Hulki Cevizoğlu 3 Mart 2009da kaleme aldığı yazısında şöyle diyordu: Sıkı durun açıklıyorum. Devletin televizyonu, batmakta olan ABnin isteğiyle Ermeni televizyonu kurma kararı aldı!.. TRTden aldığım bilgiye göre, bu kanal yıl sonunda yayına başlayacakmış. Be Xêr Be diyecektim. O, Kürtçe. Hayırlı olsunun Ermenicesini Googleda bulamadım. Nasıl olsa, yıl sonundaki ilk açılış yayınında AKPden öğreniriz!..
Sıra Ermenice yayına geldi
TRT, Kürtçeden sonra Ermenice de yayın yapılacağını açıkladı. Yeniçağ yazarı Hulki Cevizoğlu, 3 Marttaki yazısında TRT YUTİ başlığıyla yayının ipuçlarını vermişti
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Kürtçe yayının ardından yeni açılımlara girdi. TRT tarafından Ermenice yayın yapacak bir radyo ile Farsça TVnin hizmete girmesi planlanıyor. Ermenice ve Kürtçe radyo kanallarının çalışmalarını sürdüren TRT, bu kanalları 2-3 ay içinde açmayı hedefliyor.
İsmi Başbakan açıklayacak
Değişik dillerde televizyon kanalları üzerindeki hazırlıklar da devam ederken, ilk olarak Arapça TV izleyiciyle buluşacak. Orta Doğu ülkelerine seslenecek bu televizyon kanalının 3 ay içinde yayına girmesi düşünülüyor. Farsça televizyon kanalı projesi üzerinde de çalışılırken, bu kanalın hazırlıklarının bu yıl içinde tamamlanması ve gelecek yıl da faaliyetine başlaması TRTnin hedefleri arasında yer alıyor. TRT tarafından, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asyadaki izleyiciye seslenen televizyon kanalının ismi de bugün düzenlenecek galayla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan, bakanlar ve üst düzey yöneticiler ile yabancı konukların da katılacağı galaya, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ev sahipliği yapacak.
Cevizoğlu yazmıştı
TRT YUTİ GELİYOR!..
Dağılmakta olan Avrupa Birliği (AB) istedi, TRT Şeş (TRT Kürt) kuruldu. Önemli bir açılım (!) yapıldı ve değişime direnenlerin (!) yüzüne bir tokat gibi indi. Tokatın sesi, ta Mecliste yankılandı. DTP denen partinin Genel Başkanı Kürt Ahmet Türk , Kürtçe konuşma yaptı. Açılım devam etti!.. Açılımlarımız ve değişimimiz devam ediyor!..Şimdi de, yeni hayırlara vesile olması beklenen bir kanal daha geliyor. TRT Yuti (TRT 7). Ne olduğunu anlamadınız tabii. Sıkı durun açıklıyorum. Devletin televizyonu, batmakta olan ABnin isteğiyle Ermeni televizyonu kurma kararı aldı!.. Kürtçe TVden sonra Ermenice TVmiz olacak. Yukarıdaki adı ben koydum. TRT Kürt ya da TRT Şeş denen Kürtçe kanal, TRTnin 6. kanalı. Ermenice yayın yapacak kanal da bunun ardından 7. kanalda yayın yapar herhalde. Araştırdım, Ermenice yedi yuti demekmiş. Kanalın adı belki de TRT Hinı (TRT 9) olur!.. TRTden aldığım bilgiye göre, bu kanal yıl sonunda yayına başlayacakmış. Be Xêr Be diyecektim. O, Kürtçe. Hayırlı olsun un Ermenicesini Googleda bulamadım. Nasıl olsa, yıl sonundaki ilk açılış yayınında AKPden öğreniriz!..(Yeniçağ - 3 Mart 2009)

→ http://www.guncelmeydan.com/forum/trtde ... t=ermenice
→ http://www.guncelmeydan.com/forum/ermen ... t=ermenice
→ http://www.guncelmeydan.com/forum/yaban ... t=ermenice