'Ya sev, ya terk et' hakkında düşünceleriniz

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

'Ya sev, ya terk et' hakkında düşünceleriniz

İletigönderen Çetin Taş » Cum Ara 05, 2008 0:15

Ben bu söylemden dolayı bir rahatsızlık hissetmiyorum.Hissedenleri anlamıyorum.
Bu ülkeyi sevmeyenleri terk etmeye çağıran bu söze tepki gösterenleri ve bu tepkiyi insan hakları ile açıklayanları,bu sözü söyleyenleri FAŞİZM ile suçlayanları anlamıyorum.
''Bu ülkeyi sevmiyorum ama ille de bu ülke de kalacağım''deme hakkına kimsenin sahip olamayacağına inanıyorum.
Bu sözü ilk MHPliler söylemiş,kullanmış olabilirler.Yanlış anlaşılmasın,MHPli değilim ve MHP'nin hemen hiçbir tavrını,politikasını doğru bulmadım,bulmuyorum ve bu gidişle de bulmayacağım.Ama bu sözün nesi yanlış Allah aşkına?
Varsa bu konu hakkında bir şeyler söylemek isteyen,tartışmaya açmak isterim.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen kgursu » Cum Ara 05, 2008 11:40

Burada asıl sorun bu sözün söylenmesi değil, bu sözün amaçladığı sonuçlar ve tabii bu sözü söyleyenlerin bulunduğu makamdır. Yani, "Biz Türkiye'de örneğin federasyon kurma idealleri olan birini fikir özgürlüğü sınırları içinde barındırmak istiyor muyuz, istemiyor muyuz?" sorusuna vereceğimiz cevaplar ve bunun etkileyeceği kişilerle ilgili bir sorun yumağıdır bu.
Şiddete başvuranların cezalandırılması bu konuyla direk ilgili değil, ancak bu sözün çıkış noktası bu ne yazık ki. Ortaya çıkan sonuç olan şiddeti bastırma yolu olarak fikirsel alanı daraltan bir baskı uygulamak bence sağlıklı bir yöntem değil, naçizane fikrim...
Kullanıcı küçük betizi
kgursu
Üye
Üye

İletiler: 495

İletigönderen talat pasa 1 » Cum Ara 05, 2008 11:51

Benim anlamadigim konu nerde ne baskisi kardes?
Not ( Ben icvicrede yasiyorum Burada Vergi toplanir Tabiki herkezin aldigi maasa göre.Gününde ödeme yapmazsan Muhdarlik veya belediye hemen sana mektup gönderir, sen vatan hayinimisin neden vergini ödemiyorsun diye)Ki burada 4 degisik irk var.Ama hic kimse irkini söylemez.
Herkez Icvicre`li dir.
Önce Vatan
Kullanıcı küçük betizi
talat pasa 1
Üye
Üye

İletiler: 340

İletigönderen bezgin » Cum Ara 05, 2008 12:10

Sevmeyen sevdirsin gitsin diyorum. :twisted:
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen Ram » Cum Ara 05, 2008 12:25

"Ya seve, ya terket!" sözü, herkes için değişik anlamlar taşıyabilir. Şimdi biraz çözümleme yapalım:

1. Bu söz, hainlere destek olanlara söyleniyorsa;

1. Doğrudur. Vatan hainlerine destek verilmemelidir. Haine destek de hainliktir.
    2. Yanlıştır. Günümüzde bu söz genellikle terörist yandaşları (destekçileri, şakşakçıları) için kullanılıyor, ancak bu yandaşlık bu sözle etnik olarak genelleştirilebiliniyor.

• x Kökenli Gönüllü yandaşlar
      • x Kökenli Gönülsüz yandaşlar
      • x Kökenli Yandaş olmayanlar

Bunu ayırt etmek için, bu sözün yanına bazı sözler eklenmelidir. Özellikle bu söz, bir politikanın özüyse, bu kesinlikle belirtilmelidir. Zira örgüt baskısı ölüm korkusunu, ölüm korkusu da mecburi yandaşlığı getirir. Birey, yalnızca kendi canından da endişe etmez, ailesinin canını da düşünür. Eskiden bu yalnızca doğuda vardı, şimdi her yerde baskı kurabiliyorlar. Neden¿? Apo cânisi asılmayıp beslendi de o yüzden. Aksi taktirde, bırakın Türkiye'nin mühim şehirlerini, doğudaki halk bu cesaretle fink attırmazdı bu katillere. Hâlâ daha, sevmesek de-istemesek de, kimi dere beyleri terör örgütüyle mücadele ediyor. Elbette bizim istemediğimiz, mücadele etmeleri değildir. Mücadeleyi derebeylik düzeninden de bekler hale gelmiş devletin düştüğü durumdur istemediğimiz... "Ya sev, ya terket" bu açıdan baktığımızda, bu insanları da yaralar. Yaralar çünkü açıklaması yapılmadan sunulmuştur. Her türlü kışkırtmaya ve çarpıtmaya açık hâldedir. O vakit yalnızca bu markalaşmış sözü kullanmayacağız. Yanına tamamlayıcı, meram anlatacak düşünceleri de eklemeliyiz.

2. Bu söz hainler için söyleniyorsa;

1. Hainden ülkesini sevmesini beklemek ne derece doğrudur¿?
    2. Hain, ülkemi seviyorum derse inanacak mıyız¿?
    3. Hain, ülkeyi de sevmiyorum, sizi de sevmiyorum, terk de etmiyorum derse;

• Devlet ne yapar¿?
      • Millet ne yapar¿?
      • Aydın ne yapar¿?

Ayrıca sevilmesi gereken nedir¿? Vatan mı¿? Öyleyse, evvelâ vatanın ne olduğu anlatılmalı. Sözün özü; ekmek arası köfte satıp ekmeğin içine köfte koymazsan, 'bölücü' de derler, 'delikanlı' da derler, 'art niyetli' de derler, 'ırkçı' da derler, 'vatansever' de derler, 'haklı' da derler, 'hakkı yok' da derler, 'hak ediyorlar' da derler, 'yanlış anlaşıldı herhalde' de derler, derler...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen İlteriş » Cmt Ara 06, 2008 2:12

Bu sozun gunumuzde vatanseverler icin de cesitli cevrelerce kullanildigini gozden kacirmayiniz. Bakiniz Fazil Say, Bakiniz; Bekir Coskun, Bkz; Ergenekon operasyonuna tepki gosteren, artik bu ulkede yasanmaz diyen (bence yanlis da olsa) aydinlara Fethullah takiminin dediklerine bakiniz.
Bu ulkeyi kendilerinin (cemaat ve tarikat mensuplarinin) diye dusunuyorlar, geri kalan (kendilerince) dinsiz azinligin onlarin(%47'nin) secimini (AKP) begenmiyorlarsa gitmelerini istediklerini belirtiyorlar. Bkz, Dengir Firat
Ben bu sozu bu yuzden sevmiyorum.
Ote yandan bu AKP %50'yi de gecerse pohcami alip Orta Asyaya bir Turk olarak donmeyi ise ben dusunuyorum, Artik bu ulke yavas yavas bizim olmaktan cikiyor. Yani Turkler artik azinliktadir maalesef. Saygilar
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Ara 06, 2008 2:48

Ortaya çıkan sonuç olan şiddeti bastırma yolu olarak fikirsel alanı daraltan bir baskı uygulamak bence sağlıklı bir yöntem değil, naçizane fikrim...

kgursu kardeşim.Diğer söylediklerine eyvallah da işte bu cümlendir senin-benim gibi insanların zihinlerinin bulandığrıldığının ispatı.
Eğer iki insan anlaşamıyorlarsa bu iki insanı aynı evde kalmaya zorlamanın anlamı olabilir mi?Ya da iki insandan biri diğeri ile oynamak istemediği halde ötekinin ısrarla ''hayır benimle tavla oynayacaksın''demesinin ne kadar anlamı olabilir?

Sıkıntı şu ki,bu söze karşı propaganda yapanlar artık bizlerin zihinlerine,bilinç altlarımıza ''bu vatanı,bu bayrağı,Türk Milleti'ni sevmiyoruz ama hiç bir yere de gitmiyoruz çünkü bu topraklar bizim de topraklarımız,kendi payımız olan kısmını sizden alacağız''düşüncesini yerleştirmişler.

Muhammed.Elbette yazdıklarında haklısın ve elbette bu sözün kastetmesi gereken yalın anlamıdır.Yani ''bu ülke,bu millet,bu bayrak için birlikte yaşamaya var mısınız,yok musunuz?''anlamıdır bu.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Egeli » Cmt Ara 06, 2008 4:40

.
En son Egeli tarafından Sal Kas 04, 2014 15:44 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen atsiz » Cmt Ara 06, 2008 5:23

Bu soz: "America:Love or Leave" sozunun Turkiye versiyonudur. Donup dolastirmaya gerek yok. Anlami: Turkiyeyi sevmiyorsan DEFOL yada IMHA OL. 90li yillarda bu soz PKKli kopeklere karsi ulku ocaklari tarafindan ilk defa kullanilmaya baslanmisti.

Devlet ne yapar sevmeyene? Gazinin yaptiginin bindebirini yapsa yeter.

Tanri Turku Korusun.
Kullanıcı küçük betizi
atsiz
Üye
Üye

İletiler: 15

İletigönderen kaye » Cmt Ara 06, 2008 6:40

Her ne kadar Bahçeli bugün bu sözü inkar etse de, resmen ülkücülere mâl olmuş bir sözdür. Dağda-taşta, köprü ayağında, oturduğumuz bankta, istinat duvarlarında hep gördüğümüz bir söz hem de.. Kim yazar bu sözü oralara, tabii ki MHPliler. Ben şimdiye kadar hiç, bir solcunun bunu duvarlara yazdığını görmedim. Görmemek bir yana, onların yazdığı "Savaşma seviş" sözünden kat kat daha fazla anlamlı ve yerinde buluyorum. Ha bunu bir tarafı yermek diğer tarafı yüceltmek için yazmıyorum, olanı yazıyorum..
Sizler gibi deşmeyeceğim ben bu sözü, ya da "sen bunu dersen o da şunu der" de demeyeceğim, veya "bu sözü söylerken bunu da gözardı etmeyelim" , "karşı taraf güçlendiğinde onlarda aynı sözü bizim için kullanırlar" kısmına ise hiç girmeyeceğim. İlk etapta bunlar aklıma gelmiyor zaten, onlar gibi düşünmüyor, onların haklarını gözetmiyorum, kaldı ki o yönde hakları olmadığını da biliyorum. Yoksa her sözümüze kendilerince bir anlam yükleyeceklerdir illâ, örnek mi:
"Ne mutlu Türk'üm diyene!!"
Hemen söyleyebilecekleri en az 10 tane laf geliverdi aklıma yüce Atatürk'ün bu sözüne mukabil! olarak..
Onlardan korkan onlardan beter olsun.
Onların keyfi kaçacak veya söylediğim sözler saptırılacak diye bildiğimi, istediğimi saklayacak değilim; Gayet açık anlamı: "Ya Sev Ya Terket".
Faşizan duyguların kabarmış senin diyen olabilir; benim için faşistlik olmasa da, şunu söylerim artık geldiğimiz bu radde de:
Ya "faşistler"i oynayacağız ya "sefiller"i!!
İyilikten, merhametten maraz doğduğunu hepimiz biliyoruz artık.
Ya sev ya sevr!!
Ya sevdir ya da yolla; bu kadar basit. Sevgi zorla olmaz farkındayım ama bu kadar nimete karşı kişi hala münkirse yapılacak başka şey kalmamıştır. Antibiyotiği yok ki bunun yutup ta mikroplardan temizlenesin.
Geldiğimiz nokta güzel ama, şöyle: bu tartışmayı Çetin arkadaşım başlattı, kendisini çok iyi tanırız. Menşeine bakmadan bu sözü özümlemiş. Hangi siyasi partiye mâl edilirse edilsin bu söz, hoşuma gidiyorsa alır cebime atarım ben de Çetin gibi. Meselemiz artık sağ-sol değil, ortak ülkü etrafında birleşebiliyorsak hepimiz biriz. Sağla solla vatan sevgisi olmaz zaten, ekonomik idrak olur..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen kgursu » Cmt Ara 06, 2008 13:41

talat pasa 1 yazdı:Benim anlamadigim konu nerde ne baskisi kardes?

Burada bahsettiğim yönetenlerin baskısı idi.

Ram yazdı:Yaralar çünkü açıklaması yapılmadan sunulmuştur.

Bu yoruma katılıyorum, Ram. Bu konu başka türlü de ifade edilebilinirdi, eksik olması bir yana.

gokturkmehmet yazdı:Bu ulkeyi kendilerinin (cemaat ve tarikat mensuplarinin) diye dusunuyorlar, geri kalan (kendilerince) dinsiz azinligin onlarin(%47'nin) secimini (AKP) begenmiyorlarsa gitmelerini istediklerini belirtiyorlar. Bkz, Dengir Firat
Ben bu sozu bu yuzden sevmiyorum.

gokturkmehmet, evet. Bu sözün bir silah olarak kullanılması ve sadece bulunulan pozisyonu kurtarmak için sarfedilmesi çok anlamlıdır.

Cetin Tas yazdı:Eğer iki insan anlaşamıyorlarsa bu iki insanı aynı evde kalmaya zorlamanın anlamı olabilir mi?Ya da iki insandan biri diğeri ile oynamak istemediği halde ötekinin ısrarla ''hayır benimle tavla oynayacaksın''demesinin ne kadar anlamı olabilir?

Sıkıntı şu ki,bu söze karşı propaganda yapanlar artık bizlerin zihinlerine,bilinç altlarımıza ''bu vatanı,bu bayrağı,Türk Milleti'ni sevmiyoruz ama hiç bir yere de gitmiyoruz çünkü bu topraklar bizim de topraklarımız,kendi payımız olan kısmını sizden alacağız''düşüncesini yerleştirmişler.

Çetin, bence sıkıntı şu ki, bu sözün sınırlarını çizmek pek mümkün değil. Gelecek iktidarın işine geldiği kadar ileriye götürülebilir. Bunda bir tehlike görüyorum. Çözümü de konuşulabilinecek insanlarla konuşmakta buluyorum.

Egeli yazdı:Tek istediğim,teşekkür etme haklarını da kullanmaları.

Sevmesen bile,teşekkür et.Teşekkürünü düzgün bir şekilde ilet.

Güzel bir nokta. İnsanların minnet duygularının kalmamış olması günümüzün vahim bir sorunu. Herşeyi "ben" üzerinden düşünüyorlar. "Ben" şunu devlet yüzünden yapamadım, "bana" şu imkan sağlanamadı, gibi. Aslında bu durumun çeşitli hallerinde olan bir sürü insan var. Ama neden olarak gösterdikleri şey soyut birşey, "devlet". Bireyler görevini yeteri kadar yapmazsa o "devlet" havada kalır.

kaye yazdı:Meselemiz artık sağ-sol değil, ortak ülkü etrafında birleşebiliyorsak hepimiz biriz. Sağla solla vatan sevgisi olmaz zaten, ekonomik idrak olur..

Ben memleketimin insanları ile başka bir söz çatısı altında birleşmeyi tercih ederim, kaye. Bu buluşulacak sözde pozitif bir anlam olmasına da dikkat ederim. Yani, bu bahsettiğimiz "Ya sev, ya terket!" sözü ile ikna olacak bir karşı kamp yok. Sadece sonu çatışmaya gidebilecek ve daha çok şiddet getirebilecek bir söz var ortada. Teşekkürler...
Kullanıcı küçük betizi
kgursu
Üye
Üye

İletiler: 495

İletigönderen rockkedi » Pzr Ara 07, 2008 0:37

arkadaşlar bu söz eğer söylendiği devrin hükümetini,bir politikayı,bir yaşam standartını eleştirenlere söyleniyorsa(örneğin hergün bir arkadaşı ölen tersane işçisine ya da polis copuyla dayak atılan işçilere) çok yanlıştır ve zaten o hükümet de bu söz vatana söylendiğinden değil ucu kendine dokunduğundan,şikayetleri evirir çevirir vatan hainliğine getirir.ayrıca çoğu hükümetin gerçekte bunu önemsediğine inanmıyorum ama eğer bu söz hükümeti,politikayı,yaşam standartını değil de doğrudan mevcut bulunan düzeni,devleti yok etmek isteyenlere söylendiyse yerindedir.mesela bu hükümetle yönetilmek istemiyorum diyebilirsin ya da demene gerek yok başka partiye oy verdiysen aynı anlama gelir ama Türk vatandaşı olmaktan utanıyorum diyemezsin ayrıca bu nasıl mantıktır utan tamam da sorduk mu insan ben şundan utanıyorum der mi o da ayrı mesele bu devletten utanlara bu laf edilebilir bence zaten onlara avrupa kapıları ardına kadar açılıyor nasılsa
Kullanıcı küçük betizi
rockkedi
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen ceyfir » Pzr Ara 07, 2008 8:52

Bu söz ırkçı guruplar tarafından o ülkeye sonradan gelmiş ama oranın vatandaşları ile aynı hak ve vergilere tabii tutulan, ama o ülkeyi eleştirme hakkından rahatsızlık duyan aşırı milliyetçi ve faşist guruplar tarafından sık sık kullanılma taktiğidir

Şimdi bir an için yurt dışında yaşayan Türkleri düşünün. O bulundukları ülkedeki yamuk yanları eleştirmeye başladıkları anda, ya bu durumu sev ya da defol git anlamında o Türkler için sık sık kullanılmaktadır.

Burada bir çifte standart vardır. Hani biz kendi ailemizi eleştirirken bunun çok normal olduğunu düşünür oysa ki bir yabancının ailemizi eleştirmesine tepki gösteririz ya, bu bağlam aynı evrensel ve sığ bir bağlamdır.

Oysa ki bunun tam kafatasçı ve faşist bir yaklaşım olduğu bilinmekte ve kabul edilmektedir. O Türkler hem bulundukları ülkeyi sevdiklerinden ama eleştirmek hakları olduğu görüşündedirler ki doğrusu da budur. Oranın doğma büyüme vatandaşları ise bunu bir tehdit olarak görüp, bu durumu beğenmiyorsan terket diyerek kişilerin bireysel eleştiri haklarını söyleme ve eleştirme özgürlüklerini kısıtlamak istemektedirler

Ne dersiniz?
Kullanıcı küçük betizi
ceyfir
Üye
Üye

İletiler: 29

İletigönderen karamustafa » Pzr Ara 07, 2008 14:04

Bence tayip erdoga'nin simdiye kadar söyledigi dogru bir kelime.Yaliniz acaba diyorum icinden gelerekmi söyledi bunu bilemeyiz.Zamanla onuda ögrenecegiz.Tabiki o zaman akp tarihin siyaset cöplügünde olacak, ayni anavatan partisi gibi.
Kullanıcı küçük betizi
karamustafa
Üye
Üye

İletiler: 55

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Ara 07, 2008 17:27

ceyfir.Bence belden aşağı vurmuşsun.Yurtdışında yaşayan Türkler ile bu durumun bence bir ilgisi yok.Kaldı ki Türkler dünya üzerinde en kolay asimile olan,bırakın azınlıktayken asimile olmayı,çoğunluktayken bile kendi içindeki azınlıkların ya da altkültürlerin etkisi altında kalıp aradan geçen yıllarda asimile olan milletidir.Türklere karşı yurtdışında oluşan ve bu zamana kadar gösterilen ırkçı tepkilerin en büyük nedeni Türklerin çalışkanlığı,aza kanaat etmeleri ve bunların neticesinde bulundukları ülkede para ve dolayısıyla güç kazanmalarıdır.Bu durumun oradaki aylak-cahil-aptal-kolay kandırılır halk tarafından çekilememesidir.Hiç bir Türk bulundukları ülkede söz gelimi Almanya'da,''Biz Almanya'nın sınırlarını beğenmiyoruz,Berlin'de 300 binden fazla Türk var.Münih desen öyle.Stutgart desen öyle.Daha kaç tane şehirde şu kadar milyon Türküz.Biz Almanya'da Türklerin yoğun olduğu yerlerde Türkistan kurmak istiyoruz.''demiyorlar.Ya da bulundukları ülkenin anayasal sistemi ile ilgili bir sıkıntısı yok Türklerin.

Oysa ki bu sözün Türkiye'de kullanılmasından rahatsızlık duyan Kürtçüler(Kürtler demiyorum!),Ermeniciler(Ermeniler demiyorum!)ve bilimum diğer mikroırkçılar senin yaptığına benzer savunmalar yapıyorlar.Şimdi burada insanın düşünmesi gerekiyor.Bu Kürtçüler ve Ermeniciler ve diğer bir takım mikroırkçılar aile içinde anne-babanın ya da diğer kardeşlerin yaptıklarını eleştirmiyorlar.Dedikleri aslında çok amiyane tabir olacak ama bence şöyle bir şey:''Baba senin ta ağzının ortasına s...rım.Seni ben sallamam.Takmam kafaya seni ve kurallarını.Ben bu evi dağıtırım.Ama sen ben ne bok yersem yiyeyim bana bakmak zorundasın.Ben evin tamamını keyfime göre kullanabilirim.İstediğim zaman gelirim,istediğim zaman çıkarım.Şu alt kattaki dairede kesinlikle benimdir.Diğer kardeşlerimi o eve sokmam.''

Tekrar ediyorum,söylenen laf belli.Bu laftan anladığımı da söylüyorum.Eğer yanlış anladığımı düşünen arkadaşım varsa neden yanlış anladığımı bana açıklasın lütfen.

Bu soz: "America:Love or Leave" sozunun Turkiye versiyonudur. Donup dolastirmaya gerek yok. Anlami: Turkiyeyi sevmiyorsan DEFOL yada IMHA OL. 90li yillarda bu soz PKKli kopeklere karsi ulku ocaklari tarafindan ilk defa kullanilmaya baslanmisti.

Devlet ne yapar sevmeyene? Gazinin yaptiginin bindebirini yapsa yeter.

Tanri Turku Korusun.

atsız kardeş.Aynen diyorum.

Egeli.Muhteşemsin.Daha sık paylaş görüşlerini bizimle.

rockkedi.Sanırım aynı frekanstayız.

kgursu kardeşim.Bence sınırları eğer benim anladığım mana da söyleniyorsa son derece belli.Ama eğer hükümetin başındaki adam çıkıp hükümete yönelik eleştiride bulunanlara da bu sözle hitap ederse o zaman ''orada dur bakalım''demek gerekir.

Kaye....Kardeşimsin 8)

göktürkmehmet,yazını sonradan farkettim,kusuruma bakma.Allah aşkına ne Orta Asya'ya gitmesi.Oradan gelmiş,buraya yerleşmişiz.Tekrar oraya dönelim diye yerleşmedi herhalde yerleşen büyük büyük büyük dedeler.Ve onlar geldiğinde bu topraklarda yaşayan diğer halklar boşuna Türk potasında erimediler sanırım?!Onun için,sol bir sloganla sana bir hatırlatmada bulunayım:''Yılgınlık yok,direniş var!''

karamustafa.Bence bu adam bu sözü söylerken başka bir şey kastetti.Çıkar yakında nasıl olsa,merak etme.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

Sonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x