1 Mayıs kutlamalarında Valiliğin ve Polisin tavrı

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Hasta » Çrş May 02, 2007 18:31

Ram, eğer gösteriye izin verilseydi,meydan o kışkırtıcılara kalmayacaktı...Ne olursa olsun,şiddet istenmeyen bir şey,çünkü sinsice bütün topluma yayılır.Sessizce kabullensek,mecbur kalsak bile alkış tutmamamız gerek...Sonuçta,görüntüler kimseyi gururlandırmıyor sanırım,anlatmaya çalıştığım bu...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Ram » Çrş May 02, 2007 18:36

NuNNi, izin vermeyenler bellidir. İzin verilmediği halde oraya işçimi süren de bellidir. Masum insanı tartaklayan, göz altına alan da bellidir. Sağa-sola, bölücü sloganlar atıp saldıranlar da bellidir.

İki ucu oklu değnek. Senin de deiğin gibi, şiddete alkış tutmak hiç hoş bir davranış olmaz. Mumammerim öyle demiyor ama. :)
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Hasta » Çrş May 02, 2007 18:39

Ram, :mrgreen: ah canım Muammer'immm,papağan'ım,o kendisine öğretileni der elbette... :twisted:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen AlpereN » Çrş May 02, 2007 18:46

Ram, evet onları kastediyorum masum şekilde yürüyüş yapan kimseye polisin saldırmasını doğru bulmuyorum tabiki
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen |Kuralsız| » Çrş May 02, 2007 19:06

Tutuklananlara da , gözaltına alınanlara da , polis jopuyla dayak yeyenlere de , biber gazı yutanlara da ACIMIYORUM!

Akıllı olsunlar , 1 Mayıs madem işçi bayramı , toplasınlar işçi haklarını konuşsunlar , BÖLÜCÜLÜK yapmasınlar !

Ama bi söz var :

''Eskiden neydin ki Şimdi ne olasın!''

1 Mayıs'ta sokakta işçi gören olduysa bana da haber versin...

DTP'nin işçi haklarıyla ne ilgisi olur da DTP 1 Mayıs'ı Kutlamaya(!) gidiyo...

Niyetinin ne olduğunu herkes biliyo...

PKK Paçavrasıyla İşçi Bayramı Kutlayanlar!!!

NuNNi, en nefret ettiğim şeydir ''yanlış anlaşılmak'' :? :evil:

ben : 1 mayıs ı kutlayanlar ''kafadan'' hepsi ''Bölücüdür'' demedim :!:

dikkatli okursanız ya da ''anlamak isterseniz'' ne demek istediğimi gayet iyi anlarsınız ;)

1 Mayıs da sadece İşçi haklarını savunmak için sokağa çıkıp dayak yiyen , jop yiyen , masum olduğu halde gözaltına alınanlar varsa tabiki bunu olumlu bulmam mümkün değildir.

Ama her zaman olduğu gibi , Bölücü örgüt veya örgütler lehine slogan atan , polise taş ve sopayla saldıran , terör örgütü paçavraları açan , devlet aleyhine slogan atan kişiler polisten dayak yemişse , biber gazı yemişse , jop yemişse , gözaltına alınmışsa .... kusura bakmayın ama ben buna karşı çıkamam...

Madem işçi bayramı , o zaman işçiler toplansın , işçiler konuşsun , ama İşçi gibi... :!:

Kimi masumlar bölücülerin oyuncağı olmuş , kimisi kökten bölücü , Aşure Gününde bile sokağa dökülecekler nerdeyse.. :evil:

neyse.. umarım anlaşılmışımdır ...

''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Hasta » Çrş May 02, 2007 19:13

Efsane_38, :wink: ikimiz de birbirimizi anlıyoruz,sanırım... 8)
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen Türk-Kan » Çrş May 02, 2007 19:14

Tandoğan'ın ve Çağlayan'ın rövanşıdır bu..."Çok şımardın sen, ayağını denk al"dır, bir nevi.
Gözümüzün kulağımızın Anayasa Mahkemesi'nde olacağı bir gün... "Kontrollü şiddet" le "suni kaos" yaratıldı.
Gündem, saptırılmaya çalışıldı.

Milletle birlikte Tandoğan'a çıkma cesaretini gösteremeyen DİSK, kahramanlık, özgürlük ayaklarıyla, bu hesaba alet oldu.
Sadece vali yetmez...
"DİSK başkanı da istifa" kardeşim.

NuNNi, olan biten yazida cok acik ve net, sagol :)

Mirim, Muammer'ler her yerde :twisted:

1 Mayis Isci Bayrami dünyanin bir cok ülkesinde oldugu gibi tatil günü olmalidir. ve isciler Taksim'e de cikabilmelidir. aralarina itleri, kopuklari, bölücüleri almamakta organizatörlerin görevi olmali.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Hasta » Çrş May 02, 2007 19:18

Türk-Kan yazdı:1 Mayis Isci Bayrami dünyanin bir cok ülkesinde oldugu gibi tatil günü olmalidir. ve isciler Taksim'e de cikabilmelidir. aralarina itleri, kopuklari, bölücüleri almamakta organizatörlerin görevi olmali.
Otokontrolü öğrendiğimiz gün,demokrasi kültürü ile tüm sıkıntıların üstesinden daha kolay geleceğiz...O zaman,bizi bu kadar kolay bölemeyecekler.
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen Berco » Çrş May 02, 2007 21:26

DİSK Başkanı'na çok kişi takılmış,zaten kendisi tutarlı bir işçi önderi değildir,kulağa gelen haberlere göre sendika seçimlerinde bir adım öne geçmek için böyle bir hareket yaptı.

Önemli olan DİSK'in sendika ağaları değil,tabandaki işçilerdir.Onların ekmek mücadelesidir.Ağaların saltanatının yıkılması için onların bilinçlenmesi gerekiyor.

Polis bölücü/bölücü değil,taşlı/taşsız ayrımı yapmadı.Karaköy'den Beşiktaş'a doğru yürümeye çalışan insanları bile gözaltına aldı.Amaçları Taksim'e çıkmayı "düşünenlere" "haddini bildirmekti."Polis derken kastım Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'dür yoksa polis vur der vurur,dur der durur,emir kulu...

Taksim'e çıkıldı..

Gelecek sene izin verilmezse tüm örgütler önlemini ona göre alacaktır.Şehırdışından gelen otobüslerin önünü kesmek gibi garip davranışların "önü kesilecektir."

Valiliğin yaptığını anlamak mümkün değil,işin kötüsü dayağın en hasını "bölücü olmayan örgütler" yedi. :)
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletiler: 166

İletigönderen MedceziR » Çrş May 02, 2007 22:36

Tutuklananlara da , gözaltına alınanlara da , polis jopuyla dayak yeyenlere de , biber gazı yutanlara da ACIMIYORUM!

Akıllı olsunlar , 1 Mayıs madem işçi bayramı , toplasınlar işçi haklarını konuşsunlar , BÖLÜCÜLÜK yapmasınlar !

Ama bi söz var :

''Eskiden neydin ki Şimdi ne olasın!''

1 Mayıs'ta sokakta işçi gören olduysa bana da haber versin...

DTP'nin işçi haklarıyla ne ilgisi olur da DTP 1 Mayıs'ı Kutlamaya(!) gidiyo...

Niyetinin ne olduğunu herkes biliyo...

PKK Paçavrasıyla İşçi Bayramı Kutlayanlar!!!
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Çetin Taş » Prş May 03, 2007 18:48

Dün akşam sayfalarımıza giremedim,buradaki tartışma hararetlenmiş.
Kendi görüşümü yazayım.

Ben ilk yazdığım düşünceleri yineleyeceğim yani 1 Mayıs gösterilerine yapılan müdahalenin kesinlikle ölçüsüz,orantısız olduğuna ve hem daha önce yapılan Cumhuriyet Mitingleri'nden öc alındığına ve hem de bundan sonra yapılacak Cumhuriyet Mitingleri'ne katılacak vatandaşlarımıza gözdağı verildiğine inanıyorum.

Kesinlikle DİSK Başkanı da hatalıdır,Taksim'deki gösteriye netice olarak izin verilmemiş.Adamlar zaten bahaneyi bahane ediyorlar.İç işleri bakanı da emniyet genel müdürüne talimatı vermiş.Üstelik her 1 Mayıs'a olduğ gibi bu 1 Maıs'ta da provokatör örgüt mensupları hazırlanmış,taşlar,sopalar,sapanlar...
Ne oldu?150-200 kişilik provokatör ve DİSK başkanının izinsiz gösteri inadı yüzünden binlerce kişi dövüldü,799 kişi göz altına alındı,20 milyonluk İstanbul'da insanlar tarihin en büyük 1 Mayıs yürüyüşünü yapmak zorunda kaldı.İşlerine gidemediler ya da çok geç gittiler.

Hükümetin dayatmacı ve diktatörce anlayışını aynen vali de devam ettirdi.İstenseydi DİSK Başkanı'na ara bir yol önerilebilirdi:"Kardeşim,Taksim'de gösteri yapmanıza izin veremeyiz ama dediğiniz doğru,36 kişinin katledildiği 1 Mayıs törenlerinden bu yana 30 yıl geçmiş,sizinle birlikte 50-100 kişinin Taksim'de nereyi istiyorsanız orada saygı duruşunuzu yapıp gitmenize izin veriyoruz.Resmi törenler bildiğiniz gibi Kadıköy'de."diebilirdi Valilik.Ama niyet kesinlikle UZLAŞMA olmadığı için böyle bir teklifte gelmedi.

Polis konusunda da elbette birkaç şey söyleyeceğim.PKKlı namussuzların yaptıkları gösterilere,türban üniformasını savunmak bahanesiyle yapılan şeriatçı gösterilere karşı gösterdikleri müsamahayı niçin emekçilere,işçilere göstermiyorlar?Daha önce de bu tavrın benzerini öğretmenlerin yürüyüşü sırasında yapmışlardı?Bu öfke neden?
Niçin halk arasında yapılan anketlerde en çok güvenilen kurumların başında TSK geliyor da Türk Polis Teşkilatı gelmiyor?Niçin toplumsal olaylarda yeri geldiğinde halk polise tepki gösteriyor da asker geldiği zaman hemen alkışla destek veriyorlar?
Nedeni polis teşkilatının son 30 senedir çok kötü eğitilen,kendi halkının bir kısmına körü körüne düşman olarak yetiştirilen polislerle dolu olması.Son dönemde eğitim kalitesindeki artış özellikle akademi mezunu polisler de son derece kendini gösteriyor.Keşke polis teşkilatının tamamı o akademi mezunu polislerden oluşsa.
Elbette ki polis emir kuludur ama zaten yediği gazdan dolayı nefes almakta güçlük çeken ve her halinden-yaşından,giyinişinden-emekçi olduğu belli olan insanlara öldüresiye tüfeklerin dipçiğiyle vurmak,üzerlerinde jop kırmak bu sayfalarda yorum yazan hangi arkadaşımın anlayıpta bana anlatabileceği davranıştır?

Elbette ki teröriste,devletine ve devletini temsil eden polise,askere taş atan,kurşun sıkan hainlere devlet,polis,asker en sert tepkiyi vermelidir,verecektir.
Ama göz göre göre kendi insanını,sırf SOLCU olduğu için dövmek,hem de öldüresiye dövmek kesinlikle anlayamadığım ve kınadığım bir davranıştır.
Polislerimize bu ülkeyi canlarından çok seven milyonlarca solcu olduğunu,davanın SAĞCI-SOLCU davası değil,VATAN SEVGİSİ davası olduğunu da öğretmek gerekir.Ama bunu öğretmek için de ADAM GİBİ İKTİDAR gereklidir.

Özet:DİSK Başkanı,Vali,Polis hatalıdır.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Batuhan Önder » Prş May 03, 2007 23:18

Bütün sorumluluk Vali'ye aittir. Eğer serbest bıraksaydı haftasonu gerçekleşen Çağlayan Mitinginde ki gibi hiçbir sorun olmazdı.
Resim

Lütfen özel mesaj yolu ile yardım istemeyiniz. Sitemizde konu açıp yardım isteyerek aynı sorunu yaşayan binlerce kişiyede bir anlamda yardımcı olabilirsiniz.
Kullanıcı küçük betizi
Batuhan Önder
Üye
Üye

İletiler: 213

İletigönderen SuLtanAhmet » Prş May 03, 2007 23:57

Bayram bayram olmaktan cikti.Bayram yerini Siddete birakti 1 Mayis Günü İstanbul'da.

İstenmedik olaylar,istenmedik görüntülere sahit olmak istemedik zorla sahitsin dediler bize İstanbul'da.Sonuc olarak ise ;

İsci Bayramini İstanbul eziyetine dönüstüren herkes sucludur ve suclu olarakta bilinecektir.
Sen "Dogrusun","Yalanlar"Benle Dolu ! [Burcin Birben]
Kullanıcı küçük betizi
SuLtanAhmet
Üye
Üye

İletiler: 215

İletigönderen Berco » Cum May 04, 2007 1:44

Kesinlikle DİSK Başkanı da hatalıdır,Taksim'deki gösteriye netice olarak izin verilmemiş.Adamlar zaten bahaneyi bahane ediyorlar.İç işleri bakanı da emniyet genel müdürüne talimatı vermiş.Üstelik her 1 Mayıs'a olduğ gibi bu 1 Maıs'ta da provokatör örgüt mensupları hazırlanmış,taşlar,sopalar,sapanlar

Neye dayanarak izin vermiyor?

Her türlü soytarı eyleme izin verilirken niye İşçi Bayramı Taksim'de yasak?

Hakkımızı almak için valiyi vs bekleyemezdik.Meşhurdur, tekrar söylüyorum; hak verilmez,alınır.

Polis konusunda da elbette birkaç şey söyleyeceğim.PKKlı namussuzların yaptıkları gösterilere,türban üniformasını savunmak bahanesiyle yapılan şeriatçı gösterilere karşı gösterdikleri müsamahayı niçin emekçilere,işçilere göstermiyorlar?Daha önce de bu tavrın benzerini öğretmenlerin yürüyüşü sırasında yapmışlardı?Bu öfke neden?

Solcular sokağa döküldü mü tüm devlet mekanizmasının(ekonomik çıkarı bulunanlar) beynine kan sıçrar,hemen bölücü vs. gibi laflarla yaptıklarını haklı çıkarmaya çalışırlar.Medyada bombardıman yaptı mı tamamdır.

Benim katıldığım,gördüğüm 1 Mayıslarda Apocular kesin dayak yer hem de polisten değil bizzat diğer katılan gruplar tarafından...Ayrıca bu sene hassasiyet bin kat fazlaydı.Bu bahane(bölücülük) boştur,ayrıca Kadıköy'de izin verilse Apocular kesin orayada gelecekti,öyle bir hava yaratılıyor ki sanki Taksim'e gelen örgütler Taksim'de eylem olmasa Kadıköy'e gitmeyeceklerdi?!Sanki provokasyon Taksim'e özgü...Ancak çoluk-çocuğu kandırmak için söylenecek laflarla vali bizimle alay ediyor.Sanki Kadıköy'de hiç olay çıkmıyordu?!

Niye Taksim yasak?

Çünkü egemen güçler 1977'de meydanda 600.000, çevredeki insanlarda sayılınca 1.000.000 milyon insanın mirasçılarının yeniden birleşip yumruklarını havaya kaldırmasından tir tir titriyor.İşçinin hakkını aramasından tir tir titriyor,IMF ve Dünya Bankası'nın her dediğini yapıp egemen güçlerinin önünde secdeye varanlar elbette ki 1 Mayıs'tan korkacaklar.

Resim

Korkunun ecele faydası yok :!:
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletiler: 166

İletigönderen Çetin Taş » Cum May 04, 2007 19:01

Alıntı:
Kesinlikle DİSK Başkanı da hatalıdır,Taksim'deki gösteriye netice olarak izin verilmemiş.Adamlar zaten bahaneyi bahane ediyorlar.İç işleri bakanı da emniyet genel müdürüne talimatı vermiş.Üstelik her 1 Mayıs'a olduğ gibi bu 1 Maıs'ta da provokatör örgüt mensupları hazırlanmış,taşlar,sopalar,sapanlar

Neye dayanarak izin vermiyor?

Her türlü soytarı eyleme izin verilirken niye İşçi Bayramı Taksim'de yasak?

Hakkımızı almak için valiyi vs bekleyemezdik.Meşhurdur, tekrar söylüyorum; hak verilmez,alınır.

Berco,neye dayanarak vermiyor demişsin,ben de neye dayanırsa dayansın,o kısmını önemli bulmuyorum.Sonuçta devlet mekanzmalarından birinin başında olan valilik izin vermiyor.Elbette ki neden izin verilmediği tartışılmalıdır ve zaten tartışıyoruz.Ama her fırsatta SOLUN ve SOLCUNUN özü olarak görüldüğü,gösterildiği;Kürtçü Faşistlerle,PKKlı namussuzlarla SOLCUların çoğu zaman aynı sayıldığı bir ülkede yapılacak her hareketin haklı temellere dayandırılması gereklidir.Bir hareket yaparken,bir adım atarken sonuçlarını da iyi hesaplamak gerekir.
Hak verilmez alınır tamam da ne oldu şimdi,alındı mı hak?1000lerce kişi dayak yedi,yaralandı.Milyonlarca kişinin yaşamı olumsuz etkilendi olaylardan.
Yazdıkların da haklısın,benim katıldığım 1 Mayıslarda da Apo resmi açmak isteyenleri,bölücü slogan atmak isteyenleri hep birlikte dövmüştük.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x