|Kuralsız| yazdı:Ram, Eyvallah..
Türk Dünyası'na karşılık 70 Milyonluk nüfusu göstermişsin, Türk Cumhuriyetleri ve Cumhuriyet olma yolunda olan toplulukların Liderleri Türkeş'i Başbuğ olarak kabul etmiştir.O ülkelerden %3-5 kabul etmemiş pek de fazla önemi yok.
Sence öyle mi göstermişim¿? Bence bir daha okuman gerekir. Ayrıca o ülkeler hangi ülkelerdir¿? Sandığa gidip oy mu kullanmışlar ki biz Türkeş'i başbuğ (yani tüm Türklerin tek lideri) kabûl ediyoruz diye¿? Türk dünyasının bunu kabûl gördüğünü nereden anlıyoruz¿?
Bu konuya girmeyeceğim tekrar dediğim gibi karşı görüşte olduğun için Türkeş'in aleyhinde söylenen her söz senin için kolay kabul edilir.Benim için de öyleydi.ta ki babam bana gerçekleri anlatana kadar..
Hayır. Belgesini getir, doğruluğunu kanıtla, senin dediklerine inanayım. Ben Türkeşçi olmadığım gibi, anti-Türkeşçi de değilimdir. Yaptığı iyi şeyleri gördüğüm gibi, yaptığı kötü şeyleri de bilirim. Hangisi ağır basarsa bassın, doğru olduğu yerde yanlış, yanlış olduğu yerde doğru demem. Bunu da herkes için yaparım. Şimdi senin gerçeklerini baban oluşturmuş. Benim babam ise, kendi gerçeklerimi kendimin bulmasını istedi. Ben de gerçeklerimi bilgiye göre oluşturdum. Eğer Türkeş'i kötülemekse maksat, buraya bildiklerimi de rahat rahat yazarım, kanıtlarım. Kusura bakma ama Kürşat, babası tarafından gerçekleri öğretilen kimi Kürt çocukları da; terör örgütünü, Partiye Karkeran Kürdistan (Kürdistan İşçi Partisi) olarak öğrenip ona göre yetişiyor. Bu da kıyaslama değil, örnektir.
ben derdim ki ''bütün sol görüşlüler kürtçüler de dahil bu vatanın hayinleridir ve düşmanımdır.''
ama Ülkücü Harekete sayısız hizmeti olan babam bana dediki:
- Bak oğlum biz zamanında yanlışa düştük.Aslında aynı görüşe sahip , yani bu devletin birliğinden yana olan ülkenin gençlerini sağcı-solcu diye böldüler.Solcular komünizmi savunuyorlardı.Biz onların kandırıldığını o zaman anlayamadık..
Biz de vatanı komünistlerden koruduğumuzu zannettik..Ve işler bu noktaya geldi..
Şimdi bak bütün o komünist dediklerimiz bizimle aynı taraftalar.Hepsi de Atatürk'ün izinde bu Vatanı sonuna kadar savunuyorlar..
Şimdi bizim düşmanımız solculuk ya da komünizm değil.Kürtçülük ve tarikatçılık dedi..
ben o zaman anladım ki memleketin savunucuları olan bütün gençleri bir fitneyle birbirine düşürmüşler..
Yani diyeceğim şu ki , ben karşı görüşte olduğum insanları kötülerken aslında onların da aynı yolda olduğunu anladım..
Saygılar..
Şimdi özde doğru olan bu alıntıya da bir cevap yazmam gerekir, lâkin ben solcu değilim, solcuyum diyen birinin cevap vermesi daha doğru olur. Yalnız şunu yazayım, solculuk=komünizm değildir.
Nihai olarak sana şunları diyebilirim; biz çatışan gruplar ve kitleler içinde değiliz ki birbirimize saygı duymamız gereksin. Bu zaten olagelen bir vaziyettir. Misâl; senin yapman gereken, kendi söylemlerin ile benim söylemlerimin aksini, ispatlamaya çalışmaktır. İspat belgedir, belge de bilgidir. (Not: Belge, sadece kağıttan oluşan bir bigiler topluluğu değildir. Aslolan sunulanın niteliğidir.) Başlık Ümit ÖZDAĞ'ın yazdıklarıdır. Örneğin Ümit ÖZDAĞ, karşısında
canlı yayında kıvranan -bin takla atan- bazılarına, her kıvırdıklarında ayrı ayrı "şak! diye" belge sunan, değerli bir profesördür. Tartışmanın sağlıklısı, bu şekilde olur.
( bu arada Asker siyaset yapmazmış öyle diyolar

)
Bak bunu unutmuşum. Fıkra bu ya, ampûl bir kamutan gelir, sana işkence yapar gibi Tayyip'i överse durumun vahim.