Ve Titanik batarken kemancılar keman çalmaya devam eder...

Genel & Güncel Konular

Ve Titanik batarken kemancılar keman çalmaya devam eder...

İletigönderen İlteriş Kağan » Çrş May 06, 2020 13:52

Türkiye’deki ahali düzülmekte Yavrum.. 200 TL var 100 TL var 50 TL var 20 TL var 10 TL var 5 TL var 1 TL var 50 kuruş Var Ve bunların hepsini topla bir 100 Dolar alamıyorsun..Alım gücüyün ne kadar zayıf olduğunu görürsün..

Türkiye'de Halk fakirleşiyor, zenginler daha da zenginleşiyor:
Türkiye'de halk yıldan yıla fakirleşiyor ancak nasıl fakirleştiğini hâlâ anlayamadı.ancak enflasyonu hesaba katmadılar. Bir kısmı hâlâ anlamıyor, cebine dokunanlar ise fark etmeye başladı. Herkes fark edecektir ki markete girince her zaman aldıklarımızı alsak bile öncesine göre çok daha fazlasını ödüyoruz. Bu hayatın her parçasında var. Eskiden marketlerde küçük paralar çıkmayınca para üstünü zaman zaman sakızla verirlerdi şimdi bunu yapmak isteseler dahi yapamazlar. Çünkü artık sakız o minik paradan daha değerli.
Çeyrek Altın 630 TL
Resim
Üretmiyoruz, tüketiyoruz; tasarruf etmiyoruz, harcıyoruz; Ne anlama geliyor bunlar?
Yani ülkede ürettiğimizden fazlasını tüketiyorsak yurtdışına ödeme yapıyoruz demektir. Türk lirasıyla mı ödüyoruz? Hayır euro veya dolar ile ödeme yapıyoruz. Öyleyse elimizdeki euro ve dolar azalıyor bu da bu para birimlerinin değerlenmesine sebep oluyor. Az olan değerlidir kaidesince döviz Türkiye’de kıymetleniyor. Bu yüzden Euro ödeyerek Avrupa’dan aldığımız çikolatalar 50 cent iken Bizde 3 lira oluyor. Bunun için Türkiye’nin süregelen eğitim problemini çözmemiz lâzım. Kanunun gücü şahısların gücünden önde olması lâzım yoksa girişimciler için ortam oluşmaz. Millet olarak har vurup harman savuran modeldeyiz. Saraylar inşa etmek yardımcı olmuyor. Tasarruf etmemiz gerekiyor. Çünkü Türkiye ekonomisi üretim, eğitim, haklar ve özgürlüklere muhtaç olduğu gibi tasarruflara da muhtaç.

Bilinçli toplum olmanın ilk şartı, verdiğin verginin miktarını bilmek, hesabını sorabilmek ve sorabileceğin bir sistemi talep etmekle başlar...
“Krizde o ülke halka bunu vermiş, şu ülke bu kadar vermiş” diye imrendiğiniz hür dünyada öyle başladı, öyle devam ediyor... Nokta
"Kimse ödediği verginin farkında değil. Yurttaşa maaşını brüt verelim, iki hafta cebinde gezdirip yarısını Kendi eli ile vergi olarak geri yatırsın, bakalım israfa göz yumuyor mu."
Resim
Üretmeden, satarak savarak, borçlanarak en çok halk yığınlarını yoksullaştırdı. Halk borçlanarak yaşamaya alıştırıldı. Toplumda gerginlik, bunalım, kriz, ahlak çöküntüsü, adam öldürmeler, cinnet geçirmeler, intiharlar en yüksek düzeyine ulaştı.
Bir ülke düşünün ki, hiç bir şey üretmiyor ve tüm vatandaşları yatıp kalkıp geyik muhabbeti yapıyor ve ekonomik değeri olan hiç bir şey için çaba harcamıyor.- Üretmeyen Ülkeler Tükenmeye Mahkumdur.. Bunun tek sorumlusu büyüme modelidir. Üreterek değil tüketerek büyüme. Çalışıp kazanarak değil borçlanarak. Vatandaş borçlandı, şirketler borçlandı ve dahası ülke borçlandı.

kuzu-muzu-degil-kasap-bicagini-yalayan-danalar-gibisiniz-t48900.html
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye

İletiler: 2382

Re: Ve Titanik batarken kemancılar keman çalmaya devam eder...

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Çrş May 06, 2020 15:23

Derin ve gerçek bilimsel ve baştan sona mükemmel bir ekonomik, ticari, mali ve sosyal teşhis, tesbit, analiz, sentez ve teşhir. Çok değerli yazarı sevgili İlteriş KAĞAN'ın üstün ve özgün yurtsever kalbine, öpülesi usta eline, asla yılmaz ve yorulmaz altın kalemine en uzun bir ömür sağlık ve bağışıklık, huzur ve mutluluk, başarı ve umut. Ve öznel ve kişisel iznini ve müsadesini rica eden ben Gönül'den özel ve naçizane bir replik :
Bu GERÇEKTEN MÜKEMMEL yazıya şöyle bir başlık çok daha ilginç, çekici ve uygun olurdu : Türkiye ekonomisi, sanayisi, ticareti ve maliyesi batarken tüm eski ve yeni hırsızlar çalmaya devam ediyorlar
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye

İletiler: 1285

İletigönderen İlteriş Kağan » Prş May 07, 2020 0:25

Gönül Pınar Atacı Ben TŞK edrim İnanın paylaşmış olduğum şeyleri araştırıp Görsel kanıtlar eşliğinde Yazışmalıktaki Arkadaşları vede Yazışmalık dışındaki Vatandaşlarımızı Bilgilensin diye Paylaşım yapmaktayım. Yani Ülkemizin zor durumda olduğunu Elimden geldiği kadar anlatmaktayım Saygılar

Aklı Başında herkes biliyor, geminin su aldığını
herkes biliyor, Bunların yalan söylediğini.
Geçen yıl bu zamanlar Boz Doları Al Lirayı diyerek Dolar'ın değerinin hamasetle, kelime oyunlarıyla "ver mehteri ver, ver" diyerek düşeceğini sananlar vardı.
Üretmeden para değer kazanmaz, kazanamaz.
Üretmeden, katma değer oluşturmadan TL'nin değer kazanacağını zannedenler, kızgın tavaya damlatılmış birkaç damla su gibi,oysa tavanın altı hala yanıyor.
Üretimi teşvik eden ciddi ve tutarlı ekonomik paketler,teşviklerle rant ekonomisinden üreten ekonomiye geçmedikçe istediğin kadar kızgın tavaya su damlat.
Özetle, kaynayan düdüklü tencerenin altını kısamayınca, ilaveten 'kapak açılır buhar ortaya çıkarsa, o zaman da suyun kaynadığı anlaşılır" endişesiyle,
tencere kapağının üstüne su dolu damacanayı koymuşlar.
Tencerenin altındaki ocak hala yanıyor.
Üretmeden,elde avuçtakini satarak
ranta dayalı Getirisi olmayan inşaat ile buraya kadar.

kelime oyunlarıyla hala faiz lobisi, dış güçler, üst akıl diyerek halkı narkozlamaya devam ediyor.

Hiçbir ekonomi sorumlusu da çıkıp "şöyle yapacağız, böyle yapıyoruz" falan da demiyor. Tam bir saldım çayıra..

“Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir.”
(Albert Einstein)
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye

Paranın Gücünü Söylem Belirlemez - Üretim Belirler!

İletigönderen İlteriş Kağan » Prş May 07, 2020 3:52

Prof. Dr. Osman Aluğ'un "üretim gücü"nü anlattığı konuşması şöyle:
“Bir ülke düşünün 100 tane yumurta üretiyor. Bu 100 yumurtaya karşılık 100 lira basıyor. Demir veya kâğıt... Bir yumurtanın fiyatı kaç lira? 1 lira. 100 yumurtanın üretimini daha fazla arttırmak için ne yapman lazım? Tavuklara yani üreticilere ve de horozlara yani yatırımcılara iyi bakman lazım. Tavukların bakımını iyi yaparsan horozların yani yatırımcıların yatırım şevkini yüksek tutarsan yumurta üretimi 100'den 200'e çıkarsa bir yumurtanın fiyatı kaç lira olur? 50 kuruş olur. Yok, tavuklara bakmazsan horozların yani yatırımcıların moralini düzgün tutmazsan yumurta üretimi 100'den 50'ye düşerse ne olur? 2 lira olur yumurtanın tane fiyatı.

Fiyatı belirleyen neymiş? Daha doğrusu paranın değerini belirleyen neymiş? Bu ülkenin üretimi, gücüdür. Paranın değerini o ülkenin üretim gücü belirler. Hangi şekilde gelmiş olursanız olun. İster sözüm ona demokraside yüzde 100 oy ile gelin. İsterseniz başka tarzlarda iktidara gelin. Siz paranın değerini belirleyemezsiniz!

Paranın değerini ne Cumhurbaşkanı belirleyebilir, ne Meclis belirleyebilir, ne Merkez Bankası belirleyebilir, ne de TÜİK belirleyebilir! Paranın belirleyicisi kimmiş? Üretim gücü... Sen şimdi üretim gücünü kırmışsın. Üreticinin kolunu, kanadını kırmışsın. Üretici üretemiyor. Sen mecburen ne yapıyorsun? Dışarıdan borca, mal alıyorsun. Borca hizmet alıyorsun. Borca, para alıyorsun. Kime çalışıyorsun? Borca çalışıyorsun. Kimin gene bu yük? Üreten kesimin. Üreten kesim. Üreten kesimi yoksullaştırıyorsun. Çok çeşitli yöntemlerle... O çöktükçe çöküyor, battıkça batıyor. Paranın değeri de düştükçe düşüyor.

Paranın değerini ne belirliyor? Üretim gücü belirliyor, söylem gücü belirlemiyor. Şarkılarla, türkülerle, ilahilerle sözüm ona çok büyük din adamlarının beyanlarıyla ne artmıyor? Paranın değeri artmıyor. Lafla hiçbir yere varamazsın. Alın teriyle varırsın

Paranın Gücünü Söylem Belirlemez - Üretim Belirler!
https://www.dailymotion.com/video/x74w1lq
En son İlteriş Kağan tarafından Cmt May 09, 2020 7:27 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Prş May 07, 2020 7:49

Tekrar tebrikkler, teşekkürler, selamlar, saygılar, en iyi dilekler ve yeni başarılar sana sevgili İLTERİŞ. Çok değerli hocamız Prof.ALTUĞa da aynı duygular ve dilekler.
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye

İletiler: 1285

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x