AlpereN yazdı:valla Fethullah Gülen iyi birisi veya kötü birisi demiyorum ama gerçekten gençleri kendi safına çekmek için ders çalışma bahanesi ile abiler/ablalar ile ifade edilen yurtlara gidiyolar ve hayatlarında Fethullah Gülen diye biirilerini tanımaayan gençler birden bire Hocaefendi diye birisinden bahsediyolar ve dikkatimi çekti össde onları askeriye ve polisiyeye yönlendiriyolar bunu kasıtlı yapıyolar.Bilerek askeriyede çoğunluk sağlama en üst seviyeye çıkmaya çalışıyolar,ve bence bu PKKdan bile daha büyük bir tehdittir.

konu Fettullah Gülen cemaati oldugu icin,konu ile ilgili birseyler yazmak istiyorum.
Fettullah Gülen, ABD nin yillar önce uygulamaya koydugu BOP ve ILIMLI ISLAM projesinin ayaklarindan biridir.
Dünya üzerinde Türk ve müslüman Topluluklarinin bulundugu yerlerde, muazzam masraflarla okullar acmaktadir. okullarin acildigi devletlerin bile bu okullari finanse edecek durumu yoktur. ama Fettullah Hocanin ekibi, heryere ulasmaktadir.
müslüman ve Türk olmayan toplumlarin bulundugu yerlerde de okullar acilmaktadir ama esas hedefle ilgisi yoktur bunlarin.
Türk Topluluklarinin bulundugu yerlerde acilan okullarin ögrencileri icinden secilen bircok eleman, abd ve diger batili ülkelere götürülmektedir.
Cin deki Sincan/Türk bölgesinden üc dört ailenin almanya üzerinden ABD ye gittiginin ve özel kurslara tabii tutulduklarinin bizzat sahidiyim.
Bu muazzam masraflarin sadece yardim olarak toplanan para ile yapilmasi mümkün degildir. dis yardimlar!!! vardir bu islerin icinde.
Bir örnek vereyim.
Almanyada üc yerde okullar acildi. ve Offenbachta Polaroid firmasinin bina ve tesisleri, pesin para verilerek satin alindi. cok kisa zaman icerisinde tamir edilerek, yeni bir struktur olusturuldu.
zaman gazetesi, samanyolu tv, cesitli dergiler, seyahat bürosu ve daha bircok Fettullahci kurum kuruldu. Faaliyet yapmaktadir.
Bunu cark nasil dönderiliyor, biri izah ederse, cok memnun kalacagim.