Türksolu Hakkında

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Türksolu Hakkında

İletigönderen İlteriş » Sal Eki 28, 2008 0:29

Selam arkadaslar,

Turksolu dergisini cikaranlar hakkinda fikirlerinizi paylasabilir misiniz?

Sizce bunlar Ataturkcu mudur? Anti-emperyalist midir? Birilerinin gudumunde midir? Turkcu mudur? Fasist midir? Gercek Solcu mudur? Irkci midir? Ulkucu mudur?

Kisacasi bu adamlar hakli midir yoksa provakator mudur?

Ulusal Sol olduklarini soylerler, ama "Ulusalci" bilinen diger gruplara iliskin birsuru elestirileri var.

Biraz kafa karisikligim var bu grupla ilgili,

Bunlar hakkinda fikirlerinizi paylasarak bana yardimci olursaniz sevinirim.

Ilk defa duyuyorsaniz şuradan inceleyebilirsiniz.

Saygilarimla
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

Re: Türksolu Hakkında

İletigönderen MansurSah » Sal Kas 18, 2008 20:16

Diğer bir başlıkta (Solcular milliyetçi olur! (Türksolu))

MansurSah yazdı:Ben 2002 yılından Türksolu'nun beri her sayısını, satır satır okuyorum. (Sol-sosyalist başka birkaç yayını da yakından takip etmekteyim ama milli benliği ve Atatürkçülüğü ile kendime en yakın bulduğum, TürkSolu'dur.) Yazarları arasında arkadaşlarım ve onlarla oturup konuşmuşluğum, tartışmışlığım var. Yakından tanıdığımı düşünüyorum. Bu grupla ilgili fikir alışverişini, gokturkmehmet'in geçenlerde açtığı Türksolu Hakkında başlığından devam edebiliriz.

demişim, öyleyse buyuralım.. Olumsuz eleştirilerim de olacak, öveceğim noktalar da; reklam kokan hareketler gibi algılanmaz umarım :) Neticede vatan millet aşkıyla bildiklerimi paylaşıp, tanıdığım bir grubu tanıtacağım.

gokturkmehmet yazdı:Selam arkadaslar,

Turksolu dergisini cikaranlar hakkinda fikirlerinizi paylasabilir misiniz?

Sizce bunlar Ataturkcu mudur? Anti-emperyalist midir? Birilerinin gudumunde midir? Turkcu mudur? Fasist midir? Gercek Solcu mudur? Irkci midir? Ulkucu mudur?

* Gördüğüm en gerçek Atatürkçü'dürler ve anti-emperyalisttirler (sömürge karşıtıdırlar).

İm (Kod): Tümünü seç
"Düşman ne odur ne budur, ne o millettir ne bu millettir. Düşman kapitalizmdir ve kapitalizmin ürettiği emperyalizmdir." Atatürk.

* Genelde, ve özelde bu sözden de anladığım manada Atatürkçülük, kapitalist-liberal ekonomiye karşıdır. Liberal Atatürkçü olmaz. Kapitalist Atatürkçü de olmaz, olamaz. Başlıbaşına "halkçılık ve devletçilik" zaten soldur, solun ta kendisidir. Sol da öcü değildir; bilakis milli+halkçı+devletçi olunca zaten solcu olmuş olursunuz. Dolayısıyla Atatürkçülük de bal gibi solculuktur. Sol ama, ne kadar sol, ne kadar sosyalist? Peki ekonomi nasıl olacaktır; Cumhuriyet'imizin ilk yıllarındaki gibi mi, daha mı sosyalist? Atatürkçülük'le sosyalizmin ilişkisi nedir? Bu çok ciddi ve temel sorunun yanıtı 205. sayıda, Gökçe Fırat tarafından veriliyor: Atatürkçülük ve Sosyalizm

* Güdüm.. Zor bir soru. 12 Eylül öncesi, hemen her fraksiyonun içinde MIT'ten de CIA'den de ajanlar bulunduğundan, insan kime güveneceğini şaşırabiliyor. Ben şahsen bu arkadaşlara güveniyorum. Ama kendimden başkası için güvence veremem :p

* Türkçü müdür? Öyle çok da (mesela Atsız ekolü gibi) Türkçü yahut Turancı bir çizgi görmedim. Tabii ki Sultan Galiyef, Mustafa Suphi çizgisindeler ve milli sosyalizm benimseniyor. Hatta bu iki önder hakkında ayrıntılı araştırmaları, bolca yazıları ve yayımlanmış kitapları var. Bu noktada, ülkemizdeki diğer bir çok sosyalist-komünist gruptan çok net bir şekilde, Rusçu olmak yerine, Türkçü olmakla ayrışmaktalar.

* Faşizm konusunda çok hassasımdır ama hem kendileriyle herşeyi konuşabildiğim, hem de dergide İlyas Salman gibi, derginin genel yayın politikasına tam da uymadığı aşikar olan ve bunu arada bir köşesinde de belirten yazarları var. Salman, köşesinde, Türksolu'nun bazı fikirlerini açıkça eleştirmekte, bunlara karşı çıkmaktadır. Ayrıca temel çıkış noktalarından biri sosyalizm olan bir grubun; sosyalizmin kendisini de kurucularını da, marksizmi de komünizmi de özgürce eleştirip, kimi noktalarını yerip kimi noktalarını övdüklerini gördüğümden, Türksolu'nun, faşizmden belki de en uzak bir grup olduğunu söyleyebilirim. Türksolu'nu olumsuz eleştiren hatta çamur atan çoğu yazıda hep "faşist" deniyor; tek bir örnek vermeden, "yaftalayarak". Ekşi sözlük'e bakınca mesela.. Kemal Kerinçsiz'e birkaç yıl önceki meselelerde verdikleri destekten dolayı mesela. Bu faşizm konusunda, daha çok tartışılabilir; şimdilik burada keseyim.

* Ülkücü değildir ve (ülkücülüğü MHP ile özdeşleştirecek olursak) bu partiye en sert eleştirilerde bulunan gruplardan biridir. MHP'nin kuruluşundan beri CIA'yle olan ilişkisini, belgeler ve resimlerle ortaya koyarlar. Özgür Erdem'in iki yazısını misal verebilirim: Ve MHP Sokağa İndi! (Ordu'ya karşı "ülkücü terör") ve Ülkücüler hayatlarında hiç PKK’lılarla çatıştı mı?

* Irkçı mıdır? Mustafa Kemal'in yaptığı "millet" tanımına bağlıdırlar. Biz Türk Milletiyiz, hepimiz Türk'üz derler (etnik köken ne olursa olsun). Milli Mücadele Derneği'nin 4 Şubat 2007'deki yürüyüşünde, elde "Hepimiz Türk'üz Hepimiz Mustafa Kemal'iz" pankartları taşınmıştır.

Resim

Irkçılık hususunda, akıllara sözde Kürt sorununa bakış gelebilir. Bu konuda Türksolu'nun tavrı nettir: Kürt sorunu yok, Kürt istilası var!

Resim

Şahsen meseleye bakışlarına teknik olarak tamamen katılsam da, aynı kelimelerle konuşur muyum, bilmiyorum; sanmıyorum. Benim için "hepimiz Türk'üz" demek, Türk Milleti tanımı yapmak yeter. Ama ilişiğini verdiğim yazıdaki tezlere karşı bir sözüm de yok. Zaten bilimsel verileri sıralamışlar. Her neyse, bu grup "ırkçı" demek yada dememe konusunda çok net bir hüküm vermiş olmayayım, tamamen size kalmış.

gokturkmehmet yazdı:Kisacasi bu adamlar hakli midir yoksa provakator mudur?

Şahsen, yukarda eleştirdiğim konu dahil, haksız olduklarını düşündüğüm bir nokta görmüş değilim. Ama provake etmek yani kışkırtmak da tartışılması gereken birşey.. İyi mi kötü mü; ve kime göre neye göre? Mustafa Kemal de, saraya ve İngilizlere göre bir provakatördü. Halkı ve orduyu, Cumhuriyetimize sahip çıkmaya çağırma eylemi için "provakasyon" kelimesi kullanılacaksa, evet bu durumda ben de, bu çağrıyı yapan herkes de, emperyalistlere, Fethullahçılara ve 2. cumhuriyetçi liboşlara göre, provakatörüzdüz. Bunla gurur duyarım. Bu hususta Türksolu'ndan farklı değilim. "Ordu Göreve (33. Sayı)" çağrısı da olmuştu ve faşist-provakatör gibi yaftaları biraz da bu yüzden bolca yemekte. (Yafta kelimesini, Unforgiven şarkısı sevgimden değil, Zaman'a gıcıklığımdan sıkça kullanıyorum.)

gokturkmehmet yazdı:Ulusal Sol olduklarini soylerler, ama "Ulusalci" bilinen diger gruplara iliskin birsuru elestirileri var.

Sözde ulusalcılara, çok eleştirileri var evet. Ayrıca İşçi Partisi ve Aydınlık'a da çok sert eleştirileri var. Son zamanlarda özellikle Ergenekon Tertibi'yle ve yayınlarıyla Ulusal Kanal'a ne kadar sempati duysam da, Türksolu'ndaki eleştiriler de oldukça sağlam; doğruyu bulabilmek adına bence dikkate alınmalıdır. Prof. Yalçın Küçük hakkında, keza.

Öte yandan, sevdiğimden dolayı Nihat Genç hakkında ne düşünüyorlar diye özellikle merak etmiştim. Genç'e yapılan haksızlıklara hep değinilmiş ve kendisi, 2006 yılındaki oylamada, "Yılın Gandi'si" olmaya aday gösterilmişti. (İyi birşey bu :p ) Yılın..

" .. milli değerlere sahip çıktığı, Batının Ermeni meselesindeki dayatmalarına karşı çıktığı, eleştirdiği için, Nihat Genç’in kitaplarının, kurucusu olduğu İletiştim Yayınları tarafından basılmasını engeller. " Kenan Evren’in 25 yıllık sır tablosu: 12 Eylül aydınları

"Hangi günlerde, neler yapılabiliniyor? Daha önce Nihat Genç’e yapılanı anımsayınca topluma aldırmadan yeğlenen çirkinlikler, siyasal güç ve ekonomik çıkar güdüsüyle insanların ne duruma düştüklerini gösteriyor. " Yekta Güngör Özden

Bu konuya ve Türksolu'nun AB konusuna, özellikle AB Uyum Yasaları - 3. Meşrutiyet konusuna bilahare gelirim. "İleri" dergisinden de tanıtmak istediğim yazılar var.

Sevgiler, saygılar..
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen Mustafa Recep » Sal Eki 06, 2009 16:34

Türk Solu grubunda yazılarını denk geldikçe takip ettiğim Tükkaya Atatöv dışında okuduğum kimse yoktur, bu grupla ilgili genelde önyargılarım vardır. Dergide(özellikle internet sitesinde) sevdiğim saydığım bir çok aydının yazılarıda yer almaktadır (bedri baykam, attila ilhan). Bu önyargılarımda haksız olmadığımı bu derginin internet sitesinde de görebileceğiniz üzere ''kürt sorunu yoktur, kürt istilası vardır'' söyleminden anlayabilirsiniz. Kendisine solcu diyen bir grubun böyle bir söylem takınması hezeyandan da öte birşey olmalı. Solcu olmak sadece devletçi olmak halkçı olmak yurtsever olmak demek değildir bunların tümüne birden sahip olmak demektir, solun devletçilik anlayışı halk için devlet prensibine dayanır. Proleterya diktatörlüğünün devlet aracılığıyla yürütülmesini savunur ki bu belli bir süre içindir daha sonra ise bir bürokrasi mekanizması olan devletinde çözülmesi gerektiğini söyler. Türk Solu'nun solculuğu nasıl bir solculuk ben onu bilemem ama solcu görmek isteyenler SOL.ORG'u takip edebilirler.

Gökçe Fırat ile ilgili aşağıdaki yazıyı okumanızı salık veririm:

http://www.doguperincek.info/20090605.htm
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletiler: 417

İletigönderen devimsel » Sal Eki 06, 2009 17:06

Kemalist54 yazdı:Türk Solu grubunda yazılarını denk geldikçe takip ettiğim Tükkaya Atatöv dışında okuduğum kimse yoktur, bu grupla ilgili genelde önyargılarım vardır. Dergide(özellikle internet sitesinde) sevdiğim saydığım bir çok aydının yazılarıda yer almaktadır (bedri baykam, attila ilhan). Bu önyargılarımda haksız olmadığımı bu derginin internet sitesinde de görebileceğiniz üzere ''kürt sorunu yoktur, kürt istilası vardır'' söyleminden anlayabilirsiniz. Kendisine solcu diyen bir grubun böyle bir söylem takınması hezeyandan da öte birşey olmalı. Solcu olmak sadece devletçi olmak halkçı olmak yurtsever olmak demek değildir bunların tümüne birden sahip olmak demektir, solun devletçilik anlayışı halk için devlet prensibine dayanır. Proleterya diktatörlüğünün devlet aracılığıyla yürütülmesini savunur ki bu belli bir süre içindir daha sonra ise bir bürokrasi mekanizması olan devletinde çözülmesi gerektiğini söyler. Türk Solu'nun solculuğu nasıl bir solculuk ben onu bilemem ama solcu görmek isteyenler SOL.ORG'u takip edebilirler.

Gökçe Fırat ile ilgili aşağıdaki yazıyı okumanızı salık veririm:

http://www.doguperincek.info/20090605.htm

Kemalist54,bende senin gibi ''kürt sorunu yoktur, kürt istilası vardır'' sözünü hezeyandan öte hatta ırkçılık olarak görüyorum.Bunun neresi sol.
Bu grubun Doğu Perinçek'i eleştirip eleştirmemeleri umrumda bile değil,ben icraata bakarım.
Doğu Perinçek'e bunlardan daha çok güvenir ve severim.
Gerçi Doğu Perinçek'i de eleştirdiğim noktalar var,örneğin Mustafa Kemal için 17-18 yaşında kendi el yazısıyla "önce sosyalist olmalı,maddeyi anlamalı" yazdığını buradan Mustafa Kemal'in de sosyalist olduğu fikrini çıkarmamızı istiyor ki ben buna katılmıyorum.
17 yaşımda bana da sorsanız sosyalistim derdim.Ama şu an sorduğunuz zaman vereceğim yanıt farklı olacaktır.
Bence Kemalizm 3. yoldur.ne kapitalizm ile ilişkilendirilebilir ne de komünizm ile.Göreceksiniz dünyanın kurtuluşu da Kemalizm ile olacaktır.(Yıllar önce Aydınlanma 1923 dergisi çıkıyordu,oradaki arkadaşların görüşleri çok değerliydi.Şu an ne yapıyorlar bilmiyorum.)

Aydınlanma 1923 dergisi:http://www.simurg.com.tr/default.asp?shop=2&page=show&action=105721
"Tam bağımsızlık demek, kuşkusuz siyasal, maliye, ekonomi, adalet, askerlik,
kültür... gibi her alanda bağımsızlık ve tam özgürlük demektir.
Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, ulusun ve ülkenin
gerçek anlamıyla bütün bağımsızlığından yoksunluğu demektir."

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
devimsel
Üye
Üye

İletiler: 291

İletigönderen Yargan Kam » Sal Eki 06, 2009 21:10

Saygıdeğer Kemalist54 ile devrimsel,

merak ettiğim üzere sizden 'Kürt sorunu' tanımını kısaca rica edebilir miyim?

Çünkü sanırım bu olgu gerkes için farklı anlam taşıyor.

Tabi aradaki (düşünce ve fikirlerdeki) farkı ben dahil hepimizin inceleyebilmesi için, diğer site sakinlerinden de özet bir tanım isteyebilirim =)

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Not: Konuyu dağıtıyor gibi görünse de, yurt severlerin tanımlamaları ile konu olan 'Türk Solu' tanımlaması arasındaki benzerlikler ve farklılıklar verimli bir biçimde irdelenebilir diye düşünmekteyim. Unutmayalım, birbirimizi anlayamazsak, iletişim kuramayız da. Tüm yurtseverler olarak fikir anlaşmazlıklarına ve iletişim sorunlarına çözüm bulmak zorundayız.

Sevgi ile...
...Umut Samimiyettir...

Resim ''Üze Tenri Basmasar, Asra Yir Telinmeser''
''Yukarıda Gökyüzü Çökmedikçe, Aşağıda Yer Delinmedikçe''

...Cumhuriyet Fazilettir.
Kullanıcı küçük betizi
Yargan Kam
Üye
Üye

İletiler: 199

İletigönderen Mustafa Recep » Çrş Eki 07, 2009 14:34

Yargan Kam yazdı:Saygıdeğer Kemalist54 ile devrimsel,

merak ettiğim üzere sizden 'Kürt sorunu' tanımını kısaca rica edebilir miyim?

Çünkü sanırım bu olgu gerkes için farklı anlam taşıyor.

Tabi aradaki (düşünce ve fikirlerdeki) farkı ben dahil hepimizin inceleyebilmesi için, diğer site sakinlerinden de özet bir tanım isteyebilirim =)

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Not: Konuyu dağıtıyor gibi görünse de, yurt severlerin tanımlamaları ile konu olan 'Türk Solu' tanımlaması arasındaki benzerlikler ve farklılıklar verimli bir biçimde irdelenebilir diye düşünmekteyim. Unutmayalım, birbirimizi anlayamazsak, iletişim kuramayız da. Tüm yurtseverler olarak fikir anlaşmazlıklarına ve iletişim sorunlarına çözüm bulmak zorundayız.

Sevgi ile...

Değerli kardeşim ''Kürt Sorunu'' tanımı diye birşey olamaz,ben ise bu iki kelimeyi ''bölücülük ve Türkiye'yi parçalama'' projelerine giydirilmiş maske olarak görüyorum,''kürt sorunu'' dediğimizde bu sanki kürtler bir sorunmuş gibi algılamamıza sebebiyet veriyor ki zaten yanlış bir tanımlama olduğu buradan belli. Ben başka yerlerde de söyledim benim için bu kürt sorunu denen şey aslında şark meselesiyle eşdeğerdir. Zaten şark meselesini bilenler de demek istediğimi anlayacaklardır. Aşağıdaki bağlantıda Doğu Perinçek'in konuyla ilgili makalesi mevcuttur. Bu konuda daha net düşünebilmemiz için okunmasını salık veririm.

http://www.scribd.com/doc/9142078/Topra ... ri-Dergisi
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletigönderen Mustafa Recep » Sal Eki 27, 2009 22:40

TÜRKSOLU ADLI GRUBA DİKKAT

Bu kez de "Hepsini asacağız" bağırtılarıyla ortaya çıktılar. Evet Türk Solu adlı gruptan söz ediyoruz. Bu grup, AKP'nin açılımları nedeniyle halkta oluşan haklı tepkiyi, kışkırtıcı eylemlere yöneltmeye çalışıyor... Bütün kitle örgütlerini ve yurttaşlarımızı uyarıyoruz. İşte kendilerine Türk Solu diyen grubun gerçek yüzü ve işlevi...

Son kışkırtıcılıkları "Hepsini asacağız" başlıklı dergileri oldu. İstanbul'un farklı yerlerinde dağıttıkları bildirilerle toplumu birbirine düşürecek tertipler peşinde koşuyorlar. Basın açıklamalarında ve bildirilerinde, Kürt düşmanlığı yapmaktan başka bir yol izlemiyorlar. "Dağa çıkanı da, dağa çıkartanı da, dağdan ineni de asacağız" diyerek Türkiye'y iç savaşa götürmek isteyenlerin hizmetinde çalışıyorlar.

Bundan önceki sayılarında da benzer fikirleri yaymaya çalışan TürkSolu adlı grup, Kürt düşmanlığını kendsine iş edinmiş durumda. İşte, dergilerindeki başlıklardan bazıları:

Kürt sorunu yok kürt istilası var
Alışverişimi Türkten yapıyorum Param pkk'ya Gitmiyor
Kürt-İslam faşizmine geçit yok
Türk Oğlu Türk Kızı Türklüğünü Koru
Kürtlerin Cumhurbaşkanı

İşte, bu başlıklarla kışkırtıcı faaliyetlere imza atan TürkSolu adlı grup, Cumhuriyetin 80. yılında, üniversitelerin Ankara’da düzenlediği yürüyüşte “ordu göreve” pankartı açan gruptu. Bu pankart, Ergenekon tertipçileri için de malzeme yarattı. Yürüyüşe katılan rektörler, bu pankart üzerinden "darbecilik"le suçlandı.

Peki kimdir kendilerine Türksolu diyen bu grup? Kışkırtıcı faaliyetleri tespit edildiği için 2000 yılında İşçi Partisi'nden atılan Gökçe Fırat Çulhaoğlu tarafından kuruldular. O zaman İşçi Partisi tarafından yapılan açıklamada, şu bilgiye yer verilmişti: "Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun İşçi Partisi'nin yönetiminden gizli olarak partinin gençlik kamplarında kışkırtıcı konuşmalar yaptığı, bunları videoya kaydettirdiği ve MİT’e gönderdiği tespit edilmiştir. Bu nedenle partiden atılmıştır."

Evet MİT'e çalıştığı için İşçi Partisi'nden atılan Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Türksolu grubunun başında işlevini sürdürüyor.
Bütün kitle örgütlerini ve yurttaşlarımızı kendilerine Türksolu diyen bu gruba karşı uyarıyoruz.

http://ulusalkanal.com.tr/index.php?opt ... 8&Itemid=5
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletigönderen MansurSah » Çrş Eki 28, 2009 15:26

.. Peki kimdir kendilerine Türksolu diyen bu grup? Kışkırtıcı faaliyetleri tespit edildiği için 2000 yılında İşçi Partisi'nden atılan Gökçe Fırat Çulhaoğlu tarafından kuruldular. O zaman İşçi Partisi tarafından yapılan açıklamada, şu bilgiye yer verilmişti: "Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun İşçi Partisi'nin yönetiminden gizli olarak partinin gençlik kamplarında kışkırtıcı konuşmalar yaptığı, bunları videoya kaydettirdiği ve MİT’e gönderdiği tespit edilmiştir. Bu nedenle partiden atılmıştır."

Evet MİT'e çalıştığı için İşçi Partisi'nden atılan Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Türksolu grubunun başında işlevini sürdürüyor.

Başta Doğu Perinçek olmak üzere İşçi Partisi kadrosuna çok saygı duyarım hatta memlekete dönüşümde partiyle yakından tanışmak da istiyorum, belki görev bile almak isteyebilirim, yani benim İP ile olumsuz hiçbir yargım yok, hatta tam tersi.

Ancak İP, TürkSolu hakkında hep bunu söylüyor ama "biz tespit ettik" demek beni hiç tatmin etmiyor doğrusu. "MİT'e göndermek" nasıl oluyor; vhs kasetleri zarfa koymuş, üstüne "MİT/Ankara" diye adres yazmış da postaya veremeden enselenmiş mi? Hem de kendi yaptığı konuşma kasedi; ne alaka? Devletin, İP aleyhinde kanıtı bulunsun diye İP'ye sızıp yükselip konuşmalar yapıp bunları mı kaydetmiş? Belki de evet böyle olmuştur..

Ama ben "tespit ettik ki MİT'e çalışıyormuş" deyince.. Kanıt görmek istiyorum, ıslak imza :P görmek istiyorum ki tam kanaat getireyim.

"Ordu göreve" pankartı.. Bunu hangimiz istemiyoruz ki? Ordunun, yasayla belirlenmiş Vatanı iç ve dış tehlikelere karşı koruma görevini, eksiksiz olarak yerine getirmesini istemek suç mu? "Ordu göreve" demek, illa darbe yapmasını mı istemektir? Üstelik, esas nokta şudur ki bu pankartı açan arkadaşlar mahkemeye verildi, uzun süre yargılandılar ve sonunda beraat ettiler. Şimdi FETÖ'nün, tutup o pankartı, tıpkı Yalçın Küçük'ün kendi kitabına bastığı resimleri ve Doğu Perinçek'in APO'yla gül alıp verirkenki resimleri gibi, Karşı Devrim'in operasyonları olarak kulanmaları ve Ergenekon Tertibi'nde bir iki kişinin açtığı o pankartı bahane edip, meydandaki binlerce kişiden biri olan Profesörleri içeri atmaları, pankartı açan arkadaşların mı suçudur? Cumhuriyet Mitingleri'ne katılmayı da, Atatürk Posteri taşımayı da, "ulusalcılık suçlamasının delilleri" olarak kullanan CIA-FETÖ suistimal edecek diye, "Ordu Göreve" demeyelim mi? Ben derim.

"Kürt" konusundaki sloganlarına ben de katılmıyorum ve bunlardan hoşlanmıyorum; bu başlıkta zaten değinmiştim. Mesela "sorunları yok, istilaları var" konusu, özünde, içerik olarak ne kadar doğruysa da, bu şekilde söylemek neyi çözer ki? Herşeyi daha beter hale getirir..

Öte yandan.. Remzi Gür başlığında da içim yanarak yazdığım üzere, iki hafta üstüste, Aydınlık'ta, RTE'nin telefon görüşmeleri yayımlanıyor. Çok iyi ediyorlar ayrı konu ama, bu telefonları kim dinlemiş de Aydınlık'a servis etmiş? Bunun cevabını vermeden, 10 küsür yıl önce bir genç ateşli konuşma yapmış da konuşmasını videoya çektirmiş de, MİT'e göndermiş de, bu da tespit edilmişmiş...

Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Eki 28, 2009 15:37

Diger tartisma konulari bir yana:

Neden özellikle:

"Daga cikani da, daga cikartani da, dagdan indireni de: HEPSINI ASACAGIZ" kapagina geldi bu saldirilar?

Resim

Tayyipleselim biraz: "Ne yani, Mehmetcik ölsün mü istiyorsunuz? Akan kan durmasin mi istiyorsunuz?"

Teröristi asalim diyen fasist, davulla zurna ile karsilayan demokrat. Bak Allah'in isine. :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen MansurSah » Çrş Eki 28, 2009 17:09

Türk-Kan yazdı:Diger tartisma konulari bir yana:

Neden özellikle:

"Daga cikani da, daga cikartani da, dagdan indireni de: HEPSINI ASACAGIZ" kapagina geldi bu saldirilar?

Tayyipleselim biraz: "Ne yani, Mehmetcik ölsün mü istiyorsunuz? Akan kan durmasin mi istiyorsunuz?"

Teröristi asalim diyen fasist, davulla zurna ile karsilayan demokrat. Bak Allah'in isine. :)

1- "Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir! "

2- Adımların bittiği, nefeslerin durduğu, seslerin kesildiği yerde; Mustafa Kemal’in askeri olmanın verdiği sorumlulukla, ağzında “laik, demokratik, sosyal hukuk devleti” tekerlemesini sakız etmeden, sözü hiç eğip bükmeden, yobaza selam durmadan, baloda Şeriatla vals yapmadan, dimdik durabilen bir Türk subayı vardır…
Bir de, 42 darağacı!
Mustafa Kemal, emperyalizmle ölüm-kalım savaşı verirken, ulus kendini yine kendi azim ve kararlılığı ile kurtarmaya çalışırken ve tüm Anadolu kan ağlarken, “millicilerin” malına ve kadınına saldırtabilecek denli dinden çıkmış bu hoca takımı, yaptıklarını Yarbay Osman’ın ağzından çıkan şu emirle öder: “Asın hepsini!”

http://www.turksolu.org/157/erisik157.htm

Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletigönderen ulusalsol » Çrş Eki 28, 2009 17:26

Aydınlıkçıların söylemlerine göre Gökçe Fırat, partiye ajan olarak sokulmuş değil partide devşirilmiş bir insandır. Şizofren olduğuna dair hastane kaydı varmış ellerinde. Onu bunu bilmem, önemli olan da bunlar değil zaten. Hangi fikri savunuyor oluşudur.

Gökçe Fırat İP'de olduğu sıralar Öncü Gençlik'te olan bir arkadaşım var. Şu anda ne İP ne Türksolu hiçbirisiyle alakası yok. Söylediği şu oldu; "Gökçe, partiyi Kemalizm'e kayıyor diye eleştirenler arasındaydı. Hatta bir öncü gençlik toplantısında, Bolşevik çekirdeğe kimse sızamaz hele kemalistler hiç sızamaz, dedi. Şu an geldiği noktada görüşleri değişmiş olabilir, orasını bilemeyeceğim."

Perinçek'in geçmişinden vuran Türksolu, ortak geçmişe sahip olan yine Türksolu!

Dikkat edin, Türksolu genel olarak güncelden değil geçmişten ötürü eleştiri yağmuruna tutar İP'i. E sen neydin diye sormazlar mı adama!

Hadi, geçmişini falan da geçtim. Adamların savunduğu görüşlere bakalım. Kebap yeme, lahmacun yeme kürtleşirsin... Bu mudur siyaset anlayışı?

Türksolu bugün Türklerin PKK'lığına soyunmuştur. Ulusal Sol diye yola çıkıp Nasyonal Sosyalizme varmışlardır. Herhangi bir Türksolu iktidarı ülkemizde ciddi bir faşizm deneyimi olur. Üstüne Türkiye de bölünür. Unutmayın ki Yugoslavya'yı parçalayan Sırp faşizmi olmuştur.

Saygılar
Kullanıcı küçük betizi
ulusalsol
Üye
Üye

İletiler: 30

İletigönderen bezgin » Çrş Eki 28, 2009 17:35

Türk dururken soluyla ugrasmak da nesi. Genel baskani "Türkiye'de kutlanacak cumhuriyet kalmadi" der, kanali, dergisi Türk?solu'yla ugrasir. Bunlarin neden adam olamayacagi buradan bellidir. Topu topu günlük 100 kisiye hizmet veren bir örgüte, satasarak "parlatmak"tan büyük komplo olabilir mi.

Yoksa düsen bir cay kasigini tutmak icin, porselen tabaklari elinden birakacak saf mi bunlar? Birak allasen. Körler ve sagirlar birbirini agirlar.

Ek: Iste bu zihniyet Türk emekcisini bölmüs, solu siddete mecbur birakmis, hatta sagin güdümüne sokmus ve ister istemez 12 Eylül'ü getirmis zihniyettir.

Onlar sen ben kavgasiyla sendikal hareketi baltalamasaydi, ne 12 Eylül olurdu, ne iskencehaneler. Belki vatansever bir iktidarimiz bile olurdu 30 yil icinde.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen ulusalsol » Çrş Eki 28, 2009 17:53

bezgin yazdı:Türk dururken soluyla ugrasmak da nesi. Genel baskani "Türkiye'de kutlanacak cumhuriyet kalmadi" der, kanali, dergisi Türk?solu'yla ugrasir. Bunlarin neden adam olamayacagi buradan bellidir. Topu topu günlük 100 kisiye hizmet veren bir örgüte, satasarak "parlatmak"tan büyük komplo olabilir mi.

Yoksa düsen bir cay kasigini tutmak icin, porselen tabaklari elinden birakacak saf mi bunlar? Birak allasen. Körler ve sagirlar birbirini agirlar.

Ek: Iste bu zihniyet Türk emekcisini bölmüs, solu siddete mecbur birakmis, hatta sagin güdümüne sokmus ve ister istemez 12 Eylül'ü getirmis zihniyettir.

Onlar sen ben kavgasiyla sendikal hareketi baltalamasaydi, ne 12 Eylül olurdu, ne iskencehaneler. Belki vatansever bir iktidarimiz bile olurdu 30 yil icinde.

Bugüne kadar Türksolu haber yapılmıyordu.

Geçen hafta bildiri dağıtmaya başladılar ve Pazar günü de miting yaptılar.

Yani tüm faaliyetleri kapı kapı dolaşıp Atatürk pazarlaması yapmakken birden meydana indiler. Parti kurma çalışmaları da sürüyor. İşte bu gelişmelerden ötürü Ulusal, vatandaşlarımız uyarma sorumluluğu yüklenmiş. Olay basit bir sataşma olayı değil.

Saygılar
Kullanıcı küçük betizi
ulusalsol
Üye
Üye

İletiler: 30

İletigönderen Yargan Kam » Çrş Eki 28, 2009 18:05

ulusalsol yazdı:Parti kurma çalışmaları da sürüyor.

Hmm... Bundan çıkarabildiğim kısaca şu olabilir ki, art niyetli olan iç ve dış mihraklar, olan vukatlardan dolayı birleşme isteği oluşan Türk milletini farkettiler.

Son seçimden bu yana kaç parti kuruldu acaba?
...Umut Samimiyettir...

Resim ''Üze Tenri Basmasar, Asra Yir Telinmeser''
''Yukarıda Gökyüzü Çökmedikçe, Aşağıda Yer Delinmedikçe''

...Cumhuriyet Fazilettir.
Kullanıcı küçük betizi
Yargan Kam
Üye
Üye

İletiler: 199

İletigönderen balkes10 » Çrş Eki 28, 2009 18:08

Bugün haklarından çıkan 'Asacağız ' kelimesi içerikli haberler sonrası haklarında 'Faşist' olarak düşünmeye başladım.Çıktıkları yol farklı ağızlarından çıkan sözler yaptıkları faaliyetler farklı..Daha fazla yorum yapamıyorum çünkü kendi dedikleriyle çatışıyolar
Kullanıcı küçük betizi
balkes10
Üye
Üye

İletiler: 3

Sonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x