Gericilik ve Para / Uğur MUMCU

Gazeteci-Yazar / Devrim Şehidi

Gericilik ve Para / Uğur MUMCU

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Ara 20, 2012 21:43

Gericilik ve Para

Son günlerde "irtica" olarak adlandırılan İslâm toplumu kurma düşüncesi, tarikatlar eliyle yayılıyor, peki bu tarikatlara bunca Kur'an kursunu, bunca pansiyonu, yurdu açacak para nerelerden sağlanıyor?

Tartışılması gereken asıl konu budur.

Kitle desteği sağlamış koskoca partilerin malî sıkıntılar içinde kıvrandıkları günlerde, bu tarikatların yurtiçinde ve dışında su gibi para harcaması hiç dikkat çekmez mi?

Dinsel akımların gözle görünen malî destekçilerinden biri "birader vakıfları" diye adlandırdığımız dinsel amaçlı vakıflardır. Birader vakıfları Başbakan Özal'ın kardeşi Korkut Özal ve ANAP İstanbul İl Başkanı Eymen Topbaş'ın öncülükleri ile kuruluyor.

Ozallar ve Topbaşlar, Suudi sermayesi ile ortak iş yapıp para kazanıyorlar; kazandıkları bu paranın bir bölümünü dinsel amaçlı işlerde kullanıyorlar.

Başbakan Özal da elinden geldiği ölçüde Suudi sermayesine ayrıcalık tanıyor.

Siyasal amaçlı dinsel akımların gözle görünen malî kaynağının birincisi budur.

Sorulacak soru, son yıllarda kaç tane dinsel amaçlı vakıf kurulduğudur. Bu vakıf kurucularının siyasal kimlikleri ve ticarî ilişkileri birçok gerçeği birden kanıtlayacaktır.

Evet, gericiliğin ardındaki malî destek önemlidir.

Örneğin İran'a giden, daha sonra da Federal Almanya'ya yerleşip lâik cumhuriyete karşı Cihat çağrıları yapan müftü Cemalettin Kaplan'ı kimler finanse ediyor?

Bu soruların ipuçları yavaş yavaş ele gelmeye başladı. Müftü Kaplan, Federal Almanya'da ünlü Murat Bayrak'ın himayesi altındadır. Peki Murat Bayrak, kimin himayesi altındadır?

Bayrak, MHP'nin son yöneticilerinden biridir, bütün MHP yöneticileri, 12 Eylül sabahı teker teker gözaltına alınırlarken. Bayrak hakkında -nedense- soruşturma emri verilmemiştir. Bayrak'ın Ayvalık ilçesindeki ünlü kampı Millî Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca 12 Eylül 1980 tarihinden sonra kamulaştırılmış; ancak yasal süresi içinde kamulaştırılan arazi, kamulaştırma amacına uygun biçimde kullanılmadığı için yeniden Bayrak'ın mülkiyetine dönmüştür.

Bakanlık, önce kamulaştırdığı yeri, nasıl göz göre göre Bayrak'a geri vermiştir?

Bu iki örnek, Bayrak'ın Türkiye'de etkili çevrelerce korunduğu ve kollandığı kuşkusunu vermeye yetmektedir. Demirel'i seçim alanlarına götüren helikopter Bayrak'ın oğlu üzerine kayıtlı görünen Sancak-Air şirketinindir ve Demirel'in bir zamanlar en yakınlarından biri olan Uğur Gümüştekin, Bayrak'ın şirketlerini yönetmektedir.

Siyasal amaçlı dinsel akımların para kaynaklarından biri, dün arkadaşımız Enis Berberoğlu'nun haberine yer alan Türk-İran ortak şirketleri olabilir.

Berberoğlu'nun dünkü haberinde İran ortaklı şirketlerin sayısında son üç yılda büyük artış kaydedildiği açıklanmaktadır.

Bir yanda, Suudi sermayesi birader vakıfları aracılığıyla Türkiye'de dinsel eğitime para yatırıyor; öte yandan da mollalar yönetimindeki İranlı işadamları aracılığıyla aynı alana destek sağlanmaya çalışılıyor.

Faisal Finans ve Al Baraka gibi Suudi sermayeli finans kurumları yurtiçinde çalışıyorlar, yurtdışında yine Suudi sermayesi desteği ile İslâm Tekâfül Şirketi kuruluyor. "Lüksemburg, 40 Bl Joseph 11 L 1840" adresindeki şirket, Hollanda'da "Geestbrugweg 73 2281, Ch-Rijs-wijk" ve Londra'da "10, St, James's Street London Sw1a 1ef" adresinde şubeler açmış.

"Fetvası alınmış şirket" olarak sunulan Tekâfül yurtdışındaki Türk yurttaşlarının paralarını topluyor.

Müslümanın, yoksulu, arkasızı, güçsüzü, tek sözcük ile garibanına karşıt Atatürkçülük taslayan çevreler; din sömürüsünün bu gülsuyu ile yıkanmış, çokuluslu ve güçlü ticarî ve siyasal ilişkileri karşısında niçin hemencecik sus pus oluyorlar?

Uğur MUMCU - Cumhuriyet, 15 Ocak 1987
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Uğur MUMCU

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x