gönderen Çetin Taş » Prş May 03, 2007 18:48
Dün akşam sayfalarımıza giremedim,buradaki tartışma hararetlenmiş.
Kendi görüşümü yazayım.
Ben ilk yazdığım düşünceleri yineleyeceğim yani 1 Mayıs gösterilerine yapılan müdahalenin kesinlikle ölçüsüz,orantısız olduğuna ve hem daha önce yapılan Cumhuriyet Mitingleri'nden öc alındığına ve hem de bundan sonra yapılacak Cumhuriyet Mitingleri'ne katılacak vatandaşlarımıza gözdağı verildiğine inanıyorum.
Kesinlikle DİSK Başkanı da hatalıdır,Taksim'deki gösteriye netice olarak izin verilmemiş.Adamlar zaten bahaneyi bahane ediyorlar.İç işleri bakanı da emniyet genel müdürüne talimatı vermiş.Üstelik her 1 Mayıs'a olduğ gibi bu 1 Maıs'ta da provokatör örgüt mensupları hazırlanmış,taşlar,sopalar,sapanlar...
Ne oldu?150-200 kişilik provokatör ve DİSK başkanının izinsiz gösteri inadı yüzünden binlerce kişi dövüldü,799 kişi göz altına alındı,20 milyonluk İstanbul'da insanlar tarihin en büyük 1 Mayıs yürüyüşünü yapmak zorunda kaldı.İşlerine gidemediler ya da çok geç gittiler.
Hükümetin dayatmacı ve diktatörce anlayışını aynen vali de devam ettirdi.İstenseydi DİSK Başkanı'na ara bir yol önerilebilirdi:"Kardeşim,Taksim'de gösteri yapmanıza izin veremeyiz ama dediğiniz doğru,36 kişinin katledildiği 1 Mayıs törenlerinden bu yana 30 yıl geçmiş,sizinle birlikte 50-100 kişinin Taksim'de nereyi istiyorsanız orada saygı duruşunuzu yapıp gitmenize izin veriyoruz.Resmi törenler bildiğiniz gibi Kadıköy'de."diebilirdi Valilik.Ama niyet kesinlikle UZLAŞMA olmadığı için böyle bir teklifte gelmedi.
Polis konusunda da elbette birkaç şey söyleyeceğim.PKKlı namussuzların yaptıkları gösterilere,türban üniformasını savunmak bahanesiyle yapılan şeriatçı gösterilere karşı gösterdikleri müsamahayı niçin emekçilere,işçilere göstermiyorlar?Daha önce de bu tavrın benzerini öğretmenlerin yürüyüşü sırasında yapmışlardı?Bu öfke neden?
Niçin halk arasında yapılan anketlerde en çok güvenilen kurumların başında TSK geliyor da Türk Polis Teşkilatı gelmiyor?Niçin toplumsal olaylarda yeri geldiğinde halk polise tepki gösteriyor da asker geldiği zaman hemen alkışla destek veriyorlar?
Nedeni polis teşkilatının son 30 senedir çok kötü eğitilen,kendi halkının bir kısmına körü körüne düşman olarak yetiştirilen polislerle dolu olması.Son dönemde eğitim kalitesindeki artış özellikle akademi mezunu polisler de son derece kendini gösteriyor.Keşke polis teşkilatının tamamı o akademi mezunu polislerden oluşsa.
Elbette ki polis emir kuludur ama zaten yediği gazdan dolayı nefes almakta güçlük çeken ve her halinden-yaşından,giyinişinden-emekçi olduğu belli olan insanlara öldüresiye tüfeklerin dipçiğiyle vurmak,üzerlerinde jop kırmak bu sayfalarda yorum yazan hangi arkadaşımın anlayıpta bana anlatabileceği davranıştır?
Elbette ki teröriste,devletine ve devletini temsil eden polise,askere taş atan,kurşun sıkan hainlere devlet,polis,asker en sert tepkiyi vermelidir,verecektir.
Ama göz göre göre kendi insanını,sırf SOLCU olduğu için dövmek,hem de öldüresiye dövmek kesinlikle anlayamadığım ve kınadığım bir davranıştır.
Polislerimize bu ülkeyi canlarından çok seven milyonlarca solcu olduğunu,davanın SAĞCI-SOLCU davası değil,VATAN SEVGİSİ davası olduğunu da öğretmek gerekir.Ama bunu öğretmek için de ADAM GİBİ İKTİDAR gereklidir.
Özet:DİSK Başkanı,Vali,Polis hatalıdır.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.