Açılımlarımız ve değişimimiz devam ediyor!..
Şimdi de, yeni hayırlara vesile olması beklenen bir kanal daha geliyor.
TRT Yuti (TRT 7).
ERMENİCE TELEVİZYONUMUZ OLUYOR!..
Ne olduğunu anlamadınız tabii. Sıkı durun açıklıyorum.
Devletin televizyonu, batmakta olan ABnin isteğiyle Ermeni televizyonu kurma kararı aldı!..
Kürtçe TVden sonra Ermenice TVmiz olacak.
Yukarıdaki adı ben koydum.
TRT Kürt ya da TRT Şeş denen Kürtçe kanal, TRTnin 6. kanalı. Ermenice yayın yapacak kanal da bunun ardından 7. kanalda yayın yapar herhalde. Araştırdım, Ermenice yedi yuti demekmiş.
Kanalın adı belki de TRT Hinı
(TRT 9) olur!..
TRTden aldığım bilgiye göre, bu kanal yıl sonunda yayına başlayacakmış. Be Xêr Be diyecektim. O, Kürtçe.
Hayırlı olsun un Ermenicesini Googleda bulamadım. Nasıl olsa, yıl sonundaki ilk açılış yayınında AKPden öğreniriz!..
AB İÇİNDE DEMİRPERDE!..
Yukarıdaki dağılmakta olan AB sözünü okuyan Ne pahasına olursa olsun, AB olsun cular, yine küplere binmişlerdir.
Ama, keskin sirke küpünü eritir. Bizimkiler de Türkiyeyi eritmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Gelen haberler, etrafımızdakileri ütelim mantığıyla kurulan ABnin nasıl yeni bir krizin içinde olduğunu gösteriyor.
Yeni ABD Başkanı Hüseyin Barack Obamanın daha kötüsü geliyor dediği dünya ekonomik buhranı, AByi çatlattı. Bu krizde kendisini korumak isteyen AB üyesi Macaristan, Birlikten 80 milyar euro yardım istedi, ama ret yanıtını aldı. Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri için istenen toplam yardım ise 300 milyar euro.
Brükselde toplanan zirvede, AB patronları kurtarılmayı bekleyen eski komünist, yeni AB üyesi ülkelere Herkes başının çaresine baksın! yanıtını verdi..
Büyük umutlarla ABye giren eski Demirperde üyesi (yani komünist) Macaristanın Başbakanı (Ferenc Gyurcsany) ise, çok ilginç bir açıklama yaptı:
Avrupanın yeniden ikiye bölünmesini engelleyelim. Avrupa içinde yeniden Demirperde açılmasın!..
MEZAR TAŞINDAKİ YAZI..
Dünya ekonomik krizi AByi teğet geçmiyor.
Başbakan Erdoğanın Bizi teğet geçti demesine karşın, dün yapılan açıklama durumun ne denli tehlikeli olduğunu gösteriyor.
Dün dolar TL karşısında değer kazanıp, 1,73ü görürken, ihracat rakamları açıklandı. Ocak ayında yüzde 27 azalan ihracatımız, şubat ayında da yüzde 36 azalmış ve 7 milyar doların altına düşmüş.
Döviz yükseliyor, ihracat rekor düzeyde azalıyor, Türkiyeye para girmiyor, işsizlik tam anlamıyla çığ gibi büyüyor, AByi kuranlar kendisini kurtarmaya çalışıyor ve üyelerine hayırları yok. Ve böyle bir yapı içinde Türkiye yerel seçime gidiyor.
Ekonomiyi bu kadar kötü yöneten AKPnin ise yüzde 50 oy alacağı propagandası yapılıyor.
Böyle bir şeyin akılla, bilimle bağlantısı var mıdır?..
Dünya ve bizimkilerin büyük umut bağladıkları AB, ekonomik krize çözüm üretemiyor ve korumacılık ile içine kapanıyor.
Hani, AB dışa açılma projesiydi?
Hani ABye karşı olanlar Türkiyeyi içe kapatıyorlardı?
Ne yazdırmış Temel mezar taşına?
Ölüyorum, ölüyorum dedim. İnanmadınız.
Şimdi inandınız mı?
Hulki Cevizoğlu