TSK sahte belgenin peşinde

Genel & Güncel Konular

Re: TSK sahte belgenin peşinde

İletigönderen maydonos » Pzr Eyl 06, 2009 0:21

Ram, ben boyle dusunuyorum parayi nereden aliyorlarsa onlarin sesi olarak gorev yapiyorlar.

Bu belgenin turbandan farki yok, oyalamak gun doldurmak.

Bu arada ordu gelsin darbe yapsin diyen birisi degilim. Anayasa cercevesindeki gorevini yapsin.

Diger konulara gelince, kisaltmak icin bir tablo yapalim;

Su anda mucadele kime karsi veriliyor, 1 adet kalpazan, 1 adet sahtekar, hirsiz, 1 adet cakma imam ve 1 adet bebek katili, ve % 40 halk bunlara oy vermis. Ellerindeki araclar, polis gucu, kendi kurduklari ozel yapilanmalar ve o cok guvendiginiz hukuk, ve medya.Ayrica sivil toplum kuruluslarinin basina hep kendi adamlarini getirdiler hemen hemen oralarda ele gecirilmis durumda.

Peki Milli Hukumet kim ve neredeler? %53 halk. En ufak bir ses cikarma sonucunda dagitilan kucuk orgutlenmeler.

Eger bu halk diyorsaniz, ben hic umitli degilim 22 temmuz ve dun aksamki cevizkabugu programindan sonra.

Nerede bu Milli Hukumet? Kim bu mucadeleyi veriyor bana gosterin arkadaslar?

Yok ki, eger secimleri bekleyelim hukuk islesin diyorsaniz bekleyelim gorelim.(!) Tilki tilkiligini kanitlayana kadar post elden gitmemisse tabi.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Ram » Pzr Eyl 06, 2009 0:44

Ram, ben boyle dusunuyorum parayi nereden aliyorlarsa onlarin sesi olarak gorev yapiyorlar.

Parayı nereden alıyorlar¿? Sen öyle düşünmüyorsun diye, asker paraya tapar mı olacak¿? Öyle olsa yönetime zorla el koyup, memleketin tüm zenginliklerini en iyi şekilde sömürmeleri gerekmez mi¿? Ama senin muhteşem düşüncene göre, ordu, maaşı kesilmesin diye sessiz kalıyor, meselelere müdahele etmiyor. Zincirleme çelişki...

Birileri için bir şey iddia ediyorsan, hiç değilse akla uygun olsun.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen maydonos » Pzr Eyl 06, 2009 1:05

Ram; bu konuda boyle dusunuyorum. Hic celistigimi sanmiyorum. Asker paraya tapmiyor ama tapanlarida gormedik diyemezsin. Ad vermiyorum yakin tarihteki zirhli araba.

Aslin da tabiki para soz konusu olmamali ama maalesf son yillarda yapilan degisiklikleri iyi takip etmenizi rica ediyorum.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzr Eyl 06, 2009 2:01

maydonos yazdı:Ram; bu konuda boyle dusunuyorum. Hic celistigimi sanmiyorum. Asker paraya tapmiyor ama tapanlarida gormedik diyemezsin. Ad vermiyorum yakin tarihteki zirhli araba.

Aslin da tabiki para soz konusu olmamali ama maalesf son yillarda yapilan degisiklikleri iyi takip etmenizi rica ediyorum.

Sen o konuda öyle düşün de, bu düşünceni destekleyecek hiçbir kanıt sunamadığını da bil.

Devletin, eski Genelkurmay başkanına, eşkıya örgütü tarafından tehdit edilen ve kendisine birkaç suikast girişimi olduğu bilinen birine, zırhlı araç tahsis etmesinden doğal bir şey olamaz.

İllâ askeri yereceksen, neden NATO kafa olduklarını sorgulayabilirsin ya da OYAK bankasının düştüğü durumu hatırlatabilirsin.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen maydonos » Pzr Eyl 06, 2009 2:36

Ram, askeriye ne zaman darbe yapiyor? Halki ve ulkeyi korumak icin mi? Yoksa hukumetler ekonomik olarak cuvalladigi zaman mi? Her darbeden sonra ise daha gerici ve fasist yonetimler gelmedi mi? Su an sadece bir tarikat askerye icine sizamadi diye kendi adamlarini yerlestirme mucadelesi verilmektedir. Bu mucadelelerini ise her turlu gayri resmi ve resmi yollari kullanacaklar. Ben bu belgenin hesabi sorulmasin demedim. Ama herkes su an toprak talebinde bulunuyorken bu konuyu gundeme tasimalari sik olmadi,ve akepenin kuyusuna su tasimak oldu. Gundem aninda degisti millet unuttu Ermenilerle imzalanan yeni anlasmayi, Kibrisi,.

Bu arada zirhli arac sayisi 1 degil 12 diger generallere de alacaklardi. Alinmasin mi? Alinmali. Ama bu hukumetin reklami yapilmamali degil mi? Ordu bunu kendi icinde halletmeli.Hukumetin malzemesi olmamaliydi.

Sonucta soylemek istedigim su kesinlikle ordu karsiti ve hakaret etmek amaci ile yazmadim ama her taraftan kusatilmis bir ulkede maalesef hukumet zayif gozukuyorsa orduda zayif gozukur ve iktidarsiz gozukur. Baskalarinin seyiyle gerdege girmekte olan bir iktidarla ne yapilabilir.? Ordu devletin bir organi olduguna gore bu dogaldir. Hukumetler belirler butceden ayrilacak payi. Oyak satildi evet, bu konuda haklisin. Ama satilmadik ne kaldiki?
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzr Eyl 06, 2009 5:17

maydonos yazdı:Ram, askeriye ne zaman darbe yapiyor? Halki ve ulkeyi korumak icin mi? Yoksa hukumetler ekonomik olarak cuvalladigi zaman mi?

İktisadî bunalımlarda, hükûmeti halk düşürür, asker değil. 1960, 1971, 1980 asker parasını alamadığı için ya da memlekette çok büyük iktisadî bunalım yaşandığı için yapılmadı. Aksini iddia ediyorsan, gerekçelerini sunmalısın. [/quote]

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen maydonos » Pzr Eyl 06, 2009 16:35

Ben askerye para alamadi (maaslarini) da o yuzden darbe mi yapti diyorum. Sen boyle anliyor ya da anlamak istiyorsun. Asker bu mevcut sistemi devam ettirmek icin darbe yapiyor. Seninle bu konularda farkli dusunuyoruz Ram.

Ben sana sunu soyleyebirim bu sahte evrak konusunda tepki gosterme nedenim su bu arastirmayi rte yaptirip suclulaida askeryeye teslim etmeliydi; bunu rte yapmiyorsa muhalefet nerede neden pesine dusmediler. Soze gelince mangalda kul birakmiyorlar.

Diger bir soru neden askeriye sehit olan askerler icin tek tek failinin bulunmasi icin dava acmiyor. Hesap neden sorulmuyor. Neden pasif kaliniyor. Neden bebek katilinin sozculugunu yapan dtp kapatilmadi. (Neden ozel kuvvetler kullanilmiyor da egitimli ve onlar gibi savasma yetenegine sahip askerler )bu bulcu yikici orgute karsi piyadeler kullaniliyor. Neden ozel birimler ollusturulmadi. daha once yapildigi gibi. Kisaca bir suru neden var?Iste bu noktadan hareket ederek evet herseyin temeline parayi koymus bu hukumetle askeriye gerdege girip oyuncagi olmamali.

Daha bugun cis isleri bakani aciklamasini okudum sehit ailelerine devleti hissettirin bu ne demek? Evet herseyin temeline parayi koymus bu hukumetle askeriye gerdege girip oyuncagi olmamali. Ab yarin askerler bizde tuvalete girmiyor dese bunu da mi uygulayacaklar. Bu ne sacmalik. Bir baska ulkenin izni olmadan sen bu bolucu orgutu yok edemiyorsan bu ne demek oluyor. Basbakanin izni olmadan millet yarin tuvalete gidemeyecek buna dur diyecek birileri yok mu?

Zaten benim bu konuda cok farkli dusunuyorum. Turkiye nin yapilanmasinda askeriyenin yapisi farkli olmali idi. Askeriye ozerk ve dusunce yapisi olarakta Kemalist yada baska bir deyimle Ataturkcu ideoloji olmali asla odun vermemeli idi. Bence askeriye oturup hukumetle hicbir konuda tartismaya girmemeli idi. Maddi olarak gelen hukumetlere bagli olmamaliydi. Simdi ornegin asker kendi bunyesindeki curuk elmalari atmak istese dahi atamayor kiytirik basbakanin imzasini bekliyor. Devlet butcesi gorusmelerinde de hep bu sorun yasaniyor. Bu konulari demogoji araci yapiyorlar. Ozellikle savunma bakaniligi isin icinde de ihaleler oldugu icin sanirim(!).

Hicbir donemde orduya bu kadar baski yapilmamisti eger ilk gun generalleri vermeyip tavrini saglam koysalardi bu sahte evraga kadar gelmezdi inan bana. Basin nasil bu kadar yazabiliyor ordu hakkinda ileri geri hic dusundum mu? Neden bu zafiyet sen bana baska nedenler soyle o zaman. Ama eger ortalikta soylenen sozlerse hic soyleme. Yok ordu suna buna karismamli gibi. Inanmiyorum bu isin altinda para da yoksa ne var? Basbakanin tek gucu butceden ayirdigi pay ve devletten aldiklari her ayki maaslari. Ben diyorum ki rte bunu baski araci olarak kullaniyor. Ben boyle dusunuyorum.Eger ordu kurumlarini olusturup ekonomik olarak bagimli olmasa bu hukumet cit cikaramaz.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzr Eyl 06, 2009 19:49

Ben askerye para alamadi (maaslarini) da o yuzden darbe mi yapti diyorum. Sen boyle anliyor ya da anlamak istiyorsun. Asker bu mevcut sistemi devam ettirmek icin darbe yapiyor. Seninle bu konularda farkli dusunuyoruz Ram. Vesaire, vesaire, vesaire ................

Inanmiyorum bu isin altinda para da yoksa ne var? Basbakanin tek gucu butceden ayirdigi pay ve devletten aldiklari her ayki maaslari. Ben diyorum ki rte bunu baski araci olarak kullaniyor. Ben boyle dusunuyorum.Eger ordu kurumlarini olusturup ekonomik olarak bagimli olmasa bu hukumet cit cikaramaz.

6) Elbette öyle bir şey demiyorsun, der misin hiç¿? Yalnızca şunları yazmışsın, ben de yanıt vermişim:

Benim icin ordu hadim edilmistir. Bitmistir.

.......

Bitmistir bitmis. Iste tekrarliyorum. Neden biliyor musun? Maaslarini bu hirsiz yolsuz (gayri resmi) hukumetten aliyorlar.

1) Askerin bütün bunlara müdahale etmemesinin sebebi "aldıkları maaşın kesilmesi" olamaz değil mi¿? Öyleyse bu gibi yorumlara ne gerek var maydonos¿?

Ram; sonuc degismiyor, kursellesen dunya (kuresellesen somuru) temelinde hep para ve iktidar kavgasi yok mu? Sonuc biraz materyalist olacak ama "para" uzgun olarak yaziyorum bunu tabiki ama gercek. Peki bizim devletimiz bu olayin neresin de? Vesaire, vesaire ..........

2) Bir yukarıdaki soruya bir yanıt değildir. Askerin, "aldığı maaş elinden gitmesin diye" meselelere müdahale etmediğini yazmışsın, bu mantıksız bir iddiadır. Hangi müdahalede ya da yönetime el koymada askerin maaşı kesilebilir ki¿? "Hadi biz yönetime müdahale ettik / hadi biz darbe yaptık, lütfen maaşlarımızı bize verin" mi diyorlar¿?

Ram, ben boyle dusunuyorum parayi nereden aliyorlarsa onlarin sesi olarak gorev yapiyorlar. Vesaire, vesaire .............

3) Parayı nereden alıyorlar¿? Sen öyle düşünmüyorsun diye, asker paraya tapar mı olacak¿? Öyle olsa yönetime zorla el koyup, memleketin tüm zenginliklerini en iyi şekilde sömürmeleri gerekmez mi¿? Ama senin muhteşem düşüncene göre, ordu, maaşı kesilmesin diye sessiz kalıyor, meselelere müdahele etmiyor. Zincirleme çelişki...

Birileri için bir şey iddia ediyorsan, hiç değilse akla uygun olsun.

Ram; bu konuda boyle dusunuyorum. Hic celistigimi sanmiyorum. Asker paraya tapmiyor ama tapanlarida gormedik diyemezsin. Ad vermiyorum yakin tarihteki zirhli araba.

4) Sen o konuda öyle düşün de, bu düşünceni destekleyecek hiçbir kanıt sunamadığını da bil.

Devletin, eski Genelkurmay başkanına, eşkıya örgütü tarafından tehdit edilen ve kendisine birkaç suikast girişimi olduğu bilinen birine, zırhlı araç tahsis etmesinden doğal bir şey olamaz.

İllâ askeri yereceksen, neden NATO kafa olduklarını sorgulayabilirsin ya da OYAK bankasının düştüğü durumu hatırlatabilirsin.

Ram, askeriye ne zaman darbe yapiyor? Halki ve ulkeyi korumak icin mi? Yoksa hukumetler ekonomik olarak cuvalladigi zaman mi? Vesaire, vesaire .............

5) İktisadî bunalımlarda, hükûmeti halk düşürür, asker değil. 1960, 1971, 1980 asker parasını alamadığı için ya da memlekette çok büyük iktisadî bunalım yaşandığı için yapılmadı. Aksini iddia ediyorsan, gerekçelerini sunmalısın.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen İlteriş » Pzr Eyl 06, 2009 20:39

Maydonos, sen iyi misin?

Once "Bu belgenin pesinden kosulmasi gereksiz" diyorsun,

Sonra "Ben bu belgenin pesi birakilsin demiyorum" diyorsun!

Once "Asker, maasi kesilmesin diye konusmuyor" diyorsun,

Sonra "Elbette ki ben, 'asker maasi kesilmesin diye susuyor' demiyorum" diyorsun!

Sen ne diyorsun Maydonos, ifadelerin, ipe gelsin sapa gelsin, o ipe de un serilmesin lutfen!

Bence sen karmasik duygular icindesin maydonos.

Mucadele etmeliyiz yurtseverler olarak, sen mucadele edilmesi gereken alanlarin bazilarina odaklanalim filan diyorsun. Oysa biz Mustafa Kemal'in Askerleriyiz! Her here yetisiriz! Her konuda mucadelemizi verebiliriz. bu konuda kendimize guveniyoruz. Sen de guven, kendine guvenmiyorsan, sus Maydonos. Cunku Yurtsever insanlarin en az ihtiyaci olan sey, MUCADELE AZMI OLMAYAN DAVA ARKADASLARIDIR.

Ey Maydonos
Ey dipdiri meyyit !!! İki el bir baş içindir,
Davransana... Eller de de senin, baş da senindir !!!
His yok, hareket yok, acı yok... Leş mi kesildin ?
Hayret veriyorsun bana, sen böyle değildin...
Kurtulmaya azmin niye bilmem ki süreksiz ?
Kendin mi senin, yoksa ümidin mi yüreksiz ? !!!

Mehmet Akif Ersoy

Yok, o konuda mucadele verelim, yok su konuda vermeyelim. Kimse de vermesin vs. gibi seylerle gelme Maydonos! Olduk mu? Dipdiriyiz! HALKIZ BIZ! YENIDEN DOGARIZ OLUMLERDE!
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen maydonos » Pzt Eyl 07, 2009 4:33

Siz beni bende sizi anlamak istemiyorsunuz. Aslinda bu sinirlar meselesinde bu denli kayitsiz kalinmasina ve sesiz olunmasina kizdim. Celiskiye dusme nedenim bu. Kendime nedenler aradim. Hukumetle kanki gibi davranmasina boyle tepki verdim. Hukumetle ortak ne ideolojisi var ordunun bana bunu birisi soylesin? Aslinda neden ararken tek neden kaldi tek oda para.

Sahte belgenin hesap sorulma zamanida ilginc? Bakin elimde degil sormadan edemiyorum. Neden sozde ermeni aciliminin yapildigi gun?

kuskum her gecen gun artiyor. Bu hukumet bu organlar bizi nereye goturuyor diye. Ram bazen benim boyle sira disi dusuncelerim ve beyin firtinasi yaptigim ve herseyi sorguladigim zamanlar olur.

Ordu konusunda su gun itibari ile eger tavir koymazlarsa sinirlarla ilgili bu dusuncem degismeyecek ve Ram sacma dahi gelse salak dahi dengesiz tutarsiz istedigin hakareti yap kizmayacagim.

GokturkMehmet beni biraz anlamissin aslinda, evet bu milletin psikolojisini yansittim biraz. Ben bu sekilde isem bu millet ne yapsin evet chp ve mhp akillari varsa birlessin, bir an once halki toparlasin. yoksa bu acilimlarla bu halk iyice sacilacak.

Ram ve Gokturkmehmet arkadas, hepinize saygim var ama biz saf bu denli duygulari ari olan insanlarla oynandigi dusuncesine kapiliyorum. Cunku bir avuc misket dusunun ve cesitli buyuklukteki cukurlar olsun hic bir misketin dogru cukura yerlesmedigini dusunun, tum bu yasadiklarimiz boyle. Bana tiyatro oynuyorlar danisikli dovus icindeler gibi geliyor. Aldatilmislik duygusu yasiyorum. Filler tepiniyor biz ise altta eziliyoruz. Bir sehitimizin dahi hesabi sorulmadi. Yazik cok yazik. Hangi ulkede gorulmus bir ordu bu kadar hakaret yesin ve tik olmasin? bu millet basbakan secmeyi ogrenmeli, ogretilmeli yada. Imam gaz cikarirsa cemmat pislermis. Durum bu bence.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzt Eyl 07, 2009 4:59

Şimdi de hakaretçi mi olduk¿? Lâ havle...

Orduyla ilgili bir sorun, sorunun, şüphen ya da düşüncen varsa bunu belirtir, kanıtını ya da destekleyici tespitlerini koyarsın, bu kadar basit.

Bugün orduyu yönetenlerden kimileri NATO kafalıysa, NATO'nun sahipleri de ampûle ilişilmesini istemiyorlarsa, NATO sahipleri ile anlaşılmışsa asker hiçbir şey yapmaz herhalde, öyle değil mi¿? İlle de çok düşünmeye, benzersiz komplo teorisi üretmeye gerek yok.

Fakat orduya saldırılıyorsa da, ordu bizim ordumuzdur, hükûmete benzemez, gelip-geçici değildir savunmasını da biliriz.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x