O Eski Türkü / Uğur MUMCU

Gazeteci-Yazar / Devrim Şehidi

O Eski Türkü / Uğur MUMCU

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Eyl 11, 2016 16:20

O Eski Türkü

Ulusal bağımsızlık harcıyla temeli atılmış bir cumhuriyeti dünyanın en bağımlı devleti haline getirenler, her Cumhuriyet Bayramı'nda, içlerinde en küçük bir sıkıntı bile duymadan yapay söylevler vermeye devam ediyorlar.

– Atam izindeyiz...

Mustafa Kemal Atatürk, bir Kurtuluş Savaşı’nın önderi ve ulusal bağımsızlığın simgesidir. Atatürk’ün izinde yürünse, devlet ve ülke bu koşullara sürüklenir miydi?

Sen ülkeni, okyanusötesi devletlerin öncü karakolu yapıp, sınırlarını Amerikan üsleriyle donat; sen, ülke ekonomisini uluslararası tekellerin ahtapot kollarına teslim et; sen, kardeşi kardeşe vurdurtmak için gizli çeteler kur; sonra kalk utanmadan ve sıkılmadan, ”Atam izindeyiz, cumhuriyeti koruyoruz” diye siyaset dolandırıcılığı yap!..

Bağımsızlık savaşı, Türk halkının kanı ve alınteriyle kazanılmıştır. Bu kavganın temelinde emperyalizme karşı ulusal direnişin adı olan ”milliyetçilik” ve ”devrimcilik” yatmaktadır. Bu ”milliyetçilik” Demirel’in, Türkeşlerin, Erbakanların, Feyzioğluların milliyetçiliği değildir. Bu ”milliyetçilik”, bağımsızlık meşalesini ve kurtuluş sancağını ellerinden düşürmeyen yurtseverlerin milliyetçiliği, Mustafa Kemal milliyetçiliğidir.

Aradan geçen zaman, şu yarım yüzyıl, temelinde bağımsızlık harcı bulunan şu koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni, avuç içi kadar ülkelere bile el açacak çaresizliğe sürüklemişse, nerede kaldı Atatürkçülük, nerede kaldı Atatürk milliyetçiliği?.. Nerede, nerede!?..

”Kuvayı Milliyeciler”in, bağımsızlık türküleri yerine, Anzavur ordularının, ”Kuvayı inzibatiye”nin, sinsi soluklarını duyuyoruz her gün.

– Elsiz ayaksız bir yeşil yılan / Yaptıklarını yıkıyorlar Mustafa Kemal / Hani bir vakitler Kubilay’ı kestiler / Sen buyurdun kesenleri astılar / Sen uyudun asılanlar dirildi / Mustafa’m, Mustafa Kemal’im…

İşte böyle her gün halk çocukları, aynı ailelerden, aynı halk kökeninden gelen çocuklar, birer kurbanlık koyun gibi art arda, birer ikişer sırtlarından vurularak, kahvehanelerde kurşuna dizilerek, işkence edilerek, yolları kesilerek öldürülüyor. Ve uğursuz politikacılar söylev üzerine söylev vermeye devam ediyorlar:

– Atam izindeyiz...

Cumhuriyetin temelini elsiz ayaksız yeşil yılanlar kemiriyor; devletimiz NATO generallerinin emrinde; ülkemiz IMF’lerin ipoteğindedir!..

Uyan Gazi Kemal uyan!.. Miralay İsmet'lerle Uyan... Karabekir’lerle, Çakmak’larla, Albay Bekir Sami’lerle, Yüzbaşı Selahattin’lerle, efelerle, seymenlerle, işçilerle, köylülerle, aydınlarla uyan... Uyan Gazi Kemal uyan!..

Batı'dan Doğu'ya, Güney'den Kuzey'e, Kuvayı Miliyeci'lerle uyan... Uyan Gazi Kemal uyan!..

Devletin devlete, insanın insana kulluğunu yok etmek için uyan... Uyan Gazi Kemal uyan!..

Uğur MUMCU - Cumhuriyet, 29 Ekim 1979
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Uğur MUMCU

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x