Türban mucidi kadının ibretlik sonu!

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

İletigönderen Nurhan » Prş Mar 13, 2008 17:36

Sevgili Pınar,

Objektif olamadıkları için.....
tarafsız düşünemedikleri için....
Dini okuyarak değil (ilk emir gibi) kulaktan dolma veya alıntılarla öğrendikleri için

Bir gerçeği aslıyla bilirsin,kabullenip kabullenmemek kişinin kendi tercihidir,işte bunun adına demokrasi derler...özgür irade derler...ama bile bile yanlışı savunmak en tehlikelisidir,çünki kişi kendini buna inandırmıştır ve sürekli aynı şeyi tekrarlıyacaktır.

bilmem anlatabildimmi göz bebeğim
Kullanıcı küçük betizi
Nurhan
Üye
Üye

İletiler: 41

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Prş Mar 13, 2008 17:36

Peki insan neden bu kadar zannetmeye meyillidir, Pinar Hanim?
Ya da neden baskasinin adina konusur?
Bu da bazilarinin mi isine gelir acaba?

Ben dusuncemi soylerim. Ha, sen baska anlarsin. O da sizin bileceginiz is.
Sorgulamadan once, tanimanizi teklif ederim kucuk bayan.
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletiler: 192

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Prş Mar 13, 2008 17:42

Nurhan Hanim, sizin yazinizi sonra fark ettim.
Yazinizdaki hedef kisi ben miyim?

Siz de madem okuyarak birseylere karar verdiniz, zannetmenin ne kadar kusurlu oldugunu bir yerlerde okumussunuzdur herhalde.

Isime gelen bir sey varsa, soyleyin. Gelip gelmedigine cevap arayalim.
Yok, boyle laf atmak isinize geliyorsa mesele baska.

Ben dusuncemi soylerim. Sen de soylersin. Sonuna kadar bu boyle gider... Elersin...
Oyle bir kere yazdim oldu bitti degildir bu!

Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletigönderen Pınar » Prş Mar 13, 2008 17:54

Yusuf Batum, anladığım kadarıyla ben işime geldiği gibi anlamıyorum sen öyle san demeye çalışıyorsunuz.
Burda bi yalnışlık var mı???
Ve bizim aslında neyi savunduğumuza bakarak değil kendi düşüncelerinize odaklanarak yargılıyorsunuz
Ve en önemlisi her cevabınız aslında türbanın dini bir sorumluluk 0olduğu savunusundan yola çıkyor.
Ve hatta biz başını kapattın da bütün sorumlulukların bitti mi diye sorarken hata mı yapıyoruz???
Bu türbanı gözümüze sokanları araştırıyoruz ve saçmalığı anlamaya çalışıyoruz hata mı yapıyoruz???

SANIYORUM haksız değilim sayın Yusuf Batum,
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Prş Mar 13, 2008 18:15

Pinar Hanima

"Yusuf Batum, anladığım kadarıyla ben işime geldiği gibi anlamıyorum..."
Buraya kadar dogru. Devamini sarf edecek kadar kaba degilim.

Ve bizim aslında neyi savunduğumuza bakarak değil kendi düşüncelerinize odaklanarak yargılıyorsunuz..
Kimseyi yargilamiyorum. Hakaret edilirse, yargilarim. Ben insana odaklaniyorum.

Ve en önemlisi her cevabınız aslında türbanın dini bir sorumluluk olduğu savunusundan yola çıkyor.
Buna cevap size degil ama, Rama yazdigimda vermistim. Ben zaten turbani kabul etmiyorum.
Basortuyu dileyen kadin takabilir diyorum. Turbana gelince zaten sizinle ayni kulvarda degerlendiriyorum.

Ve hatta biz başını kapattın da bütün sorumlulukların bitti mi diye sorarken hata mı yapıyoruz???

Hayir hata yapmiyorsun. Cok da iyi bir tespitte bulunuyorsun. Ama ben bu tespiti yaparken kisileri hedef gostermiyorum. Cevremde soyle surda boyle insanlar var diye degerlendirme yapmiyorum. Neyin nasil olmasi gerektigini anlamaya calisiyorum. Yoksa dedikodudan oteye gecmez onu bunu anlatirsak.

Yavas yavas benimle, istedigim sekilde konusmayi ogreniyorsun. Yani "isine geldigi gibi" kliselesmis bir laf edip, kestirip atmadan, sorularla anlamaya calismayi ogreniyorsun.

Benimde istedigim bu.

Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletigönderen Nurhan » Prş Mar 13, 2008 19:02

Yusuf Batum,

Sanırım bir ayrıntıyı gözden kaçırıyorsunuz,
Sizin uyguladığınız tipik politik yaklaşım uygulana uygulana Türkiye bu hale geldi,sözde özgürlük...Özgürlük bir başkasınn özgürlüğününe mudahale noktasında biter.Kişisel yaklaşım ve düşünceye eyvallah,bireysel idollerede eyvallah,seçilen yolda sürüye uyma mantığıyla hareketede eyvallah...

Sizin anlamak istemediğiniz,yapılan eylemin insanların en kutsal manevi duygularını suistima edilmesi,yapılan eylemin politik veya keyfi değil,Müslüman olmanın gereği gibi lanse edilmesi ve bu eylemle hareket edenlerin bu çevreler tarafından kabul görmesi...bu gidişle 5 sene sonrasını görebiliyormusunuz...

Anlatmaya çalıştığımız bu tür insanlar (istisnalar kaideyi bozmaz tekrarlıyorum)hiçde sanıldıkları gibi,kendilerini gösterdikleri zavallı mağdurlar gibi olmadıkları,

Kapalıların ak kaşık olmadıkları,zihniyet buraya gidiyor,sanırım yurt dışında yaşıyorsunuz,devlet dairelerinde çark değişiyor,cübbesiyle veya sıkma başıyla gidenlere buyur sevgili din kardeşim,açık gidenlere "ne var ne istiyorsun" uygulamasının kabul gördüğü bir ülkenin vatandaşı olarak kusura bakmayın ama duyarsız kalınamıyor...

Pınar hanıma gelince,o bu ülkenin örf ve ananelerine bağlı,dini bütün,üniversite öğrencisi bir Türk genci,evlatlarımız Türkiye'den bir Arap ülkesi çıkmasını istemiyor.

Terörle baş edersini,düşmanlada baş edersiniz,ama işin içine manevi inaçlarla oynamak girince işte gidişatı böyle uzaktaaaaaaaaaaannn sadece seyredersiniz.İşin iç yüzünü haykıranlarada,söylenenler sanki latifeymiş gibi yaklaşıyorsunuz...

bu arada laf atıp kaçmam,eeee serde delikanlılık var,yakışmaz :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Nurhan
Üye
Üye

İletigönderen kaye » Cum Mar 14, 2008 0:18

Yusuf Batum yazdı:Valla ben kadinin ister sikma basli, ister burma basli, ister ninem gibi, ister kel, ister Rapunzel gibi olsun
alay konusu edilmesine gulemem. Yani modern bir erkek iseniz, kadinin hicbir haline gulmemeniz gerekir. Modern kadina gulemediginiz -cunku modern olmadiginiz cikacak- icin, sikmabaslarla yetiniyorsunuz.
Yani sonucta ne olursa olsun, kadin kucuk gorulmus oluyor. Ben buna gulmem. Imtina ederim.

"Modern kadına gülemezsiniz çünkü foyanız meydana çıkar" sözüne hiç katılmıyorum; ortada komik birşey yokken gülenlere bizim köyde "deli" deniyor, siz de "anti-modern" deniyorsa bilemiyorum artık. Ama eğer sen, türban üstüne peruk takmış bir insan görüyor ve garip, ucube belki de komik bulmuyorsan o zaman sorunu kendinde araman lazım. Bir kere islam dinini iyi analiz edememişsin demektir bu. Çünkü dinimizdeki örtünmenin (saçın olmayan örtülmesini kastetmiyorum burada) maksadı, avret yerleri göstermemek, dikkat çekmemektedir. Ucube kılıkla, kafada kuş yuvasıyla dolaşanlarınsa nasıl dikkat çektiği, kaç gözü kendine kilitlediği ortada. Hangi din (hatta ilkel totem dinleri bile) böyle saçmalığı bünyesinde barındırır ki! Bu tarz kıyafetler islama da hakarettir aslında. Dini alaya almaktan başka birşey değildir. Benim dinimi alaya alan, basite indiren insanlara kusura bakmayın ama, modern, mantıklı, kültürlü insanlara yaklaştığım gibi de yaklaşamam; Bu insanlara bakışım acımaktan öte gitmeyecektir.

Yusuf Batum yazdı:Dini zorunluluk meselesine gelince ben bu konuda noturum. Kismen ayni dusunuyoruz.
Ama madem basortunun Kur'an'da gecmedigini aciklamak icin kiyasiya bir savas veriyorsunuz, o zaman kadinin ve erkegin Kur'an'da ogutlendigi gibi ortunmesi icin de kiyasiya savas vermeniz gerekir. Birine fazlaca karismak, digerini kenarda birakmak,olmaz. Eger mudahale edecekseniz, her zaman mudahil olunuz.
Ancak o zaman samimi bulurum.

Yani şimdi ne alaka! Bir kere konumuz bu değil, onu farklı bir ortamda tartışalım; hem eğer sıkmabaşı, türban üstü peruğu savunmuyorsam bu başka taraflarını açmasını savunmam demek değildir ki!!!! Bir konuda tartışıyorken diğer konulara da müdahil olacağım dersem, özü ıskalarım o zaman..

Yusuf Batum yazdı:Ayrica Salih Demir, Yasar Nuri ve Sahin Filiz gibilerini de baz almam.

Ha, bunlarin one surdugu veriler disinda, ozgun arastirmalariniz varsa gercekten bilmek isterim.
Yani sizin tespitleriniz olsun. Cunku daha once ulastigim tespitleri tekrar duymak istemiyorum.

Bence öncelikle hangi taraftan olduğuna karar vermelisin. Bir işte iki doğru olmaz. Nötrüm demişsin, olmaz. Hangi taraftan olduğuna karar veremiyorsan da bu tartışmalara katılmaman gerekir, karar veremiyorsan henüz yeterli bilgin yok demektir, ama nasıl oluyorsa bilginin olmadığı konuda fikrin var. Hem de keskin konuşuyorsun, bu adamları baz almam diyorsun, bu adamların her söylediği yanlışmı ki! Bu insanları yargılayacak kadar bilgiye sahipmisin ki! Hem bizi eleştiriyorsun "modern insanlara laf söyleyemiyorsunuz" diye, hem de aynı şeyi sen yapıyorsun, neden o zaman sen de Dilipak, Gülen gibi adamları baz almadığından bahsetmiyorsun, yoksa onları mı baz alıyorsun? veya sen mi korkuyorsun malum çevre tarafından dinsizlikle falan itham edilmekten de bir çizgideki adamları baz almadığından bahsediyorsun?
Bu kadar...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Ram » Cum Mar 14, 2008 0:21

Yusuf Batum yazdı:Valla ben kadinin ister sikma basli, ister burma basli, ister ninem gibi, ister kel, ister Rapunzel gibi olsun
alay konusu edilmesine gulemem. Yani modern bir erkek iseniz, kadinin hicbir haline gulmemeniz gerekir. Modern kadina gulemediginiz -cunku modern olmadiginiz cikacak- icin, sikmabaslarla yetiniyorsunuz.
Yani sonucta ne olursa olsun, kadin kucuk gorulmus oluyor. Ben buna gulmem. Imtina ederim.

Yusuf Batum, nasıl bir algılama şeklin var bilmiyorum. Kadınlarla alay ettiğimi ileri sürmen, aklıma sana karşı kullanabileceğim güzide deyimleri getiriyor. Lâkin şimdilik bunları kullanmamayı yeğliyorum ki, üslûbum bozulmasın... Eğer biriyle dalga geçeceksem, kadın-erkek veyahut çağdaş-çağdışı diye ayrım yapmam. Kadın yahut erkek, herhangi birini küçük görmem. Fakat herhangi biri kendini küçük düşürüyorsa, bunu yaparken de dini küçük düşürüyorsa bu benim sorunum değil. Alay da ederim, lâf da sokarım. Herhalde, sokakta, sağda-solda bir sıkmaşlı gördüğümüzde, "aa sıkmabaşa bakın!" diyerek filmlerdeki kötü adam kahkahalarını atmıyoruz. Umarım bir daha yazdıklarımı tahlil edip eleştirmeye çalışırken, doğru anlamaya gayret gösterirsin.

Yusuf Batum yazdı:Dini zorunluluk meselesine gelince ben bu konuda noturum. Kismen ayni dusunuyoruz.
Ama madem basortunun Kur'an'da gecmedigini aciklamak icin kiyasiya bir savas veriyorsunuz, o zaman kadinin ve erkegin Kur'an'da ogutlendigi gibi ortunmesi icin de kiyasiya savas vermeniz gerekir. Birine fazlaca karismak, digerini kenarda birakmak,olmaz. Eger mudahale edecekseniz, her zaman mudahil olunuz.
Ancak o zaman samimi bulurum.

Neden "0"sın, neden yansızsın¿? Birini bu konuda ciddiye alıp tartışmak, yahut o kişiyi bilinçlendirmeye çabalamak ne diye savaş olsun¿? Sen savaş görmemişsin. Ben Kur'an için savaşmıyorum, herkesin Müslüman olması için bir savaşım yoktur. Ben, Allah'ın emri olmayan hurafelerin din diye yutturulmasına karşı duruyor ve yutturulan insanların (başta) devlet ve millet aleyhinde kullanılmasına itiraz ediyorum o kadar. Bunun dışında Allah akıl-fikir vermiş, insanların bunu kullanmasını istiyorum. Üstteki alıntına verdiğim cevapta olduğu gibi, ayrım yapmıyorum. Bir şeye karşı durmak, onun zıttını savunmak anlamına gelmez.

Yusuf Batum yazdı:Ayrica Salih Demir, Yasar Nuri ve Sahin Filiz gibilerini de baz almam.

Böyle bir zorunluluğun yok elbette. İstediğini dikkate alırsın, istediğini almazsın. Lâkin bu ayrımı yapabilmen için de, bu insanların ne dediğini bilmen ve anlaman gerekir.

Yusuf Batum yazdı:Ha, bunlarin one surdugu veriler disinda, ozgun arastirmalariniz varsa gercekten bilmek isterim.
Yani sizin tespitleriniz olsun. Cunku daha once ulastigim tespitleri tekrar duymak istemiyorum.

Olması mı gerekli¿? Ben bir kerede anlıyorum yazılanları, söylenenleri. Üstelik özel ilgi alanım değil ki araştırayım. Gerekli sureleri ve ayetleri de kendi aklımla tahlil etmişimdir.

Aksini iddia ediyorsan, yani sıkmabaş, baş örtüsü, yemeni, tülbent, kasket, bandana şu-bu farz diyorsan, buyur seni dinliyoruz. Daha önce ulaştığını öne sürdüğün tespitleri biz de duysak ne güzel olacak...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Cum Mar 14, 2008 10:15

Sevgili Kaye, Ramin da yazimda cimbizladigi seyleri oncelikle sen cimbizlamissin. O yuzden sana cevap veriyorum, Ram da kendine cevap verilmis saysin. Boyle olsun da sonra arkadasimiz "guzide laflar etmekten alikonsun." :o

Ama eğer sen, türban üstüne peruk takmış bir insan görüyor ve garip, ucube belki de komik bulmuyorsan o zaman sorunu kendinde araman lazım. Bir kere islam dinini iyi analiz edememişsin demektir

Ben boyle bir seye daha sahit olmadim. Ama eger biri o duruma dusurulmusse gulmem dedim. Ne olursa olsun bizim orda deli yoktur yani. Baktigimiz yer ayni degil...

hem eğer sıkmabaşı, türban üstü peruğu savunmuyorsam bu başka taraflarını açmasını savunmam demek değildir ki!!!! Bir konuda tartışıyorken diğer konulara da müdahil olacağım dersem, özü ıskalarım o zaman..

Konu tabii ki bu. Cunku ustte bir arkadasin yorumuna binaen bunu yazmisim. Yani bana cevap hakki dogmus.
Notur olmam konusuna gelince, taraf degilimdir.Dogrudur. Herhalde buna hakkim var di mi? Madem dini konularda belli bir birikim elde etmissiniz Islam tarihi icinde taraf olmayan ornek kisileri de bulabilirsiniz.
Taraf olmamamin nedenini baska bir zaman uzun uzadiya anlatirim. Cunku yapilanlarin, eglemin cikis amacini, zamanini dogru bulmuyorum. Nedenleri farkli ve detayli.

Dilipaki hic -bir kitabi haric o da Afrika uzerine idi zaten- okumadim. Guleni kismen okudum. Baz almiyorum. Ama Hayrettin Karaman ve Mustafa Islamoglunu dikkate alirim. Hukukcu olmasina ragmen, birikimine guvendigim Huseyin Hatemiyi de. Ben konu uzerine sizin yaklasimlariniza yakin duran kisileri baz almadigimi soyledim. Tespitlere gelince, onlarin tespitlerinin ayni duymak istemedigimi belirttim. Daha ozgun seyler duymak istedigimi soyledim. Onun nedeni de yukaridaki paragrafin sonunda soylediklerimle ozdes.

Simdi, bu lafi Ugur Mumcu etmis; bilginin olmadigi yerde fikir olmaz. Dogrudur. Bilgi sadece okuyarak da edinilmez. Yasayarak. En tecrubi bilgi yasayarak edinilendir zaten. Hakkin var. Ama fikir sahibi olup da taraf olmamamin nedeni yine ustteki paragrafla ozdes. Yer, zaman ve tavirla alakali...

veya sen mi korkuyorsun malum çevre tarafından dinsizlikle falan itham edilmekten de bir çizgideki adamları baz almadığından bahsediyorsun?

Kimin imanli oldugunu, yani ne kadar oldugunu kimse bilemez. Bir veri vardir, ve o veri uzerine kafa yorarsiniz, dusuncenizi soylersiniz. Saygi duydugum bir kisi olan Huseyin Hatemi zaten 1995 senesinde -bunu kendisi de soyluyor- bu konuda dusuncesini soyledigi icin tekfir edildi. Tekfuriyetin yaygin olmasi, isabetsiz olmasini da beraberinde getirir. O yuzden boyle bir korkum yok. Hem Allahin rahmet sifati yok olmadi ya!

Bu insanları yargılayacak kadar bilgiye sahipmisin ki!

Tabii ki ilahiyatci degilim. Senin gibi bir vatandasim. Siz onlarin yanlislarini cimbizlayacak kadar bir bilgiye sahip misiniz?
Herhalde benim kadar sioz de sorgulayabilme yetenegine sahipsinizdir. Degil mi?

Simdilik bu kadar...

Saygilar.

Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Cum Mar 14, 2008 11:17

Yusuf Batum, cımbızladığımı iddia ettiğin şekle, biz Türkçe'de "tahlil" diyoruz. Verebiliyorsan bana ayrı cevap vereceksin, ayrı cevap alacaksın.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Cum Mar 14, 2008 12:37

:) Peki o zaman. Bilahare...

Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Cum Mar 14, 2008 13:48

Her zaman beklerim.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

Re: Ustten devam...

İletigönderen kaye » Cum Mar 14, 2008 18:15

Yusuf Batum yazdı:Saygi duydugum bir kisi olan Huseyin Hatemi zaten 1995 senesinde -bunu kendisi de soyluyor- bu konuda dusuncesini soyledigi icin tekfir edildi. Tekfuriyetin yaygin olmasi, isabetsiz olmasini da beraberinde getirir. O yuzden boyle bir korkum yok. Hem Allahin rahmet sifati yok olmadi ya!
.
.
.
.
Tabii ki ilahiyatci degilim. Senin gibi bir vatandasim. Siz onlarin yanlislarini cimbizlayacak kadar bir bilgiye sahip misiniz?
Herhalde benim kadar siz de sorgulayabilme yetenegine sahipsinizdir. Degil mi?

Simdilik bu kadar...

Saygilar.

Tamam, anlaşıldı, bence tartışma burada bitmelidir, aslında dediğin gibi nötr olmadığını görmüş olduk :) Senin övdüğün ismin hanımından bahsedelim biraz istersen: Kezban Hatemi'den. Kendisi fener rum patrikhanesinin kurumsal, patrik bartholomeos'un kişisel hukuk danışmanıdır. Tam anlamıyla taraf gazetesi yazarı nazlı ılıcak'ın avukat versiyonudur. Ateşli bir türban savunucusudur. NTV'deki canlı yayında fener rum patriği'nin Türkiye Cumhuriyeti tarafından ikinci plana atılması konusunda "mütekabiliyet" itirazına "mütekabiliyet yabancıya karşı olur, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan patriğe karşı olmaz" ve hatta "onlar bu beldenin bizden onceki efendileri" diyen kişidir. Yine stüdyodaki sünni islamci gazetecilere, Türkiye'nin ruhani liderlere yaklaşımı, laikliğin gerçek manasında uygulanmayışı, devletin sunni islamcı politikasi ve bu toprakların diğer dinlere mensup guzel insanlarına uyguladığımız zulüm ve vefasızlık konusunda ayar üzerine ayar vermiştir (bknz: ekşi sözlük).
Bana sanki bu forumdan, mütenakız birisini! hatırlatmaktadır :)
ve yine Habertürk'te söylediği sözlerden biri de şudur: "ne kadar azınlık varsa bu ülkeden zamanla kaçıyor, bakın bakalım ermenilerin malları kimlerin üstünde, kaçırtanları da o zaman bulursunuz".
Bu bağlamda, Hüseyin Hatemi'ye ne kadar saygı duyuyorsanız Kezban Hatemi'ye de aynı hassasiyeti gösteriyorsunuzdur, aklın yolu birdir..
Sorgulama yeteneğimi sormuşsunuz: ABD'de oturupta (sığınıpta desek) oradan icazet alarak şeyhlik taslayan insanların maksatlarını değil ben, 10 yaşındaki çocuk bile cımbızlayabilir :)
Nasıl iyi sorgulayabiliyor muyum?
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen deluxse » Pzr Mar 30, 2008 16:09

bende sunu eklemek ıstıorum turban kadının mnamusu veya bole seyler hıc onemlı degıl bende turban takan bır kızım ve benım babam ımam vede ben turban benım namusum oldugu ıcın turban takmıorum allahın emrı oldugu ıcın takıorum vede sunu bılmek ıstıorum turban takan ınsanların neden taktıgını bılıomusssuun pekı neden...cok merak ettım bana sorarsan sadece allahın emrı oldugu ıcın....
Kullanıcı küçük betizi
deluxse
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Mar 30, 2008 16:18

deluxse, Allah'in emri olmasi icin Kuran'da emir olarak gecmesi gerekiyor degil mi? Yardimci olsan da biz de görsek :)

Bu ülkede herkes istedigini takar veya takmaz. Ama insanlarin üzerinde Allah'in emri diye baski kurmak olmaz.

"Benim inancima göre" diyorsan sorun yok, ama kendi yorumunu Islam'a mal etme. Basörtüsü Islam'dan cok önce varolan bir gelenektir. Arap adetini Allah'in emri gibi göstermeyiniz!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x