Türk-Kan yazdı:kintex yazdı:ABDULLAH ÇATLI ,MEHMET ALİ AĞCA, ORAL ÇELİK, HALUK KIRCI, HEPSİ BU MEMLEKETİN BİRER KAHRAMANIDIR.
bu forumda azili katilleri savunmayin!!!
bu noktada size itiraz edecegim.
bu sahislar, belli bir dönemin sartlari icinde olaylara karismis ve hayatlarini karartmislardir. kimis az kimis cok ama bir sekilde bu olaylara karismislar. zaten kendileri de bu durumu inkar etmis degiller.
ama, birde madalyonun diger yüzü var.
ben müsaadenle sana bir iki isim yazayim.
hasan cemal
can dündar
sahin alpay
gülay öztürk
cengiz candar
dogu perincek
banu ergüder
yukarda saydigim isimlerin hepsi, simdilerde gazete köselerinde makale yazarak, insancil, hümanist, sosyalist ve hatta Atatürkcü rollerinde hareket ediyorlar. ama bu isimlerin hepsi gecmiste terör olaylarina karismis ve bir kismi el-fetih kamplarinda egitim almis, gerilla savasina katilmis insanlardir.
kisa kisa isimlerden bahsedecek olursak:
hasan cemal, 9 mart 1971 e kadar faaliyet yapmis olan ihtilal komitesinin üyesi ve yön dergisi yazaridir. yön dergisi etrafinda toplanmis olan dogan avcioglu, hasan cemal ve digerleri, silahli ihtilal yapip, türkiyeyi ele gecirmenin planlamasini yapip, deniz gezmislerle birlikte hareket ediyorlardi. hatta ihtilalden sonra kurulacak hükümetteki bakanlardan! biri de hasan cemaldi.
hasan cemali baska bir yerde daha görebiliriz. ankara/hukuk fakültesinde okuyan mustafa kuseyrioglu isimli devrimci genc, diger bir devrimci gencin kiz kardesine tecavüz ettigi icin, kizin abisi tarafindan öldürülür. ilk anda durum saptirilir ve devrimci sehid olarak lanse edilen mustafa kuseyrioglunun cenaze töreni yapilir. vs.vs.
aradan 5-6 ay gecer ve cinayetin esas sebebi/faili ortaya cikar/yakalanir.
öldürme olayi oldugunda, siyasal bilgiler yurdunda (hukukun yanindaki bina) yerdeki kan izlerini silenlerden biri de hasan cemaldir. yani simdinin demokrat hasan cemali.
can dündar, thko-c faaliyetlerine katilmis, lojistik kanadinda yer almistir. simdi hümanist ve demokrat köse yazari rolünde, milliyetcilere karsi dezinformasyon yapmakla mesgul.
sahin alpay, azgin asiri solcu militanlardan dir. el-fetih kampinda egitim almis, catismalara katilmistir. simdii köse yazari.
gülay öztürk, istanbulda ki bir cok silahli eyleme katilmis, sehir gerillasi faaliyeti yapmis. su anda köse yazari.
cengiz candar, el-fetih kampinda egitim görmüs. catismalara katilmis. israil tarafindan yakalanmis. simdi köse yazari.
dogu perincek, fkf nin kurucularindan, mdd hareketinin liderlerinden ve ve ve.. simdi ulusalci.
banu ergüder, sandik cinayeti sanigi. öldürdükleri sahsi koydukalri sandigi , istanbulda denize atmak isterken yakanlandi. müebbet hapis cezasi aldi. afla cikti. simdi hünaist ve insancil rollerinde.
Sevgili Türk-Kan
catli, agca, oral,kirci isimli sahislar cinayetler islemislerdir. dogru ama bu sahislar bunu inkar etmemistir.
dogrumu yapmislardir, elbette hayir. ama o günün sartlarini hatirlamak lazim.
unutmayalim ki, 5.000 den fazla insanimiz öldürülmüstür. yani, en kabalama hesapla 2500 kadar katil vardir. ve bunlar simdilerde aramizda yasamkatadir.
bir dönemin tüm sorumlulugunu 4-5 kisinin üstüne yüklemek dogru olmaz.
selamlar