GöktürkMehmet yazdı:Sen sormadin mi "Tek Millet" kavrami ne kadar mantiklidir?" diye? Bu Azerbaycan'lilar Turk Milletinden degildir anlamina gelmiyor mu? Dogrudan Bu anlama geliyor! Once ne yazdigini bir oku.
Bence sende bi oku ne yazmisim.
antalyalim yazdı:...Bu cercevede bakildiginda bahsedilen "Tek Millet" kavrami ne kadar mantiklidir?
Sormak istedigim bana Vize uygulayan devlet (halk degil)nasil olurda benim kardesim olur.Yani diger bir mantikla düsünmek gerekirse; Azerbaycan hükümeti(halki demiyorum) bize Vize uygularken biz Azerbaycana Vize uygulamiyorsak bu bizim Diplomatik konudaki eksikligimizdir.
GöktürkMehmet yazdı:Sen de ben de biliyorsak Azerbaycan'daki yonetimin Azerbaycan Turklerini temsil etmedigini, hilelerle isbasinda kaldiklarini, Rusya yanlisi olduklarini, O HALDE AZERBAYCAN'DAKI KUKLA NITELIGINDEKI KARAR VERICILERIN "KIBRIS" VE "TURKLERE VIZE" KONULARINDA TAKINDIKLARI TAVRIN NEDENINI NASIL ANLAYAMIYORSUN?
Anliyorum sayin kardesim hatta bu konuda seninle ayni fikirdeyim...
GöktürkMehmet yazdı:Gercekten karar vericiler satiliksa, yolsuzsa, yozlasmissa, ve en onemlisi Rusya yanlisi ve Turkiye karsiti ise ve Azerbaycan halkinin cogunlugu da bu kukla yonetime karsiysa ve Turkiye'nin yanindaysa;
BU BILDIKLERIMIZ YARDIMIYLA;
HEM AZERBAYCAN HALKININ TURK MILLETININ BIR PARCASI OLDUGUNU,
HEM DE ORADAKI KARAR VERICILERIN BU KARARLARI NASIL VE NE AMACLA ALDIKLARINI
ANLAYAMAZ MIYIZ?
Ancak eger onlar bize diplomatik yaptirimlar uyguluyorlarsa bizimde onlara en azindan ayni yaptirimlari uygulamamiz gerekir.Su anda biz bu Vize konusunda diplomatik acidan ezik durumdayiz. Yanlis mi düsünüyorum?
Azerbaycan hükümeti kim oluyorda Türkiyeye Vize soruyor, "Türk"üm diyeceksin KKTC yi tanimayacaksin yok öyle türklük. Kusura bakmasin Aliyev.
Tekrar söylüyorum kardesim, benim Azeri kardeslerime bir lafim yok. Ancak unutmamalari gereken birsey var; bütün ipler Aliyev in elinde, Azerbaycanda ne varsa kuruttu, muhalefetin de ondan assagi kalir yani yok(bkz: Banu Avar -Azerbaycan)
Umarim derdimi anlatabilmisimdir.