Teke Tek'te iki Azeri kadın milletvekili

Genel & Güncel Konular

Teke Tek'te iki Azeri kadın milletvekili

İletigönderen Balasagun » Cum Nis 17, 2009 17:58

ALTAYLI'YI HAYRAN BIRAKTI!

İki Azeri kadın milletvekili Ankara'ya geldi, Fatih Altaylı'nın programına katıldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi’nden kadın parlamenterler heyetinin Ankara'daki temasları sürüyor. Dün akşam sürpriz biçimde Dışişleri Bakanı Babacan'la görüşen heyet, Karabağ konusunda Türkiye'nin desteğini istedi. Altaylı Azeri kadın milletvekilleri karşısında şaşkınlığını ve hayranlığını gizleyemedi.

Fatih Altaylı'nın Habertürk'te hazırlayıp sunduğu "Teke Tek" adlı programa da katılan milletvekilleri, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Türkiye-Ermenistan sınırının açıkalacağına dair verdiği demeçleri değerlendirdi.

Azerbaycan Milli Meclisi Bağımsız Parlamenteri Genire Paşayeva'nın, Altaylı'nın sorduğu sorulara verdiği cevaplar ise hayran bıraktı. Paşayeva, Türkiye-Ermenistan arasında yürütülen müzakerelerin merak edildiğini söyleyerek, "insan umduğuna küsermiş" dedi.

İşte Paşeyeva'nın ilginç açıklamaları;

"1 MİLYON GÖÇMENİMİZ VAR"

Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si Ermeni sınırları içerisinde ve bu bölgede soykırımlar uyguladı. Açıkça söylemek gerekirse, 1 milyon göçmenimiz var. Dünyada böyle bir analog yok. Her sekiz Azerbaycan insanından biri göçmen durumunda. Biliyorsunuz Azerbaycan 20 binin üzerinde şehit vermiştir, bunların aileleri var ve 4 bin insan esir alınmış. Bunları üst üste korsanız Karabağ'ın Azerbaycan'ı ne kadar rahatsız ettiğini görürsünüz.

Bir vücudun yüzde 20'si yoksa, onun hassasiyetleri nasıl olursa bizim insanımızın da hassasiyeti bu kadar büyük.

"TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ ÖNEMLİ"

Kardeş ülke Türkiye'nin önemli bir desteğiydi bu Ermenistan sınırının kapılarının kapatılması. Hem politik hem ekonomik hem de psikolojik olarak büyük desteğiydi. Son zamanlar bir sıra açıklamalar dolaşmaya başladı. Türkiye ile Ermenistan arasında konuşmalar, müzakereler biliyorsunuz görüşmeler başlatıldı. Bu müzakerelerin sürdürüldüğü dönemde bir dizi açıklamalar geldi. Türkiye-Ermenistan sınırının açılabileceğine dair açıklamalar.

"ERMENİLER AÇILACAĞINI SÖYLÜYOR"

Bu açıklamaları yapan ise Ermenistan Cumhurbaşkanı oldu biliyorsunuz. Ekim'in 7'sine kadar Türkiye-Ermenistan sınırı ya açılmış olacak ya da ben gittiğim zaman açılacak diye. Böyle bir açıklamada bulundu ve bunun hemen arkasından Barac Obama, Türkiye'ye geldi bu konuda açıklamaları oldu ve insanları rahatsız etmeye başladı. Neden rahatsız etti; çünkü Türkiye ile Ermenistan müzakerelerin bir tarafı Türkiye ise diğer tarafı Ermenistan'dır. Bunları açıklayan gazeteciler ya da politik uzmanlar değil o ülkenin Cumhurbaşkanı oldu. Cumhurbaşkanının açıklamaları da rahatsızlığı daha üst seviyeye taşıdı.

"MÜZAKERELER DE NELER GÖRÜŞÜLDÜ?"

Burada milletin aklına takılan bu müzakarelerde ne olup bittiğidir. Acaba Karadağ bu meselelerde ön şart olarak mı yer alıyor. Bunu merak ediyor insanlar.

"İNSAN UMDUĞU YERE KÜSER"

Derler ki insan umduğu yerden küser. Yani siz öz kardeşinizden, dostunuz yakınınızdan beklentileriniz doğar. Zaten sizin yanınızda olmayan, aleyhinizde çalışan insanların ne yapacağını bilirsiniz. Ama kardeşiniz, dostunuz ülkeyle ilgili haber olduğu zaman daha çok rahatsız olursunuz. Biz iki devlet tek milletiz. Benim milletimin devletinin bunu yapmaması gerekir. Rahatsızlıklar da bu nedenle.

AZERBAYCAN KIBRISI NEDEN TANIMADI?

Altaylı'nın, Paşayeva'ya Azerbaycan'ın Kıbrıs'ı neden tanımadınız sorusu ise programdaki tansiyonu artırdı. Paşeyeva bu konuda Azerbaycan hükümetlerinin yaptıklarını anlatırken oldukça ilginç açıklamalar yaptı;

Resim
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 3523

İletigönderen orhunefe » Cum Nis 17, 2009 19:59

İNSAN UMDUĞU YERE KÜSER

:shock:

Bu deyişi ilk defa duydum.Basit ama derin. İşte meseleyi özetleyen söz.
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen Çetin Taş » Cum Nis 17, 2009 22:38

orhunefe,aslında bu söz üç aşağı-beş yukarı ''insana dost kazığı ağır gelir'' dir.

Fatih Altaylı geçen haftaki programında saçmalıyordu.Örneğin,''Azeriler bizim kardeşimiz değildir'',''Azeriler Türk değildir'',''Tek millet,iki devlet saçmalıktır'',vs.
Akşam programını izlemedim.Ama bu dengesiz adamın bu sayın konukları çok fazla üzmediğini ümit ediyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen mukanorkan » Cum Nis 17, 2009 23:40

Türk'lüğü bir kenera bırakalım, Azeriler Türk olmasada Müslüman olmasada mağdur bir millet zulme uğramış bir millet olduğu için Türkiye'nin gene Azerbaycan'ın yanında olması gerekir ama nerdeeee...
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen maydonos » Cmt Nis 18, 2009 2:33

Orhunefe arkadas buna benzer sozler bizde cok.Pir Sultan ne demis:
"Bu ellerin tasi hic bana degmez.
Dostun bir tek gulu yareler beni."

"Gonul dostuna kusermis." gibi.Hatta bazen ne deriz "eger sana deger vermesem onemsemem, kayle almam" deriz.
Aslinda anlamiyorum neden dislaniyor simdi Azeriler.Eger Azerilere dost degilsek kimle dostuz. :?:
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen bezgin » Cmt Nis 18, 2009 3:48

Fatih Altayli Türkler adina konusmasin, cünkü Türklerin hakkini savunmuyor. O ve yanindaki sarlatan ciddiye alinacak bir programcilik yapmiyorlar.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen İlteriş » Cmt Nis 18, 2009 9:13

Çetin Taş yazdı:Fatih Altaylı geçen haftaki programında saçmalıyordu.Örneğin,''Azeriler bizim kardeşimiz değildir'',''Azeriler Türk değildir'',''Tek millet,iki devlet saçmalıktır'',vs.
Akşam programını izlemedim.Ama bu dengesiz adamın bu sayın konukları çok fazla üzmediğini ümit ediyorum.

Inanamiyorum! Istanbul sosyetesine girmeye filan calisiyor herhalde! Cunku bu yasa gelmis bir adam, ustelik bir kose yazari bu kadar cahil olamaz!

Bugun, Azeriler "Bize azeri demeyin!" diyorlar, "Biz Azerbaycan Turkuyuz" diyorlar! Bunu da Turkce soyluyorlar! "Azeri" kelimesi, Ruslarin, bu insanlarla Anadolu Turkleri ve Turk dunyasinin arasina psikolojik bir duvar ormek icin ozellikle urettigi uyduruk bir terimdir.

Yani Azerbaycan Turkleri, kendilerine dogrudan Turk de diyebilirler, Azerbaycan Turku de, ancak Azeri kelimesini kendileri benimsemiyorlar. Tanidigim Tum Azerbaycanli dostlarim bunu ifade ediyor.

Anadolu'da, kendisine dogrudan Turk diyen milletimize, "Anadolu-i" demek kadar sacma bir durum aslinda, ama egitim sistemi ile maalesef Ruslar bu "Azeri" kelimesini empoze etmisler. Ama halk arasinda cok tutulmuyor artik.

Bu arada, son donemlerde azerbaycan basinini ve Azerbaycanli kardeslerimin yorumlarini takip ediyorum, bir nabiz yoklamasi yapma sansim oldu. Ilham Aliyev'in kesinlikle Azerbaycan halkini temsil etmedigi ve secimlerin tamamiyle hileli oldugunu ogrendim. Petrol (kendi deyimleriyle "Neft") paralarindan halka zirnik koklatmiyorlarmis, zimmetlerine gecirip Isvicre bankalarina yatiriyorlarmis, Milyarlarca dolardan bahsediliyor. Eskiden, bizim buradan gidip orada darbe girisimine karisanlara kizardim, cunku Azerbaycan halkinin iradesinin Aliyev'leri gosterdigini dusunurdum, mudahele hakkimizin olmadigini savunurdum. Oysa orada soz konusu darbe yapilsaymis esas halk iradesi gerceklesecekmis:-( Maalesef Azerbaycanli Kardeslerimiz de kendi kendilerini yonetemiyorlar.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen antalyalim » Cmt Nis 18, 2009 9:57

Selam Arkadaslar,
Fatih Altayliyi izleyemedim ama dün aksam ART de Cevizoglunu izledim. Cok seviyeli bir izlenceydi.
Fikirlerim ve isteklerim Ermenistan kapisinin acilmamasindan yanadir. Biz Ermenistan kapisini kapatarak Azeri kardeslerimize en azindan "yaninizdayiz" diyerek pisikolojik destek verdik.Eger o kapilari acmak "artik yaninizda degiliz" anlamina geliyorsa, Hocaliyi unutmak anlamina geliyorsa; bu kapilar kesinlikle acilmasin.

Ancak beni rahatsiz eden birkac konu var; bu konular hakkinda bilgisi olan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum.
-Azerbaycan KKTC yi neden tanimiyor?Oradaki katliami neden yok sayiyor?
-Bir Türk Vatandasi olarak Azerbaycana gidebilmek icin Vize uygulamasina tabi tutuluyoruz fakat onlar bu uygulamaya tabi tutulmadan Türkiyeye girebiliyorlar. Bu cercevede bakildiginda bahsedilen "Tek Millet" kavrami ne kadar mantiklidir?
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen İlteriş » Cmt Nis 18, 2009 10:41

antalyalim yazdı:Selam Arkadaslar,
Fatih Altayliyi izleyemedim ama dün aksam ART de Cevizoglunu izledim. Cok seviyeli bir izlenceydi.
Fikirlerim ve isteklerim Ermenistan kapisinin acilmamasindan yanadir. Biz Ermenistan kapisini kapatarak Azeri kardeslerimize en azindan "yaninizdayiz" diyerek pisikolojik destek verdik.Eger o kapilari acmak "artik yaninizda degiliz" anlamina geliyorsa, Hocaliyi unutmak anlamina geliyorsa; bu kapilar kesinlikle acilmasin.

Ancak beni rahatsiz eden birkac konu var; bu konular hakkinda bilgisi olan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum.
-Azerbaycan KKTC yi neden tanimiyor?Oradaki katliami neden yok sayiyor?
-Bir Türk Vatandasi olarak Azerbaycana gidebilmek icin Vize uygulamasina tabi tutuluyoruz fakat onlar bu uygulamaya tabi tutulmadan Türkiyeye girebiliyorlar. Bu cercevede bakildiginda bahsedilen "Tek Millet" kavrami ne kadar mantiklidir?

Bir yukaridaki mesajimi okursaniz bu sorularin cevaplarini bulabilirsiniz.

Aliyev, Azerbaycan Halkinin iradesini temsil etmeyen bir kukladir, Azerbaycan'da ozgur ve hilesiz secimler yapilamamaktadir. Aliyev'in Turkiye'ye iliskin butun iyi ve dogru gorunen icraatlari Azerbaycan ic kamuoyunu tatmin etmek ve uyutmak icindir. Azerbaycan halki, tipki bizim onlara baktigimiz gibi bizleri kardes olarak gormektedir. Sizin yorumunuz cok mantiksiz, bu duzenbaz ve kukla yonetimin icraatlerinden, bu konuya istese de mudahele edemeyen Azerbaycan halkini sorumlu tutuyorsunuz. Bakiniz, Turkiye Basbakani, "Karabag'dan Ermeniler cekilmedikce Turkiye sinirlari acmayacak" seklinde bir aciklama yapti (Biraz da ic kamuoyunun yani bizlerin baskisiyla), buna ragmen Azerbaycan'daki ANTI-TURKIYE ajanlari Azerbaycan'da firsattan istifade firtinalar kopartiyor, Anti-Turk propagandasi yapiyorlar. Aliyev, orantisiz bir tepki vererek, Rusyaya gidip Medvedev ile Nabucco'ya alternatif projeler gorusmeye basladi. Elbette bu isin bas sorumusu AKP hukumetidir, kesinlikle Ermenilere sinir acilmasi gibi bir olasilik tartismaya dahi acilmamaliydi, Aliyev'e ve diger Ruscu kuklalarin ellerine koz vermemeliydi. Ancak sunu bilesin ki, Azerbaycanli kardeslerimiz bu olan biteni son derece bilincli bir sekilde takip ediyorlar ve "Bize Rusya'dan ne hayir gelir" diyorlar hakli olarak. Ayni Milleti 2 ayri millet olarak tarif etmek daha buyuk bir zorlama ve mantiksizlik olur. Umarim aciklayici olmusumdur.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen antalyalim » Cmt Nis 18, 2009 13:36

GöktürkMehmet yazdı:
Bir yukaridaki mesajimi okursaniz bu sorularin cevaplarini bulabilirsiniz.

Aliyev, Azerbaycan Halkinin iradesini temsil etmeyen bir kukladir, Azerbaycan'da ozgur ve hilesiz secimler yapilamamaktadir. Aliyev'in Turkiye'ye iliskin butun iyi ve dogru gorunen icraatlari Azerbaycan ic kamuoyunu tatmin etmek ve uyutmak icindir. Azerbaycan halki, tipki bizim onlara baktigimiz gibi bizleri kardes olarak gormektedir. Sizin yorumunuz cok mantiksiz, bu duzenbaz ve kukla yonetimin icraatlerinden, bu konuya istese de mudahele edemeyen Azerbaycan halkini sorumlu tutuyorsunuz. Bakiniz, Turkiye Basbakani, "Karabag'dan Ermeniler cekilmedikce Turkiye sinirlari acmayacak" seklinde bir aciklama yapti (Biraz da ic kamuoyunun yani bizlerin baskisiyla), buna ragmen Azerbaycan'daki ANTI-TURKIYE ajanlari Azerbaycan'da firsattan istifade firtinalar kopartiyor, Anti-Turk propagandasi yapiyorlar. Aliyev, orantisiz bir tepki vererek, Rusyaya gidip Medvedev ile Nabucco'ya alternatif projeler gorusmeye basladi. Elbette bu isin bas sorumusu AKP hukumetidir, kesinlikle Ermenilere sinir acilmasi gibi bir olasilik tartismaya dahi acilmamaliydi, Aliyev'e ve diger Ruscu kuklalarin ellerine koz vermemeliydi. Ancak sunu bilesin ki, Azerbaycanli kardeslerimiz bu olan biteni son derece bilincli bir sekilde takip ediyorlar ve "Bize Rusya'dan ne hayir gelir" diyorlar hakli olarak. Ayni Milleti 2 ayri millet olarak tarif etmek daha buyuk bir zorlama ve mantiksizlik olur. Umarim aciklayici olmusumdur.

Göktürk Mehmet kardesim kusura bakma ama bu senin dediklerinle benim sorduklarimin arasinda bir bag oldugunu pek sanmiyorum.
Aliyev`in ne hilelerle basa geldigini biliyorum, yeralti kaynaklarini nasil ve nerelere yatirdigini da biliyorum. Ermeni kapisinin acilmasini bende istemiyorum demistim zaten.
Ayrica benim yorumumu okursan ben Azerbaycan halkina herhangi bir sorumluluk yüklemedim. Onlarla aramizda kanbagi vardir. Ayni köklerden geliyoruz ayni dili konusuyoruz. Bu konuda bir süphem veya sorum olmadi.
Kimsenin cevap veremedigi iki konudan bahsettim;
Biri KKTC konusudur. Digeri ise Azerbaycanin bize uyguladigi Vize konusudur. Bunlardan hangisi sizin bahsettiginiz ANTI-TURKIYE ajanlari tarafindan cikartilmistir?
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen İlteriş » Cmt Nis 18, 2009 23:41

Hayretler icerisindeyim Antalyalim!

Sen sormadin mi "Tek Millet" kavrami ne kadar mantiklidir?" diye? Bu Azerbaycan'lilar Turk Milletinden degildir anlamina gelmiyor mu? Dogrudan Bu anlama geliyor! Once ne yazdigini bir oku.

Ardindan da benim yazdigim cevapla senin sorularin arasinda alaka yok demissin!

Ben yukarida "Yirtici kuslarin goc yollari ve goc donemleri" hakkinda yaziyi buraya yapistirmisim yanlislikla! Senin cevabini okuyan da boyle zanneder!

Sen de ben de biliyorsak Azerbaycan'daki yonetimin Azerbaycan Turklerini temsil etmedigini, hilelerle isbasinda kaldiklarini, Rusya yanlisi olduklarini, O HALDE AZERBAYCAN'DAKI KUKLA NITELIGINDEKI KARAR VERICILERIN "KIBRIS" VE "TURKLERE VIZE" KONULARINDA TAKINDIKLARI TAVRIN NEDENINI NASIL ANLAYAMIYORSUN?

Gercekten karar vericiler satiliksa, yolsuzsa, yozlasmissa, ve en onemlisi Rusya yanlisi ve Turkiye karsiti ise ve Azerbaycan halkinin cogunlugu da bu kukla yonetime karsiysa ve Turkiye'nin yanindaysa;

BU BILDIKLERIMIZ YARDIMIYLA;
HEM AZERBAYCAN HALKININ TURK MILLETININ BIR PARCASI OLDUGUNU,
HEM DE ORADAKI KARAR VERICILERIN BU KARARLARI NASIL VE NE AMACLA ALDIKLARINI
ANLAYAMAZ MIYIZ?

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzr Nis 19, 2009 0:07

Resim

Cuma günü Ceviz Kabuğu'na üç defa gönderdiğim, izlediğim kadarıyla da okunmayan iletimi buraya yazayım:
    Merhaba Sayın CEVİZOĞLU,

Pek muhterem İsa Gamber beyefendi, millî sorunlarını çözmek için neden Washington'a Birleşik Devletler Dışişleri Bakanlığı'na, Amerikan Ulusal Güvenlik Konseyi'ne (NSC) ve "National Democracy Institute" adlı Amerikan Demokrat Partisi'nin "pek sivil" kuruluşuna başvurur¿? Bu olağan mıdır ya da -Karbağ konusundaki söylemlerindeki gibi- millî görünmeleri bunları örtmek için midir¿?

Geniş bilgi için: Sivil Örümceğin Ağında - Mustafa YILDIRIM

İyi yayınlar dilerim.
Aliyev hırsız mıdır, baskıcı mıdır, bunları konuşmadan evvel Azerbaycan'daki "sivil" yapılanmayı incelemek gerekir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen maydonos » Pzr Nis 19, 2009 0:34

Ab de yapilan bir toplantida Azeriler toplantiyi terketti nedeni ise Turklerin isbirlikcilerinin imzaladigi bizim aleyhimize olan bir kisim anlasmalardi.Azeriler Turk politikacilarini anlamakta gucluk cekmekteler.Anlasilmayacak bir durum yok.Turk halki kardesiz diyor ama hukumet ne diyor?Turkleri satmis bir basbakan ve muhalefet lideri var.Eger bunu goremiyorlarsa isleri cok vahim.Bugun ki Baykal'in aciklamasindan sonra artik film koptu benim icin.Cetin Tas Baykal gitmeli yada adam gibi adam olmali.Azerilerle ilgilide bir aciklamada bulunmadi.Yaziklar olsun.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen ulusalcı » Pzr Nis 19, 2009 1:16

Degerli arkadaslar,
Azeri kadın milletvekilerinin konuk oldugu Teke Tek'i güncelmeydanda izlemek mümkün olur mu acaba?
saygilarimla
Kullanıcı küçük betizi
ulusalcı
Üye
Üye

İletiler: 93

İletigönderen nazimalemdar » Pzr Nis 19, 2009 2:11

Azerbaycan toplumu, her zaman Türk Milleti kapsami icinde görmüstür kendisini.

Ama, nasil bizdeki hükümetler toplumu temsil etmiyorsa(maalesef), azerbaycanda da iktidar azerbaycan toplumunu temsil etmiyor dersek yanlis olmaz.

Son günlerde yapilanlar elbette ki azerbaycan halkini üzmüstür. fakat beni sevindiren bir durum var. orada da kadinlarimiz konuya el atmistir. 4 kadin milletvekili Türkiyeye geldi ve dirayetli, inancli, cesur bir mücadele vereceklerinin isaretini verdiler. zaten politikaya kadinlarin ilgi göstermesi, dogru dürüst politika yapilacaginin isaretidir ayni zamanda.

Türkiyenin basindaki iktidar bu ülkeye layik degildir. Obama abileri geldi, bir parmak bal sürdü agizlarina. Ve bir cok konuda emir verdi gitti. Simdi iktidar, verilen emirlerini yerine getirmege calisiyor. Ama basaramiyacaktir.

Zaten yillardir Türk Cumhuriyetlerini teker teker kendimize düsman ettik. en son azerbaycani da dümsn haline getirmeye calisiyorlar.

Bu belli bir plan dahilinde yapilmakta olan projedir.

Ama, devletimizin hafizasi elbette kaybolmadi. gecmiste giriti tek bir mermi sikmadan teslim ettik. ayni akibetle karsilasmamak icin Kibrista kahramanca ve akillica mücadele verildi.

Iste bunu hazmedemeyen bati ve basimiza bela ettigi akp iktidari, kibrisi yavas yavas elden cikartiyor.

tabi burada tam bir tezat var. kibrista iki toplum arasinda 74 den beri sinirlar belli ve katliam, olay yasanmiyor. halbuki azerbaycanda daha 13 sene önce katliam yasandi.

fakat bu iktidar, her iki bölgede de taviz vermeyi cözüm sayiyor. iki birbirine benzemeyen sonuca ulasmak icin ayni formülü kullaniyor.

yai, bunun adi nerden bakarsaniz bakin, taviz politikasidir.
Kullanıcı küçük betizi
nazimalemdar
Üye
Üye

İletiler: 22

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x