdan bakmalıyız. Sınırı açsan ne olacak? Ermenistan rahatlar. Rus - Gürcü savaşı yüzünden artık o bölgeden ticaret yapamaz oldular. Azerbaycan sınırı zaten kapalı ve ticaret yok! Türkiye kapalı. Bir İran sınırı var oda inanılmaz dağlık bir alan. Bir de ekonomik kriz üstüne gelince çok zor durumda kaldılar. Tabi suçsuz bebeklerin aç kalmasından mutlumuyum, asla! Ama şu da varki, ermenistan hem koşulsuz sınırı aç diyecek, hem toprak iddiasından vazgeçmeyecek, (soykırımı es geçtim zaten) ki Ermenistan vazgeçse bile, ermenistanın üç katı olan Dünyaya dağılmış ermeni nüfusu bu iddialardan vazgeçmeyecek. Bir de Karabağ'dan, uluslararası anlaşmalara göre işgalci olduğu karabağdan çekilmeyecek, sonrada biz sınır açacağız. Zor. Saçmalık, mantıksızlık. Barış görüşmeleri yapılabilir. Ama somut bir adım atmadıkça karşı taraf, biz de atmamalıyız. Olay bu kadar basit!

En azından Krabağdan çekilmedikçe açmamalıyız. Yoksa toprak idiaları şu bu vız gelir tırıs gider. Yeterki halkımız haklı davasında yantılıp, genç nesiller ilerde farklı davranışlar sergileyecek düşünce yapısına sevk edilmesin!
Kullanıcı küçük betizi
Laçin
Üye
Üye

İletiler: 80

İletigönderen Ram » Pzr Nis 19, 2009 13:48

Ermenistan Rusya'ya bağımlı bir ülkedir. "Diaspora" adını verdikleri Ermeni kümeleri ise Birleşik Devletler'e bağlıdır.

Enerji hattında değişimlere gitmek, ne Türkiye'nin, ne Azerbaycan'ın, ne Ermenistan'ın, ne Gürçistan'ın, ne Ukrayna'nın elindedir. Rusya-BDT ve Batı Avrupa-ABD arasındaki enerji savaşının bir sonucu olarak değişimler olur ya da olmaz. Rusya'yı içine katmayan her tasarı, başta Batı Avrupa'nın çıkarı içindir. Birleşik Devletler de, Orta Asya girişimlerini kolaylaştırması için, Rusya hârici tasarıları var gücüyle desteklemektedir.

Şu bir gerçek ki, Rusya bu enerji yollarına hâkimdir. Fakat bu hâkimiyeti kırmak için de, bu toprakları sömürürken kurumuş Batı Avrupa'ya bir can damarı vermek ahmaklıktır. Türkiye Türkiye olsaydı da, BDT bünyesinde olan-olmayan Türkler ile ilişikilerini en sağlam hale getirseydi, Rusya bu kadar tekelci olamazdı. Bu ilişkiler sayesinde de Azerbaycan'ın sorunları ve işgâl edilen toprakları konusundaki açmazda ve hatta Kıbrıs meselesi dâhil olmak üzere, Rusya'nın desteğini dahi alabilirdik.

Fakat bunlar hayâldir. Azebaycan'la bile, sağlam zannettiğimiz ilişkilerimiz bir anda zedelendi.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen kaye » Pzr Nis 19, 2009 18:15

antalyalim yazdı:Ancak beni rahatsiz eden birkac konu var; bu konular hakkinda bilgisi olan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum.
-Azerbaycan KKTC yi neden tanimiyor?Oradaki katliami neden yok sayiyor?
-Bir Türk Vatandasi olarak Azerbaycana gidebilmek icin Vize uygulamasina tabi tutuluyoruz fakat onlar bu uygulamaya tabi tutulmadan Türkiyeye girebiliyorlar. Bu cercevede bakildiginda bahsedilen "Tek Millet" kavrami ne kadar mantiklidir?

Antalyalım, bu bayan vekiller Nuriye Ayabey'in "Gündeme Dair" programına da katılmışlardı, ben sadece orada izleme fırsatı buldum ve Kıbrıs konusu da soruldu elbet.
Vize konusunu bilmiyorum, aslına bakarsan çok ta önem vermiyorum çünkü bu halledilmesi zor bir mesele değil, neden değil, ilk soruna cevap verince anlatmış olacağım.
Bu programda Kıbrıs konusuna da değinilmişti demiştim. Bayanlardan bir tanesi aynen şöyle söyledi, "Türkiye istesin, biz KKTC'ni de tanırız". Aslına bakarsan bu cevap tek başına bile yeterli, hem vize konusu içinde geçerli, Türkiye istesin, bakın bakalım vizesiz giriş yapılıyor mu yapılmıyor mu! Türkiye desin ki, sınırı açmayacağız, vizeyi kaldırın, 10 kere kaldırırlar.
Kıbrıs konusunda yine şu cevaplar da verildi:
-Karabağ işgal altında olduğu için kabul edemiyoruz, böyle olmasaydı herşey farklı olurdu..
Şimdi kendimizi onların yerine koyalım; haklı değiller mi! Başlarında ermeni ve emperyalizm belası bekleyip duruyor, çok yakın tarihte soykırıma uğradılar, toprakları işgal altında ve de yalnızlar, tek başlarına herkese karşı koymaya çalışıyorlar, en yakınları olan biz yani Türkiye Cumhuriyeti ne yaptık onlar için, sınırı açacağız demedik şimdiye kadar kesin olarak bu kadar yaygaradan sonra ama açmayacağız dedik mi adamakıllı!!!
Sen bu devletin yerinde olsan ne yapardın? Zaten başın belada, kendi toprağını, insanını koruyamıyorsun ve de ağabey devletin seni sırtından ha vurdu ha vuracak, başına daha fazla bela alır mıydın; bu senin sorununu çözermiydi, bu Kıbrıs sorununu çözer miydi, yoksa senin işlerin daha mı sarpa sarardı, daha mı fazla insanın soykırıma uğrardı, daha mı fazla toprağın işgal edilirdi, daha mı fazla ambargolar koyulurdu, büsbütün yalnız mı kalırdın!!
Yine, aynı programda şu da vurgulanmıştı sanırım: "Evet, KKTC'yi tanıyamadık bu sıkıntılarımızdan, çaresizliğimizden, yalnızlığımızdan ama rum kesimini de devlet olarak kabul etmedik, etmeyeceğiz..." Yani aslında bu şu da demek: "Biz, Türkleri katleden ermenilerin sınırlarını açmakla benzer anlama gelen, rum kesimini devlet olarak kabul etmedik!!"
Umarım cevap olmuştur bu..
Kafamı daha önce çok karıştıran bu Kıbrıs meselesi hakkındaki bu bayan vekillerin söyledikleri, benim için cevap olabildi çünkü..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen antalyalim » Pzr Nis 19, 2009 20:50

Kaye aciklayici bir yorum olmus tesekkürler. Ben bir Kibris sevdalisiyim ve dolayisiyla Kibris konusunda cok hassasim.
Bu Ermeni kapisi muhabbetleri ciktigi günden beri bütün kanallari ve gazeteleri takip ediyorum ancak KKTC ve Vize sorularina hicbir cevap alamadim.Nuriye Ayabey'in "Gündeme Dair" programini kacirmisim, izleyebilseydim daha farkli düsünecegimden eminim (senin yorumlarina dayanarak ).Simdiye kadarki hükümetlerin diplomatik acidan basimiza ne belalar actigi yavas yavas gün yüzüne cikmaktadir.Milletvekili hanimefendilerin "Türkiye istese..." cümlesi herseyi bitiriyor.Bu konuda hic süphem kalmadi artik.
Türkiye "Ermenistan kapilarini acma" gibi bir yanlisi onlara yapmamalidir. Hocali yi bütün Dünya unuttu diye bizimde o kadar insanin kanlari üzerinden ticaret yapmamiz ayiplarin en büyügüdür.
Zaten seninde dedigin gibi daha ortada birsey yok; kabul etmedigimiz gibi inkar da etmiyoruz.
Bakalim görelim diyesim geliyor ama son zamanlarda Ermeni sevdalilari ve yalakalari cogaldi.
Saygilar
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen nazimalemdar » Pzt Nis 20, 2009 22:52

antalyalim yazdı:
Sormak istedigim bana Vize uygulayan devlet (halk degil)nasil olurda benim kardesim olur.Yani diger bir mantikla düsünmek gerekirse; Azerbaycan hükümeti(halki demiyorum) bize Vize uygularken biz Azerbaycana Vize uygulamiyorsak bu bizim Diplomatik konudaki eksikligimizdir.

Ancak eger onlar bize diplomatik yaptirimlar uyguluyorlarsa bizimde onlara en azindan ayni yaptirimlari uygulamamiz gerekir.Su anda biz bu Vize konusunda diplomatik acidan ezik durumdayiz. Yanlis mi düsünüyorum?
Azerbaycan hükümeti kim oluyorda Türkiyeye Vize soruyor, "Türk"üm diyeceksin KKTC yi tanimayacaksin yok öyle türklük. Kusura bakmasin Aliyev.

sevgili kardesim

bu vize uygulamasi isine cok fazla takilma. gerekceleri var ve bu gerekcelerin de sebebleri var. oraya gidip, oranin icerisini karistirmak isteyen bazi insanlarimiz oldu. hatta orada darbe tertipleyen ve ticari casusluk yapan bazi vatandaslarimiz oldu.

ayrica sadece azerbaycan degil, diger Türk Cumhuriyetleri de TC vatandaslarina vize uyguluyor.

Hele hele son 4-5 sene boyunca, orta asya ve kafkaslarda yaptigimiz diplomatik hatalar, ticari yanlislar, o cografyada maalesef bizim yani Türkiye Cumhuriyetinin zararina oldu.

KKTC nin taninmamasi konusunda sadece Azerbaycan degil, diger Türk Cumhuriyetleri de ayni sekilde davrandi. Gerci Azerbaycan direk ucuslario baslatti ama daha sonra Avrupa Parlementosunda bizzat Türkiye Cumhuriyetini yöneten iktidarin o kadar yanlis adimlari oldu ki, KKTC nin taninmamasi ile ilgili olarak baskalarinda suc aramamiz fazla dogru olmaz.

selamlar

Laçin yazdı:Ermeniler, orada Azerbaycanlı türkleri katlederken, "Bunlar azeridir." demedi. Tam aksine, "Bunlar Türktür" dedi ve biz Türkleri öldürüyoruz diye propaganda yaptılar. "Bizim olan toparağımızı Türklerden geri alıyoruz." diyerek propaganda yaptılar diye açıkladı.

Ordaki hükümetin ne kadar demokratik koşular içinde görev yaptığı ne kadar paylaşımcı ekonomiden yana olduğu tartışılır.

Bir de bunlar direk sınır olmadan, araya Gürcistan katılarak yapıldı! Ve daha bir çok proje yapım aşamasında. Ruslarda bunu görüyor. Ellerinden gelen bütün çabayı sarf edip yolumuza taş koymaya çalışıyorlar.

sevgili kardesim

O bölgede ilk defa Ermeni azginligi, Ermeni saldirganligi olmuyor. Tarih boyunca hep olmustur. Gelecekte de olacaktir.

Ermenistanin elinden baska sey gelmez zaten. Ordular cephede iken veya devlet zorluklarla ugrasirken, köyleri basmak, gücsüz ve silahsiz köylüleri katletmek, zaten yapabildikleri tek kahramanliktir!!!

Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaslarinin ortak problemi, baslarindaki disa bagimli, ABD nin emir eri olan iktidarlardir.

Uzun yillardir Ermeni meselesini ve bu konudaki yalan/iftira dolu sözde soykirim iddialarini yakindan takip eden ve bu konularda calisma yapan biriyim. Bu konuda sonuc hedef cözümlemesi yaptigimizda görürüz ki, Azerbaycanla düsman ve Ermenistanla dost olmamizi saglamak isteyen tek güc ABD ve Batili emperyallerdir.

Azerbaycan ve Ermenistanin dost olmasi imkansiz. Azerbaycani Ruslarin yanina itip, Ermenistanla Türkiyenin arasini düzeltmek isteyen ABD, tek tas ile cift kus vurmak istiyor. Hem Azerbaycanin dostlugunu, kardes ülke statüsünü kaybedecek hem de hic bir faydasi olmayacak olan Ermenistan-Türkiye dostlugu kurulacak.

Her iki durumda da kaybeden taraf Türkiye olacaktir.

Azerbaycan toplumu gercek kardeslik duygularina sahiptir. Cesitli vesilelerle yaptigim Azerbaycan ziyaretlerinde ve Avrupadaki Azeri kardeslerimizle yapilan toplantilarda bunu sahsen gördüm.

Her Azeri Türkü, Ermeni düsmani ve Türkiye dostudur. Azerbaycanda "hepimiz ermeniyiz" slogani atilmaz.

Azerbaycanda "Iki devlet bir millet" slogani atilir ve sadece slogan olmakla kalmaz, ruhen de bunu hissederler.

selamlar
Kullanıcı küçük betizi
nazimalemdar
Üye
Üye

İletiler: 22

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x