Hadi özgürlük dendi, demokrasi dendi, anladık.
Din deniyor bir de; Savunan arkadaşlardan biri, Allahaşkına bana bir gösteriversin Kuran'da nerede var bu saçı kapatma..
Yok, "E sünnete bak" diyorlar, "Hz. Peygamber döneminde kadınların saçları kapalıydı, Peygamber buna izin verdiğine, onayladığına göre olması gerekli" diyorlar. Ama o dönemde erkeklerinde başlarında kefiye (arap erkeklerinin kullandığı, uçları püsküllü başörtüsü) var. Nedense bunu hiç görmek istemiyorlar. Hatta bakın, arap erkeklerinin kafaları bugünde örtülü kefiyeyle kah kültürden, kah iklimden.. O zaman memleketimizdeki erkeklere de türban takalım demi, sünnettendir!!
Ya aslında düz mantığı hiç sevmiyorum ama bazı şeyleri anlatmada çok işe yarıyor:
Türk-Kan'ın profil resminde olduğu gibi türban sıkıntısı olan kadınlar kafalarını kazıtırsa, gösterecek saçları olmayacağı için türban takmak zorunda kalmayacaklardır

Kusura bakmayın böyle abes bir çözüm önerdiğim için, ama bu tartışmayı ben başlatmadım, şaçın saklanması gerekliliğini dinmiş gibi de ben göstermedim, hele hele kültürü yozlaşmış, ekonomisi batmış, emperyalizmin oyuncağı olmuş, dini öğretilmemiş, ahlaksızlık-duyarsızlık-hırsızlık almış Baş'ını gitmiş (bu Baş'ta türbanla kapatılmış) bir memlekette "En büyük sorun budur" deyip, cibilliyeti, fikri, zikri ne olduğu aşikar fakat herşeye rağmen! türbancı adamları üstümüze musallat edenlere hakkımı helal etmiyorum..
İsterseniz kabul etmeyin..