Yusuf Batum yazdı:Valla ben kadinin ister sikma basli, ister burma basli, ister ninem gibi, ister kel, ister Rapunzel gibi olsun
alay konusu edilmesine gulemem. Yani modern bir erkek iseniz, kadinin hicbir haline gulmemeniz gerekir. Modern kadina gulemediginiz -cunku modern olmadiginiz cikacak- icin, sikmabaslarla yetiniyorsunuz.
Yani sonucta ne olursa olsun, kadin kucuk gorulmus oluyor. Ben buna gulmem. Imtina ederim.
Yusuf Batum, nasıl bir algılama şeklin var bilmiyorum. Kadınlarla alay ettiğimi ileri sürmen, aklıma sana karşı kullanabileceğim güzide deyimleri getiriyor. Lâkin şimdilik bunları kullanmamayı yeğliyorum ki, üslûbum bozulmasın... Eğer biriyle dalga geçeceksem, kadın-erkek veyahut çağdaş-çağdışı diye ayrım yapmam. Kadın yahut erkek, herhangi birini küçük görmem. Fakat herhangi biri kendini küçük düşürüyorsa, bunu yaparken de dini küçük düşürüyorsa bu benim sorunum değil. Alay da ederim, lâf da sokarım. Herhalde, sokakta, sağda-solda bir sıkmaşlı gördüğümüzde, "aa sıkmabaşa bakın!" diyerek filmlerdeki kötü adam kahkahalarını atmıyoruz. Umarım bir daha yazdıklarımı tahlil edip eleştirmeye çalışırken, doğru anlamaya gayret gösterirsin.
Yusuf Batum yazdı:Dini zorunluluk meselesine gelince ben bu konuda noturum. Kismen ayni dusunuyoruz.
Ama madem basortunun Kur'an'da gecmedigini aciklamak icin kiyasiya bir savas veriyorsunuz, o zaman kadinin ve erkegin Kur'an'da ogutlendigi gibi ortunmesi icin de kiyasiya savas vermeniz gerekir. Birine fazlaca karismak, digerini kenarda birakmak,olmaz. Eger mudahale edecekseniz, her zaman mudahil olunuz.
Ancak o zaman samimi bulurum.
Neden "0"sın, neden yansızsın¿? Birini bu konuda ciddiye alıp tartışmak, yahut o kişiyi bilinçlendirmeye çabalamak ne diye savaş olsun¿? Sen savaş görmemişsin. Ben Kur'an için savaşmıyorum, herkesin Müslüman olması için bir savaşım yoktur. Ben, Allah'ın emri olmayan hurafelerin din diye yutturulmasına karşı duruyor ve yutturulan insanların (başta) devlet ve millet aleyhinde kullanılmasına itiraz ediyorum o kadar. Bunun dışında Allah akıl-fikir vermiş, insanların bunu kullanmasını istiyorum. Üstteki alıntına verdiğim cevapta olduğu gibi, ayrım yapmıyorum. Bir şeye karşı durmak, onun zıttını savunmak anlamına gelmez.
Yusuf Batum yazdı:Ayrica Salih Demir, Yasar Nuri ve Sahin Filiz gibilerini de baz almam.
Böyle bir zorunluluğun yok elbette. İstediğini dikkate alırsın, istediğini almazsın. Lâkin bu ayrımı yapabilmen için de, bu insanların ne dediğini bilmen ve anlaman gerekir.
Yusuf Batum yazdı:Ha, bunlarin one surdugu veriler disinda, ozgun arastirmalariniz varsa gercekten bilmek isterim.
Yani sizin tespitleriniz olsun. Cunku daha once ulastigim tespitleri tekrar duymak istemiyorum.
Olması mı gerekli¿? Ben bir kerede anlıyorum yazılanları, söylenenleri. Üstelik özel ilgi alanım değil ki araştırayım. Gerekli sureleri ve ayetleri de kendi aklımla tahlil etmişimdir.
Aksini iddia ediyorsan, yani sıkmabaş, baş örtüsü, yemeni, tülbent, kasket, bandana şu-bu farz diyorsan, buyur seni dinliyoruz. Daha önce ulaştığını öne sürdüğün tespitleri biz de duysak ne güzel olacak...