gönderen evimnet » Cmt May 09, 2009 11:24
orhunefe yazdı:"Tek adamlık" madem bu kadar kötü öyleyse önce siz taptığınız hocaefendinizi çoğaltmaya başlayın.
Faşizmi tanımlamak için sıraladıklarının hepsi cemaat kültürüne ne kadar da benziyor.
Ben Orhunefe arkadaşımın teklifini çok beğendim ve elime geçen ilk fırsatta bu işi halledeceğim
Bunun yanısıra muhalif arkadaşımıza gözden kaçırdığı bir konuyu hatırlatmak isterim : Faşist; bir ülkeyi baskı ve zulum ile yönetip tüm ülke çıkarlarını kendisine köle eden insandır, bu pratikte bizim faşist dediğimiz yöneticilerin yaptığı şeydir. şimdi bundan yola çıkarak Atatürkümüzün yaptıklarını incele ve ne olduğuna kendin karar ver.
Ama sen sanırım kitaptaki tarifi ile faşizmi tarif ederek yanılıyorsun bence pratiğe bakman gerek, kitaptaki tarifinde faşistlerin senbolü olan çubuk demetine sarılı baltayı göreceksin... bence onuda biraz araştır göreceksinki bu sembol illuminatinin senbollerinden biridir yani dünyanın en büyük faşizmi... (
http://tr.wikipedia.org/wiki/Fa%C5%9Fizm)
sana tavsiyem bu sayfayı izlemen belki faydalanırsın ....
Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük uygar vasfı, büyük uygarlık yeteneği, bundan sonraki gelişimi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır. (Mustafa Kemal ATATÜRK-1933, Ankara)