1 Mayıs kutlamalarında Valiliğin ve Polisin tavrı

Genel & Güncel Konular

İletigönderen |Kuralsız| » Cum May 04, 2007 20:47

NuNNi, Eyvallah :artis:

...aralarina itleri, kopuklari, bölücüleri almamakta organizatörlerin görevi olmali.

Eyvallah...
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Berco » Cum May 04, 2007 21:28

Berco,neye dayanarak vermiyor demişsin,ben de neye dayanırsa dayansın,o kısmını önemli bulmuyorum.Sonuçta devlet mekanzmalarından birinin başında olan valilik izin vermiyor.

Taraf tutuyorsunuz,devlet mekanizmasının en başlarındaki adamları(RTE ve tayfası) protesto etmek için binlerce insan niye sokağa dökülüyor? Çünkü RTE'nin doğru kararlar verdiğine inanmıyorsunuz,dolayısıyla ben de valinin vs.'nin doğru kararlar verdiğine inanmıyorum.

Elbette ki neden izin verilmediği tartışılmalıdır ve zaten tartışıyoruz.

Tartışarak bu hak verilmedi,30 yıldır verilmiyor,çıkmaya kalkanlar dayak yiyor.Artık tartışacak birşey yok çünkü biliniyor ki tartışmayla Taksim'e izin vermeyecekler,dediğim gibi korkuyorlar.

Hak verilmez alınır tamam da ne oldu şimdi,alındı mı hak?1000lerce kişi dayak yedi,yaralandı.Milyonlarca kişinin yaşamı olumsuz etkilendi olaylardan.

İnsanlar değil Taksim Karaköy ve Tophane'de bile gözaltına alındı.Şehirdışından gelen otobüsler engellendi.Herşeye rağmen Taksim'e çıkıldı.Bu kadar faşist bir yaklaşımı kimse beklemiyordu.Gelecek sene herkes daha hazırlıklı olacak,DİSK başkanının dediği gibi artık Taksim'de de 1 Mayıs kutlanacak.

DİSK'in açıklaması:

OLAYLARIN SORUMLUSU HÜKÜMETTİR, VALİLİKTİR

1977 1 Mayıs’ında ölenlerin anması amacıyla ortak yapılan anma etkinliğine yönelik baskı ve sindirme uygulamaları nedeniyle ortak yapılan basın açıklaması

Hükümet 1 Mayıs 2007 kutlamaları karşısındaki tutumuyla “kendine demokrat olduğunu gösterdi” Kendi ideolojisinin hedefleri ve kişisel ikballeri konusunda demokrat kesilenler emekçilerin demokrasi, adalet, barış, özgürlük ve insanca yaşam taleplerini dile getirmelerini engelledi.

Susurluk’un, yolsuzlukların, derin devletin köklerinin yattığı 1 Mayıs 77 olaylarının araştırılmasını isteyen halka Taksim’i kapattı. O Taksim ki konserlerden yılbaşı kutlamalarına motosiklet şovlarından şenliklere kadar her etkinliğe, herkese açıktır.

Bizler taleplerimizi barışçı şekilde dile getirmek, topluma demokrasi ve özgürlüğün, barışın, birlik ve dayanışmanın önemini anlatmak ve 1 Mayıs 77’de öldürülen 36 arkadaşımızı anmak için Taksim’de buluşmak istedik. 1978’den beri görülmedik bir biçimde sert ve uzlaşmaz bir tutumla karşılaştık. Arkadaşlarımızın İstanbul’a girmesi engellendi. Başta 1 Mayıs Tertip Komitesi olmak üzere gözaltına alındılar coplandılar, engellendiler. İstanbul bir açık cezaevine, bir toplama kampına dönüştürüldü.

Anayasal, demokratik hakkını kullanarak katledilen arkadaşlarını anmak, taleplerini dile getirmek isteyen bizlerin daveti üzerine, bu davete icabet ederek alanlara gelenler derhal serbest bırakılmalıdır. Taleplerini dile getirenler suçlu değildir. Bu kaosa neden olanların adresi bellidir. Gözaltına alarak emekçilere gözdağı verilmek isteniyorsa, yılmayacağımızı buradan dile getiriyoruz. Tek istekleri yitirdiğimiz dostlarımızı anmak olan insanlar, hukuksuz biçimde gözaltında tutulmaktadır. Bu hukuksuzluğa son verilmeli ve derhal serbest bırakılmalıdır.

Bugün sadece 1 Mayıs’ kutlamak isteyenler değil, tüm halk engellendi, hareket edemez hale getirildi. Topluma korku salınmak, esnaf, öğrenci, kadın gibi toplumun farklı kesimleri emekçilere, 1 Mayıs’ı kutlayanlara düşman edilmek istendi. Sanki halk cezalandırıldı. İşine ulaşmak için kilometrelerce yol yürümeye mahkum edildi. Bunun sorumlusu 1 Mayıs’ı kutlamak isteyenler değil Hükümettir, Valiliktir. İstanbullulara 1 Mayıs’ı korku günü gibi göstermek isteyenlerdir. Korktukları işçilerdir, emekçilerdir; korktukları halkın talepleridir. İstanbul’da terör estiren, hukuku ayaklar altına alan, tüm olayların sorumlusu olan Vali istifa etmelidir.

Bu çabalar boşa çıktı. Taleplerini kararlılıkla dile getirmek isteyenler yine de Taksim’e çıktı. 77 de öldürülenleri andı, topluma mesajını iletti. Bu talepler sadece alana çıkabilenlerin değil, tüm toplumun istekleridir. Bu talepler tüm halkın talepleridir

Bütün bunlar AKP Hükümetinin gerçek yüzünü ortaya koymaktır. IMF ve Dünya Bankası talimatlarına, taleplerine eksiksiz uyanlar emekçilerin taleplerini dile getirmelerine dahi tahammül edememektedir.

Bugün Taksim alanına, 1 Mayıs alanına gelemeseler dahi özgür, barış içinde, demokratik bir ülke isteyen, emeğin haklarına saygı duyulmasını isteyen herkesin kalbi Taksim Meydanında attı. İstanbul’un ve Türkiye’nin dört bir yanından onlarca 1 Mayıs kutlandı. Binlerce insan Hükümetin emek karşıtı, işçi düşmanı tutumu karşısında taleplerini dile getirdi. Yolları kesilen binlerce işçi Üsküdar’, Beşiktaş’ı, Kurtköy’ü Sıhhıye’yi 1 Mayıs Alanına, Taksim Alanına dönüştürdü, taleplerini haykırdı.

1 Mayıs 2007’yi olması gerektiği gibi barışçı ve özgür bir biçimde Taksim Alanında kutlayabilseydik, sizlere ayrıca dağıttığımız konuşma metnindeki talepleri dile getirecektik.

Bu talepler hükümeti, bu talepler gericileri, bu talepler demokrasi düşmanlarını, bu talepler çözümü darbelerde arayanları korkuttu. Onların tümüne bir kez daha hatırlatıyoruz. Korkunun ecele faydası yoktur. Siz duymak istemediğiniz için taleplerimiz ortadan kalkmaz. Onlarcamızı gözaltına alsanız dahi yüzler, yüzlercemizi gözaltına alsanız dahi binler, onbinler taleplerimizi dile getirmeye devam edecek.

Hükümete bir kez daha sesleniyoruz. Emeğin taleplerine kulak verin, toplumun taleplerine kulak verin. 1 Mayıs 77’yi kana bulayanlar da 12 Eylül darbecileri de emekçileri, toplumu susturmak istiyordu.; başaramadılar. Sizin gücünüz ise bizi susturmaya hiç yetmez.

EMEP'in açıklaması:

DEMOKRASİDEN ANLADIKLARI İŞÇİ VE HALK DÜŞMANLIĞI

Demokrasicilik oyunu oynayan hükümet gerçek yüzünü 1 Mayıs’ta gösterdi. Dilinden “halk egemenliğinin üstünlüğü”nü, “millet iradesi”ni, “demokrasi savunuculuğu”nu düşürmeyen AKP ve hükümeti, İstanbul’da 1 Mayıs’a yasak koymakla da yetinmedi. Medyaya koyduğu yayın yasağı ile yasakçı tutumunu bugüne kadar görülmemiş boyutlara taşıyan hükümete bağlı valinin yönetiminde, neredeyse bütün İstanbul’da ulaşım da yasaklandı.

İşçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs’ı, 30 yıl önce ’77 1 Mayıs’ında ölenlerin anısına Taksim’de kutlamak isteyen emekçiler ve gençlerin Dolmabahçe, Kabataş ve Beşiktaş’ta toplanmalarına bile imkan tanınmadı. Üzerlerine gaz bombası atıldı, panzerlerden su sıkıldı, hınçla coplandılar. Aynı yasakçılık ve saldırganlık, Taksim’de de tekrarlandı. Taksim ve Beyoğlu gaza boğuldu. Yüzlerce insan gözaltına alındı.

1 Mayıs göstermiştir ki, milletvekili sayısına indirgediği “demokrasi” sözcüğünü çekiştiren AKP’nin demokratlıkla en küçük bir ilgisi yoktur. Onun “demokrasisi”, ABD’nin Irak’a götürmeye çalıştığı türdendir. Asgari ücretini bile emperyalist finans kuruluşu IMF’nin isteklerine göre belirlediği, sosyal güvencesiz, eğitimsiz ve sağlıksız bıraktığı, görülmemiş düzeyde işsizliğe sürüklediği işçilerin bayramları ve hak talepleri üzerine aşağılama ve bombayla yürüme “demokrasisi”dir.

Yalnızca 1 Mayıs kutlamacılarına değil tüm İstanbul halkına 1 Mayıs’ı zehir eden yasakçı-bombacı İstanbul valisi istifa etmelidir. Hükümet demokrasinin “D”sinden nasibini almışsa, bu valiyi ve emniyet müdürünü derhal görevinden almalıdır. 1 Mayıs İşçi Bayramı olarak resmi tatil ilan edilmeli ve Taksim 1 Mayıs’a açılmalıdır.

TKP'nin açıklaması

Faşist Vali Muammer Güler Derhal İstifa Etmelidir!

İstanbul valisi Muammer Güler, bir vali olarak değil bir işgal ordusu komutanı gibi davranmış ve halkı terörize etmiştir. İstanbul, emniyet güçleri tarafından adeta işgal edilmiş ve 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlamak isteyen halka terörist muamelesi yapılmış, emekçiler insanlık dışı bir tavırla karşı karşıya kalmışlardır.

Haftalar öncesinden 1 Mayıs etkinlikleriyle ilgili gerilimi tırmandırarak Taksim’de yapılacak etkinlikleri engellemeye çalışan İstanbul Valiliği, katılımı düşüremeyeceğini görerek kentte fiili sıkıyönetim uygulamasını yürürlüğe koydu. İstanbul dışından 1 Mayıs için kente gelenlere TEM gişelerinde polis vahşice saldırdı. Yaralanan ve gaz saldırısına maruz kalan emekçiler otobüslere bindirilerek Gebze’ye doğru gönderildi.

Öte yandan sabah saatlerinde Beşiktaş İskelesi ve Dolmabahçe önünde toplanan gruplara cop ve gaz bombalarıyla saldıran polis, yüzlerce kişiyi göz altına aldı. Polisin müdahalesi sırasında çok sayıda kişi yaralandı. İstanbul’un hemen tüm noktalarında ulaşım felç oldu.

Yalnızca Türkiye Komünist Partisi ve Yurtsever Cephe üyesi 500’ü aşkın kişi şu anda gözaltındadır. 120 arkadaşımız hastanelerde ya da parti merkezlerinde tedavi edilmektedir. TKP İstanbul İl Başkanı Hüseyin Karabulut gözaltındadır. Tiyatro sanatçısı TKP üyesi Nevzat Süs beyin kanaması geçirmiş ve ameliyata alınmak üzeredir. Çok sayıda arkadaşımızda çeşitli kırıklar mevcuttur.

1 Mayıs etkinliklerini engellemek üzere kentte adeta sıkıyönetim ilan eden Vali Muammer Güler ve onu yönlendiren İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu yaratılan krizin baş sorumlusu olarak derhal istifa etmelidir. İnsanların yaralanmasından keyif duyan, hiçbir insani duyguya sahip olmayan Terörle Mücadele amirlerinin hemen hepsi görevden el çektirilmelidir.

Türkiye Komünist Partisi, İstanbul’da 1 Mayıs 2007’de yaşanan polis işgalinin ve devlet terörünün sorumluları hakkında en kısa sürede suç duyurusunda bulunacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletiler: 166

İletigönderen Çetin Taş » Cum May 04, 2007 23:32

Ya Berco.Tam 70li yılların solcuları gibisin,sana göre herkes işbirlikçi,düşman,hain.
Ne tarafı tutayım,taraf tutan sensin.Ben aksine tarafsızım,ne DİSK'ten yanayım,ne de validen.Ve her iki tarafın da hatalı olduğunu söylüyorum.Yok korkuyorlarmış,yok tartışarak hak verilmemiş.Canım kardeşim,senin o gittiğin yollardan biz çoktaaaan geçtik,dönüyoruz.Bu muhabbetin senden öncekilere bir yararı olmadığı gibi,sana da bir yararı olmayacak.Neye hazırlanacaksın seneye?Bu sefer polis biber gazı yerine kurşun sıkıp 3-5 kişiyimi öldürsün?Ona mı hazırlansın insanlar?
Yasak yasaktır.
Yasağı koyan zihniyetin çarpıklığı da apayrı bir tartışma konusudur.
Meseleleri ayrı ayrı tartışabilmeli,çözümleme yapabilmeli.
Ben Taksim'de gösterinin yasak olmasını savunmuyorum.Bana kalsa ben Taksim'de gösteriye izin veririm.Bu ayrı bir konu.Ama netice olarak eğer ortada bir YASAK varsa,ülkenin içinde bulunduğu NAZİK şartları da göz önüne alarak(cumhurbaşkanlığı seçiminin yarattığı gerginlik,2 dev miting,muhtıra)sendikaların,siyasi partilerin,derneklerin sorumluluk içerisinde,vatandaş sorumluluğu üçerisinde hareket etmeleri gerekir.
TKP ve EMEP'in açıklamalarına eyvallah ama DİSK'in açıklamasını kabul edemiyorum.Bu olaylarda ki tüm olumsuzlukların valilik tarafından bahanesi olmaları bile bana göre yeteri kadar suçlu olduklarını gösteriyor.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Berco » Cmt May 05, 2007 18:06

"O yollardan geçip dönüyormuş" lafı benim hiç hoşuma gitmez,bunu kendini övmek için söylüyorsan hiçbir işe yaramaz.Her konuşmanda da bu lafı kullanmazsan sevinirim,dönersen dönersin senin bileceğin iş...Ama bu senin doğru olduğunu göstermez.

Ülkenin nazik koşulları vs. de safsatadan ibaret.30 yıldır nazik koşullar devam ediyor,bırakılacak olursa da hiç bitmeyecek.

DİSK Başkanı zaten tutarlı birisi değildir,başkan umrumda değil...DİSK Başkanı tam olarak kitleleri desteklemedi,bu yönünü eleştiririm,anma yapıldıktan sonra hemen ortadan kayboldu.Fakat Taksim kararı tamamen doğrudur.DİSK'in katılımı herşeyi değiştirdi.Eğer DİSK katılmasa 1 Mayıs'a giden herkes direk "terörist" ilan edilecekti.Ama artık bu sıfatta tarihe gömülecek.Zaten valiyi vs. kızdıran artık ucuz laflarla insanları kandıramayacak olmasıydı.Dolayısıyla da sert önlemler alması gerekiyordu ama ters tepti.
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Cmt May 05, 2007 21:13

"O yollardan geçip dönüyormuş" lafı benim hiç hoşuma gitmez,bunu kendini övmek için söylüyorsan hiçbir işe yaramaz.Her konuşmanda da bu lafı kullanmazsan sevinirim,dönersen dönersin senin bileceğin iş...Ama bu senin doğru olduğunu göstermez.

Gerçekten de senin heyecanlarını yaşayıp,bazı hayal kırıklıklarını da yaşadığım ve kelimenin tam anlamıyla(hoşuna gitsede,gitmesede bu laf bu durum için geçerli)o yollardan görmüş biri olarak döndüğüm için yazıyorum.Kimseye büyüklenmem yok.Ama insanlarda yaşa,tecrübeye saygı göstermeli.Tevazu gösterip susarken,ne zaman ki belli konularda ki deneyimlerimi söylediğimde olay haline gelmesi bu konuda genel bir bilinç eksikliği olduğunu gösteriyor.Kimseye büyüklenmek değil derdim,sadece neysem oyum,herkes gibi.
Ülkenin nazik koşulları vs. de safsatadan ibaret.30 yıldır nazik koşullar devam ediyor,bırakılacak olursa da hiç bitmeyecek.

İzan dedikçe uzanmışsın.
DİSK Başkanı zaten tutarlı birisi değildir,başkan umrumda değil...DİSK Başkanı tam olarak kitleleri desteklemedi,bu yönünü eleştiririm,anma yapıldıktan sonra hemen ortadan kayboldu.

Olabilir.
Fakat Taksim kararı tamamen doğrudur.

Yine başladık.
DİSK'in katılımı herşeyi değiştirdi.Eğer DİSK katılmasa 1 Mayıs'a giden herkes direk "terörist" ilan edilecekti.Ama artık bu sıfatta tarihe gömülecek.

Hayır,aksine sade vatandaş,"neden içlerine taröristlerin girmesine izin veriyorlar?"diyor.Git anlat vatandaşa bakalım bu söylediklerini.
Zaten valiyi vs. kızdıran artık ucuz laflarla insanları kandıramayacak olmasıydı.Dolayısıyla da sert önlemler alması gerekiyordu ama ters tepti.

Olayın 1 Mayıs ile,emekçinin uyanmasıyla,sınıfın ve sınıf bilincinin şahlanmasıyla falan en ufak ilgisi yok Berco kardeş.Daha önce de söyledim,milletin son yaptığı 2 mitingten,burada milyonların yüksek sesle hükümete de,emperyalizme de saydırmasından rahatsız oldular ve valiyi de önümüzdeki mitingler konusunda göz korkutmak için Taksim'de gösteri yapmak isteyenlerin üstüne saldılar.
Netice olarak uzlaşmak bir kültürdür Berco.Sen körü körüne düşüncelerinde diretiyorsun.Bu şekildeki tartışma elbette ki ikimizin karşılıklı atışması şeklinde sürüp gidecektir.
Selamlar.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Berco » Cmt May 05, 2007 23:45

burada milyonların yüksek sesle hükümete de,emperyalizme de saydırmasından rahatsız oldular ve valiyi de önümüzdeki mitingler konusunda göz korkutmak için Taksim'de gösteri yapmak isteyenlerin üstüne saldılar.

Etkisi ancak %10'dur.

İsterse iki miting düzenlenmemiş olsun yine bu muamele olacaktı.Zerre şüphem yok...

Emperyalizme nasıl saydıracaklar?Kim gelecek AKP'nin yerine?

CHP mi saydıracak emperyalizme? :)

Türkiye'de o kadar darbe oldu,parti değişti.Değişmeyen tek şey Amerika müttefikliğiydi.İsrail-Amerika bu ülkede silahların modernazisyonundan tutun,uçaklara kadar herşeyi kendileri yapıyorlar.Her taraftan bağlısınız,bağlılığınız içten de perçinlenmiş.Elbette ki çok normal bir şekilde...

Kavramları karıştırmaya gerek yok,emperyalizme saldıranlar ancak darağacına gider ülkemizde.

Olayın 1 Mayıs ile,emekçinin uyanmasıyla,sınıfın ve sınıf bilincinin şahlanmasıyla falan en ufak ilgisi yok

Böyle birşeyin olduğunu ben söylemedim.Zaten öyle birşey olsa ne olursa olsun Taksim'de en az 500 000 kişi toplanırdı.Rüya aleminde yaşamıyorum.

Ama her kazanım önemlidir.
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Pzr May 06, 2007 0:43

Emperyalizme nasıl saydıracaklar?Kim gelecek AKP'nin yerine?

CHP mi saydıracak emperyalizme?

Ya Berco.
Ciddi uykusuzluk sorunun var galiba.Ya da uzun zamandır yeteri kadar vitamin almıyor musun?Ben ne diyorum,sen nasıl anlıyorsun?Ne CHP'si?
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Berco » Pzr May 06, 2007 1:22

O eylemlerde anti-emperyalizm görmek için ciddi ruhsal bozukluklara sahip olmak gerekiyor.Ben tedaviyi başlatayım dedim sadece...

Gerisi sana kalmış...
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Pzr May 06, 2007 10:13

Berco.
İflah olmazsın koçum.
Ruhsal tedaviye kimin ihtiyacı olduğu belli.Milyonlar emperyalizm güdümünde şeriatçı bir cumhurbaşkanı istemedikleri için toplanıyorlar,en çok attıkları slogan "ne ABD,ne AB!tam bağımsız Türkiye!"olacak ve sen hala emperyalizm karşıtlığı ruhunu göremiyorsun.Belki de görüyorsun da işine gelmiyor.
Berco,İbo diyor ya sürekli,"Allah cezanı verecek".
İnsaf. :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Berco » Pzt May 07, 2007 0:52

Neyse sen kendini tatmin etmeye devam et...

Kafanın almadığı AKP'den sonra gelecek olanında ABD'nin sınırlarını aşamayacağı...Adam senin silahını veriyor,silahının modernizasyonunu yapıyor,nereye anti-emperyalizm yapıyorsun?Bayrak sallamakla anti-emperyalizm yapılmaz fakat anti-emperyalizm yapılmazsa da hiçbir zaman özgür olunamaz.Dolayısıyla da özgür olamıyoruz.

Bunca darbe oldu,hükümet değişti.Tek değişmeyen Amerika müttefikliğiydi.

Bütün kavramların içini boşalttınız.
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Pzt May 07, 2007 10:26

Berco,uzlaşmayı öğrenmediğin sürece söylediklerin havada kalacaktır.Öğreneceksin.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x