Ben askerye para alamadi (maaslarini) da o yuzden darbe mi yapti diyorum. Sen boyle anliyor ya da anlamak istiyorsun. Asker bu mevcut sistemi devam ettirmek icin darbe yapiyor. Seninle bu konularda farkli dusunuyoruz Ram. Vesaire, vesaire, vesaire ................
Inanmiyorum bu isin altinda para da yoksa ne var? Basbakanin tek gucu butceden ayirdigi pay ve devletten aldiklari her ayki maaslari. Ben diyorum ki rte bunu baski araci olarak kullaniyor. Ben boyle dusunuyorum.Eger ordu kurumlarini olusturup ekonomik olarak bagimli olmasa bu hukumet cit cikaramaz.
6) Elbette öyle bir şey demiyorsun, der misin hiç¿? Yalnızca şunları yazmışsın, ben de yanıt vermişim:
Benim icin ordu hadim edilmistir. Bitmistir.
.......
Bitmistir bitmis. Iste tekrarliyorum. Neden biliyor musun? Maaslarini bu hirsiz yolsuz (gayri resmi) hukumetten aliyorlar.
1) Askerin bütün bunlara müdahale etmemesinin sebebi "
aldıkları maaşın kesilmesi" olamaz değil mi¿? Öyleyse bu gibi yorumlara ne gerek var maydonos¿?
Ram; sonuc degismiyor, kursellesen dunya (kuresellesen somuru) temelinde hep para ve iktidar kavgasi yok mu? Sonuc biraz materyalist olacak ama "para" uzgun olarak yaziyorum bunu tabiki ama gercek. Peki bizim devletimiz bu olayin neresin de? Vesaire, vesaire ..........
2) Bir yukarıdaki soruya bir yanıt değildir. Askerin, "
aldığı maaş elinden gitmesin diye" meselelere müdahale etmediğini yazmışsın, bu mantıksız bir iddiadır. Hangi müdahalede ya da yönetime el koymada askerin maaşı kesilebilir ki¿? "
Hadi biz yönetime müdahale ettik / hadi biz darbe yaptık, lütfen maaşlarımızı bize verin" mi diyorlar¿?
Ram, ben boyle dusunuyorum parayi nereden aliyorlarsa onlarin sesi olarak gorev yapiyorlar. Vesaire, vesaire .............
3) Parayı nereden alıyorlar¿? Sen öyle düşünmüyorsun diye, asker paraya tapar mı olacak¿? Öyle olsa yönetime zorla el koyup, memleketin tüm zenginliklerini en iyi şekilde sömürmeleri gerekmez mi¿? Ama senin muhteşem düşüncene göre, ordu, maaşı kesilmesin diye sessiz kalıyor, meselelere müdahele etmiyor. Zincirleme çelişki...
Birileri için bir şey iddia ediyorsan, hiç değilse akla uygun olsun.
Ram; bu konuda boyle dusunuyorum. Hic celistigimi sanmiyorum. Asker paraya tapmiyor ama tapanlarida gormedik diyemezsin. Ad vermiyorum yakin tarihteki zirhli araba.
Aslin da tabiki para soz konusu olmamali ama maalesf son yillarda yapilan degisiklikleri iyi takip etmenizi rica ediyorum.
4) Sen o konuda öyle düşün de, bu düşünceni destekleyecek hiçbir kanıt sunamadığını da bil.
Devletin, eski Genelkurmay başkanına, eşkıya örgütü tarafından tehdit edilen ve kendisine birkaç suikast girişimi olduğu bilinen birine, zırhlı araç tahsis etmesinden doğal bir şey olamaz.
İllâ askeri yereceksen, neden NATO kafa olduklarını sorgulayabilirsin ya da OYAK bankasının düştüğü durumu hatırlatabilirsin.
Ram, askeriye ne zaman darbe yapiyor? Halki ve ulkeyi korumak icin mi? Yoksa hukumetler ekonomik olarak cuvalladigi zaman mi? Vesaire, vesaire .............
5) İktisadî bunalımlarda, hükûmeti halk düşürür, asker değil. 1960, 1971, 1980 asker parasını alamadığı için ya da memlekette çok büyük iktisadî bunalım yaşandığı için yapılmadı. Aksini iddia ediyorsan, gerekçelerini sunmalısın.