"Köpek" Takıntısı, Muhbirlik... / Müyesser YILDIZ

"Köpek" Takıntısı, Muhbirlik... / Müyesser YILDIZ

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Haz 17, 2012 16:58

"Köpek" Takıntısı, Muhbirlik...

KAYNAK YİNE O MU?

Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan ve Fetullah Gülen'in ortak referansı Necip Fazıl Kısakürek. Özellikle de Başbakan Erdoğan'ın. Son dönemde tamamen "üstad"ı referans aldığını, onu "başöğretmen" bellediğini gösteriyor.

AKP İstanbul İl Kongresi/Mitingi'nde gazetecileri "tasmalı" diye suçladı; ama bu defa herhangi bir referansa başvurmadı. Sakın yine "üstad"dan kalan bir takıntı olmasın?!.. Şu satırlara ne dersiniz?

"1965'te Kırklareli'nde bir konferans vermişti. Orada mahalli bir mecmua, bu münasebetle Necip Fazıl aleyhinde çok kötü şeyler yazmıştı. Biz de onu Üstad'a göndererek kendilerini bundan haberdar etmiştik. Bunun akabinde çıkan ilk Büyük Doğu'nun orta sayfalarında kocaman bir çomar, yanında da küçük bir fino bulunan karikatür çizilmiş ve altına da: 'Biz böyle kocaman çomarlarla uğraşırken, bu fino da nereden çıktı?' diye yazılmıştı."

Bu tarihi anektodu anlatan kim mi? Fetullah Gülen!..

Demek ki aleyhte yazanları "köpek"e benzetmek ta 1965'lerden gelen bir alışkanlıkmış. Aleyhte yazanları "ihbar" etmek de!..

Her ne kadar sadece "muhaliflerin" dikkate alıp uyması beklenen bir hassasiyet şeklinde görüyor olsalar bile Gülen'in o anektoddan sonra söyledikleri de önemli. Şöyle diyor:

"Basındaki tartışmalar üslûbumuza aykırı ve fitneyi körüklüyor mahiyette olmamalıdır. Böyle yapılınca hem kitleler aldatılıp yanlış şeylerle meşgul edilmiş hem de başkalarına koz verilmiş olur. Hele bu kapışmalar esnasında gıybetlere giriliyor ve bu gıybetler de hasetten kaynaklanıyorsa, hatta olur olmaz itham ve iftiralarda bulunuluyorsa, bunun İslâmi esaslarla telifi mümkün değildir."

BİR DİZİ SORU

Başbakan Erdoğan'ın, "uluslararası tasmalılar" ifadesi aklıma o kadar çok soru getirdi ki, hangi birini yazacağımı şaşırdım. Sıralamaya çalışayım:

  • ABD'nin Irak'ı işgâlinden önce işgâlci bir basın oluşturmak için bir bütçe oluşturulduğu, ikinci sıraya da Türkiye'yi yerleştirdiği açıklanmıştı. Acaba o basın oluşturuldu mu; hiç araştırdınız mı?
  • Polis Akademisi'ndeki "Kürt açılımı" öncesi ABD'de Atlantik konsey toplantısına giden ve isimleri gizli tutulan Türkler kimlerdi, biliyor musunuz? Açıklamayı düşünür müsünüz?
  • "Yeni Türkiye" kuruluşunda canla-başla çalışan STÖ'lerin, vakıfların dış bağlantıları var mı? Bir aralar Almanya destekli vakıfları gündeme getirmiştiniz, ne oldu?
  • Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geçenlerde Şikago'dan dönerken, "Ermeni açılımı"nın devamı için "geniş ölçekte çalışmalar yapıldığını" belirtip: "Görev verdiğimiz bazı sivil ve resmi örgütler var." dedi. Bu "sivil örgütler" neyin nesidir?
  • AKP'nin kuruluşunda emeği olduğu öne sürülen CIA'cı eski ABD Büyükelçisi Morton Abromowitz: "Kravatlı ve çağdaş görünümlü Erdoğan'ı, Erbakan'a tercih ederim." demişti. Acaba neden?
  • Yıllardır Silivri'de tutsak olan gazeteci, aydın ve askerler "uluslararası tasmalı" oldukları için mi burada?
  • Başbakanlık uçağına alınmayan, Başbakanlığa sokulmayan gazetecilerin "uluslararası tasmalı" olduğu mu tespit edildi?
  • AKP'lilere: "Evinize sokmayın." dediğiniz gazeteler ve kapatılmasını istedikleriniz de mi aynı yolun yolcusuydu?

Şimdilik bu kadar, çünkü yerim dar!..

Silivri'den kucak dolusu sevgiler...


Müyesser YILDIZ
2 Haziran 2012
Silivri
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Müyesser YILDIZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x