talat pasa 1 yazdı:Benim anlamadigim konu nerde ne baskisi kardes?
Burada bahsettiğim yönetenlerin baskısı idi.
Ram yazdı:Yaralar çünkü açıklaması yapılmadan sunulmuştur.
Bu yoruma katılıyorum, Ram. Bu konu başka türlü de ifade edilebilinirdi, eksik olması bir yana.
gokturkmehmet yazdı:Bu ulkeyi kendilerinin (cemaat ve tarikat mensuplarinin) diye dusunuyorlar, geri kalan (kendilerince) dinsiz azinligin onlarin(%47'nin) secimini (AKP) begenmiyorlarsa gitmelerini istediklerini belirtiyorlar. Bkz, Dengir Firat
Ben bu sozu bu yuzden sevmiyorum.
gokturkmehmet, evet. Bu sözün bir silah olarak kullanılması ve sadece bulunulan pozisyonu kurtarmak için sarfedilmesi çok anlamlıdır.
Cetin Tas yazdı:Eğer iki insan anlaşamıyorlarsa bu iki insanı aynı evde kalmaya zorlamanın anlamı olabilir mi?Ya da iki insandan biri diğeri ile oynamak istemediği halde ötekinin ısrarla ''hayır benimle tavla oynayacaksın''demesinin ne kadar anlamı olabilir?
Sıkıntı şu ki,bu söze karşı propaganda yapanlar artık bizlerin zihinlerine,bilinç altlarımıza ''bu vatanı,bu bayrağı,Türk Milleti'ni sevmiyoruz ama hiç bir yere de gitmiyoruz çünkü bu topraklar bizim de topraklarımız,kendi payımız olan kısmını sizden alacağız''düşüncesini yerleştirmişler.
Çetin, bence sıkıntı şu ki, bu sözün sınırlarını çizmek pek mümkün değil. Gelecek iktidarın işine geldiği kadar ileriye götürülebilir. Bunda bir tehlike görüyorum. Çözümü de konuşulabilinecek insanlarla konuşmakta buluyorum.
Egeli yazdı:Tek istediğim,teşekkür etme haklarını da kullanmaları.
Sevmesen bile,teşekkür et.Teşekkürünü düzgün bir şekilde ilet.
Güzel bir nokta. İnsanların minnet duygularının kalmamış olması günümüzün vahim bir sorunu. Herşeyi "ben" üzerinden düşünüyorlar. "Ben" şunu devlet yüzünden yapamadım, "bana" şu imkan sağlanamadı, gibi. Aslında bu durumun çeşitli hallerinde olan bir sürü insan var. Ama neden olarak gösterdikleri şey soyut birşey, "devlet". Bireyler görevini yeteri kadar yapmazsa o "devlet" havada kalır.
kaye yazdı:Meselemiz artık sağ-sol değil, ortak ülkü etrafında birleşebiliyorsak hepimiz biriz. Sağla solla vatan sevgisi olmaz zaten, ekonomik idrak olur..
Ben memleketimin insanları ile başka bir söz çatısı altında birleşmeyi tercih ederim, kaye. Bu buluşulacak sözde pozitif bir anlam olmasına da dikkat ederim. Yani, bu bahsettiğimiz "Ya sev, ya terket!" sözü ile ikna olacak bir karşı kamp yok. Sadece sonu çatışmaya gidebilecek ve daha çok şiddet getirebilecek bir söz var ortada. Teşekkürler...