Zaman: Kemalistler faşisttir!

Genel & Güncel Konular

liberal kimmis?

İletigönderen alamancı » Cmt May 09, 2009 10:28

Bu liberal lafi biraz kafa karistirici. Liberal deyince liberal ekonomi taraftari mi anlayacagiz yoksa genel olarak özgürlükçümü. ise ekonomi yönünden baklarsak ABDnin sagci neoconlarinin türlü darbeler, yandas politikacilar ve siyasi cinayetlerle çesitli ülkelere zorla liberal ekonomiyi yani kuralsiz vahsi kapitalizmi dayattigini görüyoruz. ben bunu sok doktrinini okuyunca iyice anladim. insana ilk bakista sanki demokrasi ve özgürlük liberal ekonomi gerektirirmis gibi geliyor ama hiç öyle degil. neocon usülü uygulamalara bakarsaniz liberal ekonomi demek isçi haklarinin sifira indirilmesi, milli üretimin çökertilmesi ve ülkenin bir sömürge pazari olarak uluslararasi sirketlere açilmasi demektir. bütün bunlar da halk çogunlugunun çikarina ters oldugu için haliyle polis, asker, sopa ve iskence zoruyla oluyor. örnek isterseniz pinosetin silisi endonezyanin suhartosu. yani tuhaftir özgürlük ve demokrasi sloganlariyla gelen "liberal ekonomi" dayak ve iskence zoru gerektiriyor. ekonomiyi bir yana birakalim liberalin özgürlükçü anlamina bakalim. Kemalizm hangi konuda yasak getiriyor bir anlayalim. Kemalizm din sömürüsü üzerine saltanat kurmak isteyenlerin tabiki isine gelmez zamane çigirtkanliklarini ben buna bagliyorum. Kemalizmin özünde aydin düsünce ve antiemperyalist olmak var. antiemperyalist olmadan özgürlükçü olunurmu? bir emperyal devletin güdümüne girersen o ülkede nasil özgürlükten demokrasiden söz edecen? kararlarini kendin alamazsinki patron devlet alir yandaslarina uygulatir.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen evimnet » Cmt May 09, 2009 11:24

orhunefe yazdı:"Tek adamlık" madem bu kadar kötü öyleyse önce siz taptığınız hocaefendinizi çoğaltmaya başlayın. :!:

Faşizmi tanımlamak için sıraladıklarının hepsi cemaat kültürüne ne kadar da benziyor.

Ben Orhunefe arkadaşımın teklifini çok beğendim ve elime geçen ilk fırsatta bu işi halledeceğim :)

Bunun yanısıra muhalif arkadaşımıza gözden kaçırdığı bir konuyu hatırlatmak isterim : Faşist; bir ülkeyi baskı ve zulum ile yönetip tüm ülke çıkarlarını kendisine köle eden insandır, bu pratikte bizim faşist dediğimiz yöneticilerin yaptığı şeydir. şimdi bundan yola çıkarak Atatürkümüzün yaptıklarını incele ve ne olduğuna kendin karar ver.
Ama sen sanırım kitaptaki tarifi ile faşizmi tarif ederek yanılıyorsun bence pratiğe bakman gerek, kitaptaki tarifinde faşistlerin senbolü olan çubuk demetine sarılı baltayı göreceksin... bence onuda biraz araştır göreceksinki bu sembol illuminatinin senbollerinden biridir yani dünyanın en büyük faşizmi... (http://tr.wikipedia.org/wiki/Fa%C5%9Fizm)
sana tavsiyem bu sayfayı izlemen belki faydalanırsın ....
Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük uygar vasfı, büyük uygarlık yeteneği, bundan sonraki gelişimi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır. (Mustafa Kemal ATATÜRK-1933, Ankara)
Kullanıcı küçük betizi
evimnet
Üye
Üye

İletiler: 24

F-strateji: en iyi savunma saldiridir

İletigönderen alamancı » Cmt May 09, 2009 14:00

Ya Erdogal ya da ABDullah ki sonuçta farketmez ayni yolun yolculari bir seferinde dememismiydi bu millet isterse daha totaliter bir rejimle idare edilebilmeli diye? ya demokrasi bizim için tramvaydir diyen kim? Bu cemaatçilerin F tipi kafalarin falan dinci dikta rejimi istedigi ortadayken kendilerine rakip gördüklerine türlü nedenlerle fasist diye saldirmalarini neye yormali? ben F tipi en iyi savunma saldiridir stratejisine yoruyorum. hirsizlik mi yapacaksin önce sen rakiplere hirsiz diye saldiracaksin. dinci dikta mi istiyorsun birileri sana islamofasist demeden sen sana engel olmak isteyen herkese fasist damgasi vuracaksin. dinci kafa yapinla kadini dogurma makinasi gören gerici anlayislarinla sana yobaz denmesinden mi korkuyorsun sen herkesten önce saga sola laikçi yobazlar kemalist yobazlar diye saldiracaksin. karsi devrimci sivil darbe mi yapmak istiyorsun önce sen karsinda durabilecek herkese darbeci diye saldiracaksin. bariz iste, hiçbir kural sinir tanimayan F-strateji...
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen Yargan Kam » Cmt May 09, 2009 14:45

Evet!

Bu dinciler ne kadar vatansever ve demokratikse,

Kemalistler de o kadar faşisttir!!!

Bu kadar haysiyetsiz olmak için özel eğitim mi alıyor bunlar?!?
...Umut Samimiyettir...

Resim ''Üze Tenri Basmasar, Asra Yir Telinmeser''
''Yukarıda Gökyüzü Çökmedikçe, Aşağıda Yer Delinmedikçe''

...Cumhuriyet Fazilettir.
Kullanıcı küçük betizi
Yargan Kam
Üye
Üye

İletiler: 199

İletigönderen bezgin » Cmt May 09, 2009 15:53

:turkiye:

Atila Yayla gibi sömürgecilere cevap Erol Manisali Hoca gibi aydinlarimizca defalarca verildi. Hapisteler diye hafizamiz zayif sanmasinlar. Okuyan ve düsünen Türk Gencligi kimin ne halt oldugunu ve hangi cikar gruplari icin calistigini gayet iyi biliyor.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x