MansurSah yazdı:Ben 2002 yılından Türksolu'nun beri her sayısını, satır satır okuyorum. (Sol-sosyalist başka birkaç yayını da yakından takip etmekteyim ama milli benliği ve Atatürkçülüğü ile kendime en yakın bulduğum, TürkSolu'dur.) Yazarları arasında arkadaşlarım ve onlarla oturup konuşmuşluğum, tartışmışlığım var. Yakından tanıdığımı düşünüyorum. Bu grupla ilgili fikir alışverişini, gokturkmehmet'in geçenlerde açtığı Türksolu Hakkında başlığından devam edebiliriz.
gokturkmehmet yazdı:Selam arkadaslar,
Turksolu dergisini cikaranlar hakkinda fikirlerinizi paylasabilir misiniz?
Sizce bunlar Ataturkcu mudur? Anti-emperyalist midir? Birilerinin gudumunde midir? Turkcu mudur? Fasist midir? Gercek Solcu mudur? Irkci midir? Ulkucu mudur?
"Düşman ne odur ne budur, ne o millettir ne bu millettir. Düşman kapitalizmdir ve kapitalizmin ürettiği emperyalizmdir." Atatürk.
gokturkmehmet yazdı:Kisacasi bu adamlar hakli midir yoksa provakator mudur?
gokturkmehmet yazdı:Ulusal Sol olduklarini soylerler, ama "Ulusalci" bilinen diger gruplara iliskin birsuru elestirileri var.
Kemalist54 yazdı:Türk Solu grubunda yazılarını denk geldikçe takip ettiğim Tükkaya Atatöv dışında okuduğum kimse yoktur, bu grupla ilgili genelde önyargılarım vardır. Dergide(özellikle internet sitesinde) sevdiğim saydığım bir çok aydının yazılarıda yer almaktadır (bedri baykam, attila ilhan). Bu önyargılarımda haksız olmadığımı bu derginin internet sitesinde de görebileceğiniz üzere ''kürt sorunu yoktur, kürt istilası vardır'' söyleminden anlayabilirsiniz. Kendisine solcu diyen bir grubun böyle bir söylem takınması hezeyandan da öte birşey olmalı. Solcu olmak sadece devletçi olmak halkçı olmak yurtsever olmak demek değildir bunların tümüne birden sahip olmak demektir, solun devletçilik anlayışı halk için devlet prensibine dayanır. Proleterya diktatörlüğünün devlet aracılığıyla yürütülmesini savunur ki bu belli bir süre içindir daha sonra ise bir bürokrasi mekanizması olan devletinde çözülmesi gerektiğini söyler. Türk Solu'nun solculuğu nasıl bir solculuk ben onu bilemem ama solcu görmek isteyenler SOL.ORG'u takip edebilirler.
Gökçe Fırat ile ilgili aşağıdaki yazıyı okumanızı salık veririm:
http://www.doguperincek.info/20090605.htm
Yargan Kam yazdı:Saygıdeğer Kemalist54 ile devrimsel,
merak ettiğim üzere sizden 'Kürt sorunu' tanımını kısaca rica edebilir miyim?
Çünkü sanırım bu olgu gerkes için farklı anlam taşıyor.
Tabi aradaki (düşünce ve fikirlerdeki) farkı ben dahil hepimizin inceleyebilmesi için, diğer site sakinlerinden de özet bir tanım isteyebilirim =)
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Not: Konuyu dağıtıyor gibi görünse de, yurt severlerin tanımlamaları ile konu olan 'Türk Solu' tanımlaması arasındaki benzerlikler ve farklılıklar verimli bir biçimde irdelenebilir diye düşünmekteyim. Unutmayalım, birbirimizi anlayamazsak, iletişim kuramayız da. Tüm yurtseverler olarak fikir anlaşmazlıklarına ve iletişim sorunlarına çözüm bulmak zorundayız.
Sevgi ile...
.. Peki kimdir kendilerine Türksolu diyen bu grup? Kışkırtıcı faaliyetleri tespit edildiği için 2000 yılında İşçi Partisi'nden atılan Gökçe Fırat Çulhaoğlu tarafından kuruldular. O zaman İşçi Partisi tarafından yapılan açıklamada, şu bilgiye yer verilmişti: "Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun İşçi Partisi'nin yönetiminden gizli olarak partinin gençlik kamplarında kışkırtıcı konuşmalar yaptığı, bunları videoya kaydettirdiği ve MİT’e gönderdiği tespit edilmiştir. Bu nedenle partiden atılmıştır."
Evet MİT'e çalıştığı için İşçi Partisi'nden atılan Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Türksolu grubunun başında işlevini sürdürüyor.
Türk-Kan yazdı:Diger tartisma konulari bir yana:
Neden özellikle:
"Daga cikani da, daga cikartani da, dagdan indireni de: HEPSINI ASACAGIZ" kapagina geldi bu saldirilar?
Tayyipleselim biraz: "Ne yani, Mehmetcik ölsün mü istiyorsunuz? Akan kan durmasin mi istiyorsunuz?"
Teröristi asalim diyen fasist, davulla zurna ile karsilayan demokrat. Bak Allah'in isine.
bezgin yazdı:Türk dururken soluyla ugrasmak da nesi. Genel baskani "Türkiye'de kutlanacak cumhuriyet kalmadi" der, kanali, dergisi Türk?solu'yla ugrasir. Bunlarin neden adam olamayacagi buradan bellidir. Topu topu günlük 100 kisiye hizmet veren bir örgüte, satasarak "parlatmak"tan büyük komplo olabilir mi.
Yoksa düsen bir cay kasigini tutmak icin, porselen tabaklari elinden birakacak saf mi bunlar? Birak allasen. Körler ve sagirlar birbirini agirlar.
Ek: Iste bu zihniyet Türk emekcisini bölmüs, solu siddete mecbur birakmis, hatta sagin güdümüne sokmus ve ister istemez 12 Eylül'ü getirmis zihniyettir.
Onlar sen ben kavgasiyla sendikal hareketi baltalamasaydi, ne 12 Eylül olurdu, ne iskencehaneler. Belki vatansever bir iktidarimiz bile olurdu 30 yil icinde.
ulusalsol yazdı:Parti kurma çalışmaları da sürüyor.
Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk