kgursu yazdı:kaye yazdı:Meselemiz artık sağ-sol değil, ortak ülkü etrafında birleşebiliyorsak hepimiz biriz. Sağla solla vatan sevgisi olmaz zaten, ekonomik idrak olur..
Ben memleketimin insanları ile başka bir söz çatısı altında birleşmeyi tercih ederim, kaye. Bu buluşulacak sözde pozitif bir anlam olmasına da dikkat ederim. Yani, bu bahsettiğimiz "Ya sev, ya terket!" sözü ile ikna olacak bir karşı kamp yok. Sadece sonu çatışmaya gidebilecek ve daha çok şiddet getirebilecek bir söz var ortada. Teşekkürler...
Mesela kgursu, bana bir örnek söz verebilir misin?
Veremezsin, çünkü böyle sihirli bir değnek, sihirli bir söz yok, bulunamadı daha..
Bu adamların işi ihanet, özü ihanet zaten. Bu adamları tatlı veya doğru sözlerle kandıramazsınız, parayla satın alabilirsiniz bu tarz insanları ya da uğruna ölmeyi bile göze aldıkları şeyi vermek suretiyle elde edersiniz bu adamları sadece..
Ayrıca maksadım zaten onları ikna etmek değil, ikna olacaklarına inanmıyorum çünkü, ama sevmiyorlarsa hiç beni uğraştırmasınlar defolup gitsinler.. Bu sözün öne çıkan anlamı budur zaten..
kgursu yazdı:Bence hedefi içerdeki çatlak sesleri susturma amaçlı sloganlarla belirlemek yerine, içerdeki herkesi etkileyerek aynı yolda ilerlemelerini sağlayacak ulusal çıkarlarımıza uygun bir hedef koymak çok daha sağlıklı olur. Örnek olarak, Avrasya hedefi konması yolu ile, ABD ve batılı güçlerin ülke içi etkilerini en düşük seviyeye getirip sabitleyecek önlemleri de alarak herkesi bu yola sevketmek çok olumlu bir yöneliş sağlar. Bu önlemlerden biri, kişisel ve kültürel alandaki demokratik hakların sağlanmasıdır. Yani buna göre biz ne Çin'in yaptığı gibi bir asimilasyon anlayışına sahip olmalıyız, ne de AB'nın çekirdek dışı ülkelere uyguladığı etnik milliyetçilik anlayışına.
Diğer önlemlerin temelini de bağımsız politika izleme kültürünü yerleştirmekte görüyorum.
Ulusal çıkarlarımıza demişsin, hangi ulustan bahsediyorsun, adamlar ulusumuzu kabul etmiyorlar ki en başta, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kabul etmiyorlar..
Bence çok fazla iyimser yaklaşıyorsun, zaten Çetin'in bu başlığı açmasındaki sebep te bu, yani iyi-doğru sözle akıllanmayanlara karşı, şimdiye kadar verdiklerimize hep nankörlükle karşılık verenlere karşı, bizi her daim arkamızdan vuranlara karşı bu söz doğru mudur yanlış mıdır diyor, yanılıyor muyum Çetin!
kgursu yazdı:Asıl konuya dönersek, ülkeni karşılıksız sevme anlayışı çok güzel birşey, ancak herkes yapabilir mi, emin değilim. Bu yüzden ikna edici olunmalı!!
Bak şimdi, burada tamamen kendinle çelişkili, bizimle hemfikir oluyorsun. Herkes yapamaz diyorsun, bizim de derdimiz yapamayacak olanlarla zaten. Bunlar hiçbir koşulda senden-benden olmayacak insanlardır. Bu, yaşadıklarımızla sabittir. Sözüm ona kürdistan sevdaları için kaç yıldır kaç askerimizi, halkımızı katlettiler, memlekete ne kadar maddi zarar verdiler, itibarımızı beş paralık ettiler, sen de biliyorsun bunu, bizim derdimiz işte bu adamlar, hem yaşayanları hem de gebermişleri. Ben bu adamlarla birlikte bu memlekette yaşamak istemiyorum. Bu günden sonra "döndük biz" deseler de inanmıyorum artık.
Yani ikna mikna yok lafın kısası..